Cyberpunk 2077 preview

Hot
GameWorld
GameWorld

GameWorld  

Το GameWorld.gr άνοιξε το δικό του online shop! -> GWShop.gr
 
0.0 ()
1
Cyberpunk 2077 preview

Cyberpunk 2077 preview

Με το πολυαναμενόμενο FPS/RPG της CD Projekt RED.

[Αρχική δημοσίευση: 2/7/18] Στα πλαίσια της E3 παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση του Cyberpunk 2077, η οποία μας έδωσε μια καλή πρώτη εντύπωση του νέου First-Person RPG της CD Projekt RED.

Σύμφωνα με το σενάριο το οποίο διεξάγεται στο μέλλον το έτος 2077, ελέγχετε την V, μία μισθοφόρο, την οποία οι developers ονομάζουν "Cyberpunk" και που αναλαμβάνει διάφορες αποστολές επί πληρωμή. Κατά την αλληλεπίδρασή σας με άλλους NPC υπάρχουν διάφορες επιλογές διαλόγων.

Το level που παρουσιάστηκε μας έδειξε την Night City. Το gameplay βασίζεται σε κάμερα πρώτου προσώπου με κλασικούς FPS μηχανισμούς και την προσθήκη RPG στοιχείων. Η V διαθέτει και character creation ώστε να ορίσετε φύλο, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που επιθυμείτε (μαλλιά, tattoo κτλ.), στατιστικά όπως Strength, Intelligence, Constitution, Reflexes, Tech κ.α. Υπάρχει επίσης επιλογή για το "Life path" του χαρακτήρα σας που θα επηρεάζει τις επιλογές σας.

cyberpunk 2

Οι βοηθητικοί NPCs που θα συναντήσετε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού είναι οι Jackie Welles και T-Bug. Στόχος σας είναι να αντιμετωπίσετε τους Scavengers, ένα faction του παιχνιδιού που απαγάγει κόσμο και του τοποθετεί εμφυτεύματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο μέλλον, το 2077 μας παρουσιάζει ότι θα έχουμε διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως ιπτάμενα αυτοκίνητα ή νοσοκομειακές υπηρεσίες για πλούσιους που έρχονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Gameplay
Στο Cyberpunk 2077 δεν διαλέγετε class εξ αρχής, αλλά στην πορεία ανάλογα με το παιχνίδι σας γίνεστε Solo, Techie, Netrunner ή αποκτάτε στοιχεία και από τις τρεις αυτές κατηγορίες.

Στα των FPS στοιχείων, υπάρχει ένα bullet time skill αργής κίνησης αλλά και κίνηση slide. Επίσης, αποκτάτε boosters μέσω ναρκωτικών. Στο demo level που παρουσιάστηκε, ακούγονται μπινελίκια από τους voice actors και προβάλλονται ακόμα και γυμνές υπάρξεις, συνεπώς το παιχνίδι απευθύνεται σε κοινό 18+. Θα μπορείτε να κάνετε σεξ με NPCs, είτε του αντίθετου, είτε του ίδιου φύλου με εσάς. Κάποιοι ωστόσο ενδέχεται να έχουν συγκεκριμένες σεξουαλικές προτιμήσεις και να μην δέχονται για παράδειγμα να ερωτοτροπήσουν με άτομα του ίδιου φύλου. Στο demo που είδαμε, η V, γένους θηλυκού, έχει το προφίλ μιας κλασικής badass ηρωίδας που δεν κολώνει πουθενά, τόσο μέσα στη μάχη, όσο και στο να κάνει...one-night stand από τα πρώτα λεπτά του βίντεο.

Το user interface περιλαμβάνει λίστες με quests τα οποία και επιλέγετε. Επίσης, αντί για το παραδοσιακό armor που συναντάμε στα περισσότερα RPG, εδώ έχετε ένα jacket που σας δίνει attributes, συν τα όπλα σας, καθώς στην πορεία θα αποκτάτε νέα. Χρησιμοποιείτε επίσης το in-game currency "eddie" και αγοράζετε αντικείμενα από καταστήματα που υπάρχουν στο χάρτη. Επίσης μπορείτε να αναβαθμίσετε τα όπλα που αγοράσατε, να τους βάλετε mods και να αγοράσετε upgrades-εμφυτεύματα για τον χαρακτήρα σας που σας δίνουν επιπλέον ιδιότητες, όπως για παράδειγμα...optical scanner για να κάνετε ανάλυση αντικειμένων και να βλέπετε εχθρούς που κρύβονται πίσω από σημεία κάλυψης.

Οι αποστολές σας δίνουν ελευθερία επιλογών στην πορεία τους για το τι θα κάνετε ακριβώς, όπως για παράδειγμα το αν θα ολοκληρώσετε όντως την αποστολή που σας δίνεται ή αν θα εκμεταλλευτείτε περιστάσεις. Μπορείτε ακόμα και να σκοτώσετε κάποιον ή να...τα βρείτε μαζί του, αλλάζοντας τελείως το σενάριο. Θα κληθείτε να σώσετε ομήρους, να κλέψετε όπλα και γενικά να διαλέξετε πως θα προσεγγίσετε την μάχη. Θέλετε να πολεμήσετε γαζώνοντας με τα όπλα σας σε σημεία κάλυψης; Να οδηγήσετε sci-fi αυτοκίνητα ή μηχανές και να πυροβολήσετε από τα παράθυρα στοχεύοντας από αυτά εν κινήσει ή να χρησιμοποιήσετε melee λεπίδες και να πετσοκόψετε εχθρούς; Η επιλογή είναι δική σας και μιλώντας για επιλογές η οδήγηση υποστηρίζει και κάμερα τρίτου προσώπου.

cyberpunk 2

Το παιχνίδι διαθέτει skills, όπως για παράδειγμα engineering με το οποίο κάνετε hack διάφορα τερματικά, αναπήδηση σφαιρών στους τοίχους. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ιούς σε ανδροειδή και να τους προκαλέσετε δυσλειτουργίες, όπως το να μην μπορούν να πυροβολήσουν σωστά. Το demo level που είδαμε στην E3 περιέχει μέχρι και boss fight. Μαζί σας θα έχετε επίσης και ένα ανδροειδές που θα σας βοηθάει στις μάχες ενώ θα μπορείτε να αλλάξετε και companion. Επίσης θα διαθέτετε και βάση στην οποία ο ήρωάς σας θα αράζει, θα διαβάζει τα emails του και θα φοράει τον εξοπλισμό του.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι το Street cred, που ουσιαστικά αποτελεί ένα σύστημα xp το οποίο αποκτάτε σε αποστολές. Θα βρείτε το στοιχείο αυτό ακόμα και στο jacket που φοράτε. Όσο υψηλότερο Street cred έχετε τόσο μπορείτε να μπείτε σε συγκεκριμένες περιοχές του παιχνιδιού και να έχετε συζητήσεις με συγκεκριμένα άτομα. Στην ουσία με την συλλογή επαρκούς Street cred ξεκλειδώνονται νέες περιοχές και επιλογές. Συνεπώς αν θέλετε να ξεκλειδώσετε σημεία στο παιχνίδι πιο γρήγορα, έχετε το ελεύθερο να επιλέξετε να φορέσετε εξοπλισμό που σας ανεβάζει το Street cred.

cyberpunk 2077 1

Οπτικός τομέας
Η CD Projekt RED έχει κάνει πολύ προσεγμένη δουλειά στα γραφικά του νέου της τίτλου, με μια αναβαθμισμένη έκδοση της μηχανής γραφικών REDengine 4. Υπάρχει αλληλεπίδραση σε πολλά αντικείμενα γύρω σας, όπως για παράδειγμα σε διαφημίσεις με τις οποίες αλληλεπιδράτε και αγοράζετε αμέσως το αντικείμενο που σας υποδεικνύουν. Το παιχνίδι είναι open world χωρίς loading και στο περιβάλλον ξεχωρίζουν είναι ολίγον τι Neon φωτισμοί. Θα υπάρχει επίσης εναλλαγή ημέρας και νύχτας.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων αλλά και των ανδροειδών (σ.σ. είναι της μόδας τελευταία στα sci-fi games), με μεγάλο ρεαλισμό στο voice acting καθώς οι NPCs μιλάνε μεταξύ τους, στοιχεία που είδαμε και στο Detroit: Become Human, μόνο που εδώ η διαφορά είναι ότι το Cyberpunk δεν θα σας έχει στατικό παρατηρητή, αλλά περιέχει φουλ δράση, μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και φυσικά έντονα RPG στοιχεία. Επίσης, θα υπάρχει και παρουσία διαφορετικών αστικών τάξεων, όπως φτωχές και πλούσιες περιοχές, όπως αντίστοιχα φτωχά και πλούσια άτομα.

cyberpunk 2

Το επόμενο πολυαναμενόμενο project των Πολωνών
Είναι ωραίο να βλέπουμε νέες σειρές στην gaming βιομηχανία και η CD Projekt RED δείχνει να βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση με το Cyberpunk 2077. Δεν υπάρχουν πολλά FPS/RPG εκεί έξω, πόσο μάλλον όταν το συγκεκριμένο υλοποιείται σε έναν sci-fi κόσμο. Συνδυάζει την open world ελευθερία ενός GTA, με στοιχεία RPG και sci-fi από το Deus Ex, αλλά με διάφορα gameplay στοιχεία από το The Witcher. 

Παράλληλα, απευθύνεται σε ώριμο κοινό, έχοντας στοιχεία φλερτ, σεξ, ναρκωτικών, σκληρής βίας και χρήση κακής γλώσσας. Σας προειδοποιούμε από τώρα ότι θα συζητηθεί πολύ στα μέσα και τα social media.

cyberpunk 2077 1

Το Cyberpunk 2077 θα είναι single-player στο λανσάρισμά του, με την προοπτική να δούμε αργότερα και κάποιο multiplayer update. Θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One, με προοπτική να το δούμε και στις κονσόλες ένατης γενιάς. Η περίοδος κυκλοφορίας του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί μιας και βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Για περισσότερη συζήτηση σχετικά με το Cyberpunk 2077 επισκεφθείτε το σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 landogar (Level 13) 02/07/2018 17:37
Μας έχει ζεστάνει για τα καλά η CD Projekt!Τι καλύτερο από ένα FPS με στοιχεία RPG στο μέλλον από τους δημιουργούς του ασύλληπτου Witcher.
Τυχεροί...θα ήθελα να ήμουν εκεί να το παίξω κι εγώ.
#2 +1 JohnnyPap (Level 13) 02/07/2018 19:29
Κρίμα που δεν έχουμε κάποιο gameplay video για να δούμε πως είναι. Θεωρώ πάντως ότι παίζει να είναι το πιο hot παιχνιδι της φετινης E3 κυρίως γιατί έχει πράγματα που δεν βρίσκουμε σε άλλα.Thanks για το preview.
#3 +1 Lithras (Level 26) 03/07/2018 17:38
Η CD Projekt RED έχει αποδείξει ότι δουλεύει με πολύ μεράκι και μας δίνει επικά games. Πραγματικά ανυπομονώ να το πιάσω τα χέρια μου!
#4 +1 Astro (Level 19) 04/07/2018 23:55
Βλέπω την CD Projekt να πηγαίνει για 2 στα 2.
#5 -2 MikeBaso (Level 1) 12/07/2018 01:20
Καλησπέρα σας, παλιός αναγνώστης -τρελές εποχές 2007- αλλά μόλις έγινα μέλος για να σχολιάσω.
1) Όντως παρευρεθήκατε στο behind closed doors demo της CD PR; Δεν είδα καμία σχετική φωτογραφία στα social media σας, φαντάζομαι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα βλέπαμε έστω μία φωτογραφία έξω από τον χώρο που είχε κλείσει η εταιρία. Εκτός αυτού το άρθρο με τεράστια καθυστέρηση για έναν τόσο σημαντικό τίτλο, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που είδατε στην έκθεση (Assassin's Creed). Για να μου φύγει η περιέργεια μπορώ να δω την φιγούρα που μοίραζαν τα παιδιά της CDPR σε όλους τους παρευρισκομένους;

2) Το παραπάνω preview άρθρο μοιάζει με μία απλή συγκέντρωση όλων των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και σχετιζονται με τον τίτλο. Παράλληλα είναι το μόνο preview σας, από τα τελευταία, στο οποίο υπογράφεται ως gameworld και όχι με το όνομα του πραγματικού συντάκτη. Ποιος ο λόγος; Ποιος συντάκτης παρευρέθηκε στην παρουσίαση;

3) Αν είμαι λάθος συγγνώμη για τις αμφιβολίες μου και πραγματικά μπράβο, γιατί μιλάμε για τεράστια επιτυχία να είστε το μοναδικό ελληνικό μέσο σε τέτοια παρουσίαση!
#6 +2 Geonick (Level 25) 24/07/2018 05:14
Quoting MikeBaso:
Καλησπέρα σας, παλιός αναγνώστης -τρελές εποχές 2007- αλλά μόλις έγινα μέλος για να σχολιάσω.
1) Όντως παρευρεθήκατε στο behind closed doors demo της CD PR; Δεν είδα καμία σχετική φωτογραφία στα social media σας, φαντάζομαι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα βλέπαμε έστω μία φωτογραφία έξω από τον χώρο που είχε κλείσει η εταιρία. Εκτός αυτού το άρθρο με τεράστια καθυστέρηση για έναν τόσο σημαντικό τίτλο, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που είδατε στην έκθεση (Assassin's Creed). Για να μου φύγει η περιέργεια μπορώ να δω την φιγούρα που μοίραζαν τα παιδιά της CDPR σε όλους τους παρευρισκομένους;

2) Το παραπάνω preview άρθρο μοιάζει με μία απλή συγκέντρωση όλων των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και σχετιζονται με τον τίτλο. Παράλληλα είναι το μόνο preview σας, από τα τελευταία, στο οποίο υπογράφεται ως gameworld και όχι με το όνομα του πραγματικού συντάκτη. Ποιος ο λόγος; Ποιος συντάκτης παρευρέθηκε στην παρουσίαση;

3) Αν είμαι λάθος συγγνώμη για τις αμφιβολίες μου και πραγματικά μπράβο, γιατί μιλάμε για τεράστια επιτυχία να είστε το μοναδικό ελληνικό μέσο σε τέτοια παρουσίαση!


Βρε κακομοίρη που ίσα με 10 φορές έχεις φτιάξει accounts για να αφήσεις ένα σχόλιο και άλλες τόσες σε έχουμε κάνει ban, τράβα στο κωλοsite σου που γράφει αστείες ειδήσεις, κοίτα την καμπούρα σου και σταμάτα να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι. Την τριτη και την πεμπτη φωτογραφία του άρθρου δες και που πλάνα στο βίντεο E3 2018 tour.Ελα τα βρήκα για σένα. Στο 5:22 και στο 7:07. Ξυδάκι.

Παλιός αναγνώστης λέει εποχές 2007 και έφτιαξε account 11 χρόνια μετά μόνο και μόνο για να αφήσει ένα σχόλιο και να μας βγάλει και ψεύτες. Καλή απόπειρα για να σε πιστέψουμε αλλά τζίφος. Επίσης το παιχνίδι το είδαν όλοι οι συντάκτες που πήγαν στην E3 εξού και η υπογραφή GameWorld. Γύρνα στη σπηλιά σου τώρα.
#7 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 25/07/2018 10:51
χαχα busted o MikeBaso, άλλη δουλειά δεν έχετε στο άθλιο σαιτ σου; Καλά στα έγραψε o Geonick παλιό ξεφτίλα. Όσα χρόνια σχολιάζω στο GameWorld, όποτε το σαιτ κάνει κάτι σπουδαίο, όπως πχ τώρα με την συγκεκριμένη παρουσίαση σε αυτό το μεγάλο event εμφανίζεστε σαν τα σαλιγκάρια για να βγάλετε χολή, τρώτε τα μούτρα σας και επιστρέφετε στην αφάνεια, εκεί που ανήκετε δηλαδή. Αντί να δουλέψετε και να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτεροι, ασχολείστε με το τι κάνουν άλλα άτομα. ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ.
Notification