• Reviews
  • Sunset Overdrive and the Mystery of the Mooil Rig!

Sunset Overdrive and the Mystery of the Mooil Rig!

Hot
REVIEWED ON Xbox One   

Parkour στη θάλασσα.

Parkour στη θάλασσα.

Parkour στη θάλασσα.

Το Sunset Overdrive αποτελεί μια μικρή όαση για όσους αγαπούν τα open world Action-Adventures, ένα genre το οποίο "ανδρώθηκε" στην έβδομη γενιά οικιακών κονσολών, αλλά συνεχίζει να μας απασχολεί ακόμη και σήμερα. Η δημιουργία της Insomniac Games κατάφερε πέρυσι να κερδίσει τα σκήπτρα σε αυτό τον χώρο, χάρις το πρωτότυπο ύφος της και την "ασόβαρη" -όπως θα έλεγε και ο φίλτατος συνάδελφος Γρηγόρης Βούλγαρης- διάθεσή της. Ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του Sunset Overdrive, η Microsoft είχε ήδη προαναγγείλει την περαιτέρω υποστήριξή του μέσα από μια σειρά από DLC, τα οποία θα πρόσθεταν νέα όπλα στο οπλοστάσιό σας, διάφορα στιλιστικά αντικείμενα, αλλά και δύο expansions.

H εορταστική περίοδος κάθε χρονιά συνοδεύεται από ελάχιστες κυκλοφορίες, εντούτοις η Microsoft Studios αποφάσισε να διαθέσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τόσο το Storm Island expansion για το Forza Horizon 2, αλλά και το Sunset Overdrive and the Mystery of the Mooil Rig!. To τελευταίο αποτελεί το πρώτο εκ των δύο campaign add-ons του ομώνυμου Acton-Adventure και όπως είναι φυσικό έχουμε αρκετές απαιτήσεις από αυτό, αν λάβουμε υπόψη μας την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της βασικής έκδοσης. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα ακόμη ταξίδι στην ηλιόλουστη Sunset City ή για να είμαστε πιο ακριβείς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της.


Mecha Bryllcream

To Sunset Overdrive and the Mystery of the Mooil Rig! λαμβάνει χώρα σε μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, η οποία βρίσκεται στα παράκτια της Sunset City. To πρώτο στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι η εξέλιξη των μηχανισμών του parkour, καθώς πλέον έχετε την δυνατότητα να κάνετε κωλοτούμπες πάνω στα κύματα. Με τον τρόπο αυτό κερδίζετε αδιάκοπα style points, αυξάνοντας παράλληλα τον μετρητή Overdrive και κατ' επέκταση ενεργοποιούνται πιο εύκολα τα amps τον όπλων σας. Συν τις άλλοις, μπορείτε να βουτήξετε βαθιά μέσα στην θάλασσα και στην συνέχεια να εκτοξευτείτε στον αέρα πραγματοποιώντας παράλληλα ένα φονικό uppercut (κάτι σαν το Shoryuken του Ryu από το Street Fighter). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι παραπάνω μηχανισμοί ενσωματώνονται και στην βασική έκδοση του Sunset Overdrive.

Όσον αφορά το σενάριο το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι ο χαρακτήρας σας και ο Troop Master Bryllcream, ένας από τους βασικούς NPC του Sunset Overdrive. O Bryllcream ζητά την βοήθειά σας στην αναζήτησή της αδελφής του, η οποία εργάζονταν σε μια θαλάσσια πλατφόρμα της Mooil. Η ιστορία για μια ακόμη φορά δεν διακρίνεται για την πρωτοτυπία της, εντούτοις οι χιουμοριστικοί διάλογοι καταφέρνουν και πάλι να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Εν τω μεταξύ οι developers συνεχίζουν να διακωμωδούν την βιομηχανία των video games, αλλά και την γενικότερη pop κουλτούρα σε ανύποπτες στιγμές.


Έλλειψη ποικιλίας
Το βασικό πρόβλημα που συναντάμε εδώ είναι ότι πέρα από την εξέλιξη του parkour, η Insomniac Games ακολούθησε μια εκ τους ασφαλούς προσέγγιση, καθώς το τελικό αποτέλεσμα επεκτείνει μεν την συνολική διάρκεια του Sunset Overdrive, αλλά δεν διαφοροποιεί σημαντικά την όλη εμπειρία. Καταρχήν, δεν συναντάμε κάποια νέα κατηγορία εχθρών, αφού και πάλι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις στρατιές των OD και των Scabs. H μόνη διαφορά είναι στην εξωτερική εμφάνισή τους, καθώς οι OD είναι βουτηγμένοι σε πετρέλαιο και οι Scabs αποτελούν τους εργάτες θαλάσσιας πλατφόρμας.

Εν τω μεταξύ, στο οπλοστάσιό σας προστίθενται κάποια νέα amps, όπλα και traps, τα οποία όμως επίσης δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν. Πόσο μάλλον όταν στο Sunset Overdrive υπήρχε ήδη μια τεράστια ποικιλία σε αυτό τον τομέα. Επίσης, το συνολικό περιεχόμενο δύσκολα θα σας κρατήσει συντροφιά για περισσότερες από έξι ώρες ακόμη κι αν ασχοληθείτε με τα side quests, τα challenges, αλλά και την συλλογή των collectables. Κατά συνέπεια τα 10 ευρώ που θα πρέπει να δώσετε για να αποκτήσετε το DLC κρίνονται πολλά.


Αυτό που θα σας μείνει πάντως από το Sunset Overdrive and the Mystery of the Mooil Rig είναι ένα τεράστιο boss, το οποίο ονομάζεται (οφείλω να ομολογήσω πολύ εύστοχα) DL-Sea. Η αναμέτρηση δε με αυτό είναι συγκλονιστική, καθώς θα πρέπει παράλληλα να αποφύγετε τα πλοκάμια του που πασχίζουν να σας παγιδεύσουν. Μια μικρή δόση πρωτοτυπίας συναντάμε και σε ορισμένες ακόμη προαιρετικές δραστηριότητες, όπως σε ένα challenge στο οποίο θα πρέπει να... ψαρέψετε χρησιμοποιώντας εκρηκτικά βαρέλια.

Ο βαθμός πρόκλησης σε όλο το DLC παραμένει αρκετά χαμηλός, ειδικότερα αν έχετε ξεκλειδώσει όλα τα upgrades, αλλά αυξάνει κατακόρυφα στην co-op αποστολή, όπου και απαιτείται εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των μελών του party σας. Όσον αφορά το Chaos Squad mode, το co-op δηλαδή του Sunset Overdrive, θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες ενστάσεις, καθώς με δεδομένο ότι κάθε παίκτης κυνηγά το high score "ξεχνά" να βοηθήσει τους συμπαίκτες του ή να προστατέψει την βάση από τις δυνάμεις των OD. Οι τέσσερις βασικές αποστολές στο Sunset Overdrive έβγαιναν ακόμη κι όταν κάθε παίκτης έκανε του κεφαλιού του, εδώ όμως οι παίκτες οφείλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους.


Συνοψίζοντας
Το πρώτο story DLC του Sunset Overdrive δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό, αλλά δεν καταφέρνει να προκαλέσει την αίσθηση του βασικού παιχνιδιού. Ίσως η Insomniac Games να εξάντλησε όλες τις ιδέες της, καθώς οι πραγματικά εμπνευσμένες στιγμές που συναντάμε εδώ είναι δίχως αμφιβολία λίγες. Εάν σας περισσεύουν 10 ευρώ και ψάχνετε μια ευκαιρία για να επισκεφθείτε ξανά τον κόσμο του Sunset Overdrive, το DLC αυτό θα σας κρατήσει συντροφιά για 3-6 ώρες. Το μόνο που θα θυμάστε όμως από αυτή την εμπειρία είναι ένα boss fight και ορισμένες χιουμοριστικές ατάκες.

Θετικά:
- Οι νέοι μηχανισμοί του parkour
- To boss fight
- H ίδια χαβαλεδιάρικη διάθεση

Αρνητικά:
- Υψηλή τιμή για αυτά που προσφέρει
- Μικρή διάρκεια
- Ίδιοι εχθροί και ανούσιες προσθήκες στο οπλοστάσιό σας

Βαθμολογία: 6.5

Το υψηλό κόστος διάθεσης και η έλλειψη ποικιλίας συνθέτουν το σκηνικό ενός μέτριου DLC.

Παντελής Δασκαλέλος 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Georgetech (Level 2) 27/01/2015 19:42
Πράγματι σε αυτές τις εποχές και στη τιμή του δεν νομίζω να ασχοληθώ..Ωραία παρουσίαση Παντελή.
#2 Mr.Dododi (Level 25) 04/02/2015 23:01
Τι γίνεται πια με τις τιμές των DLC;! Έλεος!
Score 6.5
6.63 User Score
(12 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure/Third-Person Shooter
Developer: Insomniac Games
Publisher: Microsoft Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players: 1 (Co-op 2-8)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 23/12/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification