Cyberpunk 2077: 'Oλο το περιεχόμενο που κόπηκε

Μαρία Μαλκέζη
Cyberpunk 2077: 'Oλο το περιεχόμενο που κόπηκε

Cyberpunk 2077: 'Oλο το περιεχόμενο που κόπηκε

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, τίποτα δεν έχει επανέλθει.

Η καταστροφική κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 ήταν ίσως μια από τις πιο απογοητευτικές ιστορίες του gaming της τελευταίας γενιάς.

Όλη η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός που είχε κερδίσει η CD Projekt RED εδώ και χρόνια παρέχοντας ποιοτικό περιεχόμενο και games στους παίκτες ανά την υφήλιο σχεδόν συντρίφτηκε σε μια μέρα: την ημέρα που κυκλοφόρησε το Cyberpunk 2077. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεκάδες λαμπρά μυαλά δούλεψαν στο Cyberpunk 2077, προσπαθώντας να ενσωματώσουν σε αυτό τις πιο φιλόδοξες ιδέες στην ιστορία του gaming που ήταν σχεδόν ανέγγιχτες έως τότε. Ήταν σε θέση να τα κάνουν όλα αυτά, αλλά η δουλειά και οι φιλοδοξίες θυσιάστηκαν από την κακή διαχείριση του έργου.

Τώρα, ακριβώς ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, το Cyberpunk 2077 είναι πιο κοντά στην κατάσταση της ημέρας κυκλοφορίας του απ' ότι στην κατάσταση την οποία είχε υποσχεθεί η εκστρατεία μάρκετινγκ. Το Halo Infinite είναι πιθανώς η καλύτερη σύγκριση. Το FPS υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μια σοφή απόφαση της Microsoft το έσωσε από το να αποτύχει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των παικτών.

Η CD Projekt RED δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η Microsoft και το Cyberpunk 2077 είχε μερικούς μεγάλους διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι ανάγκασαν το RPG να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό για να ανακτήσουν την αξία της επένδυσής τους, αλλά και πάλι, αυτό είναι κάτι για το οποίο η διαχείριση της CD Projekt RED είναι υπεύθυνη. Αν γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα παιχνίδι που ονειρεύεστε, τότε μάλλον θα πρέπει να στοχεύσετε σε κάτι μικρότερο και η CD Projekt RED το έκανε, αλλά το λάθος βήμα ήταν ότι το κράτησε κρυφό από την κοινότητα. Έτσι, διέθεσε στην αγορά ένα RPG που δεν υπήρχε. Ενώ το μάρκετινγκ εξακολουθούσε να επιδεικνύει αυτό το εντυπωσιακό RPG που κανείς δεν είχε ξαναδεί, το κύριο έργο υπό ανάπτυξη γινόταν όλο και μικρότερο σε κλίμακα. Και κανείς δεν έμαθε τίποτα για αυτό μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού. 

cyberpunk cut content 1

Ο Johnny Silverhand ήταν μόνο ένας από τους τρεις διαθέσιμους legends
Το πρώτο demo gameplay του Cyberpunk 2077 αποκάλυψε ότι ο παίκτης θα μπορούσε να επιλέξει τον ήρωα της παιδικής του ηλικίας, καθώς και την ιστορία του που τον οδήγησε στη Night City. Οι Childhood Heroes περιλάμβαναν τους Johnny Silverhand, Morgan Blackhand και Saburo Arasaka, από τους οποίους είδαμε μόνο δύο στο Cyberpunk 2077. Παραμένει άγνωστο πώς η επιλογή ενός διαφορετικού ήρωα παιδικής ηλικίας θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του V.

Αργότερα κατά την ανάπτυξη και κατά τη διάρκεια ενός Night City Wire, αποκαλύφθηκε ότι θα μπορούσατε να επιλέξετε Life Paths στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά η εταιρεία ανάπτυξης δεν ξεκαθάρισε ποτέ ότι είχε αφαιρέσει το σύστημα που έδειχναν στα demos. Και δεν χρειάζεται να αναφερθεί πόσο επιφανειακό είναι το τρέχον σύστημα Life Paths στο Cyberpunk 2077. Προσθέτει μόνο μοναδικούς διαλόγους που οι περισσότεροι από τους οποίους δεν επηρεάζουν καν το παιχνίδι ή την ιστορία σας. 

Το Hacking και το Netrunning ήταν μηχανισμοί που έδιναν βάθος στο gameplay
Στην επίδειξη παιχνιδιού του 2018 παρουσιάστηκαν μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά που λείπουν από το τελικό προϊόν. Όπως αποκάλυψε η επίδειξη του παιχνιδιού, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Inspection System για να αναλύσετε θραύσματα και να βρείτε κάποιες πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης, υπήρχε η δυνατότητα να χακάρετε τους εχθρούς σε μεγαλύτερη κλίμακα με πολύ βαθύτερους ελέγχους και αποτελεσματικότητα, συνδέοντας το Cyberwire με το κεφάλι του θύματός σας. Έτσι, αντί για αυτά τα δύο συστήματα, το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα απλό σύστημα απομακρυσμένης σάρωσης και εισβολής που θα μπορούσε να επηρεάσει μόνο τον στόχο σας, όχι ολόκληρη την ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι του έλειπε και αρκετό βάθος.

Οι NPCs αρχικά ακολουθούσαν δικές τους, ξεχωριστές ζωές
«Έχουμε βελτιώσει πολύ τα συστήματα του πλήθους και της κοινότητας για να δημιουργήσουμε την πιο πιστευτή πόλη σε οποιοδήποτε open world RPG μέχρι σήμερα. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με πλήθη ανθρώπων από όλες τις πτυχές της ζωής. Όλοι ζουν τη ζωή τους μέσα σε έναν πλήρη κύκλο ημέρας και νύχτας» λέει ο αφηγητής στο demo του Cyberpunk 2077.

Για να ελέγξετε τα γεγονότα, δοκιμάστε να ακολουθήσετε μερικούς διαφορετικούς NPCs στην πόλη της νύχτας και σύντομα θα ανακαλύψετε ότι δεν έχουν τίποτα που τους ξεχωρίζει μεταξύ τους και δεν υπάρχει πλήρης κύκλος ημέρας και νύχτας. Οι NPCs πιθανότατα εξαφανίζονται πριν καν μπορέσετε να τους ακολουθήσετε με επιτυχία για έναν πλήρη κύκλο ημέρας και νύχτας.

Εκτός από αυτό, η όλη περιγραφή της Night City ως «πιο πιστευτής πόλης σε οποιοδήποτε open world RPG» δεν είναι παρά μια ψεύτικη υπόσχεση. Οι NPCs στο Grand Theft Auto V, που κυκλοφόρησε το 2013, λειτουργούν με πολύ πιο ρεαλιστικό τρόπο από αυτούς του Cyberpunk 2077. Το ίδιο συμβαίνει με τις αλληλεπιδράσεις των NPC και το σύστημα NCPD AI που είναι ένα απόλυτο χάος.

cyberpunk cut content 3

Third Person Cutscenes και ολόσωμοι καθρέφτες
Ποιος νοιάζεται για τους ολόσωμους καθρέφτες; Κι όμως, η έλλειψη ολόσωμων καθρεφτών και third person σκηνών έκανε τα customizations σχεδόν άχρηστα στο Cyberpunk 2077. Το Cyberpunk 2077 είναι ένα First Person Shooter, αλλά διαθέτει customization χαρακτήρων και το μάρκετινγκ προώθησε αυτή την πτυχή πάρα πολύ.

Σε ένα multiplayer FPS όπως το Warzone, μετά βίας προλαβαίνετε να δείτε το ντύσιμό σας ενώ παίζετε και δεν έχει σημασία, γιατί το φοράτε για να ξεχωρίζετε ανάμεσα σε άλλους παίκτες. Το φοράτε επειδή θέλετε οι άλλοι να δουν το μοναδικό σας ντύσιμο και αυτό είναι αρκετό. Στο Cyberpunk 2077, δεν υπάρχουν "άλλοι παίκτες" για να δουν το μοναδικό σας ντύσιμο. Οι NPCs δεν αντιδρούν ποτέ στο ντύσιμο ή το στυλ σας. Έτσι, σε αυτήν την κατάσταση, ο μόνος τρόπος που μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με την προσαρμογή είναι να μπορείτε να δείτε μόνοι σας τον χαρακτήρα σας. Αλλά δεν μπορείτε, εκτός κι αν ανοίξετε το μενού ή κάνετε ποδήλατο. Ποιο είναι το νόημα λοιπόν στο να κάνετε customization; Θα μπορούσατε έστω να είστε ικανοποιημένοι βλέποντας το ντύσιμό σας σε third person cutscenes και ολόσωμους καθρέφτες. Αλλά τα αφαίρεσαν και αυτά.

cyberpunk cut content 4

Το Cyberpunk 2077 υποτίθεται ήταν όσο "γυαλισμένο" ήταν το Red Dead Redemption κατά την κυκλοφορία του
Το 2018, ο Adam Kiciński, Διευθύνων Σύμβουλος της CD Projekt RED δήλωσε ότι "προσπαθούμε να δημοσιεύσουμε games που είναι τόσο εκλεπτυσμένα όσο το Red Dead Redemption 2". Αυτό το σχόλιο σίγουρα δεν γέρασε καλά. Το Cyberpunk 2077 ήταν γεμάτο στα bugs και τα τεχνικά ζητήματα. Ένα χρόνο μετά, το παιχνίδι συνεχίζει να σας τιμά με ακόμα περισσότερα ενοχλητικά bugs. Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τo τελευταίo update του Cyberpunk 2077, η οποία ήταν μόνο μια μικρή επείγουσα επιδιόρθωση, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν.

Λοιπό περιεχόμενο που κόπηκε από το Cyberpunk 2077
Yπάρχει μια μακρά λίστα με πράγματα που κόπηκαν από το παιχνίδι:

  • Το Constitution Attribute και το δέντρο δεξιοτήτων του
  • Η δυνατότητα να προσκαλείτε άτομα στο σπίτι/διαμέρισμά σας
  • Συστήματα μεταφοράς μετρό και monorail
  • Το Street Cred που επηρεάζει την αντίδραση των NPC στον V
  • Wall-running και μερικά εμβληματικά όπλα μάχης σώμα με σώμα
  • Περιοχές και σημεία ενδιαφέροντος που λείπουν και δεν χρησιμοποιούνται στη Night City
  • Δεν υπάρχει πρόσβαση στον Κυβερνοχώρο εκτός των αποστολών

H κατάρα του promotion ως "Work-in-Progress"
Πολλά από τα πράγματα που παρουσιάστηκαν στο πρώτο demo του παιχνιδιού Cyberpunk 2077 τρέλαναν τους gamers, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με το πόσο βαθιά έχει σχεδιαστεί κάθε μηχανισμός μέσα στο παιχνίδι και το πόσο ρεαλιστικό φαίνεται. Όταν κόπηκαν μερικά από τα μεγάλα χαρακτηριστικά αυτού του demo από το τελικό προϊόν, η CD Projekt RED είχε υποχρέωση να ενημερώσει τους fans για την απόφασή της.

Η CD Project RED ανακοίνωσε μόνο μερικές αλλαγές και περικοπές περιεχομένου και κράτησε το άλλο κρυφό από την κοινότητα. Επιπλέον, μετά την κυκλοφορία, αποκαλύφθηκε ανεπίσημα ότι ολόκληρο το demo του παιχνιδιού του 2018 φτιάχτηκε βάσει σεναρίου.  Προς το παρόν, οι παίκτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν το next-gen update του Cyberpunk 2077 που θα έρθει νωρίς το 2022. Εν τω μεταξύ, οι παίκτες τελευταίας γενιάς δεν έχουν καμία ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον και μένουν με ένα σχεδόν κατεστραμμένο παιχνίδι χωρίς ουσιαστική υποστήριξη.

Διαβάστε το review του Cyberpunk 2077 από τον Μάνο Γρυπάρη και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 23) 13/12/2021 19:39
Είχα ακούσει κι έναν streamer, ο οποίος είπε ότι του είχε προτείνει η CDPR να συμμετέχει δίνοντας τη φωνή του σε κάποιον χαρακτήρα για ένα DLC. Εν τέλει, με όλα αυτά που συνέβησαν, το DLC δε δημιουργήθηκε ποτέ, ακυρώνοντας το συμβόλαιό του και γι αυτό μπόρεσε να μιλήσει για το συγκεκριμένο μέρος.
Notification