• Ειδήσεις
  • Software
  • Bug των Windows 11 καθυστερεί την ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet σε κάποιες περιπτώσεις

Bug των Windows 11 καθυστερεί την ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet σε κάποιες περιπτώσεις

Hot
Bug των Windows 11 καθυστερεί την ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet σε κάποιες περιπτώσεις

Bug των Windows 11 καθυστερεί την ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet σε κάποιες περιπτώσεις

Αφορά το software Killer της Intel.

Ένα bug από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows 11 μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε συσκευές που διαθέτουν τη δικτύωση Killer της Intel. Αναφερόμενο ως ζήτημα συμβατότητας, ορισμένες συσκευές με το δίκτυο Killer ενδέχεται να επηρεάσουν το User Datagram Protocol (UDP), "υπό ορισμένες συνθήκες", κάτι που μπορεί να σημαίνει απώλεια ταχύτητας ή αποτυχία φόρτωσης σε ορισμένους ιστότοπους, κατά τη διάρκεια του streaming ή του gaming.

Το UDP χρησιμοποιείται για την αποστολή μηνυμάτων σε ένα δίκτυο μαζί με το άλλο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται συνήθως, το Transmission Control Protocol (TCP). Υπάρχουν ορισμένες θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ του τρόπου με τον οποίο τα δύο πρωτόκολλα παρέχουν πληροφορίες στον ιστό, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρείτε ορισμένες διαδικτυακές εφαρμογές να ευνοούν το ένα ή το άλλο ανάλογα με τη χρήση τους.

Το UDP χρησιμοποιείται συχνά από διακομιστές παιχνιδιών για την αποστολή πακέτων χαμηλής καθυστέρησης και υψηλής ταχύτητας στον ιστό. Χρησιμοποιείται επίσης συνήθως για το streaming. Το TCP τείνει να χρησιμοποιείται ενώ περιηγείστε στον ιστό, παρακολουθείτε βίντεο στο διαδίκτυο και ενώ στέλνετε και λαμβάνετε μηνύματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις σε αυτούς τους γενικούς κανόνες. Με αυτό κατά νου, ένα σφάλμα ταχύτητας UDP για το δίκτυο Killer θα μπορούσε να είναι τρομερά ενοχλητικό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και επίσης είναι δύσκολο να διαγνωστεί.

Ακολουθεί η περιγραφή που έδωσε η Microsoft για το συγκεκριμένο bug:

"Βρέθηκαν ζητήματα συμβατότητας μεταξύ του λογισμικού δικτύωσης της Intel, Killer και των Windows 11. Οι συσκευές με το επηρεαζόμενο λογισμικό ενδέχεται να επηρεαστούν στο User Datagram Protocol (UDP) υπό ορισμένες συνθήκες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην απόδοση και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το UDP. Για παράδειγμα, ορισμένοι ιστότοποι μπορεί να φορτώνονται πιο αργά από άλλους σε επηρεαζόμενες συσκευές, ενώ τα βίντεο μεταδίδονται πιο αργά, ανάλογα με τη ποιότητα. Τα VPN που βασίζονται σε UDP μπορεί επίσης να είναι πιο αργά".

Μπορείτε να μάθετε εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει το Killer της Intel πηγαίνοντας στη Διαχείριση συσκευών. Απλώς κάντε δεξί κλικ στο λογότυπο των Windows, πατήστε Διαχείριση συσκευών και μεταβείτε στις Συσκευές δικτύου. Οποιοδήποτε NIC με την επωνυμία Killer θα πρέπει να εμφανίζεται. Π.χ. Killer E3000 ή Killer E2600. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα προδιαγραφών για τη μητρική πλακέτα ή το φορητό υπολογιστή σας για πλήρεις λεπτομέρειες δικτύωσης. Η Intel απέκτησε το Killer όταν αγόρασε τη μητρική του εταιρεία Rivet Networks το 2020.

Το bug λογικά θα διορθωθεί σύντομα. Η Microsoft εργάζεται σε μια επιδιόρθωση που σχεδιάζει να συμπεριλάβει με την επερχόμενη ενημέρωση ασφαλείας στις 12 Οκτωβρίου 2021. Εάν χρησιμοποιείτε το Killer της Intel, αλλά δεν έχετε ακόμη αναβαθμίσει σε Windows 11, σας συνιστούμε να περιμένετε τουλάχιστον την επίσημη επιδιόρθωση πριν το κάνετε. Άλλα προβλήματα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows 11 περιλαμβάνουν θέματα συμβατότητας με το Oracle VirtualBox και το πρόγραμμα περιήγησης Cốc Cốc. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με το File Explorer που προκαλεί διαρροή μνήμης την οποία οι χρήστες πρέπει να παρακολουθούν στενά.

Διαβάστε για ένα νέο update των Windows 10 που απενεργοποιεί την λειτουργία Alt+Tab. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification