Legends of Runeterra preview

Hot
Legends of Runeterra preview

Legends of Runeterra preview

Έχω έναν Yas(u)o στο μανίκι μου.

Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το League of Legends, εποχές 2010-11, όλοι αναρωτιόμασταν αυτό το “S” στο Riot GameS τι ρόλο βαράει. Μια εταιρία που κυκλοφορεί ένα MOBA, που είναι και το πρώτο της game, τι το θέλει το “S”; Φυσικά δε θα μπορούσε να ονομάζεται και “Riot Game”… Μια δεκαετία μετά λοιπόν, το “S” απέκτησε νόημα και μπορεί πλέον η Riot να το φοράει με υπερηφάνεια. Δεν ανακοίνωσε μόνο ένα, αλλά επτά στο σύνολο games ανακοινώθηκαν από την Riot Games πριν κάτι μήνες. Το πρώτο λοιπόν που κυκλοφόρησε (σε μορφή beta), είναι το Legends of Runeterra. Ένα card game που διευρύνει το σύμπαν του League of Legends και δίνει υπόσταση στο άπειρο lore που δε διαβάζει κανένας. Το ερώτημα όμως είναι, “μήπως άργησε να μπει στο τρένο των card games η Riot; Ή μήπως το Legends of Runeterra ήρθε για να εκτοπίσει όλα τα mainstream card games;” Let’s find out.

LoRuneterra1

Βάζω το τριχωτό Kuriboh… ε Elise σε θέση επίθεσης
Το Legends of Runeterra είναι ένα ιδιαίτερο card game. Αρχικά θα χρειαστεί να παίξετε τα tutorials, στα οποία θα παίζετε ενάντια σε “Champions”, όπως π.χ η Katarina ή ο Thresh κλπ, κάτι που τα κάνει αρκετά ευχάριστα. Μετά θα μπορείτε να παίξετε είτε ranked, είτε normal, είτε expedition. Τα δύο πρώτα δεν χρειάζονται εξήγηση, το τρίτο ωστόσο είναι κάτι σαν trials. Χτίζετε το deck σας, με κάρτες που σας δίνει το game και εσείς διαλέγετε, και παίζετε ενάντια σε άλλους. Αν χάσετε δύο φορές βγαίνετε από το trial και πρέπει να ξαναπληρώσετε για να μπείτε, είτε με in-game currency, είτε με λεφτά. Τώρα όσον αφορά τα normal και ranked modes. Μπορείτε να παίξετε είτε με preset decks, είτε να χτίσετε το δικό σας, που είναι και προτιμότερο. Για να χτίσετε το deck σας, μπορείτε να διαλέξετε μέχρι και δύο regions από τα οποία το deck σας θα έχει κάρτες. Π.χ μπορείτε να διαλέξετε Ionia και Freljord, ή Shadow Isles και Demacia, οποιονδήποτε συνδυασμό θέλετε, ή μπορείτε να διαλέξετε και μόνο ένα region.

Κάρτες ξεκλειδώνετε με chests καθώς κερδίζετε xp και μπορείτε να διαλέξετε και ποιανού region κάρτες θέλετε να ξεκλειδώνετε. Τώρα στα πρακτικά. Αφού περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα να βρείτε match, μπαίνετε στο πεδίο της μάχης. Το Legends of Runeterra λειτουργεί με ένα σύστημα “attack defend”. Δηλαδή υπάρχει ένα “attack token” το οποίο κάθε γύρο εναλλάσσεται. Όταν το έχετε μπορείτε να παίξετε κάρτες ή spells και όταν είστε έτοιμοι, να τα βάλετε μπροστά και να κάνετε την επίθεση. Στον επόμενο γύρο, που θα το έχει ο αντίπαλος, θα μπορείτε να κάνετε defense, να παίξετε spells και κάρτες, αν και μόνο αν δεν έχει κάνει initiate την επίθεση. Αν έχει βάλει τις κάρτες του μπροστά για να σας κάνει επίθεση, δε θα μπορείτε να παίξετε καινούργιες κάρτες, παρά μόνο spells. Υπάρχουν τριών ειδών spells, τα slow, τα burst και τα fast. Τα slow τα παίζετε στην αρχή του γύρου και εκτός combat.

LoRuneterra2

Τα fast όποτε θέλετε, ανεξαρτήτως αν είστε attack ή defense, όμως ο αντίπαλος προλαβαίνει να αντιδράσει, ενώ τα burst πάλι τα παίζετε όποτε θέλετε, αλλά έχουν άμεσο effect. Εκτός των 10 κρυστάλλων που έχετε για να παίζετε κάρτες (ξεκινώντας από 1 στον πρώτο γύρο και αυξάνοντας), έχετε επίσης τρία slots για spell crystals. Δηλαδή αν ένα spell κοστίζει 3 και έχετε 3 spell slots μπορείτε να το παίξετε χωρίς να σας “φάει” κρυστάλλους που παίζετε τις κάρτες.

Γενικά υπάρχουν πολλών ειδών κάρτες με διάφορα effects όπως lifesteal, ephemera, elusive κλπ. Όμως οι κάρτες (όχι τα spells) χωρίζονται σε “minions” και “champions”. Οι κάρτες “champions” ανεβαίνουν level αν ικανοποιείτε την συνθήκη που αναγράφεται και έχουν ειδικά effects. Οι champions που θα έχετε στο deck σας προφανώς θα είναι από τα regions που έχετε διαλέξει. Όσον αφορά τα “minions”, είναι κάρτες που δεν ανεβαίνουν level και μερικές έχουν ειδικά effects και άλλες όχι. Όλες οι κάρτες (εκτός των spells) έχουν πόντους επίθεσης και ζωή. Για να νικήσετε το game θα πρέπει να κάνετε 20 damage στο αντίπαλο nexus. Όταν κάνετε επίθεση, ο αντίπαλος μπορείτε να τοποθετήσει monsters ή champions μπροστά του, ώστε να προστατέψει το nexus του.

Τo Summoner’s Rift από άλλη διάσταση
Ως κύρια αρένα θα έχετε μια με χρώματα του summoner’s rift. Τα γραφικά του και τα ειδικά εφέ όταν ανεβαίνει level ένας champion, είναι αρκετά προσεγμένα και δίνουν μια άλλη διάσταση σε ένα “απλό” card game. Όλα τα artwork των καρτών είναι φανταστικά και ζωντανεύουν όλο το lore που υπάρχει στο LoL. Ακόμα το soundtrack θυμίζει summoner’s rift και το voice acting, που έχουν μόνο οι champions και λίγες κάρτες, είναι εκπληκτικό. Το voice acting ξεχωρίζει περισσότερο στο tutorial όπου πολεμάς “champions” και έχουν μεταξύ τους διάφορες συζητήσεις.

Είναι αρκετό να μας κερδίσει;
Αν και σε πρώιμο στάδιο, το Legends of Runeterra προσφέρει αρκετά στους fans του LoL. Είναι ένα όμορφο και ιδιαίτερο card game, που έχει ωστόσο τα τεχνικά του προβλήματα μιας και είναι σε beta. Κάθε λάτρης των card game πρέπει να του δώσει μια ευκαιρία, ωστόσο πιστεύω πως οι περισσότεροι που θα το λατρέψουν και θα συνεχίσουν να το παίζουν θα είναι οι fans του LoL. Η Riot ήδη έχει αρχίσει να βγάζει updates και δουλεύει σε expansions, οπότε μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι ικανό να “εκθρονίσει” κάποια άλλα card games.

Διαβάστε περισσότερα για το Legends of Runeterra και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification