Ειδήσεις

0 user comments
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία. [UPDATE]
09 Μαΐου, 23:20
0 user comments
Οι τέσσερις αποστολές είναι ήδη έτοιμες.
30 Σεπτεμβρίου, 00:04
2 user comments
Θα δώσει βάση στο single-player mode. [UPDATE]
29 Σεπτεμβρίου, 22:45
0 user comments
RPG
Στο φινάλε θα δείτε το 30-40% των skill trees του χαρακτήρα σας.
29 Σεπτεμβρίου, 22:26
0 user comments
RPG
Η τρίτη έκδοση του δημοφιλούς RPG βγαίνει από την early access.
29 Σεπτεμβρίου, 21:08
0 user comments
Σύμφωνα με φήμη, θα αποτελέσει prequel.
29 Σεπτεμβρίου, 20:36
0 user comments
Το επίσημο story trailer. [UPDATE]
29 Σεπτεμβρίου, 20:10
0 user comments
Επιλογές κάτω του μετρίου.
29 Σεπτεμβρίου, 19:32
0 user comments
FPS
Παύει πλέον να είναι exclusive της κονσόλας της Sony.
29 Σεπτεμβρίου, 15:25
0 user comments
To 20% αποθηκευτικού χώρου θα χρησιμοποιείται για το λειτουργικό σύστημα και system files.
29 Σεπτεμβρίου, 14:52
0 user comments
Στο Master League.
29 Σεπτεμβρίου, 14:08
Ειδήσεις Συνεντεύξεις Ο David Rutter της Beautiful Game Studios μιλάει για το Championship Manager

Ο David Rutter της Beautiful Game Studios μιλάει για το Championship Manager

Saturday, 12 Mar 2005  | in Συνεντεύξεις  | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
 

Ο David Rutter της Beautiful Game Studios μιλάει για το Championship Manager

"Είμαστε όλοι οπαδοί της Sports Interactive!"
Φέτος η BGS κουβαλάει ένα σημαντικό βάρος. Αυτό του ανταγωνισμού με αρνητικό handicap. Σαν νέα εταιρεία έχει μπροστά της τον θρύλο του πρώην κλασικού Championship Manager και νυν Football Manager. Το παιχνίδι της είναι νέο στην αγορά και με το πλεονέκτημα ότι η Eidos κράτησε τα δικαιώματα του ονόματος "Championship Manager", η προγραμματιστική ομάδα του παιχνιδιού ελπίζει πως θα ισορροπήσει την ζυγαριά στο 2ο ημίχρονο της φετινής σεζόν. Εμείς συναντήσαμε έναν αρκετά προσγειωμένο στα λόγια του Dave Rutter της BGS και προς μεγάλη μας έκπληξη μας αντιμετώπισε πολύ αμυντικά. Με 5-3-2 και λίμπερο για την ακρίβεια!

GW: Πόσα χρόνια εργάζεσαι για την Beautiful Game Studios;
DR: Εργάζομαι στην εταιρεία από τότε που ξεκίνησε. Πριν από την BGS είχα δουλέψει πάνω σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια για τα τελευταία 9 χρόνια και έχω εκδώσει συνολικά 11 τίτλους παιχνιδιών, εκ των οποίων οι 10 είναι παιχνίδια ποδοσφαίρου. Θα' λεγα ότι το καλύτερο παιχνίδι για το οποίο έχω δουλέψει είναι το UEFA Champions League 1998/99.

GW: Αλήθεια, πότε ιδρύθηκε η προγραμματιστική ομάδα σας;
DR: Το 2004. Να πω ότι απαρτίζεται από 30 άτομα και ότι έχουμε συνολικά 170 χρόνια εμπειρίας ενώ έχουμε δουλέψει για 90 ποδοσφαιρικά παιχνίδια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

GW: Πως ξεκίνησε η συνεργασία σας με την Eidos;
DR: Ξεκίνησε απλά επειδή δημιούργησαν την BGS για τις ανάγκες του Championship Manager.

"Είμαστε όλοι οπαδοί της SI και παίζουμε πάντα τα παιχνίδια τους όταν βγαίνουν στην αγορά."


GW: Ποια είναι η γνώμη σου γενικότερα για την Eidos;
DR: Είναι καλό που δουλεύουμε και πάλι με την Eidos κι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Η Eidos ήθελε να καθυστερήσουμε την έκδοση του παιχνιδιού για λίγους μήνες επειδή έκρινε πως χρειαζόταν να διευθετήσουμε ορισμένους τομείς του παιχνιδιού, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για αυτούς. Επίσης, είμαστε ικανοποιημένοι που αποφάσισαν να διατηρήσουν το παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο ενώ παράλληλα μας παρότρυναν να το κάνουμε πιο προσβάσιμο στον χρήστη. Στην Eidos, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλες τις ιεραρχικές θέσεις που έχουν ένα μεγάλο πάθος για το παιχνίδι. Και το χρειάζεσαι αυτό από τον εκδότη του παιχνιδιού, ειδικά όταν είναι τόσο σημαντικός όσο η Eidos.

GW: Ποια σημαντικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να περιμένουμε από το CM5;
DR: Αναγνωρίσαμε πρόσφατα ότι αυτό που ήθελε περισσότερο ο κόσμος ήταν να παίζει περισσότερα πρωταθλήματα και με βελτιωμένη ταχύτητα. Kαι αυτή τη γραμμή ακολουθήσαμε. Η ταχύτητα του CM5 είναι το Α και το Ω σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του. Το τμήμα που έχει αναλάβει το τεστάρισμα του παιχνιδιού προσπαθεί να διαχειριστεί διπλάσιο αριθμό πρωταθλημάτων την ίδια στιγμή, συχνά με περισσότερες λεπτομέρειες. Σίγουρα ο κόσμος θα εντυπωσιαστεί.

Επίσης, κάναμε το παιχνίδι πιο εύκολο στην προσπέλαση με την χρήση του συνεχόμενου Gameplay, που σημαίνει ότι το περιβάλλον διαχείρισης του παιχνιδιού δεν σε αφήνει εκτός την ώρα της διαδικασίας φόρτωσης. Ακόμη, το σύστημα προπόνησης του CM5 περιλαμβάνει τόσο οργάνωση προπόνησης σε βάθος όσο και ελαφρύ σύστημα διαχείρισης έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα είτε αφιερώνοντας πολύ χρόνο είτε καθόλου χρόνο.

Οι τακτικές του παιχνιδιού έχουν επίσης υποστεί σημαντικές αλλαγές. Υπάρχουν περισσότερες θέσεις για να τοποθετήσετε τους παίκτες σας και πολλές νέες οδηγίες όπως η καθυστέρηση ή τα σκληρά τάκλιν. Επίσης μπορείτε να δώσετε οδηγίες στους παίκτες σας για να τροφοδοτήσουν με πάσες είτε σε συμπαίκτες είτε σε κενό χώρο.

Ακόμη, η μηχανή του αγώνα είναι τελείως καινούργια και έχουμε αρκετά στατιστικά ανάλυσης και επιλογές, μέχρι και την πολύ χρήσιμη κάμερα παίκτη, που σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε παίκτες ξεχωριστά κατά την εμφάνιση των highlights, κάτι που είναι αρκετά χρήσιμο.

"Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και είναι ωραίο να υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι ακόμη κι όταν είδαμε το FM, δεν αισθανθήκαμε ότι χρειάστηκε να προσθέσουμε κάτι στο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά μας προσγείωσε στην πραγματικότητα."GW: Ποιοι είναι οι τομείς που πιστεύετε ότι το CM5 κερδίζει τους αντιπάλους του στην αγορά των παιχνιδιών;
DR: Σίγουρα η ταχύτητα. Έχουμε κάποια άρθρα στο site μας ( www.championshipmanager.com ) τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα πόσο γρήγορα στήνουμε την ομάδα, σώζουμε, φορτώνουμε και προχωράμε κατά την διάρκεια της σεζόν. Επίσης προτείνουμε στον κόσμο να τρέξει πολλά πρωταθλήματα αν διαθέτει περισσότερο από 256ΜΒ RAM. Η νέα μηχανή αγώνα και η προπόνηση είναι φανταστικές ενώ το gameplay, όπου ΠΑΝΤΑ μπορείς να επεμβαίνεις στο παιχνίδι ενώ αυτό φορτώνει, είναι εκπληκτικό.GW: Το CM5 είχε προγραμματιστεί να βγει στην αγορά τον Οκτώβριο του 2004. Όλοι πίστευαν ότι θα βγαίνατε πριν το Football Manager. Αλλά κάθε εβδομάδα η ημερομηνία έκδοσης μεταφερόταν και ακόμη αναρωτιόμαστε αν όντως τον Απρίλιο θα έχουμε επιτέλους το παιχνίδι στα χέρια μας.

DR: Πάντα δουλεύουμε με πολύ φιλόδοξες προδιαγραφές και ενώ η ανάπτυξη του παιχνιδιού συνεχιζόταν τα πράγματα έδειχναν ότι θα βγάζαμε το παιχνίδι στην αγορά στην προθεσμία που μας έδινε η Eidos. Παρ' όλα αυτά, όταν παίζαμε το παιχνίδι, τόσο οι άνθρωποι της BGS όσο και της Eidos δεν ήταν ευχαριστημένοι με το σημείο στο οποίο είχε φτάσει το παιχνίδι στην πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Eidos μας έδωσε χρόνο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το CM για να σιγουρευτούμε ότι θα διορθώναμε το παιχνίδι. Και εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να βελτιώσουμε τα πάντα. Το παιχνίδι θα βγει σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή 1η Απριλίου.

GW: Υπήρξαν κάποιοι τομείς του παιχνιδιού στους οποίους κατά τον προγραμματισμό συναντήσατε περισσότερη δυσκολία απ' ότι περιμένατε;
DR: Το Championship Manager είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ παιχνίδι. Το να δημιουργήσεις τον πιο ρεαλιστικό ποδοσφαιρικό εξομοιωτή προπονητικής δεν είναι ένα εύκολο επίτευγμα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας το να διατηρήσουμε την αυθεντικότητα του παιχνιδιού. Το να προσθέσουμε την δυνατότητα επεξεργασίας αγώνων σε διπλάσια ταχύτητα και με όλες αυτές τις λεπτομέρειες είναι μια ακόμη πιο μεγάλη πρόκληση. Και με όλα αυτά τα πρωταθλήματα, τους παίκτες, το προπονητικό τιμ, τους συλλόγους και τις λεπτομέρειες των πρωταθλημάτων η πρόκληση αυτή μεγαλώνει. Όλα αυτά ήταν για μας μια πολύ απολαυστική πρόκληση.

"Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε για το Championship Manager, που έχει μια άψογη προϊστορία. Και σκοπεύουμε να την διασφαλίσουμε για το μέλλον. "


GW: Ήταν το FM2005 ένας λόγος για εσάς το να προσπαθήσετε να κάνετε το παιχνίδι σας καλύτερο και να αναγκαστείτε να μεταφέρετε την ημερομηνία έκδοσής του;
DR: Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και είναι ωραίο να υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι ακόμη κι όταν είδαμε το FM, δεν αισθανθήκαμε ότι χρειάστηκε να προσθέσουμε κάτι στο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά μας προσγείωσε στην πραγματικότητα.

GW: Με την κυκλοφορία του FM2005, οι περισσότεροι χρήστες έχουν μάθει για τον διαχωρισμό της Eidos με την SI. Πιστεύεις ότι αυτό λειτούργησε εναντίον σας? Πως σκέφτεστε να προσελκύσετε αυτούς τους χρήστες;
DR: Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε για το Championship Manager, που έχει μια άψογη προϊστορία. Και σκοπεύουμε να την διασφαλίσουμε για το μέλλον. Είμαστε όλοι οπαδοί της SI και παίζουμε πάντα τα παιχνίδια τους όταν βγαίνουν στην αγορά. Αρχικά ανησυχούσαμε ότι η εξουσία της SI στους χρήστες θα ήταν κάτι άσχημο για εμάς. Αλλά πιστεύουμε ότι το παιχνίδι θα μιλήσει από μόνο του. Και κάνουμε έκκληση σε όσους θέλουν να παίξουν τον πιο ρεαλιστικό ποδοσφαιρικό εξομοιωτή προπονητικής που έγινε ποτέ. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό το είδος. Προφανώς υπάρχει μια ιστορική σημασία όσον αφορά το όνομα και σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε αυτή την κληρονομιά, αφού σαν οπαδοί του παιχνιδιού, όσον αφορά το παρελθόν και το παρόν, δεν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε κακό προϊόν για τους χρήστες. Πιστεύουμε ότι οι χρήστες που δεν γνωρίζουν για τον διαχωρισμό των προηγούμενων προγραμματιστών θα συνεχίσουν να προτιμούν τον δικό μας τίτλο.

GW: Ποια είναι η σχέση σας με τους χρήστες του Internet? Είστε ικανοποιημένοι από την στήριξή τους;
DR: Είναι πολύ σημαντικοί για εμάς και είμαστε συγκλονισμένοι από την στήριξη που λαμβάνουμε ήδη από την κοινότητα των χρηστών. Ήταν λίγο επικίνδυνο στην αρχή, μιας και όλοι ήμασταν καχύποπτοι για το τι σχεδιαζόταν και τι θα παραδίδαμε εμείς στην αγορά. Αλλά είμαστε πολύ πιστοί στο όνομα που έχει δημιουργήσει το Championship Manager. Όλοι μας είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του παιχνιδιού γι' αυτό και μας ενδιαφέρει πολύ η κοινότητα των χρηστών, η οποία άλλωστε το έχει διαπιστώσει από τα μηνύματά μας και από ότι έχουμε δείξει από το παιχνίδι μέχρι τώρα.

Υπάρχουν πολλά και διάφορα που συμβαίνουν στα forums του site μας (www.championshipmanager.com). Και αρκετές ευκαιρίες για να κάνετε τις δικές σας προτάσεις ή να διαμαρτυρηθείτε για κάτι. Έχουμε ορισμένους συντελεστές στο forum που έχουν εξελιχθεί σε διασημότητες.

GW: Σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ερευνητικές ομάδες από χρήστες στο προσεχές μέλλον ή σκοπεύετε να συνεχίσετε το ήδη υπάρχον ερευνητικό σύστημα;
DR: Έχουμε ήδη κάποιους ερευνητές που μας παρέχουν δεδομένα μέσω των forums. Θα το επεκτείνουνε όσο περνάει ο καιρός και ενθαρρύνουμε όσους θέλουν να ασχοληθούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω των forums.

GW: Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι αντιγράψατε την δισδιάστατη απεικόνιση αγώνα από το CM4, μιας και η Sports Interactive έχει τα δικαιώματα του κώδικα.
DR: Και είναι όντως κακιές γλώσσες. Όλο το παιχνίδι έχει φτιαχτεί από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένων των γραφικών, μενού, την νοημοσύνη του παιχνιδιού και την βάση παικτών. Η όψη της απεικόνισης του αγώνα είναι μέρος του Championship Manager. Μιας και ξεκινήσαμε από το μηδέν, αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα του ότι δεν μπλέκουμε με νομικά προβλήματα και μας επιτρέπει να χειριστούμε το παιχνίδι έτσι όπως πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για τους λάτρεις του παιχνιδιού. Διατηρήσαμε τις προοπτικές βελτίωσης του παιχνιδιού παράγοντας μια εκλέπτυνση όσον αφορά την μηχανή του παιχνιδιού που θα έχει μεγάλη απόδοση ακόμα και σε υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών.

GW: Δηλαδή δεν αναγκαστήκατε ποτέ να αλλάξετε κάποια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού για νομικούς λόγους;
DR: Όχι. Όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού έχουν διατηρηθεί όπως τα βλέπετε και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στις μελλοντικές εκδόσεις του Championship Manager.

GW: Το να κρατήσετε το περιβάλλον του CM ήταν ένα καλό όπλο στο οπλοστάσιό σας; Σκεφτήκατε να δουλέψετε με τα δικά σας μενού;
DR: Δεν χρειάστηκε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω σε ήδη υπάρχοντα μενού. Αλλά συνειδητά κρατήσαμε το περιβάλλον χρήστη όσο το δυνατόν πιο οικείο γινόταν. Το αλλάξαμε ελάχιστα αφαιρώντας το αριστερό κάθετο μενού. Ελπίζουμε να σας αρέσει.

GW: Σκοπεύετε να προσθέσετε ορισμένες μελλοντικές μεταγραφές στο παιχνίδι;
DR: Όλες οι προγραμματισμένες μεταγραφές του παιχνιδιού μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα υπάρχουν κανονικά στο παιχνίδι.

GW: Παίζεις Manager Games γενικότερα;
DR: Ναι, παίζω πολλά μάνατζερ παιχνίδια. Αλλά συνήθως στη δουλειά μιας και έχω οικογένεια. Είμαι μεγάλος οπαδός του Pro Evolution Soccer και σε ορισμένες περιπτώσεις το παίζω και στο σπίτι. Κυρίως βέβαια όταν με επισκέπτεται ο γαμπρός μου. Αν και δεν είναι και τόσο καλός στο PES! Ξεκίνησα να παίζω Championship Manager από το 1996 με 1997, όταν και βγήκε το CM2. Έχω παίξει και πολύ παλιά μάνατζερ παιχνίδια σε Spectrum και Commodore 64. Αλλά ήρθα σε σημαντική επαφή με τα μάνατζερ παιχνίδια σχετικά πρόσφατα, αυτά τα σχεδόν 10 χρόνια δηλαδή.

GW: Και κάτι τελευταίο. Ποιο από τα πράγματα που έχεις δει σε άλλα μάνατζερ παιχνίδια δεν θα πρόσθετες ποτέ στο Championship Manager;
DR: Τα περιεργα Eyetoy χαρακτηριστικά του LMA Manager ή την σύντροφο του Total Club Manager? Χμμμ...είναι μια δύσκολη επιλογή!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification