• Reviews
  • Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

Hot
Αδέλφια στα χαρακώματα και εχθροί στη ζωή.

Αδέλφια στα χαρακώματα και εχθροί στη ζωή.

Αδέλφια στα χαρακώματα και εχθροί στη ζωή.

Πως ξεκινάς κάτι που είναι ήδη καταδικασμένο να αποτύχει; Δεν θα το μάθουμε ποτέ μάλλον. Ένα παιχνίδι για το οποίο πολλα ακούστηκαν, περισσότερα περιμέναμε και τελικά δεν πήραμε ούτε τα μισά. Το βασικό λάθος της Ubisoft με το Ghost Recon είναι ότι δεν του έδωσε κάποιο ξεκάθαρο χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα δεν πρωτοτύπησε και σε τίποτα το ιδιαίτερο. Το καστ είναι πολύ ισχυρό και οι voice actors συμβαδίζουν τέλεια με τις εκφράσεις και τις αντιδράσεις των χαρακτήρων. Μια ιστορία βασισμένη σε έναν κόσμο με τεράστιες δυνατότητες που καταλήγει σε ένα παιχνίδι που κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η κυκλοφορία ενός ακόμη κεφαλαίου των Tom Clancy’s τίτλων για PC, PS4 και Xbox One από την εταιρία αναπτυξης Ubisoft, ένα Tactical Shooter - Open World game με τεράστιες προσδοκίες από το κοινό ύστερα και από τους τελευταία επιτυχημένους τίτλους της σειράς.

Ωστόσο τα συναισθήματα μου μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι ανάμεικτα και μπλεγμένα. Κατέφερε να περισώσει ότι σώζεται στο παιχνίδι ο Jon Bernthal; Ως ένας μεγάλος fan του συγκεκριμένου ηθοποιού, δυστυχώς θα απαντήσω ίσως και όχι.

tom clancys ghost recon breakpoint 6
Πόσα ελικόπτερα θα πέσουν;
Πραγματικά έχω βαρεθεί να βλέπω παιχνίδια να ξεκινούν με μια πτώση ελικοπτέρου σε ένα απομονωμένο βουνό ή νησί. Το παιχνίδι από την αρχή έχασε αρκετούς πόντους στα δικά μου ματιά. Οκ είναι στρατιωτική ομάδα και ναι πάει να ελέγξει μια κατάσταση στην νήσο Auroa. Aφού όμως μου βάζεις στην ιστορία ότι το νησί διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία, κάντο να αρχίσει με άλλο τρόπο. Το πώς εκμεταλλεύτηκαν την δυνατότητα των ανθρώπων να έχουν ως όπλο τα drones μου φάνηκε πολύ παιδικό και προχειρογραμμένο.

Αρχίζοντας το παιχνίδι, καλό θα είναι να επιλέξετε τον τύπο με τον οποίο θα σας δίνονται οι πληροφορίες στον χάρτη του παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο καθώς μιλάμε για ένα ξεκάθαρα open world πολεμικό game. Αφού λοιπόν οι developers ήθελαν να κάνουν το παιχνίδι τύπου RPG, θα αναγκαστείτε να φτιάξετε τον δικό σας χαρακτήρα και μάλιστα με την επιλογή φύλου.
tom clancys ghost recon breakpoint 2Πολεμικό GTA
Σε πολλούς μηχανισμούς και κινήσεις του χαρακτήρα, το Ghost Recon μου θύμισε το GTA V, αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι διαδραματίζεται σε πολεμική ζώνη. Στον κόσμο του παιχνιδιού Μπαίνετε με απότομο τρόπο και χωρίς πολλές εξηγήσεις. Βασικό στοιχείο είναι μάθετε γρήγορα τους μηχανισμούς του χαρακτήρα σας και να μην δώσετε τόσο μεγάλη σημασία στον εξοπλισμό του από την αρχή.

Η ιστορία αφορά μια νέα προσπάθεια των ανθρώπων να τεστάρουν μια πειραματική και υποτιθεμένη πραγματικότητα του μέλλοντος σε ένα απομακρυσμένο νησί. Εκεί όμως οι Wolves, πριν πρώην ομάδα ειδικών δυνάμεων αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την άγνοια του κόσμου και να χρησιμοποιήσει προς όφελος της την προηγμένη τεχνολογία του νησιού. Ο χαρακτήρας αποτελούσε μέλος μιας ομάδας καταδρομέων που στάλθηκε ώστε να ερευνήσει την κατασταση στο νησί, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Εσείς καλείστε να ξεκαθαρίσετε την κατασταση αλλά και να βοηθάτε τον κόσμο που μένει στο νησί. Η πρώτη σκέψη του χαρακτήρα σας θα είναι να διαφύγει ώστε να επιστρέψει με εξωτερική βοήθεια όμως δεν θα είναι και τόσο εύκολο.


Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..είμαστε
Τα τοπία του παιχνιδιού δημιουργούν μια εξαιρετική εμπειρία για τους παίκτες. Τόσο οι ήχοι που ακούγονται από ζώα της ζούγκλας και από τον αέρα που περνά μέσα από τα δέντρα όσο και η φυσικότητα των δρόμων και των λιμνών, παραθέτουν μια άριστη εικόνα για τον καθένα σας. Βέβαια αυτό που ερχεται συμπληρώνει όλη την άριστη αυτή δουλεία είναι η δυνατότητα σας να οδηγήσετε οχήματα, να πετάξετε με ελικόπτερα και να ταξιδέψετε με σκάφη, γεγονός που σας καθιστά ικανούς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το φυσικό περιβάλλον.

Τα κτήρια και οι εγκαταστάσεις των πόλεων του νησιού αλλά τω εχθρικών στρατιωτικών βάσεων έχουν ωραίους χρωματισμούς και δεν περικλείονται από σκοτεινά σημεία και νεκρές γωνίες. Ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν έχει κάποιον πρωτότυπο σχεδιασμό, οπότε τα περισσότερα παίρνουν αδιάφορα από τον παίκτη. Επιπλέον όταν στοχεύετε με sniper οι περισσότερες λεπτομέρειες των κτιρίων χάνονται, παρουσιάζοντας μια πολύ αρνητική εικόνα του παιχνιδιού. Παρ’ όλα αυτά μην νομίζετε ότι το φυσικό περιβάλλον θα σας φερθεί με ωραίο τρόπο καθώς ο χαρακτήρας σας ανεβαίνει με τεράστια δυσκολία τις πλαγιές και τους λόφους, ενώ χάνει όλο του το stamina όταν γλιστράτε σε γκρεμούς και χαντάκια.
tom clancys ghost recon breakpoint 3 Το μενού του παιχνιδιού σας παραθέτει τέσσερα διαφορετικά classes (Field Medic, Assault, Panther, Sharpshooter) κάθε ένα από το οποία σας προσφέρει και διαφορετικά skills. Εν συνεχεία το κάθε class σας οδηγεί στο ξεκλείδωμα κάποιον επιπλέον skills και perks, τα οποία απαιτούν και έναν αριθμό skill points. Οι συγκεκριμένοι πόντοι σας δίνονται είτε από αποστολές είτε τις βρίσκετε μέσα σε διάφορα κουτιά αποθήκευσης αντικειμένων. Όμως με την επιλογή κάθε class έχετε την δυνατότητα να συνδυάζετε και ένα συγκεκριμένο loadout το οποίο φέρει μέχρι και 3 θέσεις για τα skills σας. Κάθε ένα από τα Loadout, δηλαδή το σύνολο των αντικειμένων και των skills που θα φέρει ο χαρακτήρας σας, θα έχετε την δυνατότητα να το αναβαθμίζετε συνεχώς.

Μέσα στο χάος μου θέλετε και μικροσυναλλαγές.

Ο τρόπος αναβάθμισης και εξέλιξης του χαρακτήρας είναι πολύ απλός. Στην διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες έχουν δυνατότητα να αλλάζουν στον χαρακτήρα τους παπούτσια, ρούχα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, αξεσουάρ προσώπου και καπέλα. Όλα αυτά συμπληρώνονται από αντικείμενα που θα βρίσκετε πολύ εύκολα κα τα την διάρκεια της περιπλάνησης σας στον χάρτη.

Όσον αφορά τον οπλισμό σας, πρέπει να φέρετε δυο βασικά όπλα και ένα εφεδρικό περίστροφο. Οι δυνατότητες αναβάθμισης, αλλαγής τμημάτων του όπλου, μέχρι και η αλλαγή χρωματισμών σε κάθε κομμάτι του, προσφέρουν μια ποικιλία από συνδυασμούς. Και κάπου εδώ θα έρθω και θα ρωτήσω. Τι θέλατε τα microtransactions σε αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να μας πείτε; Δεν βρήκα ούτε μια στιγμή που να είπα, ξέρεις κάτι, αυτό το σημείο δεν το περνάς εάν δεν αγοράσεις κάτι από το store. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος παρατήρησε pay to win χαρακτηριστικά, πάντως θεωρώ ότι μέσω της δυνατότητας του Online Co- Op αλλά και του Ghosts War’s η Ubisoft θέλησε να εκμεταλλευτεί τους βιαστικούς και αδαείς παίκτες. Παίζοντας ακομα και για λίγες ώρες θα μπορέσετε να αποσπάσετε αρκετά νομίσματα ( Skell Coins ) ώστε να έχετε την δυνατότητα αγοράς των περισσότερων cosmetics. Αντιθέτως εάν θελήσετε κάτι πιο εξεζητημένο θα αναγκαστείτε να αγοράσετε Wolf Coins με την χρεωστική σας κάρτα.
tom clancys ghost recon breakpoint 4Γιατί να βάζεις τέτοιο αυτό γκολ;
Σαν να μην έφτανε το τεράστιο λάθος των μικροσυναλλαγών, στα καπάκια έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα του online only game. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της εταιρίας να επενδύσει τόσο χρόνο και χρήμα σε ένα αξιοπρεπέστατο campaign και εν τέλει να το διαθέτει μόνο σε περίπτωση που υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ. Οκ, είναι ξεκάθαρο ότι θέλησαν να επενδύσουν στο Co – Op mode, αφού όσες ώρες παίζετε, ένα φανταχτερό FIND OTHER PLAYERS θα αναβοσβήνει μέσα στα μάτια σας, αλλά αυτό παραπαίει.

Είναι ένα ξεκάθαρο αυτογκόλ της εταιρίας αναπτυξης καθώς φάνηκε ότι δημιούργησαν ένα παιχνίδι που όσες ώρες και να παίξεις δεν θα το βαρεθείς, αλλά τελικά με έναν παράξενο τρόπο το καταστρέφουν ολοσχερώς. Ναι είναι πιο διασκεδαστικό και ναι το PvP στο συγκεκριμένο game χρειαζόταν αλλά γιατί να μας δέσετε τα χέρια με αυτά; Το Ghost Recon Breakpoint έχει περισσότερες επιλογές για craft και upgrade από οποιοδήποτε πρόγονο του. Εν ολίγης έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε κάνη, σκόπευτρο, χειρολαβή, γεμιστήρα και πολλα ακόμα εξαρτήματα με διάφορες επιλογές. Επιπροσθέτως οι παίκτες θα μπορείτε να χρησιμοποιείσεται rocket launchers αλλά και τα δικά σας drones, τα οποία έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Το ένα μπορεί να "χτενίσει" όλο τον χώρο που πρόκειται να επιτεθείτε, ανιχνεύοντας εχθρούς, αμυντικά συστήματα, loots και οχήματα. Το δεύτερο χρησιμεύει στην ανάνηψη του χαρακτήρα σας σε περίπτωση που τεθεί εκτός μάχης από εχθρικά πυρά.


Γιατί τόσο Ubisoft;
Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τα έχουμε δει και άλλους τίτλους της εταιρίας όπως τα Assassins Creed και τα προηγούμενα Tom Clancy’s games. Κατά την διάρκεια της περιήγησης μπορείτε να ρωτήσετε περαστικούς ή να κατασκοπεύεται μυστικά αρχεία και να τα φωτογραφίσετε με σκοπό να ανακαλύψετε τοποθεσίες οπλών, εξαρτημάτων και bivouac shelters.

Βάζοντας στην άκρη τα πρώτα δυο, πρέπει να αναλύσουμε το bivouac shelter, καθώς αποτελεί σημεία στον χάρτη τα οποία σας προσφέρουν τις περισσότερες δυνατότητες του παιχνιδιού στην μέση του πουθενά. Όταν καταδικάσετε αυτό το σημείο – καταφύγιο μπορείτε να αγοράσετε νέα πράγματα, τσεκάρετε τα οχήματα σας καθώς υπάρχει η δυνατότητα κατοχής γκαράζ, ενώ μπορείτε να συντηρήσετε βασικές ανάγκες του ανθρώπινου χαρακτήρα σας. Ουσιαστικά ταΐζοντας, ξεδιψώντας και ξεκουράζοντας τον χαρακτήρα σας, του προφέρετε μεγαλύτερη αντοχή, ακριβή στον στόχο ή ακόμα και ταχύτητα, για ένα διάστημα μιας ώρας.

Υπάρχουν στοιχεία που θα έπρεπε να αλλάζουν ανά παιχνίδι που η ιδία εταιρία κυκλοφορεί, όμως αλλάζοντας μερικές λεπτομέρειες και εμφάνιση σε κάποια πράγματα δεν υπάρχει νόημα. Ο κόσμος αναπόφευκτα θα το βαρεθεί και κατ' επέκταση θα βαρεθεί το παιχνίδι.
tom clancys ghost recon breakpoint 5Ο Punisher δεν συγχωρεί!
Ο Jon Bernthal, γνωστός και ως Punisher από την σειρά που πρωταγωνιστούσε στο Netflix, αποτελεί έναν εξαιρετικό ηθοποιό ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολεμικές και εκδικητικές ταινίες πολλάκις. Για τον ίδιο το project Ghost Recon δεν αποτέλεσε κάτι καινούργιο, έκανε αυτό που ξέρει καλά και τα animations έκαναν την παρουσία του σχεδόν ολοζώντανη Οι κινήσεις του κεφαλιού και το ύφος του προσώπου του τρομάζουν με το ποσό αντικειμενικά έχουν φτιάχνει ενώ το voice over είναι βαρύ σαν το περπάτημα του Ghost Cole D. Walker.

Επιπλέον οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν σχεδιαστεί με την ιδία συνέπεια και εξαιρετική λεπτομέρεια. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ύφος και το περπάτημα των animated χαρακτήρων συμβαδίζει άριστα με το voice acting των ηθοποιών, που ήταν πιστικοί στους ρόλους τους και με το παραπάνω. Δεν θα πω ότι οι παρουσία του Jon έσωσε το παιχνίδι, ωστόσο του έδωσε μια πινελιά έντονου κόκκινου χρώματος που θα σας ταξιδέψει περισσότερο μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού. Ίσως ο ίδιος να περίμενε πολλά από το Ghost Recon και η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε μια ξεπέτα και έφυγε. Είναι φανερό ότι προσπάθησε να δώσει το εκατό τις εκατό των ικανοτήτων και του χαρακτήρα που βγάζει σε όλες τις ταινίες που συμμετέχει, με σκοπό να σας βοηθήσει να μπείτε στο πετσί του ρόλου.

tom clancys ghost recon breakpoint 7

Αξίζει τόσο αίμα;
Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι το Ghost Recon αποτέλεσε κάτι το πρωτοποριακό στην βιομηχανία, σε αντίθεση με αυτά που όντως παλιότερα συνήθιζε να παρουσιάσει η εταιρία. Ίσως για την Ubisoft όλα αυτά είναι καινοτόμες ιδέες και σημαίνουν μια αλλαγή στρατηγικής. Αυτό θα ει αι όντως κάτι το θετικό, καθώς επένδυσαν πολλά στις δυνατότητες επεξεργασίας του χαρακτήρα και δημιούργησαν ένα αξιοπρεπέστατο παιχνίδι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο hate και απαξίωση στις περισσότερες κριτικές τόσο των sites όσο και του κόσμου. Περίμεναν κάτι διαφορετικό από την εταιρία; Και αν ναι γιατί αγόραζαν όλα τα προηγούμενα games της ενώ ήταν τόσο πολύ δυσαρεστημένοι. Προσωπικά εγώ πραγματικά το διασκέδασα και μπορώ να πω ότι αξίζουν και με το παραπάνω τα online modes. Ωστόσο αντιμετώπισα πολλά glitches και bugs που έκαναν την εμπειρία μου αρκετά κουραστική και εκνευριστική σε πολλά σημεία των missions.

Ωστόσο το λάθος της εταιρίας είναι ότι το έκανε αποκλειστικά online. Αυτό ήταν όντως ένα τεράστιο σφάλμα. Αντιθέτως οι μικροσυναλλαγές δεν αποτέλεσαν έκπληξη για εμένα προσωπικά, αφού όλο και περισσότερες εταιρίες τείνουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Τουλάχιστον δεν πρόκειται για ένα pay-to-win game, καθώς όταν συγκρούεστε με άλλους παίκτες το σύστησα του παιχνιδιού ισοσταθμίζει αυτόματα τα levels και τις δυνατότητες όλων των παικτών. Για να δείτε τον χαρακτήρα σας να φτάνει στην κορυφή χρειάζεται λίγη υπομονή και τίποτα παραπάνω, ούτε ένα ευρώ! Απλώς καθίστε και απολαύστε μια στρατιωτική ιστορία δυο αδελφών στα χαρακώματα και εχθρών στην ζωή.

Θετικά:
- Λεπτομερείς δυνατότητες για αλλαγές στο μενού
- Ρεαλιστικός ήχος
- Αρκετές αποστολές και side missions
- Ικανοποιητικά bosses
- Δυο Online modes
- Πλήθος οπλισμού και εξαρτημάτων
- Τεράστια γκάμα δωρεάν cosmetics
- Ολοκληρωμένες δυνατότητες από την αρχή του παιχνιδιού

Αρνητικά:
- Έλλειψη offline λειτουργίας του παιχνιδιού
- Πολλά περιττά cinematics
- Πτώση των frames σε άσχετες στιγμές
- Πολλά bugs και glitches
- Μικροσυναλλαγές

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Story: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Ο πόλεμος σε αλλαζει και τα τραύματα που σου δημιουργεί αλλάζουν την ζυγαριά της ζωής.

Σταύρος Αντωνόπουλος

 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.0(1)
To write a review please register or
Tom Clancy's Ghost Recon
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.0
Το Tom Clancy's Ghost Recon είναι ένα tactical shooter από την Ubisoft. Στη σειρά, ο παίκτης είναι υπεύθυνος για μια φανταστική, νεοσύστατη ομάδα στρατιωτών ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Delta Company, 1ο Τάγμα, 5η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων  που βρίσκεται στο Fort Bragg. Συχνά αναφέρονται ως "the Ghosts". Οι ρόλοι τους είναι σαν άλλες δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του πραγματικού κόσμου, στις οποίες οι λειτουργίες τους έχουν υψηλή βαθμολογία. Στο Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier δείχνει ότι η μονάδα Ghost έχει πολλαπλά σχέδια και είναι μέρος της JSOC και είναι επίσης γνωστή ως Specialized Tactics Group σαν πραγματικές μονάδες JSOC όπως το Delta Force και η SEAL Team Six.Γενικά η γνώμη μου για το παιχνίδι δεν είναι και τόσο θετική μιας και έχει διάφορα θέματα. Αρχικά στον οπλισμό που δίνω μεγάλη σημασία μπορείτε να έχετε δυο βασικά όπλα και ένα εφεδρικό περίστροφο. Αυτο που δεν μου άρεσε όμως ήταν οι δυνατότητες αναβάθμισης. Δεν υπάρχει κάποιο που να μην μπορείς να περάσεις εάν δεν αγοράσεις κάτι από το store. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην πω για τα πολλά bugs και glitches που είχε το παιχνίδι τα οποία δεν θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο παιχνίδι απο μια τέτοια εταιρεία.Τα θετικά που μπορώ να πω για το παιχνίδι και που μου άρεσαν ήταν ο ρεαλιστικός ήχος ηδικά στους χαρακτήρες, είχε αρκετές αποστολές και είχε αρκετό οπλισμό.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
8.56 User Score
(8 votes )
User Reviews 7
Genre: Third-Person Shooter
Developer: Ubisoft, Ubisoft Paris
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1-10 (online)
Requirements: 8 GB RAM, Eπεξεργαστής: AMD Ryzen 3 1200/Intel Core I5 4460 , Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 (64 bit) ή ανώτερο, Κάρτα γραφικών: AMD Radeon R9 280X/Nvidia Geforce GTX 960 4 GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο: - .
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 4/10/19
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Baldur's Gate 3   (9)
3
Half-Life: Alyx   (9)
4
Jet Set Radio   (8.9)
6
Street Fighter 6   (8.7)
7
Metroid Dread   (8.5)
8
9
Alan Wake II   (8.5)
10

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.93)
2
3
Starfield   (8.63)
4
Alan Wake II   (8.6)
5
Diablo IV   (8.42)
6
A Fold Apart   (8.33)
8
FC 24   (8.3)
9
10

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification