Η Paradox αντιμετωπίζει τοξικούς χρήστες στο Forum της

Η Paradox αντιμετωπίζει τοξικούς χρήστες στο Forum της

Η Paradox αντιμετωπίζει τοξικούς χρήστες στο Forum της

Οι developers διαμαρτύρονται.

Η εταιρεία ανάπτυξης Paradox Interactive έκανε δηλώσεις για την αύξηση της τοξικής συμπεριφοράς στο Forum της, λέγοντας στο τελευταίο ημερολόγιο προγραμματιστών του Hearts of Iron 4 ότι οι developers του "έχουν αραιώσει τις συζητήσεις στα Forums τους τελευταίους μήνες" επειδή έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζουν κακή συμπεριφορά.

Η Paradox Interactive δήλωσε: "Συχνά αντιμετωπίζουμε μια κουλτούρα συζητήσεων στην οποία δεν είναι ευχάριστο να συμμετέχεις, όπου θεωρείται δεδομένο ότι οι developers είναι είτε τεμπέληδες είτε ανίκανοι και όπου ό,τι κάνουμε αντιμετωπίζεται μέσα από αυτό το πρίσμα», έγραψε ο content designer Archangel85. «Δεν είναι μόνο απίστευτα αποθαρρυντικό να ξοδεύεις μήνες από τη ζωή σου για να δημιουργήσεις κάτι, μόνο και μόνο για να δεις τους ανθρώπους για τους οποίους το έφτιαξες να το κάνουν κομματάκια, είναι επίσης μια συζήτηση που δεν δίνει σε κανέναν τίποτα".

Ο Archangel85 έθετε ένα πρακτικό ζήτημα, δεν αναφερόταν απλώς στη συναισθηματική αποστράγγιση της συνεχούς διαδικτυακής διαμάχης. «Δεν πληρωνόμαστε για να ξεφυλλίζουμε σελίδες κακοποίησης για να βρούμε μερικά ψήγματα χρήσιμης ανατροφοδότησης, και έτσι αυτή η ανατροφοδότηση δεν λαμβάνεται υπόψη», διευκρίνισαν.

Ο Fredrik Wester, εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Paradox, εξέφρασε παρόμοια συναισθήματα μια μέρα αργότερα στο Twitter, απαντώντας σε παράπονα σχετικά με την επέκταση Leviathan του EU4. Έχει μια «συντριπτικά αρνητική» βαθμολογία χρηστών στο Steam, γεγονός που έχει οδηγήσει σε κάποια μάλλον προσωπικά πλήγματα κατά του διευθυντή του στούντιο Paradox Tinto, Johan Andersson. 

 Ο Archangel δήλωσε: "Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τα σχόλια για τα παιχνίδια μας και έχουμε όλα τα κανάλια ανοιχτά για συζήτηση. Όταν πρόκειται για το ποιος εργάζεται στην εταιρεία μας, ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει τι σκέφτεστε. Προσλαμβάνουμε και διατηρούμε ανθρώπους που είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, είναι έξυπνοι και ελπίζουμε να έχουν μεγάλες αξίες".

Η φύση των παιχνιδιών της Paradox σημαίνει ότι η ανατροφοδότηση των χρηστών μπορεί να είναι ανεκτίμητη. Ο Archangel85 δήλωσε ότι κάποιος τους έστειλε πληροφορίες για τους τουρκικούς σιδηροδρόμους το 1936 πριν από μερικές εβδομάδες, οι οποίες προέρχονται από ένα παλιό τουρκικό βιβλίο και χρησιμοποιήθηκαν για την ενημέρωση της εγκατάστασης των τουρκικών σιδηροδρόμων στην αρχή του Hearts of Iron 4. Οι προγραμματιστές είναι επίσης ανοιχτοί σε έγκυρη κριτική και ανατροφοδότηση, "αλλά δεν έχει νόημα αν αυτή δεν μπορεί να παραδοθεί με τον ελάχιστο σεβασμό".

Τέλος, ο Achangel85 κατέληξε στα εξής: "Αν θέλετε να έχετε ένα forum όπου οι developers είναι πρόθυμοι να πάνε και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, τότε είναι επίσης δική σας ευθύνη να δημιουργήσετε ένα μέρος όπου θα νιώθουμε ευπρόσδεκτοι και όπου θα μπορούμε να διαφωνούμε με παραγωγικό και επαγγελματικό τρόπο. Δεν σας κοστίζει τίποτα να υποθέσετε ότι ενεργούμε με καλή πίστη. Κανείς από εμάς δεν ξυπνάει το πρωί και δεν πηγαίνει στη δουλειά για να κάνει κακή δουλειά".

Διαβάστε περισσότερα για την Paradox και για εκτενή συζήτηση επισκευθείτε το αντίστοιχο forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification