Αναφορές για κακές εργασιακές συνθήκες στην Quantic Dream

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Αναφορές για κακές εργασιακές συνθήκες στην Quantic Dream

Αναφορές για κακές εργασιακές συνθήκες στην Quantic Dream

Επικεφαλής της εταιρίας μήνυσαν επιτυχώς την Le Monde για συκοφαντική δυσφήμιση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/1/18] Τρία ξεχωριστά δημοσιεύματα από developers της Γαλλικής εταιρείας ανάπτυξης Quantic Dream κάνουν λόγο για απρεπείς συμπεριφορές της διοίκησης προς τους εργαζόμενους. Η Quantic Dream έχει αναπτύξει τα PS4 games Heavy Rain και Beyond: Two Souls, ενώ ετοιμάζει το Detroit: Become Human.

Οι επικεφαλής της εταιρείας, David Cage και Guillaume de Fondaumière, κατηγορούνται για απρεπείς συμπεριφορές, πολλές και επαναλαμβανόμενες υπερωρίες και σεξιστικά και ρατσιστικά αστεία προς τους εργαζόμενούς τους. Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι μένουν "έκπληκτοι και σοκαρισμένοι από τις επιθέσεις πρώην εργαζόμενων της εταιρείας", όπως αναφέρει η Le Monde.

Κατηγορίες για "Σεξιστικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια"
Σύμφωνα με το Eurogamer
, 600 φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τους συνδρομητές των sites Canard PC και Mediapart δείχνουν τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Quantic Dream σε διάφορες πόζες στις οποίες σατηρίζουν ερωτικές στάσεις ή κάνουν ομοφοβικά ή σεξιστικά σχόλια ή σε κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες ποζάρουν στο φακό σαν ναζί, ενώ υπάρχει και μια φωτογραφία που έχει επεξεργαστεί με Photoshop και στην οποία συμβολίζεται ένα ανδρικό μόριο. Η Quantic Dream έχει 180 εργαζόμενους. Το 83% είναι άντρες. Ένας από αυτούς, ο IT Manager της εταιρείας, έκανε μήνυση στην Quantic Dream για το γεγονός αυτό που θεωρεί δίκαια ότι τον υποβάθμιζε.

Ο David Cage, σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες πρώην εργαζομένων, είναι "τύπος που δύσκολα μπορείς να συνεργαστείς μαζί του. Έχει το ψευδώνυμο "Papa", "God" και "Sun King" προς τους άλλους, επειδή απαιτεί πολλές ώρες εργασίες και δεν ακούει τους συναδέλφους του. Επίσης, φέρεται να κάνει σεξιστικά αστεία προς τις συναδέλφισσές του και απρεπή σχόλια για τις γυναικείες παρουσίες των games του. "Βλέπει την εταιρεία ως ιδιωτικό ή ημι-ιδιωτικό χώρο του πιστεύοντας ότι μπορεί να πει οτιδήποτε θέλει." λέει ένας πρώην εργαζόμενος.

Ένας άλλος πρώην εργαζόμενος δήλωσε ότι είχε δει ομοφοβικά ή ρατσιστικά αστεία. Για παράδειγμα, όταν έγινε θέμα ένα περιστατικό με έναν κλέφτη στις ειδήσεις, τότε ο Cage είπε σε έναν Τυνήσιο developer της Naughty Dog "Ξάδερφός σου ήταν"; Οι παραπάνω κατηγορίες, σύμφωνα με τον Cage, είναι "Γελοίες, παράλογες και συκοφαντικές. Θέλετε να μιλήσουμε για ομοφοβία; Δουλεύω με την Ellen Page που είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας. Θέλετε να μιλήσουμε για ρατσισμό; Δουλεύω με την Jesse Williams που δίνει μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα στην Αμερική. Να με κρίνετε για την δουλειά μου" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Aξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι η Ellen page παραλίγο να κάνει μήνυση στην Sony και την Quantic Dream διότι το πρόσωπό της εμφανίστηκε σε γυμνό σώμα κατά την διάρκεια του Beyond: Two Souls, όταν η Jodie Holmes έκανε μπάνιο γυμνή, με την κάμερα να κρύβει οριακά τα επίμαχα σημεία. Διερεύνησε την πιθανότητα μήνυσης, ωστόσο δεν προχώρησε σε αυτή.

Απ' την άλλη, ο συνιδρυτής της Quantic Dream, Guillaume de Fondaumière, λέγεται ότι την έπεφτε κατ' εξακολούθηση στις εργαζόμενές του στα πάρτι της εταιρείας και ότι προσπαθούσε επίμονα να τις φιλήσει. "Όλα είναι ψευδή και δεν έγιναν σε κανένα event" δηλώνει ο ίδιος. Μένει να δούμε αν το κοινό θα αντιδράσει με την κυκλοφορία του Detroit: Become Human, το οποίο θυμίζομε ότι περιέχει παιδική κακοποίηση. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στο PS4 τον Μάιο.

[UPDATE: 29/7/18 - Δικαιώθηκε ο εργαζόμενος για τις εργασιακές συνθήκες στην Quantic Dream] Ο συντάκτης του Gamekult, Nicolas Turcev, γνωστοποίησε στο Twitter με τα λεγόμενά του την δικαστική απόφαση που αφορά την Quantic Dream. Η απόφαση αυτή δικαίωσε πρωτόδικα τον εργαζόμενο που ανέφερε κακές εργασιακές συνθήκες, καθώς επίσης πιστοποίησε ότι οι 600 φωτογραφίες πειραγμένες στο Photoshop με διάφορες ψεύτικες σεξιστικές πόζες, δημιουργήθηκαν από εργαζόμενους της εταιρείας. Κάποιες από αυτές απεικονίζουν και τον ίδιο. Η δικαίωση του εργαζόμενου σημαίνει ότι θα υπάρξει κι άλλο δικαστήριο όπου θα καθοριστούν τι μέτρα θα υπάρξουν απέναντι στην Quantic Dream ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Στον αντίποδα η Quantic Dream έχει απαντήσει με μηνύσεις σε όσους εργαζόμενους μίλησαν δημόσια για κακές εργασιακές συνθήκες.

[UPDATE 2: 21/9/21 - Επικεφαλής της εταιρίας μήνυσαν επιτυχώς την Le Monde για συκοφαντική δυσφήμιση] Ο David Cage και ο Guillaume de Fondaumière, οι επικεφαλής των Heavy Rain και Beyond: Two Souls από την Quantic Dream, μήνυσαν επιτυχώς τη γαλλική εφημερίδα Le Monde για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού η εφημερίδα δημοσίευσε ισχυρισμούς από μέλη της εταιρίας ανάπτυξης για τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Ένα δημοσίευμα της Solidaires Informatique, αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί της Le Monde είχα αποδυναμωθεί καθώς δεν μπόρεσε να αποδείξει ορισμένα στοιχεία των δημοσιευμάτων της χωρίς να αποκαλύψει την ανωνυμία των πηγών της. Καμία πλευρά δεν έχει σχολιάσει δημόσια την απόφαση αυτή. Η Mediapart, είναι μια άλλη γαλλική εφημερίδα την οποία μήνυσε η Quantic Dream για τα δημοσιεύματά της. Οι ξεχωριστές υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης από την ίδια την εταιρία της Quantic Dream ως εταιρεία, και όχι από τους επικεφαλής, εναντίον της Le Monde και της Mediapart απέτυχαν και οι δύο.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Solidaires Informatique ανέφερε διάφορα στοιχεία της ίδιας της δίκης, μερικά από τα οποία επαληθεύτηκαν ανεξάρτητα και από το GamesIndustry.biz. Κάποια στιγμή, το GamesIndustry.biz ανέφερε ότι οι δικηγόροι της Quantic Dream κατηγόρησαν έναν δημοσιογράφο ότι έγραψε το άρθρο του με λεπτομέρειες για τις συνθήκες εργασίας "ως εκδίκηση για τον Guillaume de Fondaumière που του αρνήθηκε την πρόσβαση στο τμήμα VIP ενός πάρτι της Quantic Dream". Εκείνη την περίοδο, η Quantic Dream εξήγησε ότι είχε μηνύσει τις εφημερίδες για "δημοσίευση άρθρων που πιστεύουν ότι δεν τυπώθηκαν καλόπιστα, ούτε με εύλογη έρευνα ούτε στοιχεία, και τα οποία έβγαλαν ψευδή συμπεράσματα που έβλαψαν εκτενώς τη φήμη και το ηθικό της εταιρίας".

Η διαμάχη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, όταν οι γαλλικές εφημερίδες Le Monde, Mediapart και Canard PC δημοσίευσαν ταυτόχρονα ένα κοινό δημοσίευμα που ισχυριζόταν ανάρμοστη συμπεριφορά και μια κουλτούρα που περιλάμβανε σεξιστικά και ρατσιστικά αστεία εντός της γνωστής εταιρίας ανάπτυξης. Η Quantic Dream, τότε, μόλις ολοκλήρωνε το Detroit: Become Human, τον τρίτο της αποκλειστικό τίτλο για PlayStation, σε συνεργασία με τη Sony. Ο Cage και ο de Fondaumière αμφότεροι αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι "σοκαρίστηκαν" από τις "ατάκες" των πρώην υπαλλήλων και χαρακτήρισαν το γεγονός "γελοίο και παράλογο". Ενισχύοντας την απάντησή της στα δημοσιεύματα του Τύπου, η Quantic Dream εξέδωσε αργότερα μια επίσημη δήλωση, λέγοντας ότι οι καταγγελίες ήταν επιβλαβείς για την εταιρία. Αρκετούς μήνες αργότερα, ξεκίνησε νομικές διαδικασίες.

Ένας ιδιαίτερος τομέας διαφωνίας ήταν η κρυφή αποθήκευση περίπου 600 αμφιλεγόμενων και επεξεργασμένων εικόνων του προσωπικού που χρονολογούνται από το 2013, μερικές από τις οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από τα διάφορα δημοσιεύματα. Τον Ιούλιο του 2018, η Quantic Dream έχασε μια δικαστική υπόθεση εναντίον ενός πρώην υπαλλήλου που εγκατέλειψε λόγω των προσβλητικών εικόνων που κυκλοφόρησαν εντός της εταιρίας ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Detroit: Become Human και συζητήστε εκτενώς για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 15/01/2018 14:06
Ένα φαινόμενο το οποίο υπάρχει πιστεύω σε πολλές εταιρείες και όχι μόνο σε αυτή.
Notification