• Ειδήσεις
  • Strategy
  • Youtuber που παίζει Warhammer 40.000 έφτιαξε 3D printed κτίρια από το Dawn of War για επιτραπέζια παιχνίδια

Youtuber που παίζει Warhammer 40.000 έφτιαξε 3D printed κτίρια από το Dawn of War για επιτραπέζια παιχνίδια

Μαρία Μαλκέζη
Youtuber που παίζει Warhammer 40.000 έφτιαξε 3D printed κτίρια από το Dawn of War για επιτραπέζια παιχνίδια

Youtuber που παίζει Warhammer 40.000 έφτιαξε 3D printed κτίρια από το Dawn of War για επιτραπέζια παιχνίδια

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα μοντέλο εκτύπωσης για plasma generator σε terrain δωρεάν.

Ένας μεγάλος fan της σειράς Warhammer, που λατρεύει το RTS Warhammer 40,000: Dawn of War, πήρε μοντέλα εδάφους από το παιχνίδι και τα εκτύπωσε ως 3D μοντέλα για τις δικές του επιτραπέζιες μάχες.

Ο Jay του καναλιού Eons of Battle μοιράστηκε λεπτομέρειες για το πώς κατασκεύασε τα δικά του μοντέλα εδάφους του Dawn of War στο Youtube. Ξεκίνησε από τους δύο αγαπημένους του τύπους κτιρίων, το tall plasma generator και το wide stronghold και κατασκεύασε μακέτες από χαρτόνι για να καθορίσει την κλίμακα. Το εγχείρημά του είναι εντυπωσιακό δεδομένης της δυσκολίας των υπολογισμών κλίμακας, αλλά και των δρακόντειων κανόνων του Warhammer σχετικά με την χρήση μοντέλων. Ο Jay πρακτικά αναγκάστηκε να πετάξει όλους τους υπολογισμούς του, αφού η tabletop έκδοση και το video game λειτουργούν σε άλλες κλίμακες. Στην περίπτωση του tabletop, το ύψος, το πλάτος και το μήκος καθορίζουν σημαντικά την επιτυχία στρατηγικών που επικεντρώνονται στο έδαφος. Οι λεπτομέρειες αναλύονται διεξοδικά στο βίντεο του στο Youtube:

Χρησιμοποιώντας λογισμικό 3D μοντελοποίησης, όπως το Vectorworks και το Blender και μετά έναν εκτυπωτή 3D, o Jay κατάφερε όχι μόνο να μοντελοποιήσει το έδαφος του Dawn of War, αλλά και να προσθέσει τεχνητά σημάδια φθοράς σε κάθε επιφάνεια, κάνοντας το εικονικό του πεδίο μάχης να μοιάζει ακόμα περισσότερο σαν να έχει υποστεί την ζημιά ενός πολέμου πολλών γενεών μεταξύ του Imperium of Man και των Ορκ. Όπως είναι αναμενόμενο για κάθε επαγγελματία ζωγράφο του Warhammer 40,000, o Jay αφιέρωσε περίπου 25 ώρες στο χρωματισμό και στην κατασκευή περίτεχνων λεπτομερειών για κάθε κομμάτι εδάφους.

Οι plasma generators του Dawn of War λαμπυρίζουν σε ζωηρό μπλε, λόγω του σπρέι που χρησιμοποιήθηκε στον χρωματισμό του εσωτερικού τους και ακόμα και τα εξωτερικά φώτα του φρουρίου έχουν μία ελαφριά απόχρωση πράσινου μήλου, δίνοντας την εντύπωση ότι φωτίζονται. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι το Eons of Battle έχει διαθέσει ορισμένα από τα μοντέλα online, κάποια εντελώς δωρεάν και άλλα μόνο για συνδρομητές στο Patreon. Μπορείτε να κατεβάσετε το μοντέλο plasma generator δωρεάν εδώ και όλα τα υπόλοιπα στην σελίδα τους στο Patreon.

Διαβάστε το review του Warhammer 40,000: Dawn of War III από τον Μάνο Γρυπάρη. Για εκτενή συζήτηση, επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification