Η Take-Two, ιδιοκτήτρια της Rockstar, απέσυρε την προσφορά της από την Codemasters

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Η Take-Two, ιδιοκτήτρια της Rockstar, απέσυρε την προσφορά της από την Codemasters

Η Take-Two, ιδιοκτήτρια της Rockstar, απέσυρε την προσφορά της από την Codemasters

Η EA "χώθηκε σφήνα". [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 6/11/20]Η Take-Two, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Rockstar, θέλει να εξαγοράσει την Codemasters, σύμφωνα με το Street Insider.

Η αγορά υπολογίζεται στις 740 εκατομμύρια λίρες (819 εκατομμύρια ευρώ). Η Codemasters έχει στην ιδιοκτησία της σημαντικές σειρές Racing, όπως τις F1, ColinMcRae, DiRT και GRID.

[UPDATE: 10/11/20 – Η Take-Two εξαγόρασε την Codemasters] Η Take-Two ανακοίνωσε ότι έγινε η συμφωνία για την εξαγορά της αγγλικής εταιρείας Codemasters, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2021.

Σε δήλωσή της η Take-Two, δήλωσε ότι η Codemasters ταιριάζει απόλυτα στην 2K Games και ότι η αγγλική εταιρεία ανάπτυξης θα επωφεληθεί από τους πόρους της Take-Two. Επίσης είπε ότι δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για τα games αν συνδυαστούν τα racing με τα sports. 
 
Ο Διευθύνον Σύμβουλος της Take-Two, Strauss Zelnick δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτήν την συναλλαγή που κάναμε με το συμβούλιο της Codemasters. Η Codemasters είναι πολύ γνωστή για τις δημιουργίες κάποιων από τα πιο αγαπημένα και επικερδή racing games της βιομηχανίας και πιστεύουμε ότι αυτά που προσφέρει είναι πολύ ταιριαστά στην τομέα των sports που έχουμε ενώ βοηθάει και στην επέκταση του οργανισμού μας. Επιπλέον ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τα στελέχη και τις ομάδες ανάπτυξης στην οικογένεια της Take-Two, να μοιραστούμε μαζί τους την επιθυμία να παράγουμε υψηλής ποιότητας ψυχαγωγικές εμπειρίες και να στοχεύσουμε στο να είμαστε η ποιο πρωτοποριακή και δημιουργική εταιρεία της βιομηχανίας."

Η Take-Two έχει ήδη στην κατοχή της μεγάλους τίτλους σειρών όπως τα GTA, Read Dead Redemption, Borderlands, τα 2Κ Sports και το σχετικά καινούργιο Private Division. Η Code masters είναι γνωστή για racing games όπως τα Formula 1, Dirt, Grid και OnRush.
 
[UPDATE 2: 13/1/21 - Η Take-Two απέσυρε την προσφορά της] Η Take-Two απέσυρε την προσφορά της για την εξαγορά της Codemasters.

Η Take-Two είχε άλλωστε προειδοποιήσει ότι αν η Codemasters δεν δεχτεί να συζητήσει μαζί της σε meeting, είτε στις 21 Δεκεμβρίου, είτε στις 12 Ιανουαρίου, τότε θα απέσυρε την προσφορά της, κάτι που όντως έπραξε.

Η Electronic Arts πλέον είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για την εξαγορά της Codemasters και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της η αγορά φαίνεται πλέον βέβαιη.

Διαβάστε περισσότερα για το Dirt 5 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 07/11/2020 12:28
Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή αγορά και ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερα racing games.
Notification