Η Jade Raymond έφτιαξε νέα εταιρεία ανάπτυξης

Η Jade Raymond έφτιαξε νέα εταιρεία ανάπτυξης

Η Jade Raymond έφτιαξε νέα εταιρεία ανάπτυξης

Το πρώτο project τους θα είναι ένα Online Service game. [UPDATE]

Αρχική Δημοσίευση: 6/5/21] Ορισμένοι πρώην βασικοί developers του Google Stadia μπήκαν στην ομάδα της Haven Entertainment Studios, μία νέα εταιρεία ανάπτυξης την οποία ίδρυσε η πρώην επικεφαλής της εταιρίας ανάπτυξης του Stadia, Jade Raymond.

Η Haven Studios έχει στην ομάδα της πλέον τον πρώην Lead Writer για την σειρά Assassin’s Creed Corey May ο οποίος δούλευε στην Ubisoft κατά διάρκεια της θητείας της Raymond. Ο May θα είναι επικεφαλής του κόσμου και της πνευματικής ιδιοκτησίας της Haven Entertainment Studio, μια θέση παρόμοια με αυτή που είχε όσο εργαζόταν στην Ubisoft. Πιθανόν να είναι υπεύθυνος για τη γενική αφήγηση των projects της εταιρείας ανάπτυξης.

Μεταξύ των Ubisoft και Google, ο Corey May εργάστηκε σε ρόλους αφηγηματικής σχεδίασης και στην Certain Affinity αλλά και στην 2K Games. Στην Certain Affinity, το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στους τίτλους τέλους του Doom, αλλά η εταιρεία δούλεψε μόνο στο κομμάτι του ανταγωνιστικού multiplayer. Ο Corey May ήταν συνεισηγητής του Batman: Arkham Origins. Καθώς ήταν διευθυντής αφήγησης στην Stadia Games and Entertainment για μόλις οκτώ μήνες και η εσωτερική ανάπτυξη σταμάτησε, δε θα μπορέσουμε να δούμε τα αποτελέσματα των κόπων του στην συγκεκριμένη στιγμή.

O Γενικός Διευθυντής της Stadia Games Sebastian Puel, έγινε και αυτός μέλος της εταιρείας σε ρόλο συνιδρυτή, ενώ ο staff UX researcher Jonathan Dankoff ανελάβε το ρόλο του Insights Director. Οι concept artists Erwann Le Rouzic και Francis Denoncourt γίναν μέλη της εταιρείας επίσης, όπως και ο προγραμματιστής Pierre- Marc Bérubé.Όσο η Google συνεχίζει με τις απολύσεις πολλών από τους developers του Stadia, καθώς η υπηρεσία προχωρά με το σχέδιο να προσφέρει μόνο games από τρίτες εταιρείες, ο επικεφαλής παραγωγής John Justice αποχώρησε από την εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά δε φαίνεται να προστέθηκε στην ομάδα της Haven όπως άλλοι υπάλληλοι.

Ένα βασικό μέλος του Stadia που παραμένει στην Google είναι ο Phil Harrison. Ο ίδιος μπήκε στην εταιρεία τον Ιανουάριο του 2018 και είχε ρόλους στην Microsoft κατά τη διάρκεια της πρώιμης εποχής του Xbox One ενώ ήταν στην Playstation από το 1992 μέχρι και το 2008.

[UPDATE :26/7/21 – Ο πρώτος τίτλος θα είναι Online, live service, αποκλειστικά για το PS5] Η ιταλική σελίδα Multiplayer.ΙΤ ανακάλυψε κάποια δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ο πρώτος τίτλος της Jade Raymond και της Haven Entertainment για το PS5, θα είναι ένα online game παρόμοιο με τα Apex Legends και Destiny.

Σύμφωνα με το LinkedIn, η Have Entertainment, κάνει αρκετές προσλήψεις και έχει ήδη εξασφαλίσει αρκετά αξιοσημείωτα ονόματα: Sebastian Pule, παραγωγός των Assassin’s Creed, Corey May, συγγραφέας των Assassin’s Creed, Mathieu Leduc, art director των Watch Dogs, Daniel Drapeau, gameplay director του Shadow of the Tomb Raider.

Διαβάστε επίσης για το κλείσιμο των εταιρειών ανάπτυξης και τις απολύσεις της Google και για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification