• Ειδήσεις
  • Survival
  • Ο Glen Schofield, συνδημιουργός του Dead Space, έφυγε από την εταιρεία του Callisto Protocol

Ο Glen Schofield, συνδημιουργός του Dead Space, έφυγε από την εταιρεία του Callisto Protocol

Σωτήρης Τσόπουλος

Σωτήρης Τσόπουλος  

Επιτυχία δεν είναι η απουσία αποτυχίας. είναι η επιμονή στην αποτυχία.
 
0.0 ()
2
Ο Glen Schofield, συνδημιουργός του Dead Space, έφυγε από την εταιρεία του Callisto Protocol

Ο Glen Schofield, συνδημιουργός του Dead Space, έφυγε από την εταιρεία του Callisto Protocol

Ένας από τους τρεις, που φεύγουν εθελοντικά.

Ο CEO της Striking Distance Studios και συν-δημιουργός του Dead Space, Glen Schofield, φεύγει από την εταιρία μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του παιχνιδιού, το The Callisto Protocol. Επίσης αποχωρούν από το στούντιο η επικεφαλής του δημιουργικού αλλά και ο οικονομικός διευθυντής. Σύμφωνα με το Bloomberg και με την επίσημη επιβεβαίωση από την μητρική εταιρία του Striking Distance studio, την Krafton ο Schofield θέλει να «κυνηγήσει» νέες ευκαιρίες. Επίσης η εταιρία επιβεβαίωσε ότι η αποχώρηση του ήταν εθελοντική όπως και της διευθύντριας του δημιουργικού Stacey Hirata και του οικονομικού διευθυντή Johnny Hsu.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης Steve Papoutsis (που ήταν στο Dead Space) θα αναλάβει τον ρόλο του CEO στη θέση του Schofield. Έχει δουλέψει σε τίτλους όπως το Dead Space 2 και το Battlefield Hardline στη θητεία του στην Electronic Arts. Επίσης έχει δουλέψει σε τίτλους όπως το Legacy of Kain, το Gex και το Medal of Honor.

Σε δηλώσεις του ο Schofield είπε ότι: ’’Η δημιουργία του Striking Distance Studios ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και είμαι πολύ περήφανος με αυτά που πετύχαμε με το The Callisto Protocol, ένα τίτλο που τον έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Αν και το να κυνηγάς κάτι καινούργιο είναι πολύ ενθουσιώδης, το να αφήσω το SDS μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά ξέρω ότι το στούντιο είναι σε καλά χέρια. Ο Steve και εγώ γνωριζόμαστε από παλιά από την δουλειά μας στη Visceral Games. Είδα το πόσο καλά τα πήγε και το τι πέτυχε παίρνοντας τα ηνία πλέον ως επικεφαλής της εταιρίας. Έτσι ξέρω ότι είναι το σωστό άτομο για να αναλάβει τη θέση μου.’’

Ο Schofield επίσης επιβεβαίωσε ότι σχεδίαζε την έξοδο του από το στούντιο και ήθελε να κάνει τη μετάβαση αυτή όσο πιο ομαλή γίνονταν. Επίσης εξήγησε ότι τα πλάνα που είχε το στούντιο παρέμειναν ανεπηρέαστα από την αποχώρηση του.

Διαβάστε επίσης για τις απολύσεις που έκανε η εταιρεία ανάπτυξης. Και συζητήστε περαιτέρω για το The Callisto Protocol συζητήστε στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or
Notification