H Team Spirit κέρδισε το Dota 2 The International

Μαρία Μαλκέζη
H Team Spirit κέρδισε το Dota 2 The International

H Team Spirit κέρδισε το Dota 2 The International

Έλαβε το πρώτο βραβείο των 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του gaming παιζόταν την Κυριακή, στο Dota 2 The International.

Το τουρνουά του Dota 2 The International ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με την Team Spirit να κερδίζει και να διεκδικεί το μερίδιο της από το συνολικό έπαθλο των 40 εκατομμυρίων δολαρίων- το μεγαλύτερο στην ιστορία των esports. Το έπαθλο της πρώτης θέσης που έλαβε η ομάδα Team Spirit ήταν 18,2 εκατομμύρια δολάρια. Το τουρνουά The International έγινε στην National Arena, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η Valve σκόπευε να επιτρέψει την είσοδο σε fans, αλλά εν τέλει δεν ήταν δυνατό λόγω προφυλάξεων για τον COVID.

Το γιγάντιο χρηματικό έπαθλο του The International χρηματοδοτήθηκε από την Valve μαζί με ενίσχυση από το την κοινότητα μέσα από πωλήσεις του Compendium και του Battlepass. Η Team Spirit, η οποία έχει έδρα την Μόσχα, είναι η πρώτη ομάδα από την ανατολική Ευρώπη που κερδίζει το The International από τότε που η Natus Vincere κέρδισε το πρώτο The International το 2011. Η τελετή απονομής του διαγωνισμού:

Το έπαθλο των 40 εκατομμυρίων δολαρίων για το The International δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία των  esports, αλλά επίσης θεωρείται πολύ υψηλό συγκριτικά με τα λεγόμενα παραδοσιακά αθλήματα. Για παράδειγμα, αυτό το σαββατοκύριακο το event του CJ Cup PGA Tour στο γκολφ είχε ως έπαθλο το συνολικό ποσό των 9,75 εκατομμυρίων, από το οποίο τα 1,755 εκατομμύρια πήρε ο νικητής. Δεν είναι μια τέλεια σύγκριση, μιας και οι αγώνες golφ έχουν μόνο έναν νικητή, εν σχέσει με το έπαθλο του Dota 2 το οποίο μοιράζονται 5 παίκτες (και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν πολλές επιπλέον χρεώσεις).

H Valve διεξήγαγε το The International κεκλεισμένων των θυρών, λόγω ανησυχιών για τον COVID. Η εταιρεία δήλωσε: “Δεν υπάρχει κάτι που θέλαμε περισσότερο από το να καλωσορίσουμε τους fans στο event, αλλά δεν μπορούμε πλέον να το πράξουμε με τρόπο που θέτει την υγεία τόσο των συμμετεχόντων, όσο και των θεατών σε πρώτη προτεραιότητα”. Όσοι αγόρασαν εισιτήριο έλαβαν άμεσα αποζημίωση.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Dota 2. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.