• Ειδήσεις
  • Internet
  • Γνωστοί streamers αντιδρούν στην πολιτική του Twitch να τους μειώσει το μερίδιο εσόδων

Γνωστοί streamers αντιδρούν στην πολιτική του Twitch να τους μειώσει το μερίδιο εσόδων

 Γνωστοί streamers αντιδρούν στην πολιτική του Twitch να τους μειώσει το μερίδιο εσόδων

Γνωστοί streamers αντιδρούν στην πολιτική του Twitch να τους μειώσει το μερίδιο εσόδων

Oι αλλαγές δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Οι streamers δεν εγκρίνουν την αλλαγή στο monetization του Twitch.

Το Twitch ενδέχεται να αλλάξει την πολιτική του στις συνδρομές (subscriptions) και να δίνει λιγότερα έσοδα στους streamers από αυτές, ενώ παράλληλα θέλει να τους ωθήσει προς τις διαφημίσεις όπως ακριβώς και στο YouTube. Μια άλλη πρόταση που εξετάζει το Twitch είναι η προσθήκη ενός συστήματος βαθμίδων για τους συνεργαζόμενους streamers. Αυτές οι βαθμίδες περιγράφουν λεπτομερώς τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας streamer για να λαμβάνει το 50% ή το 70% των εσόδων από τη συνδρομή του. Ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι σε αντάλλαγμα αυτής της πρότασης το Twitch ενδέχεται να αποδεσμεύσει τους streamers από την αποκλειστικότητα των συμβολαίων τους, γεγονός που θα τους επιτρέψει να κάνουν streaming σε ανταγωνιστικούς ιστότοπους του Twitch, όπως το YouTube και το Facebook Gaming, ενδεχομένως για να ανακτήσουν τα τυχόν κομμένα έσοδα.

Το Twitch φέρεται επίσης να εξετάζει κίνητρα για περισσότερη διαφήμιση μέσω "συμφωνίας διαμοιρασμού των εσόδων", που σύμφωνα με το Bloomberg θα παρουσιάσει "ένα πιο προσοδοφόρο μοντέλο για τους streamers". Οι streamers του Twitch δεν είδαν με καλό μάτι την είδηση των προτεινόμενων αλλαγών του Twitch στο πρόγραμμα συνεργασίας του. ότι δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι το Twitch διερευνά αυτές τις αλλαγές. Αν οι αλλαγές χτυπήσουν την ιστοσελίδα αυτό το καλοκαίρι όπως και τώρα, η PleasantlyTwstd δήλωσε ότι οι μικρότεροι streamers θα έχουν "ελάχιστα έως καθόλου κίνητρα" για να αναπτύξουν τα κανάλια τους στην πλατφόρμα. 

Η streamer του Twitch PleasantlyTwstd δήλωσε: "Οι μικρότεροι streamers νομίζω ότι θα έχουν ελάχιστα έως καθόλου κίνητρα σε αυτό το στάδιο για να πιέσουν πραγματικά για ανάπτυξη. Θα αρχίσουν να αισθάνονται ότι για να βγάλουν λεφτά πρέπει να πετύχουν περισσότερους συνδρομητές και ο αγώνας που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι η δυνατότητα ανακάλυψης σε όλα. Το Twitch βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε ένα μοτίβο αναμονής, όπου η προτεραιότητά τους είναι να κάνουν την πλατφόρμα να βγάζει περισσότερα χρήματα, αλλά μέχρι να προσπαθήσουν πραγματικά να συνεργαστούν πιο στενά με τους ανθρώπους που τους βγάζουν χρήματα ή να δημιουργήσουν ελεύθερα εργαλεία, θα συνεχίσουν να πετούν ιδέες και "πρωτοβουλίες" που πέφτουν στο κενό".

Ο streamer Hasan "Hasanabi" Piker δήλωσε: "[Αγαπώ] το twitch, αλλά φαίνεται ότι απομακρύνονται από [τους δημιουργούς περιεχομένου] για να καθορίσουν τα κέρδη τους. Σχεδόν το σύνολο των εσόδων μου προέρχεται από συνδρομητές που επιλέγουν να μου δίνουν 5 δολάρια το μήνα. Το Twitch δεν θεωρεί το 50/50 που παίρνει από τους μικρότερους δημιουργούς σε αυτή τη διαδικασία αρκετά κερδοφόρο. Αυτό είναι άγριο." O JERICHO δήλωσε: "Οι συνδρομές είναι πιο σημαντικές για τη ζωή κάθε streamer από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χρησιμότητα που προσφέρει το Twitch και το να αγγίξετε το split είναι σαν να καταστρέφετε οικονομικά και ενδεχομένως να απομακρύνετε αμέσως χιλιάδες δημιουργούς πλήρους απασχόλησης από την πλατφόρμα σας." O Jacksepticeye δήλωσε: "Τι αστείο. Κάνει τα πράγματα χειρότερα για όλους εκτός από το ίδιο το Twitch".

O streamer Max "Gassy Mexican" Gonzalez δήλωσε: "Το Twitch είναι ΤΡΕΛΟ αν νομίζουν ότι αυτό θα περάσει καλά. Όπως πραγματικά θα ταρακουνήσει την πλατφόρμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο". Aυτές οι προτεινόμενες αλλαγές φέρονται να έρθουν το καλοκαίρι, ανώνυμες πηγές δήλωσαν στο Bloomberg ότι καμία από αυτές τις αλλαγές δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την κοινότητα του Twitch που συγκέντρωσε 60.000 δολάρια για να βοηθήσει streamer που διαγνώστηκε με καρκίνο και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification