Το Ridge Racer παραλίγο να κυκλοφορήσει και στα PC

Το Ridge Racer παραλίγο να κυκλοφορήσει και στα PC

Το Ridge Racer παραλίγο να κυκλοφορήσει και στα PC

H συμφωνία μεταξύ Sony και Namco τελικά ακυρώθηκε.

Το βιβλίο "The Games That Weren't", είναι ένα σύγγραμμα που αφορά τα video games που αναπτύχθηκαν αλλά τελικά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Σε μία από τις σελίδες του, γίνεται αναφορά στο κλασικό Racing της Namco, Ridge Racer, ένα από τα καλύτερα Racing games όλων των εποχών. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, το Ridge Racer είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία και σε PC το 1996, όμως τελικά η Sony αποφάσισε να το κρατήσει ως exclusive.

Το 1990, η ομάδα ανάπτυξης Psygnosis, εργαζόταν σε στενή συνεργασία με την Sony, αναπτύσσοντας games όπως τα WipEout και Destriction Derby για τον PSOne. Τα δύο games που προαναφέρθηκαν κυκλοφόρησαν τελικά για PC, ενώ το Ridge Racer ήταν το επόμενο στην σειρά. Η κυκλοφορία για PC δεν συνέβη τελικά ποτέ και δεν έγινε γνωστός ο λόγος στο ευρύ κοινό, καθώς ούτε ο συγγραφέας του βιβλίου Frank Gasking, τον γνώριζε.

Η ομάδα ανάπτυξης αναφέρεται ότι είχε εργαστεί σκληρά ώστε να μπορέσει να τρέξει το Ridge Racer στα PC, προβαίνοντας σε μία σειρά τροποποιήσεων ώστε να καταφέρει να μεταφέρει το κλασικό Racιng της Namco με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πιστότητα στα PC. Σύμφωνα με το βιβλίο, η έκδοση για PC έτρεχε άψογα και η Psygnosis βελτιστοποίησε τον κώδικα ώστε να μπορεί να τρέξει και σε παλαιότερης τεχνολογίας συστήματα, χωρίς την γραφική επιτάχυνση.

Δυστυχώς η ευτυχώς, το Ridge Racer δε κυκλοφόρησε ποτέ για PC αν και στο σήμερα μπορείτε κάλλιστα να παίξετε στο PC μέσω PSOne emulator.

 

Διαβάστε περισσότερα για το Ridge Racer 8 και συζητήστε για το πρώτο Ridge Racer στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 19/02/2021 19:49
Πολύ μεγάλο κρίμα το ότι δεν κυκλοφόρησε.
Notification