• Ειδήσεις
  • Software
  • Η Valve ετοιμάζει τεχνολογία που θα σας επιτρέπει να παίζετε games καθώς κατεβαίνουν

Η Valve ετοιμάζει τεχνολογία που θα σας επιτρέπει να παίζετε games καθώς κατεβαίνουν

Η Valve ετοιμάζει τεχνολογία που θα σας επιτρέπει να παίζετε games καθώς κατεβαίνουν

Η Valve ετοιμάζει τεχνολογία που θα σας επιτρέπει να παίζετε games καθώς κατεβαίνουν

Κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει και στις κονσόλες.

Η Valve φαίνεται ότι ετοιμάζει μερικές πολύ συναρπαστικές ενημερώσεις για το Steam. Πιο συγκεκριμένα ετοιμάζεται μία τεχνολογία που θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να επιτρέψει στους χρήστες να παίζουν games κατά τη λήψη, κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, στις κονσόλες.

Εν ολίγοις, αυτό είναι ένα σύστημα που θα επιτρέπει στο Steam να παρακολουθεί τις λειτουργίες ανάγνωσης που εκτελούνται από το αρχείο .exe ενός παιχνιδιού, προκειμένου να σχεδιάσει έναν “χάρτη” για το τι και πόσο συχνά υπάρχει πρόσβαση στα δεδομένα. Στη συνέχεια, η Valve θα χρησιμοποιεί αυτήν την τηλεμετρία για να δώσει προτεραιότητα, για παράδειγμα, σε ορισμένα αρχεία κατά τη διαδικασία λήψης, για να επιτρέψει στους παίκτες να ξεκινήσουν να παίζουν νωρίς, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν να ολοκληρωθεί το download.

Η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το Steam να απαλλαγεί από “άχρηστα” αρχεία χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητα του παιχνιδιού, σε περιπτώσεις όπου πρέπει να ελευθερώσετε λίγο χώρο. Η Valve εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε ακόμη και να βοηθήσει στην προ-ανάκτηση συγκεκριμένων αρχείων για να μειωθεί η καθυστέρηση κατά τη φόρτωση. Φυσικά, αυτό το σύστημα δεν είναι εντελώς καινοτόμο. Το να παίζετε games καθώς τα κατεβάζετε ήταν ένα από τα σημεία πώλησης των PS4 και Xbox One και η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται σήμερα και από το PS5 και το Xbox Series X/S.

Η ίδια η Valve δοκίμασε μια έκδοση αυτού του συστήματος το 2015 κατά την κυκλοφορία του Mortal Kombat 10, ρυθμίζοντας το παιχνίδι για λήψη σε μικρότερα κομμάτια. Τελικά όμως κατέληξε να κάνει πίσω, γιατί προκλήθηκε μια σειρά προβλημάτων. Πράγματι όμως, ακόμη και η ιδέα της δημιουργίας ανεξάρτητων αρχείων για τη μείωση των δεδομένων ενός παιχνιδιού είναι μια λειτουργία που χρησιμοποιείται τακτικά από το Call of Duty, επιτρέποντας στους παίκτες να κατεβάζουν ή να αφαιρούν επιλεκτικά ορισμένα στοιχεία, διατηρώντας αυτά θέλουν να παίξουν.

Διαβάστε για το Steam Deck που δεν θα μπορεί να τρέξει PUBG, Apex Legends και άλλα multiplayer games στο SteamOS. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification