Η Microsoft και η OpenAI θέλουν να κατασκευάσουν έναν AI Supercomputer 100 δις δολαρίων

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Microsoft και η OpenAI θέλουν να κατασκευάσουν έναν AI Supercomputer 100 δις δολαρίων

Η Microsoft και η OpenAI θέλουν να κατασκευάσουν έναν AI Supercomputer 100 δις δολαρίων

Μέσα στα επόμενα χρόνια.

Με το AI να αναπτύσσεται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο, το The Information δημοσίευσε αποκλειστικό άρθρο που αναφέρει ότι: Η Microsoft και η OpenAI σχεδιάζουν έναν άνευ προηγουμένου υπερυπολογιστή που θα χρησιμοποιεί εκατομμύρια εξειδικευμένα server chips και θα μπορούσε να κοστίσει έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο SuperComputer θα έχει έδρα τις ΗΠΑ, είναι γνωστός ως «Stargate» και θα είναι το επίκεντρο ενός σχεδίου πέντε φάσεων που επικεντρώνεται σε μια σειρά από εγκαταστάσεις από SuperComputers που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οι πολυεθνικές εταιρείες τα επόμενα έξι χρόνια. Το Stargate, το οποίο θα είναι η 5η φάση του σχεδίου, θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2028, ανέφεραν στο The Information άτομα που συμμετείχαν στην πρόταση.

Στελέχη και από τις δύο εταιρείες έχουν ήδη καταρτίσει σχέδια για το έργο του data center, το οποίο θα τροφοδοτούσε την τεχνητή νοημοσύνη του OpenAI, σύμφωνα με το The Information. Άραγε θα ζήσουμε ένα νέο...Skynet;

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα την αναφορά, αλλά τόνισε την αποδεδειγμένη ικανότητα της εταιρείας να δημιουργεί πρωτοποριακή υποδομή τεχνητής νοημοσύνης: «Σχεδιάζουμε πάντα για την επόμενη γενιά καινοτομιών υποδομής που απαιτούνται για να συνεχίσουμε να πιέζουμε τα όρια της ικανότητας τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε στο Business Insider εκπρόσωπος της εταιρείας. Η OpenAI δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα, άρα το δημοσίευμα πρέπει να είναι αληθές!

Η Microsoft, η οποία έχει ήδη δεσμεύσει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, πιθανότατα θα παράσχει χρηματοδότηση για το Stargate, σύμφωνα με την έκθεση. Η OpenAI χρησιμοποιεί επί του παρόντος τα data centers της Microsoft για να τροφοδοτήσει το ChatGPT με αντάλλαγμα η Microsoft να έχει αποκλειστικά δικαιώματα να μεταπωλεί την τεχνολογία της OpenAI στους δικούς της πελάτες.

Ο υπερυπολογιστής θα μπορούσε να είναι 100 φορές πιο ακριβός από τα μεγαλύτερα data centers που λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Το έργο σηματοδοτεί το τεράστιο χρηματικό ποσό που είναι πιθανό να διατεθεί στον κλάδο καθώς η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίζει να εξελίσσεται τα επόμενα χρόνια.

Το Stargate έχει επίσης τη δυνατότητα να υπερβεί κατά πολύ την υπολογιστική ισχύ που παρέχει αυτή τη στιγμή η Microsoft στην OpenAI από τα κέντρα δεδομένων της σε όλη τη χώρα, αλλά θα απαιτούσε τουλάχιστον αρκετά Gigawatt ισχύος για να το κάνει. Επίσης, η αναζήτηση για την απόκτηση των απαραίτητων server chips είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που οδηγεί στην υψηλή τιμή του Stargate. Η Nvidia θυμίζουμε ότι είναι πρωτοπόρος στα AI Chips.

Οι μετοχές των Microsoft και Nvidia αναμένεται να ανέβουν αύριο στο χρηματιστήριο του NASDAQ, μετά από αυτή την είδηση, όπως κάνουν άλλωστε εδώ και χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο η μετοχή της Nvidia έχει ανέβει κατά 240% και η Microsoft κατά 55%.

Που να επενδύσετε τα χρήματά σας
Μπορείτε να βρείτε τις παραπάνω μετοχές και να επενδύσετε στο eToro που έχει ένα εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, πήρε το βραβείο Investor Community award από το StockBrokers, ενώ υποστηρίζει και καταθέσεις από και προς το PayPal. 

*Αποποίηση ευθύνης: Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριος. Συνιστούμε τις συναλλαγές σε έμπειρους αγοραστές. Το περιεχόμενο του άρθρου προορίζεται για γενικούς και ενημερωτικούς σκοπούς πληροφοριών και όχι για οικονομικές συμβουλές. 

Για εκτενή συζήτηση για trading, καθημερινές συμβουλές και για να δείτε αποτελέσματα μπείτε στο Facebook group Trading Greece: Cryptos & Tech Stocks.

Συζητήστε για το Trading στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification