MediEvil (2019) preview

Hot
MediEvil (2019) preview

MediEvil (2019) preview

Fortesque ανέστη εκ νεκρών.

Σαν να μην πέρασε μία μέρα κι όμως δεν πέρασαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 21 ολόκληρα χρόνια από τότε που το MediEvil προστέθηκε στην, αν μη τι άλλο, πλουσιότατη βιβλιοθήκη του πρώτου PlayStation. Το δημιούργημα της SCE Cambridge Studio πέρασε κάθε άλλο παρά απαρατήρητο, αφού μετά τους Crash, Spyro και PaRappa, ο Sir Daniel Fortesque θεωρούταν ενίοτε ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους gaming χαρακτήρες της τότε εποχής.

medievil remake preview 1
Φτάνουμε στο παρόν και σε μία εποχή όπου η επιστροφή του σκελετόμορφου ήρωα πλησιάζει, αφού σε λιγότερο από έναν μήνα πια το πολυπόθητο remake του MediEvil θα αποκτήσει υπόσταση αποκλειστικά για το PS4. Η δωρεάν διάθεση του “Short-Lived Demo” από την Sony μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε μία πρώτη επαφή με την επανέκδοση που επιχείρησε η Other Ocean Emeryville, η οποία πρόλαβε ήδη να μας αφήσει καλές εντυπώσεις. Στο εν λόγω demo, για όσος ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν, παίξαμε το opening sequence του παιχνιδιού, προλαβαίνοντας να δούμε λίγα cutscenes αλλά και να εισαχθούμε στους πολύ βασικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού. Let’s do this.

Κάνω comeback στο PS4 σου
Δεν προλάβαμε καλά-καλά να τρέξουμε το demo και ήδη τρίβαμε τα μάτια μας από την τεράστια και επιφανή οπτική αναβάθμιση. Το MediEvil επανήλθε ολοκληρωτικά αγνώριστο, αφού οι 4K δυνατότητες του PS4 Pro κάνουν την PS1 έκδοση να δείχνει σχεδόν εμετική. Και να σκεφτεί κανείς πως η αρχική έκδοση θεωρούταν από τους πιο όμορφους και χρωματιστούς τίτλους των 90’s. Εν πάσει περιπτώσει, το καλωσόρισμα της Sony στο remake μέσω ενός συμπαθέστατου cinematic μεγίστου κάλλους, σε συνδυασμό με το αναπόφευκτο άκουσμα της ελληνικής μεταγλώττισης, σήμαναν ένα ιδανικό ξεκίνημα για το ανανεωμένο Action-Adventure με στοιχεία Hack and Slash. Ομολογούμε πως ελέγχθηκε η επιλογή αγγλικής γλώσσας έστω για το voice acting (δεν υπήρχε στο demo), τελικά όμως ήταν κάτι που παραδόξως δεν χρειαζόταν και αυτό επειδή φάνηκε να έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην μετάφραση.

medievil remake preview 2
Το καρτουνίστικο στυλ ταίριαξε όμορφα με την ερμηνεία των Ελλήνων voice actors κάνοντας τα λίγα λεπτά που είχαμε στην διάθεση μας να έχουν την αίσθηση ενός χαριτωμένου interactive παραμυθιού. Το θέαμα του rendered πια Sir Daniel Fortesque ήταν εξ αρχής εντυπωσιακό. Αν δεν του έλειπε ένα μάτι...και είχε λίγο πετσί…και δεν ήταν λίγο αδέξιος…θα μπορούσαμε να τον πούμε οριακά πανέμορφο ύστερα από επεξεργασία της Other Ocean Emeryville. Ανάλογο αποτέλεσμα θα παρατηρήσετε και στα αρχικά αυτά levels του demo όπου επιτέλους φαίνονται φανταστικά. Μιλάμε για λεπτομερή νεκροταφεία ή μπουντρούμια και όχι πια μία ορδή από pixels και πολύγωνα. Στο σύντομο gameplay που έχετε στην δίαθεσή σας θα προλάβετε να αντιληφθείτε πόσο διαφορετικός και βελτιωμένος είναι ο οπτικός τομέας του MediEvil remake.

Καθαρόαιμο Hack and Slash
Στις μέρες μας το Hack and Slash genre έχει ψιλοξεπεραστεί. Πολύ λίγες εταιρείες ανάπτυξης δοκιμάζουν την τύχη τους με κάποιο video game αυτής της κατηγορίας και αν αφαιρέσουμε το φετινό Devil May Cry 5 είχαμε καιρό να δούμε έναν ποιοτικό τίτλο που κουβαλάει αυτό το ταμπελάκι. Με την επιστροφή του MediEvil φαίνεται πως υπάρχει ελπίδα, αφού το gameplay κατά την διάρκεια του demo ήταν τόσο απολαυστικό όσο το θυμόμαστε, ενδεχομένως και περισσότερο. Αυτό οφείλεται βέβαια σε έναν συνδυασμό πραγμάτων. Στο εθιστικό και ασύμφορο combat system, στο άκρως χιουμοριστικό setting και περιβάλλον και στην προαναφερθείσα αναβάθμιση των γραφικών. Όλα μαζί θα πιθανότατα θα σας μαγνητίσουν στο να παίξετε το demo 1-2 φορές ακόμα και αν είστε fans του original MediEvil ίσως και στο να κάνετε pre-order.

medievil remake preview 3
Δεν θα προλάβετε να δείτε πολλά, αλλά αν θυμάστε πως έμοιαζε και συμπεριφερόταν το παιχνίδι πίσω στο 1998, θα εντοπίσετε ένα πιο user friendly αναπροσαρμοσμένο HUD στις οθόνες σας, παρέα με ένα πιο προσεγμένο σύστημα μάχης που επιβραβεύει τον συγχρονισμό των επιθέσεων σας. Φαίνεται πως το remake δεν θα μας “βγάλει τόσο το λάδι” όσο μας το έβγαζε στο PS1, αν και θα χρειαστεί να περιμένουμε την πλήρη έκδοση για να δούμε μήπως υπάρξουν πιο βαρβάτα επίπεδα δυσκολίας και νιώσουμε λίγο την ίδια πίεση με τότε, καθώς το παιχνίδι έχει τις προοπτικές να είναι δύσκολο με τα αμέτρητα zombies που ξεπροβάλλουν από τους τάφους τους και ορμάνε στον αναστημένο ιππότη.

Μία spooky κωμωδία  
Τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού είναι το λιγότερο παρόμοια αν όχι ίδια με το αυθεντικό MediEvil. Στα εναρκτήρια levels πιάσαμε τα εκτοξευόμενα μαχαιράκια, το μακρύ ξίφος και την ασπίδα του Dan, είδαμε τον Zarok, προχωρήσαμε στην Gallowmere και ήρθαμε αντιμέτωποι με τον στρατό των απέθαντων. Ο στόχος σας είναι επίσης κοινώς αφού πρέπει να κατατροπώσετε τους εχθρούς σας με όποιον τρόπο θέλετε, να γεμίσετε το ποσοστό του Chalice of Souls για να αποκτήσετε διάφορα rewards όπως όπλα ή νομίσματα. Όταν πάλι θα ακούσετε αυτούς τους όρους στα ελληνικά θα το διασκεδάσετε ακόμα περισσότερο, αφού το 1998 δεν υπήρχε περίπτωση ελληνικής μεταγλώττισης στο MediEvil. Πλέον είναι σαφές πως το παιχνίδι θα είναι πιο προσβάσιμο ως προς την κατανόηση του, όσο υπάρχει ελληνικού μενού.

medievil remake preview 4
Το demo μας άφησε γενικά πολύ καλές εντυπώσεις αφού σφαιρικά αντικρίσαμε το MediEvil που γνωρίζαμε στον πυρήνα του, απλά με ένα πολύ καλύτερο περιτύλιγμα και ορισμένες διορθώσεις στο hitbox φερ’ειπείν. Θα χρειαστεί να περιμένουμε την πλήρη έκδοση για να κρίνουμε εμπεριστατωμένα, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν πως έγινε μία βελτίωση βεληνεκούς N.Sane Trilogy ή Reignited Trilogy. Οι φίλοι του παλιού MediEvil πάντως καλά κάνουν και ενθουσιάζονται εφόσον η Other Ocean Emeryville μάλλον έχει σεβαστεί το original video game και αναμένεται να μας προσφέρει ένα δυνατό remake. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο χειροκρότημα και σίγουρα έχουμε έναν λόγο να περιμένουμε το Halloween φέτος.

Διαβάστε περισσότερα για το remake του MediEvil και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification