Οι παίκτες του World of Warcraft διαμαρτύρονται και ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs

Hot
Οι παίκτες του World of Warcraft διαμαρτύρονται και ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs

Οι παίκτες του World of Warcraft διαμαρτύρονται και ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs

Οι οποίοι φέρουν το όνομα προϊστάμενου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι παίκτες του World of Warcraft ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs, οι οποίοι είχαν πάρει τα ονόματά τους από τον creative director του WoW, Alex Afrasiabi, μετά την εμφάνιση του ονόματός του σε μια μήνυση που έγινε πρόσφατα προς την Activision Blizzard. Η μήνυση αυτή ανέφερε συγκεκριμένα το όνομά του και τον κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση απέναντι στις γυναίκες υπαλλήλους της εταιρείας.

Ο Afrasiabi, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Blizzard το καλοκαίρι του 2020, είναι ο μόνος του οποίου το όνομα αναφέρεται στην μήνυση που έγινε ενάντια στην Blizzard σχετικά με περιστατική σεξουαλικής παρενόχλησης. Ακόμα, σύμφωνα με την μήνυση και τους ισχυρισμούς, ο Afrasiabi την έπεφτε συχνά στις γυναίκες υπαλλήλους και προσπαθούσε να τις φιλήσει και να βάλει τα χέρια του γύρω τους. Σε ένα σημείο της μήνυσης αναφέρεται ότι στα γραφεία της Blizzard οι υπάλληλοι αναφερόντουσαν στην σουίτα του Afrasiabi ως η “Σουίτα Crosby”, μια παραμόρφωση του ονόματος “Cosby” που αναφέρεται στον σύμφωνα με ισχυρισμούς βιαστή Bill Cosby, ο οποίος το 2018 είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή.

Επίσης, στην μήνυση αναφέρεται ότι οι υπόλοιποι προϊστάμενοι της Blizzard γνώριζαν για την συμπεριφορά του Afrasiabi, όμως δεν έλαβαν κάποια μέτρα λόγω της θέσης του. Ο Afrasiabi είχε ξεκινήσει να δουλεύει στην Blizzard το 2004 ως quest designer στο vanilla WoW και στη συνέχεια έγινε creative director των expansions Warlords of Draenor και Legion. Μετά από την μήνυση αυτή, οι παίκτες του WoW στα forums και στο Reddit ζητούν την αφαίρεση δύο NPCs που έχουν πάρει το όνομά τους από τον Afrasiabi. Οι δύο αυτοί NPCs είναι οι Field Marshal Afrasiabi, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Alliance στην Stormwind και του Lord Afrasastrasz, ο οποίος βρίσκεται στο Wrymwrest Temple στο Northrend.

Μέχρι στιγμής και οι δυο NPCs βρίσκονται ακόμα στο WoW, ωστόσο ο Field Marshal Afrasiabi την μια υπάρχει και την άλλη όχι. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για την συμπεριφορά αυτή του NPC. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ένα in-game παιχνίδι ώστε να δημιουργούν σήματα προσοχής γύρω από τον NPC στο Stormwind. Ακόμα, μερικοί παίκτες του Horde εισβάλλουν στην Stormwind με σκοπό να εξοντώσουν τον NPC Marshal Afrasiabi οι ίδιοι. Άλλοι παίκτες ζητούν πιο δραστικά μέτρα, όπως η εξ’ ολοκλήρου αφαίρεση ή rework των quests που δημιούργησε ο Afrasiabi, καθώς και η αφαίρεση items τα οποία έχουν αναφορά στο όνομά του.

Στο παρελθόν, η Blizzard είχε αφαιρέσει NPCs οι οποίοι είχαν το όνομα του δημοφιλούς streamer Swifty και δεν είχε δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Ωστόσο, ακόμα και αν οι NPCs του Afrasiabi αφαιρεθούν, οι fans του WoW θα αναρωτηθούν αν πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, καθώς σύμφωνα με την μήνυση, οι executives της Blizzard είχαν γνώση για τις συμπεριφορές του Afrasiabi. Στην μήνυση αναφέρεται ότι μέχρι και ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, γνώριζε για την συμπεριφορά του Afrasiabi.

Μέχρι στιγμής, η Blizzard δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, όμως ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard, σε απάντησή του στην μήνυση, δήλωσε ότι η κατάσταση που περιγράφεται στην μήνυση δεν αντιπροσωπεύει το περιβάλλον εργασίας της Blizzard.

Διαβάστε για τις απολύσεις στην Activision Blizzard και συζητήστε για την εταιρεία στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification