• Ειδήσεις
  • RPG
  • Η νέα αναβολή της κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 επηρεάζει και άλλα games

Η νέα αναβολή της κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 επηρεάζει και άλλα games

Hot
Μανώλης Σαρικλόγλου

Μανώλης Σαρικλόγλου  

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από μικρή ηλικία. Φοιτητής Στατιστικής αγαπάω την τεχνολογία, τα videogames και το data analysis. Κάποια από τα hobby μου είναι το ποδόσφαιρο, series/movies και το καλό ουίσκι! Cheers!
 
0.0 ()
3
Η νέα αναβολή της κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 επηρεάζει και άλλα games

Η νέα αναβολή της κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 επηρεάζει και άλλα games

Mετάθεση κυκλοφορίας του MechWarrior 5: Mercenaries σε Steam, Xbox Series X/S και Xbox One. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/10/20] Η καθυστέρηση του Cyberpunk 2077 έως τις 10 Δεκεμβρίου δεν επηρεάζει μόνο τους fans που θέλουν να παίξουν το open-world RPG της CD Projekt Red.

Η καθυστέρηση της κυκλοφορίας αυτής επηρεάζει και άλλα games. Πιο συγκεκριμένα το end-game expansion του Path of Exile 3.13 είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανάπτυξης, Grinding Gear Games, δήλωσε ότι η προετοιμασία του expansion ήταν σε καλό δρόμο για να κυκλοφορήσει εκείνη την ημερομηνία καθώς βρισκόταν σε μια πολύ σταθερή κατάσταση.

Το expansion του Path of Exile 3.13 θα καθυστερήσει από τις 11 Δεκεμβρίου έως και τον Ιανουάριο του 2021. Ο CEO της Grinding Gear Games, Chris Wilson, δήλωσε: "Δεν θέλουμε να θέσουμε στους παίκτες μας το δίλλημα και ούτε να τους βάλουμε σε θέση να επιλέξουν μεταξύ αυτών των δύο games. Οπότε αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία του Path of Exile 3.13 έως τον Ιανουάριο".

Είναι μια περίεργη κίνηση, αλλά σίγουρα αρκετοί παίκτες του Path of Exile θα θέλουν να παίξουν το Cyberpunk 2077. Βέβαια οι hard-fans του Path of Exile που δεν είχαν σκοπό να δοκιμάσουν το νέο RPG νιώθουν αδικημένοι. Τα μηνύματα που υπάρχουν στο forum του Path of Exile είναι ανάμεικτα, με ορισμένους fans να ευχαριστούν τον Wilson για αυτή την κίνηση ενώ κάποιοι άλλοι να παραμένουν αρκετά δυσαρεστημένοι με το όλο θέμα.

Ο Chris Wilson επίσης ανέφερε: "Για να έχετε ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε στο Path of Exile για να παίξετε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς σχεδιάζουμε να εκτελέσουμε τουλάχιστον ένα event πολλών εβδομάδων (όπως το Flashback)".

[UPDATE: 2/11/20 - Αναβάλλεται και η κυκλοφορία του Everspace 2] Μετά την Grinding Gear Games με το Path of Exile, η Rockfish Games μεταφέρει κι αυτή την ημερομηνία κατά την οποία θα είναι διαθέσιμο σε Early Access το Everspace 2 από τα μέσα Δεκεμβρίου στον Ιανουάριο.

“Το porting του αυθεντικού Everspace στις κονσόλες τρέχουσας γενιάς ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς τότε που έγινε, οπότε μόνο να φανταστούμε μπορούμε τι πρόκληση πρέπει να είναι το να φέρει κανείς ένα τεράστιο παιχνίδι όπως το Cyberpunk 2077 στο Xbox One και το PS4. Δυστυχώς, αυτό είναι επίσης και μεγάλο χτύπημα για κάθε άλλο παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει εκείνη την εβδομάδα. Ξέρουμε από την κοινότητά μας ότι τα ακροατήρια των δύο παιχνιδών είναι αλληλοεπικαλυπτόμενα, επομένως αποφασίσαμε να βγούμε από τη μέση και να μεταφέρουμε την κυκλοφορία μας για τον Ιανουάριο. Καταλαβαίνουμε ότι οι φαν του Everspace 2 θα δυσαρεστηθούν, αλλά το να ανταγωνιστούμε με το κατά γενική ομολογία πιο αναμενόμενο video game στην ιστορία απλά δεν είναι καλή ιδέα” είπε ο επικεφαλής της Rockfish Games, Michael Shade.

Για παρηγοριά, η Rockfish Games θα στείλει pre-release keys με πρόσβαση στην closed beta σε όλους τους backers στο Kickstarter (βαθμίδων από Just A Digital Copy, Please και άνω) στις 2 Νοεμβρίου, οπότε θα μπορούν να παίξουν τις πρώτες 10 ώρες του Everspace 2 ένα μήνα πριν από όλους τους άλλους. Η Rockfish Games έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα update για τους Kickstarter backers της, λέγοντας “Ας πούμε κατευθείαν για τον ψηφιακό ελέφαντα στο δωμάτιο: η κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 μετακινήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, κάτι που είναι μεγάλο χτύπημα στην early access του Everspace 2 που σχεδιάζαμε να διαθέσουμε στα μέσα Δεκέμβρη. Δεν είναι μόνο ότι κάθε μέσο και content creator θα καλύψουν το χωρίς αμφιβολία πιο αναμενόμενο παιχνίδι στην ιστορία (και τίποτε άλλο) κατά τη διάρκεια όλων των γιορτών, ξέρουμε επίσης ότι υπάρχει αλληλοεπικάλυψη μεταξύ των δύο στο κοινό μας (και στην ομάδα μας)”.

[UPDATE 2: 27/11/20 – Μετάθεση κυκλοφορίας για το MechWarrior 5] Η κυκλοφορία του MechWarrior 5: Mercenaries και του Heroes of the Inner Sphere DLC σε Steam, Xbox Series X/S και Xbox One μετατίθεται για την επόμενη χρονιά.

Αρχικά ήταν σχεδιασμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει και το Cyberpunk 2077 και η Piranha η εταιρεία ανάπτυξης ήθελε να αποφύγει το κοινό λανσάρισμα με το Action RPG της CDPR.

H εταιρεία δήλωσε: " Όλοι οι developers θέλουν οι δημιουργίες τους να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη απήχηση μπορούν και προφανώς το να μοιραστούμε την ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας με αυτή του Cyberpunk θα ήταν το λιγότερο, λάθος. Οι day one πωλήσεις και το marketing είναι πολύ σημαντικά για ένα επιτυχημένο λανσάρισμα και πιστεύουμε ότι η μετάθεση της κυκλοφορίας του MechWarrior 5: Mercenaries θα δώσει την απαιτούμενη προσοχή και ευκαιρία που του αξίζει. "

Λόγω αυτού, η Piranha αποφάσισε να περιμένει μέχρι την Άνοιξη του 2021 και τότε να κυκλοφορήσει τις εκδόσεις για Steam, Xbox Series X/S και Xbox One . H εταιρεία επεσήμανε: " η ταυτόχρονη κυκλοφορία σε Steam, GoG, EGS, Microsoft Store και στα Xbox Series X/S και Xbox One θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση σε μεγαλύτερο κοινό και θα κεφαλαιοποιήσουμε πάνω σε αυτό συνδυάζοντας τη με την μεγαλύτερη διαφημιστική πρωτοβουλία που είχαμε ποτέ, για να δουν το franchise του MechWarrior όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. "

Η Piranha συνέχισε σχετικά με την διαδικασία ανάπτυξης: " Αυτή η μετάθεση στην κυκλοφορία του MechWarrior 5: Mercenaries θα μας δώσει τον απαιτούμενο χρόνο να προσθέσουμε βελτιώσει και ποιότητα στα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, όπως το AI, το UI, τα γραφικά, το customization και το περιεχόμενο.

Βέβαια η εταιρεία του MechWarrior 5: Mercenaries κατανοεί την απογοήτευση των fans που ήθελαν να προμηθευτούν το παιχνίδι εκτός Epic Games, αλλά ήταν η μόνη λογική κίνηση. Εξάλλου πριν λίγες ημέρες η CDPR ήταν απόλυτα καθησυχαστική στους επενδυτές σχετικά με την τήρηση της 10ης Δεκεμβρίου ως κυκλοφορία του Cyberpunk 2077..

To MechWarrior 5: Mercenaries είχε κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου του 2019 στο Epic Games και πλέον θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2021 για Xbox Series X/S, Xbox One και στο Steam.

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Cyberpunk 2077, δείτε τα gameplay videos του και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 30/10/2020 08:23
Τo cyberpunk σίγουρα επηρεάζει πολλούς τίτλους γύρω του διότι οι εταιρείες ανάπτυξης πάντα προωθούν προιόντα ημερομηνίες στις οποίες υπάρχει η λιγότερη δυνατή κίνηση απο άλλες εταιρείες.
Notification