Το Super Seducer 3 αφαιρέθηκε ολοκληρωτικά από το Steam

Hot
Το Super Seducer 3 αφαιρέθηκε ολοκληρωτικά από το Steam

Το Super Seducer 3 αφαιρέθηκε ολοκληρωτικά από το Steam

Όπως ανακοίνωσε ο La Ruina. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/2/21] Το Dating Simulator Super Seducer 3 είχε προκαθορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για τις 14 Φεβρουαρίου.

Σήμερα όμως, δύο εβδομάδες μετά, το παιχνίδι δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση στο Steam. Σε ερώτησή μας προς τον Richard La Ruina, game designer της σειράς Super Seducer, για το αν το Super Seducer 3 δεν εγκρίθηκε λόγω του ότι περιείχε μοντέλα που φορούσαν εσώρουχα -κάτι που συνέβαινε και στο Super Seducer 2 το οποίο είχε εγκριθεί-, ο La Ruina δήλωσε πως “Δεν είναι ακριβώς σίγουροι μιας και δεν τους δόθηκε συγκεκριμένη καθοδήγηση.”. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως “το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως έγινε λόγω των κανόνων για τους “πραγματικούς ανθρώπους” που έχει το Steam. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν υπήρχε μία συγκεκριμένη στιγμή στο παιχνίδι που δεν τους άρεσε ή αν ήταν μια γενική απόφαση”.

Επιπλέον μας είπε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το Steam την έκδοση του Super Seducer 3 στην οποία υπήρχε λογοκρισία: “Εμείς είχαμε ήδη την έκδοση με λογοκρισία του παιχνιδιού έτοιμη για να παίξουν οι influencers οπότε υποβάλλαμε αυτή, αλλά και αυτή δεν έχει ακόμα εγκριθεί εδώ και παραπάνω από μία εβδομάδα”.

Στην ερώτησή μας για τον αν επικοινώνησε με το Steam για την διαφορετική προσέγγιση που είχε στο παιχνίδι του έναντι άλλων εξίσου ακατάλληλων games όπως το Tender Loving Care, ο La Ruina ανέφερε πως “Όχι, ήμουν πολύ ευγενικός. Καταλαβαίνω πως δεν έχω έλεγχο αυτής της κατάστασης οπότε προσπαθώ απλά να είμαι ευγενικός και προσφέρομαι να κάνω ότι μου ζητάνε. Ναι, είδα αυτό το παιχνίδι και είναι σίγουρα πιο πρόστυχο από το Super Seducer 3. Έχω δει αρκετά παραδείγματα άλλων αντίστοιχων παιχνιδιών που μου έχουν στείλει fans και είναι περίεργο, αλλά η Valve μπορεί πάντα να αποφασίσει να κάνει ότι θέλει με το παιχνίδι”.

Ρωτήσαμε τον La Ruina για το αν πιστεύει πως βρισκόμαστε σε μία εποχή στην οποία οι πλατφόρμες που φιλοξενούν βιντεοπαιχνίδια έχουν βάλει στο στόχαστρο τα flirting games και άλλο αντίστοιχο περιεχόμενο. Μας απάντησε πως “Σίγουρα. Είχαμε προβλήματα με το να ανέβει το παιχνίδι και σε άλλες πλατφόρμες. Τα games έχουν σήμανση ESRB-M και καλές κριτικές στο Steam, οπότε ο λόγος μπορεί μόνο να είναι πως σε ορισμένους ανθρώπους δεν αρέσει το στιλ τους. Τα games έχουν πλάκα και κάνουν τον κόσμο να γελά, οπότε μου είναι δύσκολο να το καταλάβω αυτό. Όμως, στον σύγχρονο κόσμο, το να απαγορεύεται η πρόσβαση σε δημιουργούς σε διάφορες πλατφόρμες είναι σχετικά συνηθισμένο και σπάνια βασίζεται όντως σε παραβίαση κανόνων του πραγματικού κόσμου”.

Συγκεκριμένα για το Steam, μας ανέφερε πως “το πρόβλημα δείχνει να είναι κυρίως οι κανόνες του σχετικά με τους “πραγματικούς ανθρώπους”, οι οποίοι δεν εξηγούνται επαρκώς πουθενά. Προσπαθούσα όλο αυτό τον καιρό να το κατανοήσω και δεν είχα ιδιαίτερη τύχη. Είμαι απογοητευμένος που η πολιτική του Steam για τους πραγματικούς ανθρώπους δεν είναι ξεκάθαρη και δεν μας δίνουν καθόλου συγκεκριμένες πληροφορίες είτε για το τι να αλλάξουμε, είτε για το ποιος είναι ο κανόνας ακριβώς”.

Ως ένα γενικότερο σχόλιο, έκλεισε λέγοντάς μας πως “Είμαι απογοητευμένος που μερικές πλατφόρμες για games δεν εμπιστεύονται τις οργανώσεις αξιολόγησης (ESRB, PEGI κλπ) στο να είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο του περιεχομένου. Ακόμα και τώρα, εύχομαι πως το παιχνίδι θα εγκριθεί. Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ αγχωτικές!”.

[UPDATE: 1/3/21 - Το Steam έστειλε σαφείς οδηγίες στον La Ruina για το τι πρέπει να αλλάξει] Μετά από καθυστέρηση δύο εβδομάδων, το Steam έστειλε σαφείς οδηγίες προς τον Richard La Ruina για το τι πρέπει να αλλάξει στο Super Seducer 3.

Δεν γνωρίζουμε πόσο ακόμα θα λογοκριθεί η (ήδη λογοκριμένη) έκδοση που παίξαμε και σε ποιους τομείς. Ελπίζουμε πάντως να μην κοπούν ολόκληρα κεφάλαια, όπως έγινε στην περίπτωση του Chapter 3, το οποίο είναι κλειδωμένο, λόγω της λογοκρισίας από το Steam! Στο thumbnail του, όπως θα δείτε και στο gameplay video μας, εμφανίζεται μία κοπέλα με εσώρουχα, στο κρεβάτι, πάνω από τον La Ruina. Για την ιστορία, το παιχνίδι δεν περιέχει σκηνές σεξ.

Ο La Ruina δήλωσε ότι παρά την καθυστέρηση του Super Seducer 3, οι οδηγίες που έλαβε από το Steam για το τι πρέπει να αλλάξει ήταν σαφέστατες κι έτσι από το να υπάρχει 50-50 πιθανότητα να κυκλοφορήσει το παιχνίδι, οι πιθανότητες έχουν γίνει σχεδόν 100%.

 

[UPDATE 2: 20/3/21 - Αφαιρέθηκε εντελώς από το Steam] Η Valve δεν θα πουλάει το Super Seducer 3 στο Steam.

Η εταιρεία πλέον έχει αφαιρέσει το Super Seducer 3 από το Steam και έχει σβήσει την σελίδα του, η οποία είχε περίπου 62.000 wishlists. Ο developer του παιχνιδιού, Richard La Ruina, δημοσίευσε μέσω Twitter τα παραπάνω νέα, μαζί με κάποια screenshots στα οποία η Valve εξηγούσε γιατί αφαιρέθηκε ολοκληρωτικά το παιχνίδι από το Steam.

 

 

Η δήλωση της Valve έχει ως εξής: “To Steam επιτρέπει games που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο που απεικονίζονται πραγματικοί άνθρωποι.” Ο Richard La Ruina έκανε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και προσφέρθηκε να αφαιρέσει οτιδήποτε uncensored υπήρχε στο παιχνίδι, όμως φαίνεται πως η Valve δεν αλλάζει την άποψή της και δήλωσε ότι “δεν θα το πουλήσει, ούτε θα το ελέγξει ξανά”.

Το πρώτο και το δεύτερο Super Seducer ωστόσο θα παραμείνουν στο Steam.

Διαβάστε το review του Super Seducer 3 από τον Μάνο Γρυπάρη και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 02/03/2021 18:01
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αργεί να εγκριθεί .Πραγματικά λυπηρό.
#2 BigGreekGamer (Level 30) 24/03/2021 12:25
Νομίζω πως η Χριστιάνα θα είναι λίγο πιο χαρούμενη με αυτήν την είδηση :D
Notification