Elden Ring preview

Hot
Elden Ring preview

Elden Ring preview

Όταν ο Witcher συνάντησε το Dark Souls.

Πολύς ντόρος έχει γίνει για την συνεργασία του George R. R. Martin, διάσημου συγγραφέα του Game of Thrones, με την FromSoftware, δημιουργό των Demon’s Souls, Dark Souls, και ενός ολόκληρου genre Soulslike. Αν και αυτή η συνεργασία περιορίστηκε κυρίως στη δημιουργία του κόσμου και των λαών που τον κατοικούν, χωρίς να επηρεάζει ιδιαίτερα το σενάριο, αποτέλεσε εφαλτήριο για να δείξουν ενδιαφέρον για τον καρπό της συνεργασίας gamers όλων των «τάξεων».

Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του Elden Ring, τον Φεβρουάριο του 2022, ανακοινώθηκε ένα Closed Network Test – μία δοκιμή των αντοχών των servers σε πολλούς παίκτες ταυτόχρονα. Η δοκιμή είναι προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση, για τους λίγους τυχερούς που θα επιλεγούν. Μια εβδομάδα νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής της, η Bandai Namco, publisher του παιχνιδιού, μας κάλεσε να το δοκιμάσουμε και να σας προϊδεάσουμε για το τι σας περιμένει.

elden ring 1

Οι ομοιότητες με τις προηγούμενες δημιουργίες της FromSoftware είναι φυσικά αμέτρητες. Παρόλο που δεν φέρει το όνομα, φέρει όλη τη χάρη και τη δυσκολία των Souls. Ξεκινάτε δημιουργώντας τον χαρακτήρα σας, διαλέγοντας ως βάση κάποια από τις διαθέσιμες κλάσεις και παραμετροποιώντας την εμφάνιση. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του Closed Network Test (CNT) η παραμετροποίηση παραμένει απενεργοποιημένη, καθώς ο σκοπός είναι η δοκιμή των επιδόσεων του παιχνιδιού.

Το user interface, πέρα από τις προσθήκες που προσφέρουν τα graces για τη διαχείριση του stash, παραμένει ίδιο με τα υπόλοιπα Souls. Θα βρείτε τις κλασικές πλέον θέσεις για την πανοπλία, τα όπλα, καθώς και βέλη και βοηθητικά αντικείμενα. Και σε αυτόν τον τομέα παρατηρούμε βελτίωση στην ταχύτητα των εναλλαγών και animations, κάνοντας την όλη εμπειρία πιο εύχρηστη.

Έτοιμοι, λοιπόν, εμφανισιακά, καλείστε να εξερευνήσετε έναν κόσμο και να νικήσετε τα δεκάδες τέρατα που θα αντιμετωπίσετε. Κάθε εχθρός που νικάτε θα σας δώσει souls- εεε runes θέλω να πω, τα οποία χρησιμοποιείτε σαν νόμισμα για να αναβαθμίσετε τις ικανότητες, τον εξοπλισμό και τα όπλα σας. Αν πεθάνετε, ρίχνετε κάτω όσα runes κουβαλάτε, ενώ αν ξαναπεθάνετε πριν βρείτε το «πτώμα» σας, χάνονται οριστικά.

elden ring 2

Έχοντας παίξει οποιοδήποτε από τα Souls, θα ξέρετε ότι οι κόσμοι είναι χωρισμένοι σε πίστες, με αρκετή ελευθερία ως προς την σειρά με την οποία θα τις δοκιμάσετε, αλλά αρκετά γραμμικό σχεδιασμό στην πράξη. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στο Elden Ring. Για πρώτη φορά μιλάμε για open world παιχνίδι, όπου είστε ελεύθεροι από την πρώτη στιγμή στο πώς θα εξερευνήσετε και πώς θα αντιμετωπίσετε όσα ανακαλύψετε.

Αυτό αναγκαστικά φέρνει και κάποιες καλοδεχούμενες διαφορές, που αναπόφευκτα θα προσελκύσουν νέο κόσμο και θα τον κάνουν να νιώσει πιο ευπρόσδεκτος από παλιότερα. Σχεδόν αμέσως θα αποκτήσετε ένα άλογο το οποίο μπορείτε να καλέσετε ανά πάσα στιγμή, ενώ έχουν προστεθεί τα lost graces, που είναι λίγο σαν τα bonfires που συναντάμε σε διάφορα RPGs και επιτρέπουν healing, customization, και fast travel μεταξύ τους. Σε συνδυασμό με πιο «ελαφρύ» χειρισμό του χαρακτήρα σας, η μετακίνηση γίνεται πιο ευέλικτη από ποτέ.

Δεν υπάρχει πλέον το αντίστοιχο Nexus με όλους τους πωλητές και τους «δασκάλους», αλλά αυτοί είναι διάσπαρτοι στον κόσμο και θα πρέπει να τους ανακαλύψετε σιγά σιγά. Ορισμένα διαδικαστικά όπως το να πάτε να μιλήσετε με τον μάγο για να αλλάξετε τα ξόρκια που έχετε απομνημονεύσει αφαιρούνται πλέον τελείως και διαχειρίζονται κατευθείαν από τα graces. Επιπλέον, έχουμε την επιστροφή των κοινόχρηστων φίλτρων για health και mana, τα οποία γεμίζετε και ανακατανέμετε κατά βούληση – όπως σωστά μαντέψατε – στα graces.

Όλη αυτή η…ανοιχτωσιά, οδήγησε, προς μεγάλη μας χαρά, στην προσθήκη ενός κουμπιού για να πηδάει ο χαρακτήρας, κάτι που παραδοσιακά έλειπε από τα Souls. Και εφόσον πλέον μπορείτε να πηδήξετε, μπορείτε και να κάνετε εναέριες επιθέσεις! Τρέχετε, πηδάτε, και πατάτε το κουμπί της επίθεσης για να δείτε κινηματογραφικές φιγούρες που είναι ικανές να σπάσουν κάθε άμυνα και ασπίδα. Σε συνδυασμό με τη γενική ευελιξία που προσφέρει το παιχνίδι και τον ελαφρύτερο χειρισμό, οι μάχες θα είναι πιο απολαυστικές και ξεκάθαρες από ποτέ.

elden ring 2

Τέλος, στο κυρίως θέμα αυτής της δοκιμής, και το multiplayer είναι πιο προσβάσιμο και ευέλικτο, με τη δυνατότητα να εξερευνήσετε ολόκληρο τον κόσμο με την παρέα σας, χωρίς κανένα περιορισμό στις κινήσεις. Για παράδειγμα μπορείτε να καθαρίζετε περιοχές στη μία άκρη του χάρτη ενώ ο συμπαίκτης σας πολεμάει στην άλλη. Προσοχή όμως, καθώς δεν δικαιούστε να χρησιμοποιήσετε το άλογό σας όταν παίζετε με άλλους, οπότε θα χρειαστεί περπάτημα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως το Elden Ring είναι εύκολο. Παραμένει δημιούργημα του Hidetaka Miyazaki και τα YOU DIED θα σας γίνουν και πάλι εφιάλτης. Όμως είναι ξεκάθαρα το πιο φιλικό Soulslike για νέους παίκτες, με τα fantasy και open world στοιχεία να δίνουν μια πιο γνώριμη νότα από παιχνίδια όπως το Witcher.

Διαβάστε για τα beta keys του Elden Ring που πωλούνται στο eBay για 150-500 δολάρια.

Το Elden Ring θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2022 για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 και Xbox One.

Δείτε τις classes του Elden Ring και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 landogar (Level 13) 11/11/2021 21:51
Αυτά είναι τα τυχερά!Μπράβο για το exclusive. :-)
Έχω λιώσει το Dark Souls οπότε η σειρά είναι σαν να έχεις πάει σχολή, ενώ το Elden Ring θυμίζει...Γυμνά σιο.
#2 Frazzle (Level 19) 11/11/2021 22:08
Τέλεια παρουσίαση, φοβερό παιχνίδι!
Notification