Η Neuralink του Elon Musk έκανε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Neuralink του Elon Musk έκανε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Η Neuralink του Elon Musk έκανε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Ο ασθενής μπορεί και ελέγχει ποντίκι PC με την σκέψη του. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 24/1/22] Σε συνέχεια της ανακοίνωσης περί εμφύτευσης τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων από την Neuralink μέσα στο 2022, πλέον οι κλινικές δοκιμές ξεκινούν σύντομα και επίσημα.

Τα μικροτσιπ θα χρησιμοποιούνται αρχικά για ιατρικούς σκοπούς και για άτομα με κακώσεις του νωτιαίου μυελού. Στόχος της Neuralink είναι οι άνθρωποι να μπορούν και πάλι να κινήσουν τα άκρα του σώματός τους.Ο Musk, ο οποίος ίδρυσε την Neuralink το 2016, ισχυρίζεται ότι τα microchips της εταιρείας, τα οποία πρόκειται να δοκιμάζονται σε ανθρώπους, «θα επιτρέψουν σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα smartphone με το μυαλό του πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί αντίχειρες».Είδαμε αυτήν την τεχνολογία να παρουσιάστηκε πέρυσι, όπου η Neuralink συνδέει τον εγκέφαλο ενός πιθήκου για να παίξει Pong. Ο μακάκος, ονόματι Πέιτζερ, κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά. Το πείραμα έδειχνε ότι η τεχνολογία δουλεύει στους πιθήκους, συνεπώς πλέον είναι σε στάδιο πειραματισμού και στον άνθρωπο.

Μία αγγελία της Neuralink, η οποία αναζητά διευθυντή κλινικών δοκιμών στο Fremont της Καλιφόρνια με μεγάλη εμπειρία, αναφέρει τα εξής: «Ως διευθυντής κλινικών δοκιμών, θα συνεργαστείτε στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και με τους πρώτους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές της Neuralink. Θα ηγηθείτε και θα βοηθήσετε στη συγκρότηση της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση των κλινικών ερευνητικών δραστηριοτήτων της Neuralink και την ανάπτυξη των ρυθμιστικών αλληλεπιδράσεων που συνοδεύουν ένα γρήγορο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον».

Ο Elon Musk είχε πει ότι η τεχνολογία των μικροτσίπ θα είναι διαθέσιμη μέχρι το 2020, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίησή της. Ο ιδιοκτήτης της Neuralink πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία με την Neuralink να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Το Neuralink λειτουργεί καλά σε πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε πολλές δοκιμές και απλώς επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο και η συσκευή Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια." Εάν οι δοκιμές του Neuralink σε ανθρώπους αποδειχθούν επιτυχείς, εκτιμάται ότι η ανάπτυξή του θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα χάρις στο feedback από τα πειράματα.

Τι θα γίνει άραγε με τα video games;
Το ερώτημα βέβαια που γεννάται εδώ είναι τι μας επιφυλάσσει το μέλλον για την ευρεία χρήση του μικροτσίπ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και τι επιπτώσεις θα υπάρχουν στην υγεία. Αν πούνε σε έναν gamer ότι "Αγοράζοντας το μικροτσίπ της Neuralink θα μπορείς να παίζεις και να κερδίζεις πάντα γιατί θα έχεις άψογα αντανακλαστικά" θα το αγόραζε; Σκεφτείτε ότι θα μπορούσε να παίζει σε τουρνουά eSports και να κερδίζει πιο εύκολα ή σε online games με στοίχημα. Απ' ότι φαίνεται πάντως, μέσα στα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε γεγονότα τα οποία μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο στις ταινίες.

[UPDATE: 28/5/23 - Άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας] Ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας) έδωσε έγκριση στην Neuralink του Elon Musk για να μπορεί να κατασκευάσει τσιπ και να το εισάγει σε ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η Neuralink δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε την έγκριση του FDA για την έναρξη της πρώτης κλινικής μελέτης σε άνθρωπο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απίστευτης δουλειάς της ομάδας της Neuralink σε στενή συνεργασία με τον FDA και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πρώτο βήμα που μια μέρα θα επιτρέψει στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

[UPDATE 2: 31/1/24 – Το πρώτο microchip σε ανθρώπινο εγκέφαλο εμφυτεύτηκε με επιτυχία] Ο Elon Musk ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου ότι η Neuralink έκανε για πρώτη φορά εμφύτευση microchip σε ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο Musk δήλωσε ότι ο άνθρωπος, ο οποίος παραμένει ανώνυμος δέχθηκε το chip και η ανάρρωσή του βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ανακοίνωση έγινε οκτώ μήνες αφού η Neuralink έλαβε έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η συγκεκριμένη συσκευή, σύμφωνα με τον Musk, θα επιτρέπει σε όποιον την έχει στην κατοχή του να μπορεί να ελέγξει συσκευές, όπως κινητά και PC με την σκέψη του. Οι πρώτοι χρήστες των chips θα είναι όσοι έχουν χάσει μέλη. Ο Musk δήλωσε: Σκεφτείτε αν ο Stephen Hawking μπορούσε να επικοινωνήσει γρηγορότερα. Αυτός είναι σκοπός.

[UPDATE: 21/02/24 – Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να ελέγχει ποντίκι σε PC με την σκέψη του] Ο Musk δήλωσε ότι ο πρώτο άνθρωπος στου οποίου τον εγκέφαλο έγινε εμφύτευση μικροτσίπ, μπορεί πλέον να ελέγχει μικροτσίπ με την σκέψη του.

Συγκεκριμένα ο Musk δήλωσε στο Twitter: "Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως χωρίς παρενέργειες. Ο ασθενής μπορεί να κουνάει ένα ποντίκι στην οθόνη, απλά με την σκέψη του." Σύμφωνα με τον ίδιο, η Neuralink προσπαθεί να τον καταφέρει να κάνει κλικς στην οθόνη με την σκέψη του.

Δείτε για παράδειγμα την μαϊμού να παίζει Pong με τον εγκέφαλό της και συζητήστε για τον Elon Musk στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification