Οι διορθώσεις στο taskbar των Windows 11

Hot
Οι διορθώσεις στο taskbar των Windows 11

Οι διορθώσεις στο taskbar των Windows 11

Έρχονται περισσότερες αλλαγές. [UPDATE] 

[Αρχική Δημοσίευση: 11/7/21] Το πρώτο update για το preview build των Windows 11 είναι διαθέσιμο και μαζί του δημοσιεύτηκαν αναλυτικά όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές, τις διορθώσεις και τα bugs για τα οποία θα πρέπει να προσέχετε.

Μερικές από τις υπάρχουσες αλλαγές στα Windows 11 περιλαμβάνουν ανανεωμένο UI, AutoHDR για το gaming και μια αλλαγή για το γνωστό Blue Screen of Death (BSOD). Αυτή την εβδομάδα, το update εστιάζει στο taskbar των Windows 11. Αναλυτικά τα update notes για τα Windows 11 έχουν ως εξής:

• Το Start now πλέον έχει ένα search box ώστε να γίνεται πιο εύκολη η αναζήτηση.
• Το Taskbar θα εμφανίζεται σε όλες τις οθόνες αν έχετε πάνω από μια και η ρύθμιση αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί στα Settings > Personalization > Taskbar.
• Ανανεώσαμε διάφορες ειδοποιήσεις του συστήματος, όπως η ειδοποίηση ότι δεν έχετε αρκετή μπαταρία στο laptop σας ή όταν αλλάζετε τις ρυθμίσεις της οθόνης με το νέο design των Windows 11.
• Η ρύθμιση ‘Power mode’ είναι διαθέσιμη στην σελίδα Power & Battery στις Ρυθμίσεις.
• Με δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας θα εμφανίζεται κατευθείαν η επιλογή για refresh, χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε το “Show more options”.
• Με δεξί κλικ σε αρχεία τύπου .ps1 στο File Explorer θα εμφανίζεται κατευθείαν η επιλογή “Run with PowerShell” χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε “Show more options”.
• Τα διαθέσιμα snap layouts όταν χρησιμοποιείτε μικρότερα PC σε προσανατολισμό portrait έχουν βελτιστοποιηθεί για αυτόν τον προσανατολισμό. Τώρα μπορείτε να κάνετε snap τρείς εφαρμογές την μια πάνω στην άλλη, αντί για τέσσερα τεταρτημόρια.
• Σε συνεργασία με τον πιο δημοφιλή πάροχo GIF στην Κίνα, weshineapp.com, οι επιλογές για GIF είναι διαθέσιμες για τους Windows Insiders στην Κίνα, μέσω του emoji panel (WIN +.). Αν η τοποθεσία σας οριστεί σε Κίνα, τότε στο weshineapp.com θα εμφανιστούν τα GIFs.
• Με δεξί κλικ στο volume icon στο taskbar θα εμφανίζεται η επιλογή για troubleshooting προβλημάτων ήχου.

Η πιο μεγάλη αλλαγή στο update του Build 22000.65 είναι το search bar στο start menu. Τα Windows 11 θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο και θα είναι δωρεάν για όσους χρήστες αναβαθμίζουν από τα Windows 10.

[UPDATE: 3/12/21 – Έρχονται περισσότερες αλλαγές] Τα περισσότερα παράπονα από τους χρήστες των Windows 11 αφορούν το taskbar και τις περιορισμένες δυνατότητές του, όμως η Microsoft σχεδιάζει να κάνει διορθώσεις.

Ένα παράπονο έρχεται από τους όσους χρησιμοποιούν ταυτόχρονα περισσότερες από μία οθόνες και αφορά την ώρα και την ημερομηνία η οποία δεν φαίνεται και σε όλες. Έτσι όταν κάποιος χρησιμοποιεί κάποιο app ή παίζει κάποιο videogame πρέπει να κάνει ελαχιστοποίηση για να δει την ώρα. Επιπλέον δεν μπορείτε να σύρετε αρχεία σε apps που είναι καρφιτσωμένα στο taskbar.

Όσοι έχουν πρόσβαση στο development channel των Windows 11 βλέπουν ήδη διορθώσεις στα συγκεκριμένα θέματα, όμως στο ευρύ κοινό θα έρθουν αργότερα, πιθανότατα σε μήνες. Επιπλέον η Microsoft έχει σκοπό να εισάγει λειτουργείες του Control Panel στο Settings app.

Διαβάστε περισσότερα για τα Windows 11 και συζητήστε για αυτά στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification