Η Electronic Arts προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες του FIFA στα loot boxes

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Electronic Arts προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες του FIFA στα loot boxes

Η Electronic Arts προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες του FIFA στα loot boxes

Η Αμερικάνικη εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν ωθεί τους παίκτες σε in-game αγορές. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/4/21] Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, η Electronic Arts προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες της στα loot boxes.

Το έγγραφο 54 σελίδων που διέρρευσε από το Canadian Broadcast Corporation λέει ότι "Οι μικροσυναλλαγές στο FIFA Ultimate Team είναι ένας ακρωγωνιαίος λίθος για την σειρά FIFA. Κάνουμε τα πάντα για να οδηγήσουμε τους παίκτες εκεί".

Σε ένα άλλο σημείο του εγγράφου, αναφέρεται ότι οι developers χρησιμοποιούν "teasers για νέο περιεχόμενο ώστε να δώσουν κίνητρα στους παίκτες να ξοδέψουν χρήματα στο Ultimate Team, λέγοντας ότι η επιτομή της στρατηγικής είναι το Ultimate Team". Ο insider έστειλε το έγγραφο προκειμένου να διαρρεύσει, διότι "ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του, δεν αρέσκονται στο γεγονός ότι δουλεύουν για video games που έχουν loot boxes ή άλλου είδους στοιχεία τζόγου".

Η Electronic Arts αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι: "Όλα τα games της EA παίζονται και χωρίς να ξοδέψετε χρήματα σε in-game αντικείμενα και οι περισσότεροι παίκτες δεν ξοδεύουν".

[UPDATE: 27/4/21 - Η EA αρνείται ότι ωθεί τους παίκτες στην αγορά loot boxes] Η EA αρνείται ότι ωθεί τους παίκτες να ξοδέψουν χρήματα σε loot boxes κάτι το οποίο ήρθε στην επιφάνεια μετά την διαρροή ενός αμφιλεγόμενου εγγράφου από έναν insider.

Το Go Public του CBC ανήρτησε δύο σελίδες από εσωτερικό έγγραφο του FIFA 21 το οποίο αναφέρει την προσέγγιση της εταιρείας σχετικά με το Ultimate Team και τα loot boxes του. Στο εν λόγω έγγραφο αναγράφεται συγκεκριμένα: "Το FIFA Ultimate Team είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να οδηγήσουμε τους παίκτες εκεί."

Στην αρχική δημοσίευση θα βρείτε κάποια σημαντικά σημεία από το εν λόγω έγγραφο, το οποίο πλέον η EA αμφισβητεί χαρακτηρίζοντας την ιστορία του Go Public ως συναισθηματικά φορτισμένη και ως μία κακή παρουσίαση των γεγονότων.

Η ΕΑ σε μακροσκελή απάντησή της δήλωσε: "Αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες ώστε να εισάγουμε περισσότερους παίκτες στα modes των games μας. Οι παίκτες του FIFA αναμένουν νέο περιεχόμενο συνεχώς κάτι το οποίο κάνει την υπηρεσία ενδιαφέρουσα συνεπώς αποτελεί μόνιμο στόχο μας. Ενώ παρέχουμε αυτή την επιλογή, είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην ωθούμε τους παίκτες να ξοδέψουν χρήματα αντί να κερδίσουν τα αντικείμενα που θέλουν μέσω του gameplay και η πλειοψηφία των παικτών δεν έχει ξοδέψει χρήματα in-game. Το νέο περιεχόμενο που εισάγουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς συμπεριλαμβάνει βραβεία χωρίς την χρήση χρημάτων και η επιλογή να ξοδέψει χρήματα κάποιος παίκτης είναι προαιρετική. Τίποτα από το έγγραφο που διέρρευσε δεν αντιτίθεται σε αυτό, δείχνει ότι υποστηρίζουμε την ενασχόληση με το παιχνίδι μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, όχι ότι υποστηρίζουμε την δαπάνη χρημάτων. Θεωρούμε πολύ σοβαρή την ευθύνη του να παρέχουμε στους παίκτες ευχάριστη και ασφαλή gaming εμπειρία. Δεν ενθαρρύνουμε τους νέους παίκτες στο να ξοδεύουν και προτείνουμε με θέρμη την χρήση των μηχανισμών ελέγχου πρόσβασης για τα παιδιά για τον έλεγχο του περιεχομένου, των in-game δαπανών και του χρόνου που ξοδεύουν παίζοντας. Η πλατφόρμα της EA στα PC παρέχει επίσης παιδικούς και εφηβικούς λογαριασμούς έτσι ώστε όλοι οι παίκτες και οι γονείς να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις όντας πληροφορημένοι σχετικά με το πως μπορούν να παίξουν. Τα εργαλεία όπως το FIFA Playtime βοηθούν τους παίκτες στο να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού τους συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να περιορίσουν τα ποσά που δαπανούν in-game. Διάφορες αρμόδιες αρχές σε πολλαπλές χώρες του κόσμου έχουν δηλώσει δημοσίως ότι εφόσον δεν υπάρχει μέθοδος ανάληψης χρημάτων τα loot boxes δεν είναι τζόγος. Εξασφαλίζουμε ότι τα games μας παίζονται όπως σχεδιάστηκαν και λαμβάνουμε δράση ενάντια σε όσους παραβιάζουν τους κανονισμούς. Προσφάτως το Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε σχετική αγωγή επειδή δεν υπάρχει μεταφορά της αξίας των αντικειμένων στον πραγματικό κόσμο. Συνεπώς με την υποστήριξη όλων αυτών των οπτικών από τις αρμόδιες αρχές, δεν πιστεύουμε ότι κάποια πτυχή των games της EA προωθεί τον τζόγο. Ελπίζουμε να δούμε τα γεγονότα να παρουσιάζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια στο μέλλον. Στο μεταξύ θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες του FIFA Ultimate Team έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο παιχνίδι που αγαπάνε."

Διαβάστε για ακόμα έναν πρώην επικεφαλής της EA ο οποίος δήλωσε ότι τα packs του FUT δεν είναι τζόγος και συζητήστε για την EA.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification