Skull and Bones preview

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Skull and Bones preview

Skull and Bones preview

Ναυμαχίες μέχρι θανάτου.

Κατά την διάρκεια της Ε3 2018 παίξαμε το νέο Skull & Bones της Ubisoft, σε ένα δωμάτιο μόνο με δημοσιογράφους όπου ο ένας ήταν ενάντια στον αλλο! Δέκα πλοία, δέκα δημοσιογράφοι, ένας νικητής. Όχι δεν κέρδισα γιατί με σκότωσαν NPCs αλλά πριν πέσω “έφαγα” δύο δημοσιογράφους!

Το Skull & Bones έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν είχαμε κάποιο update μέχρι που στην Ε3 2018 είχαμε την ευκαιρία να δούμε την μέχρι τώρα πορεία του. Ξεκινώντας, έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα πλοία που είχαμε στην διάθεση μας. Κάθε πλοίο έχει διαφορετικά stats τα όποια επηρεάζουν την ταχύτητα του αλλά και την δύναμη πυρός ή την αποτελεσματικότητα του.

skull and bones 1

Εγώ διάλεξα το πιο γρήγορο και ευκίνητο πλοίο το οποίο δεν κάνει τόσο damage από μόνο του αλλά είναι το στυλ που πάντα παίζω. Κάθε πλοίο έχει τα abilities του. Κάποια κάνουν υψηλό damage όταν εμβολίζουν άλλα, κάποια άλλα έχουν πολύ δυνατές κανονιές κ.ο.κ. Να σημειώσουμε εδώ ότι το παιχνίδι παίζεται τόσο single-player όσο και Multiplayer, ενώ το σενάριο διεξάγεται στον Ινδικό Ωκεανό. Τα πλοία σας και ο εξοπλισμός σας βρίσκονται σε ένα κρησφύγετο από όπου αγοράζετε upgrades.

”Sail ho!”
Το gameplay έχει ως εξής. Βρίσκεστε με το πλοίο σας στα ανοιχτά της θάλασσας και ψάχνετε για στόχους. Μέσα από το spyglass μπορείτε να δείτε εχθρικά πλοία και να ξεκινήσετε την επίθεση. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αλλάξετε την εμφάνιση του πλοίου σας και να το κάνετε να μοιάζει άλλης εθνικότητας ώστε να ξεγελάτε οχυρά και NPCs.

Η κίνηση είναι αρκετά απλή, όπως έχουμε συνηθίσει με right και left stick. Παρόλα αυτά, η κατεύθυνση στην οποία θα χτυπήσετε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μάχη. Αν χτυπήσετε από τα πλαϊνά του πλοίου, το damage θα είναι αρκετά βαρύ από τα κανόνια. Αν διαλέξετε να “παίξετε” από μπροστά, χτυπάτε μόνο με ένα κανόνι και αυτό σίγουρα δεν σας συμφέρει. Αυτό που καλό θα ήταν να κάνετε από την μπροστινή γωνία είναι το dash όπου το πλοίο αποκτά τεράστια ταχύτητα και πετάγεται στο αντίπαλο εφόσον βρίσκεστε στην κατάλληλη απόσταση και στη συνέχεια στρέφετε το τιμόνι στα πλάγια και αμολάτε τις κανονιές σας.

Κατά την μάχη θα πρέπει να προσέχετε την κατεύθυνση του ανέμου που παίζει ένα ρόλο στην ταχύτητά σας. Επιπλέον, ενώ πολεμάτε, μόλις μειώσετε την ενέργεια του αντίπαλου, είναι η ώρα να πατήσετε το κουμπί του Board και να το κατακτήσετε παίρνοντας ότι βρείτε. Δυστυχώς αυτό που χαλάει κάπως το gameplay είναι ότι κατά την επιβίβαση στο αντίπαλο πλοίο ή κατά την επισκευή βλέπουμε απλά κάποια πανομοιότυπα cutscenes, την στιγμή που θα θέλαμε να συμμετέχουμε σε αυτές τις ενέργειες πιο ενεργά, όπως για παράδειγμα με ξιφομαχίες.

skull and bones 1

Μάχες και με οχυρά
Αφού λοιπόν νικήσαμε δύο εχθρικά καράβια παικτών και λάβαμε πόντους για αυτό, έπρεπε να πλησιάσουμε ένα οχυρό γεμάτο με κανόνια το οποίο έπρεπε να ρίξουμε και φυσικά δεν καταφέραμε με το λίγο HP που μας είχε απομείνει. Πάντως ήταν ενδιαφέρον το γεγονός ότι ήμασταν 10 παίκτες και έπρεπε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας και αντί να οργανωθούμε για να το κάνουμε, αποφασίσαμε να παίξουμε ο ένας ενάντια στον άλλο. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Skull & Bones, ότι δηλαδή σας δίνει την ελευθερία να κινηθείτε όπως θέλετε. Μπορεί να συνεργαστείτε για να ολοκληρώσετε μια αποστολή που αφορά κατάληψη οχυρού, ενδέχεται όμως και να πολεμήσετε μεταξύ σας για να κλέψετε ο ένας τα λάφυρα του άλλου. Το θέμα είναι ποιος καπετάνιος θα μείνει τελευταίος ζωντανός και πόσα λάφυρα θα μαζέψει.

Κάθε πλοίο έχει συγκεκριμένο level, κάτι που σας βοηθάει να αντιληφθείτε τον βαθμό δυσκολίας. Επίσης, η χρήση κανονιών έχει cooldown, καθώς θα πρέπει να περιμένετε κάθε φορά να γεμίσουν. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε δύσκολη κατάσταση μέσα σε μια μάχη, απλώς κάνετε λίγο πίσω και προσπαθήστε για repair, αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε απόσταση ασφαλείας από τους εχθρούς σας. Επίσης, τα repairs σας είναι περιορισμένα.

Το πιο όμορφο Pirate game που έχουμε δει
Σε αντίθεση με το Sea of Thieves όπου είδαμε καρτουνίστικα γραφικά, εδώ η Ubisoft Σιγκαπούρης χρησιμοποιεί ρεαλιστική απεικόνιση πειρατών. Τα textures έχουν λεπτομερή σχεδιασμό, από τα πρόσωπα μέχρι και τον ρουχισμό των πειρατών, κάτι που προσωπικά με ικανοποίησε. Να σημειώσουμε ότι παίξαμε το παιχνίδι στο Xbox One X, όπου απολαύσαμε 4K ανάλυση και 60 frames ανά δευτερόλεπτο. Βέβαια σε μάχες όπου μπλέκονται πολλά καράβια και πολλές κανονιές τα frames πέφτουν αισθητά.

skull and bones 1

Τα animations των χαρακτήρων είναι συμπαθητικά, ενώ ο σχεδιασμός της θάλασσας εντυπωσιάζει. Το μοντέλο καταστροφής των πλοίων βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, μιας και βλέπουμε θραύσματα στα άλλα πλοία να πετάγονται, αλλά δεν παρατηρείται ουσιαστική ζημιά με κομμάτια να φεύγουν, κυρίως όσον αφορά στο δικό μας πλοίο. Οι συγκρούσεις πάντως είναι ρεαλιστικές και γεμάτες ένταση.

Πειρατές…μόνο στη θάλασσα;
Ρωτήσαμε τους developers για το αν θα έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε και εκτός καραβιού και η απάντηση ήταν αρνητική με ένα μικρό ερωτηματικό, συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σίγουρα πολλοί από εσάς θα ήθελαν να δουν κάτι στο στυλ του Pirates, δηλαδή περισσότερο management και διπλωματία παρά ναυμαχία, όμως το Skull & Bones δείχνει εκ πρώτης όψεως να βασίζεται στο δεύτερο και κυρίως στο multiplayer κομμάτι. Περισσότερα θα δούμε στη φετινή Gamescom και φυσικά στην κυκλοφορία του το επόμενο έτος. Το Skull & Bones θα κυκλοφορήσει το 2019 για PC, PS4 και Xbox One.


Δείτε όλες τις ειδήσεις του Skull and Bones και συζητήστε για το παιχνίδι στο παρακάτω forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification