Η παραγωγή του World of Warcraft σταμάτησε λόγω της αγωγής της Activision Blizzard

Hot
Η παραγωγή του World of Warcraft σταμάτησε λόγω της αγωγής της Activision Blizzard

Η παραγωγή του World of Warcraft σταμάτησε λόγω της αγωγής της Activision Blizzard

Σύμφωνα με δηλώσεις του ανώτερου σχεδιαστή συστημάτων στο twitter.

Όλες οι εργασίες στο World of Warcraft έχουν σταματήσει εξαιτίας μιας αγωγής που αφορά σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό, άδικη αμοιβή και άλλα πολλά σύμφωνα με έναν ανώτερο προγραμματιστή της Activision Blizzard.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια, την περασμένη εβδομάδα μετά από διετή έρευνα του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια, κατέθεσε αγωγή κατά της Activision Blizzard, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία εξέθρεψε μια κουλτούρα "αδελφότητας". Ο ανώτερος σχεδιαστής συστημάτων του World of Warcraft, Jeff Hamilton δήλωσε: "Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Μπορώ να σας πω, ότι σχεδόν καμία δουλειά δεν γίνεται στο World of Warcraft αυτή τη στιγμή, ενώ παίζεται αυτή η αισχρότητα. Και αυτό δεν ωφελεί κανέναν - ούτε τους παίκτες, ούτε τους προγραμματιστές, ούτε τους μετόχους. Η απάντηση της Activision σε αυτό είναι προς το παρόν να παίρνει μια ομάδα προγραμματιστών παγκόσμιας κλάσης και να τους κάνει τόσο τρελούς και τραυματισμένους που να καθίστανται ανίκανοι να συνεχίσουν να φτιάχνουν ένα σπουδαίο παιχνίδι"

 

 

Ο Hamilton κλείνει το θέμα αναδεικνύοντας μια πληθώρα νυν και πρώην εργαζομένων της Blizzard που έχουν μιλήσει για την κουλτούρα στο στούντιο. O πρώην πρόεδρος Mike Morhaime και ο νυν πρόεδρος J. Allen Brack έκαναν δηλώσεις εστιασμένες στην εταιρεία σχετικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στη μήνυση. H αγωγή κατατέθηκε μόλις πρόσφατα οπότε μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι η Activision Blizzard να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να απαντήσει στους ισχυρισμούς. Η ανάπτυξη διαφόρων projects της Activision Blizzard μπορεί να επηρεαστεί σε αυτό το διάστημα.

Oι εργαζόμενοι της Blizzard το 2019 διαμαρτυρήθηκαν για μισθολογικές ανισότητες, καθώς η Activision κατέγραφε κέρδη ρεκόρ. Η εταιρεία την ίδια χρονιά επικρίθηκε για την απόφασή της να απολύσει περίπου 800 υπαλλήλους της την ίδια ημέρα που ανακοίνωσε ότι έσπασε νέα ρεκόρ εσόδων.

Διαβάστε για το πακέτο απολαβών του διευθύνοντος συμβούλου της Activision Blizzard και συζητήστε για την Blizzard στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification