• Ειδήσεις
  • Κινητά
  • Η Apple έχει προσλάβει 500 άτομα για να ελέγχουν χειροκίνητα κάθε app στο App Store

Η Apple έχει προσλάβει 500 άτομα για να ελέγχουν χειροκίνητα κάθε app στο App Store

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Apple έχει προσλάβει 500 άτομα για να ελέγχουν χειροκίνητα κάθε app στο App Store

Η Apple έχει προσλάβει 500 άτομα για να ελέγχουν χειροκίνητα κάθε app στο App Store

Ώστε να βλέπει αν παραβιάζουν τους κανόνες.

Η Apple προσέλαβε 500 άτομα για να ελέγχουν καθημερινά τις υποβολές νέων apps στο App Store χειροκίνητα.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει από την έκθεση 325 σελίδων της Apple, η οποία δημοσιοποιήθηκε και δείχνει το πως λειτουργεί. Το iOS είναι 14 ετών και έχει 27 εκατομμύρια εγγεγραμμένους developers, άρα μιλάμε για έναν τεράστιο όγκο εφαρμογών. 

Αρχικά η Apple χρησιμοποιεί machine review για να ανιχνεύσει αν ένα app παραβιάζει οποιοδήποτε κανόνα του App Store ή αν χρησιμοποιεί private API ή αλγόριθμο, ενώ ελέγχονται και τα apps που είναι scam. Για παράδειγμα υπήρχε το Fortcraft, ένας κλώνος του Fortnite που παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα.

Ωστόσο, ο έλεγχος από ανθρώπινο χέρι είναι απαραίτητος μιας και ορισμένοι αλγόριθμοι δρουν με αρκετά ανούσιο τρόπο. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος μπορεί να αναγνωρίσει ότι ένα calculator app ζητάει να κάνει χρήση της κάμερας του κινητού και άρα να καταγράφει τον χρήστη. Πολύ σημαντική είναι η παραβίαση δεδομένων που γίνεται σε λογαριασμούς χρηστών. Το 2020 η Apple απέρριψε 150.000 υποβολές για νέα apps που παραβίαζαν τους όρους χρήσης. Συνολικά 5 εκατομμύρια apps υποβάλλονται κάθε χρόνο. Το  2019 είχαν υποβληθεί 4,8 εκατομμύρια και εξ αυτών το 36%, δηλαδή 1.747.278, είχαν απορριφθεί.

Η Apple είχε απορρίψει ακόμα και το app που χρησιμοποιούνταν κατά τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ για να ανιχνεύσει το που βρίσκεται κάθε φορά η αστυνομία. 

Δείτε τις εξελίξεις στη δίκη Apple vs Epic Games.

Διαβάστε περισσότερα για όλη την προετοιμασία της δίκης ανάμεσα σε Epic Games και Apple.

Δείτε περισσότερα για την δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games και συζητήστε για το συγκεκριμένο θέμα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification