Βρέθηκε δίπλα στις Apple, Microsoft, Amazon κ.α.
Η Nvidia ξεπέρασε στιγμιαία στις 29 Μαΐου το 1 τρισεκατομμύριο σε αξία και βρέθηκε διπλα στις Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet (Google) και άλλες.
Η αύξηση στην αξία των μετοχών της έγινε μετά την ανακοίνωση των εσόδων της για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Παρότι ανακοίνωσε 13% λιγότερα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, δήλωσε ότι περιμένει να έχει έσοδα 11 δισεκατομμύρια στο δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή 64% περισσότερα από πέρυσι. Μετά από αυτή την ανακοίνωση η μετοχή της ανέβηκε κατά 6% φτάνοντας την συνολική αξία της στα 1.02 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Την επόμενη μέρα στις 30 Μαΐου η μετοχή ανέβηκε μόλις κατά 3% ρίχνοντας την αξία κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο. Ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Nvidia, Tench Coxe, πούλησε 100.000 μετοχές της εταιρείες την προηγούμενη εβδομάδα, βγάζοντας 38 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά είναι γνωστό ότι ο ίδιος έχει στην κατοχή του γύρω στις 4.3 εκατομμύρια μετοχές.
3rd largest shareholder in $NVDA and board member since 1993 Tench Coxe selling shares today? pic.twitter.com/HiVwQYWqTG
— Kriti Gupta (@KritiGuptaNews) May 30, 2023
Σε μία αντίστοιχη περίπτωση, η Meta ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο σε αξία του 2021, όμως σήμερα αξίζει "μόλις" 682 δισεκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα για την Nvidia και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.