Επαγγελματίας παίκτης στο StarCraft συνελήφθη για στήσιμο αγώνων

Hot
Επαγγελματίας παίκτης στο StarCraft συνελήφθη για στήσιμο αγώνων

Επαγγελματίας παίκτης στο StarCraft συνελήφθη για στήσιμο αγώνων

Έχασε εσκεμμένα στην προημιτελική φάση μίας διοργάνωσης.

Ο Ha “Sky” Neul συνελήφθη διότι συμμετείχε σε στοιχηματικό σκάνδαλο στήνοντας έναν αγώνα του στο StarCraft.


Η Yonhap News Agency υποστήριξε πως ο 24χρονος επαγγελματίας στο StarCraft προσεγγίστηκε από μία σελίδα στοιχήματος που του προσέφερε χρήματα για να καθορίσει με διαφορετικό τρόπο τον έναν αγώνα της προημιτελικής φάσης ρου G-STAR 2017 StarCraft Remasteredd Exhibition. Στον αγώνα που διεξήχθη στο Busan της Νοτίου Κορέας, όπως και όλη η διοργάνωση, ο νεαρός επαγγελματίας έχασε ηττήθηκε εσκεμμένα από τον αντίπαλο του, ενώ οι αναφορές υποστηρίζουν πως για να το κάνει αυτό έλαβε δωροδοκία του ύψους των 4.200 δολαρίων.

Η σελίδα που τον προσέγγισε αναγνωρίστηκε, ενώ τόσο ο υπεύθυνός της όσο και ο ίδιος ο παίκτης συνελήφθησαν, ωστόσο ο δεύτερος έμεινε ελεύθερος. Φαίνεται ωστόσο πως δεν πήρε το μάθημά του και σε ακόμα ένα event και συγκεκριμένα στο Afreeca Star League 5 που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, πρόλαβε ήδη να κινήσει υποψίες για περαιτέρω στήσιμο αγώνων. Η Yonhap News δεν ανέφερε ξεκάθαρα το όνομά του, ωστόσο υπάρχουν μόλις δύο παίκτες σε όλη την διοργάνωση στην ηλικία των 24.

Οι fans του παιχνιδιού έχουν ψάξει σε βάθος τους αγώνες του Sky για να ελέγξουν αν πράγματι έχανε επίτηδες. Προς το παρόν παραμένει ύποπτος από την διοργανώτρια αρχή, ωστόσο λόγω των αποτελεσμάτων του η θέση που αναμένεται να λάβει θα είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά μικρή και με πολύ μικρά έσοδα, επομένως το ζήτημα έχει μεταφερθεί σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε επίσης το review του StarCraft Remastered και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification