Το Roblox δέχθηκε αγωγή 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς δεν έχει άδεια μουσικής

Το Roblox δέχθηκε αγωγή 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς δεν έχει άδεια μουσικής

Το Roblox δέχθηκε αγωγή 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς δεν έχει άδεια μουσικής

Από την Ένωση της Αμερικής.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Εθνική Ένωση Εκδοτών Μουσικής της Αμερικής (NMPA) ζητάει το λιγότερο 200 εκατομμύρια από την Roblox Company, κατηγορώντας την για την αδυναμία της να πάρει άδεια για την μουσική που ανεβάζουν χρήστες στο Roblox.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, David Israelite, ανακοίνωσε την αγωγή στην ετήσια εμπορική συνάντηση, λέγοντας ότι “Η Roblox Company έχει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ζητώντας από τους χρήστες της να πληρώνουν για καθεμία από τις φορές που ανεβάζουν μουσική, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως οι νεαροί χρήστες δεν καταλαβαίνουν το πως λειτουργεί η πνευματική ιδιοκτησία, ενώ παράλληλα δεν έχουν ληφθεί μέτρα που να προστατεύουν ή να προειδοποιούν τους χρήστες για τα ρίσκα που παίρνουν”.

Την αγωγή συνυπογράφουν εκδότες γνωστών καλλιτεχνών της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Ariana Grande, deadmau5, Imagine Dragons and Ed Sheeran.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Roblox είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες παγκοσμίως, με περισσότερους από 21,3 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες κάτω των 13, σύμφωνα με την Statista.

Διαβάστε πως ένα κακόβουλό λογισμικό έκλεψε δεδομένα από 3,2 εκατομμύρια υπολογιστές, ή για εκτενή συζήτηση, επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 11/06/2021 13:48
-Το Roblox δέχθηκε αγωγή 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς δεν έχει άδεια μουσικής
-Ουυ (ήχος που πεθαίνεις in-game) xD
Notification