Φήμη: Η Square Enix θα πουλήσει και άλλες εταιρείες ανάπτυξης

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Φήμη: Η Square Enix θα πουλήσει και άλλες εταιρείες ανάπτυξης

Φήμη: Η Square Enix θα πουλήσει και άλλες εταιρείες ανάπτυξης

Σύμφωνα με αναλυτή.

Η Square Enix θα πουλήσει και άλλες εταιρείες ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αναλυτή της βιομηχανίας David Gibson.

Ο Gibson δήλωσε ότι η Ιαπωνική εταιρεία θα εξετάσει ποιες εταιρείες έχει στην κατοχή της και για ποιες θα θέλει να διατηρήσει την πλήρη ιδιοκτησία ή να προσφέρει μερίδια σε άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες. Όπως εξήγησε ο Gibson, η Square Enix βλέπει αυτή τη στρατηγική ως έναν τρόπο για να αφιερώσει «πόρους κυρίως σε games της Ιαπωνίας» και θα μπορούσε να δει ενδιαφέρον από τη Sony, την Tencent και την Nexon. 

Μερικά από τα στούντιο που έχει αυτή τη στιγμή η Square Enix περιλαμβάνουν τις τέσσερις Creative Business Units που είναι υπεύθυνες για το Final Fantasy, το Kingdom Hearts και μικρότερους τίτλους, την Luminous Productions, που αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή το Forspoken και το Tokyo RPG Factory. Όπως σημείωσε ο Gibson, η στρατηγική της Square Enix είναι ασυνήθιστη καθώς έχει μηδενικό χρέος και χρήματα για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των νέων games.

«Μετά την πώληση των Crystal Dynamics / Eidos Montreal, η εταιρεία θα έχει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μηδενικό χρέος». εξήγησε ο Gibson, κάτι που "είναι αρκετό για να χρηματοδοτήσει διευρυμένες επενδύσεις σε νέα games και να μην χρειάζεται να πουλήσει τα μερίδια στις εταιρείες της". Η πώληση, σύμφωνα με τον αναλυτή, ήταν μόνο η "Φάση 1" του σχεδίου της Square Enix, ενώ η Φάση 2 θα περιλαμβάνει την αναθεώρηση των εταιρειών και των games. Η Square Enix έχει επίσης επιβεβαιώσει τα σχέδια να επενδύσει σε τεχνολογίες blockchain και NFT,

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το σενάριο ενός Tomb Raider game που διέρρευσε και συζητήστε για την Square Enix στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification