Monster Hunter World: Iceborne

Hot
Ένας νέος κόσμος γεμάτος παλιά και νέα τέρατα.

Ένας νέος κόσμος γεμάτος παλιά και νέα τέρατα.

Ένας νέος κόσμος γεμάτος παλιά και νέα τέρατα.

Η σειρά Monster Hunter έχει μεγάλη ιστορία με το πρώτο παιχνίδι να κυκλοφορεί το 2004 για το PlayStation 2. Αν και τα βασικά παιχνίδια είναι πέντε σε αριθμό, έχουν υπάρξει πολλά spin-off. Παρά τον ερχομό τους και στον δυτικό πολιτισμό το μεγαλύτερο κοινό προερχόταν για χρόνια από την Ιαπωνία με το Monster Hunter World να επιδιώκει να αλλάξει αυτό το φαινόμενο καταφέρνοντας να έχει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως φτάνοντας τόσο σε νέους παίκτες όσο και σε βετεράνους της σειράς. Με αυτή την επιτυχία του World οι λάτρεις της σειράς περίμεναν με ανυπομονησία ένα νέο DLC με παραπάνω περιεχόμενο και η Capcom τους έκανε την χάρη αποκαλύπτοντας ένα ολόκληρο expansion με το όνομα Iceborne που θα περιείχε το δικό του σενάριο και ένα πλήθος από νέα τέρατα, εξοπλισμό και μια νέα περιοχή για εξερεύνηση.

Είναι το κρύο τσουχτερό
Σίγουρα ο λόγος που ένας παίκτης θα ασχοληθεί με την σειρά γενικά και με το Monster Hunter World: Iceborne συγκεκριμένα δεν είναι το σενάριο. Το βασικό παιχνίδι περιείχε ένα σενάριο μεγάλου σκέλους που δεν είχε σκοπό να κρατήσει το βλέμμα του θεατή πάνω του αλλά να προσφέρει ένα λόγο για ότι κάνει ο παίκτης στο παιχνίδι. Το σενάριο συμβάδιζε με τις αποστολές του παιχνιδιού και αν και δεν είχε το ίδιο μεγάλη σημασία έδινε στοιχεία για τα τέρατα και το δικό τους lore, τον τρόπο που φέρονται και γιατί. Το Iceborne κινείται στα ίδια μεν μονοπάτια αλλά καταφέρνει δε να δώσει παραπάνω βάθος στους χαρακτήρες και να σας κάνει να νιώσετε πιο έντονα ως μέλος μιας ομάδας εξερεύνησης. Τα cutscenes και οι διάλογοι εκπληρώνουν τον σκοπό και προσφέρουν μια ιστορία “στο φόντο” για ότι κάνετε.

monster hunter world iceborne 1

Το σενάριο εκτυλίσσεται ακριβώς μετά το τέλος του βασικού Monster Hunter World. Ένα σμήνος Legiana (ένα τέρας με μορφή πτηνού του πάγου που βρίσκεται ήδη στο βασικό παιχνίδι) παρατηρείται να αποδημεί από τον κόσμο του New World που λάμβανε χώρα το παιχνίδι και εσείς μαζί με τον υπόλοιπο Πέμπτο Στόλο που ανήκετε τα ακολουθείται σαν σωστοί εξερευνητές. Αυτά σας οδηγούν σε ένα παγωμένο νησί όπου αφού νικήσετε κάποια από τα ντόπια τέρατα για να προετοιμάσετε το έδαφος, στήνετε την νέα βάση της Seliana από όπου θα συνεχίσετε την έρευνα για τον λόγο αυτής της αποδήμησης. Μέσα από διάφορες αποστολές και ανακαλύψεις θα προχωρήσετε στην αναζήτηση για ένα μυστηριώδες τέρας που φαίνεται να είναι ο λόγος για την μεγάλη κλιματική αλλαγή που συμβαίνει. Μέσα από αυτό θα δεθείτε περισσότερο με την Handler σας της οποίας ο χαρακτήρας εμβαθύνετε και δεν είναι απλά ένα στατικό sidekick καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη της εκστρατείας. Να σημειωθεί πως όλο το main story παίζεται στο νέο Master Rank που έρχεται ως επόμενη δυσκολία από το High Rank του βασικού παιχνιδιού.

Σημεία και τέρατα
Το Iceborne δεν προσφέρει ριζικές αλλαγές στο gameplay αλλά σας δίνει αρκετές νεες δυνατότητες για να ικανοποιήσει αυτό το στοιχείο του expansion. Συγκεκριμένα το παιχνίδι ακόμα αποτελείται από Boss fights με την μορφή των διάφορων τεράτων. Αυτά τα τέρατα τα πολεμάτε με κάποιο από το μεγάλο πλήθος όπλων για τα οποία να σημειωθεί πως το καθένα είναι τελείως διαφορετικό από το άλλο και θα σας κάνει να αλλάξετε τελείως το στυλ σας. Μέσα στο Iceborne αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της βαλλίστρας στο χέρι του Hunter σας που τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώ κρατάτε το όπλο σας και έρχεται μαζί με το σημαντικό Grapple Hawk. Με την χρήση του Grapple Hawk μπορείτε να κρατηθείτε από την πλευρά του τέρατος, να του κάνετε επιθέσεις με αυτό, με το όπλο σας ή να αποφασίσετε να εξαντλήσετε όλα τα πυρομαχικά σας σε ένα ισχυρό χτύπημα. Αυτά τα πυρομαχικά τα βρίσκατε και στο βασικό παιχνίδι είτε ως φυτά που μαζεύατε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είτε ως κομμάτια που έπεσαν από το τέρας κατά το χτύπημα.

Ο λόγος που θα επαναλάβετε τις μάχες με τα τέρατα πολλές φορές είναι η απόκτηση κομματιών που βοηθάνε στην δημιουργία όπλων και πανοπλίας εμπνευσμένων από αυτά τα οποία θα σας κάνουν την κάθε μάχη πιο εύκολη. Πέρα από την βοήθεια στην μάχη και τις ικανότητες που προσφέρουν σας βοηθάνε και στην εμφάνιση του χαρακτήρα με τα armor που αμέσως ξεχωρίζουν μεταξύ τους και μπορούν να αλλάξουν στο χρώμα της αρεσκείας σας, δίνοντας την δική σας πινελιά στον χαρακτήρα. Το combat του παιχνιδιού είναι αρκετά βαθύ και σας δίνει πολλές δυνατότητες, κάνοντας έτσι αυτόν τον κύκλο να μην φαίνεται απλά σαν άσκοπο grind ενώ η προσθήκη του Master Rank στο Iceborne δίνει μια παραπάνω δυσκολία για να σας κρατήσει σε εγρήγορση ακόμα και όταν πιστεύετε πως έχετε κατακτήσει το παιχνίδι.

Επιπλέον προσθήκη σε αυτή την νέα δυσκολία είναι τα νέα τέρατα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι γνωστά στους λάτρεις της σειράς χωρίς να λείπουν και νέες προσθήκες. Το σίγουρο είναι πως η επιλογή τους έγινε μάλλον με σκοπό να κάνουν το game πιο ζόρικο καθώς η δυσκολία τους σε σχέση με ότι είδαμε στο βασικό παιχνίδι θα γίνει αντιληπτή ήδη από την αρχή. Ένα μικρό ίσως αρνητικό σε όλο αυτό είναι ότι σε περιπτώσεις φαίνεται απλά άδικο, ειδικά σε περιπτώσεις κάποιων διαφοροποιήσεων στα παλιά τέρατα που κρατάνε το βασικό μοντέλο αλλά το ξαναχτίζουν με βάση άλλο στοιχείο ή άλλη ικανότητα. Σε θέμα σχεδίασης και lore είναι άρτια δοσμένα αλλά σε κάποια οι προσθήκες είναι απλά εκεί για την δυσκολία δημιουργώντας νεύρα στον παίκτη.

monster hunter world iceborne 2

Τέλος μια νέα προσθήκη είναι το μηχάνημα που θα βρείτε στην βάση της Seliana το οποίο γεμίζετε με καύσιμο που βρίσκετε όσο εξερευνείτε και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κερδίσετε σημαντικά αντικείμενα πατώντας σωστά μια αλληλουχία από τρία πλήκτρα. Καθώς παίζετε θα αναγνωρίσετε πως βολεύει ιδιαίτερα καθώς γλυτώνει ώρες που τρώγονται στην αναζήτηση υλικών για την δημιουργία των αντικειμένων αυτών. Επίσης στη Seliana μπορείτε να βρείτε έναν NPC που θα σας δώσει ένα key item που στην ουσία είναι μια φωτογραφική κάμερα και θα σας ζητήσει συγκεκριμένες φωτογραφίες από μια μεγάλη λίστα, δίνοντας σας αμοιβές όταν τις συμπληρώνετε κάτι που δουλεύει σαν ένα παραπάνω λόγο να προσέχετε το περιβάλλον γύρω σας.

Τα main quest μπορούν να σας πάρουν πάνω απο 30-35 ώρες ειδικά λόγω της αυξημενης δυσκολίας.

Ένας για όλους και όλοι για έναν
Μέσα στις τιτάνιες αυτές μάχες με τα περισσότερα τέρατα, πόσο μάλλον τα μεγαλύτερα από αυτά, ένα χέρι βοηθείας μόνο ευπρόσδεκτο μπορεί να είναι. Το multiplayer στο Monster Hunter World Iceborne είναι το άλφα και το ωμέγα στο κυνήγι σας και σε πολλές περιπτώσεις που έχετε κολλήσει ή απλά σκοτώνετε ξανά και ξανά το ίδιο τέρας για grind, οι hunters που είναι επίσης στο session που βρίσκεστε θα είναι εκεί δίπλα σας. Ένας hunter φίλος σας μπορεί να είναι από την αρχή ενός quest μαζί σας αλλά μπορείτε επίσης κατά την διάρκεια του (με εξαίρεση όταν υπάρχει κάποιο cutscene που δεν έχετε δει) να ζητήσετε βοήθεια μέσω του SOS Flare και στις περισσότερες περιπτώσεις θα έρθουν άτομα. Αυτό βεβαίως γίνεται περισσότερο στις μεγάλες δύσκολες μάχες όπου οι σύμμαχοι σας θα θέλουν ένα μερίδιο από τα λάφυρα και πιθανόν να μην νοιαστούν για την απειλή ενός μικρού τέρατος.


Περπατώ περπατώ εις το δάσος
Εξερευνώντας στην νέα περιοχή του Monster Hunter World Iceborne, το Hoarfrost Reach με τις χιονισμένες πλαγιές και τα παγωμένα σπήλαια ή στις παλιές του βασικού παιχνιδιού κάτι που πιθανόν να σας κινήσει το ενδιαφέρον είναι πόσο οργανικά άρτιος είναι ο κόσμος. Τα φυτά φαίνονται ζωντανά καθώς κινείστε μέσα στα ψηλά χορτάρια και πηδάτε στις κληματσίδες ενώ μικρά έντομα και πιο σπάνια κάποια ενδημικά ζώα περνάνε την μέρα τους δίπλα σας και το χιόνι που περπατάτε αφήνει πίσω του τα αποτυπώματα της πανίδας. Καθώς εξερευνείται βρίσκεται δρομάκια που σας οδηγούν πιο εύκολα στον στόχο σας και περιοχές που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να αλλάξουν τελείως και να δημιουργήσουν μια νέα αρένα. Αυτό γίνεται λόγω του άψογα σχεδιασμένου κόσμου αν και το σημείο που κάνει σαγόνια να πέσουν είναι προφανώς ο σχεδιασμός των τεράτων. Το κάθε νέο τέρας έρχεται με ένα ρεαλιστικό (όσο γίνεται με αυτά τα τέρατα) μοντέλο και φυσικά έχουν animations που τα κάνουν ακόμα πιο αληθοφανή. Μπορείτε να δείτε τις ρυτίδες και τα λέπια σε ένα τέρας, τα δόντια στο στόμα του καθώς βρυχάται και την φωτιά να σχηματίζεται πριν την εξαπολύσει προς τα εσάς. Στο απλό PS4 το παιχνίδι δεν πέφτει ποτέ κάτω από 30 fps με εξαίρεση ίσως όταν κάποιο μεγάλο τέρας ή πολλά μικρότερα μαζί κάνουν κάποια επίθεση που απαιτεί πολλά particle effects. Λόγω αυτού το combat δεν θα έχει επιπτώσεις και δεν θα αλλοιώσει την εμπειρία της μάχης.

Άκου τον βρυχηγμό
Μέσα στο Monster Hunter World Iceborne θα συναντήσετε κάποια δυνατά τέρατα που θεωρούνται τα μεγάλα bosses με το καθένα να έχει ένα αντίστοιχο theme το οποίο θα σας κολλήσει, ειδικά μετά από τις επανειλημμένες προσπάθειες και το grind. Τα έγχορδα και τα πνευστά δένουν με αρμονία στην δημιουργία αυτού του soundtrack και δεν λείπει και η παρουσία πιάνου και χορωδίας για τις πιο επικές στιγμές αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι καινούριο για τα χαμηλότερα τέρατα. Αυτές οι επικές μελωδίες θα ηχούν μόνο στις πιο σημαντικές για την ιστορία μάχες και οι υπόλοιπες θα ακολουθούν στους ρυθμούς του βασικού παιχνιδιού καταλήγοντας οι νέοι ήχοι να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Βέβαια πέρα από αυτά τα themes το τέρατα έχουν μοναδικές κραυγές που προϊδεάζουν την κατάσταση τους όπως αν μόλις θύμωσαν και πρέπει να προσέχετε ή αν ετοιμάζουν κάποια επίθεση. Δεν λείπουν βέβαια και τα εφέ μετά από κάθε χτύπημα, μετά την χρήση ενός αντικειμένου ή κατά την διάρκεια ενός cutscene τα οποία δεν έχουν αλλάξει πέρα από κάποιες μικρές προσθήκες ενώ τα voice-overs κινούνται επίσης στα ίδια επίπεδα.


monster hunter world iceborne 3

May the Sapphire Star guide your way
Το expansion του Monster Hunter World θα μπορούσε να έστεκε άνετα σαν ένα Monster Hunter World 2 με μια διάρκεια όσο το βασικό παιχνίδι φτάνοντας τις 30-40 ώρες και με αρκετές μικρες προσθήκες ώστε να μοιάζει με εξέλιξη του ήδη καλού gameplay. Ο οπτικοακουστικός τομέας είναι σε επίπεδα AAA τίτλου αλλά σίγουρα ένα πιο δυνατό σενάριο και μικρές αλλαγές στην δυσκολία τεράτων θα το έφταναν σε νέα ύψη όπως και ένα πιο πλούσιο soundtrack. Το Monster Hunter World: Iceborne μπορείτε να το βρείτε στην τιμή των 40 ευρώ μόνο του αλλά υπάρχει και σε bundle με το βασικό παιχνίδι και μπορείτε να παίξετε είτε solo είτε online, κάτι που θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα.

Θετικά:
- Άκρως ικανοποιητική διάρκεια
- Μια ολόκληρη νέα περιοχή και μία νέα βάση
- Τα νέα τέρατα έχουν άρτια μοντέλα, animations και ικανότητες
- Τα themes των νέων τεράτων
- Η προσθήκη του Grappling Hook
- Το σενάριο είναι πιο ενδιαφέρον από το βασικό…

Αρνητικά:

- … αλλά συνεχίζει να μην καινοτομεί
- Σε σημεία η δυσκολία φαίνεται απλά άδικη
- Οι νέοι ήχοι αν και ωραίοι παραμένουν λιγοστοί.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8

Οι λάτρεις της σειράς αλλά και όσοι απολαύσατε το main game δεν πρέπει να χάσετε αυτή την προσθήκη

Τάσος Μαναριώτης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
8.17 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Capcom
Publisher: Capcom
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1
Requirements: Επεξεργαστής IntelCore i5 4460 ή Core i3 9100F/AMD FX-6300 ή Ryzen 3 3200G, Κάρτα γραφικών Geforce GTX760 ή GTX1050/ AMD Radeon R7 260x ή RX 560, Χώρος στον σκληρό δίσκο 48 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7, 8, 10 (64-bit)
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 6/9/2019
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
8
Monster Train   (8.3)
9
It Takes Two   (8.3)
10

Top Reviews (by user score)

2
5
Monster Train   (8.17)
7
Cyberpunk 2077   (8.15)
8
Returnal   (8.13)
9
10
It Takes Two   (8.06)

Latest User Reviews

2.
3.
Gran Turismo Sport   (8.0)
8.
F1 2020   (7.5)
9.
Cyber Shadow   (8.0)
10.
Notification