Τα Windows 11 σας αναγκάζουν να χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge

Hot
Μαρία Μαλκέζη
Τα Windows 11 σας αναγκάζουν να χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge

Τα Windows 11 σας αναγκάζουν να χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge

Για όλα τα links εφαρμογών της Microsoft.

Τα Windows 11 κυκλοφόρησαν στις 5 Οκτωβρίου και έχουν προκαλέσει αίσθηση, τόσο καλή όσο και κακή.

Υπήρχαν αρκετά bugs την πρώτη μέρα, καθώς και ζητήματα πιστοποιητικών που είχαν λήξει, για να μην αναφερθεί ότι οι χρήστες έπρεπε να τα βελτιστοποιήσουν μόνοι τους για gaming. Τώρα οι χρήστες των Windows 11 ανακάλυψαν ότι η Microsoft έχει ακόμη περισσότερους «βρώμικους άσσους» στο μανίκι της. O Daniel Aleksandersen, δημιουργός του EdgeDeflector και ιδιοκτήτης του Ctrl.Blog, αποκάλυψε ότι μια αλλαγή στις συσχετίσεις πρωτοκόλλων και αρχείων σχετικά με τις προεπιλεγμένες εφαρμογές στη νεότερη έκδοση των Windows 11 συνοδεύεται από ένα πολύ ενοχλητικό αποτέλεσμα flow-on, το οποίο εμποδίζει τους χρήστες από το να αποφύγουν τους συνδέσμους της Microsoft. Πολλοί σύνδεσμοι που ενσωματώθηκαν σε εφαρμογές της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 και 11, προλογίζονται με ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο Microsoft Edge, επιβάλλοντας δηλαδή τη χρήση του Microsoft Edge για να ανοίξουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να παρατηρήσετε συνδέσμους να ανοίγουν στον Microsoft Edge, παρά την επιμονή σας να μην τον χρησιμοποιείτε ποτέ ή ακόμη και αν έχετε έναν άλλο browser ως προεπιλεγμένη μέθοδο περιήγησης στο Διαδίκτυο. Φυσικά, ο Microsoft Edge εκμεταλλεύεται αυτήν την ευκαιρία για να ζητήσει να γίνει η προεπιλογή για άλλη μια φορά, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να μπερδέψει λιγότερο έμπειρους χρήστες να πιστέψουν ότι είναι μια απαιτούμενη επιλογή.

Πολλοί χρήστες που νοιάζονται αρκετά ξεπέρασαν αυτήν την ενόχληση με μια εφαρμογή όπως το δωρεάν EdgeDeflector του Aleksandersen. Η όλη δουλειά αυτής της εφαρμογής είναι να μετατρέψει αυτούς τους συνδέσμους σε κανονικούς συνδέσμους https που θα ανοίξουν στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας. Είναι μια ωραία λύση σε ένα εξοργιστικό πρόβλημα που κανείς δεν πρέπει να έχει. Ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης όπως το Brave και το FireFox σχεδίαζαν να δημιουργήσουν τη δυνατότητα. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νέες ενημερώσεις και εκδόσεις των Windows 11 έχουν αλλάξει αυτήν τη λειτουργία. Ο Aleksandersen εξηγεί ότι με τις νέες ρυθμίσεις πρωτοκόλλου, οι χρήστες δεν μπορούν καν να ορίσουν το προτιμώμενο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Αντίθετα, πρέπει να ορίσουν συγκεκριμένες συσχετίσεις συνδέσμων για διαφορετικά πρωτόκολλα, ακόμη και τα βασικά όπως το https. Για κάποιο λόγο το πρωτόκολλο του Microsoft Edge δεν μπορεί να ρυθμιστεί σε τίποτα άλλο εκτός από τον Microsoft Edge.

Τούτων δοθέντων, είτε οι χρήστες κάνουν συνειδητά την επιλογή είτε όχι, τα ποσοστά χρήσης του Microsoft Edge αυξήθηκαν φέτος. Από τότε που η Microsoft αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Internet Explorer και τον παλιό Edge και να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium, άρχισε να απογειώνεται. Είναι απορίας άξιο όμως, το πόσοι χρήστες αναγκάστηκαν να κάνουν αυτή την αλλαγή λόγω των βρώμικων τακτικών της Microsoft.

Διαβάστε για τις προσφορές του GoDeal24 για Windows 11 keys και συζητήστε για τα Windows 11 στο αντίστοιχο forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 23) 15/11/2021 19:02
Με απωθεί η κίνηση που κάνει η microsoft να μας επιβάλει πράγματα με το ζόρι. Πάντος το Edge είναι καλό για να διαβάζει pdf.
Notification