Astro's Playroom

Hot
Μάνος Γρυπάρης
REVIEWED ON PS5  

It’s me! Astro!

It’s me! Astro!

It’s me! Astro!

Ο Astro είναι κατά κάποιο τρόπο κάτι σαν “άτυπη” μασκότ της Sony. Εμφανίστηκε στο “The Playroom” όπου βοηθούσε τους κατόχους της PlayStation camera να τεστάρουν τα χαρακτηριστικά της στο PS4 και έκανε μια δεύτερη εμφάνιση στο The Playroom VR, όπου τον είδαμε σε παρόμοιο ρόλο για το PlayStation VR. Η πρώτη του παρουσία ως χαρακτήρας σε video game ήρθε με το Astro Bot Rescue Mission, αλλά καθότι το παιχνίδι αυτό ήταν VR exclusive, αντιλαμβάνεστε ότι ελάχιστοι κατάφεραν να το δουν. Την επιμέλεια όλων αυτών των games έχει αναλάβει η ASOBI Team.

Το Astro’s Playroom είναι ουσιαστικά ένα δωρεάν 3D Platform, το οποίο θα παίξετε όσοι αποκτήσετε το PlayStation 5. Ο Astro Bot είναι ένα άκρως συμπαθητικό ρομπότ που έχει ως αποστολή να σας μάθει όλες τις δυνατότητες του DualSense για να πάρετε μια πρώτη ιδέα του τι αγοράσατε και να ξέρετε τι μπορεί να συναντήσετε –από πλευράς λειτουργιών του χειριστηρίου- στα μελλοντικά games.

Το εσωτερικό της κονσόλας
Το όλο concept στο Astro’s Playroom είναι ότι ως Astro κάνετε βόλτες στο εσωτερικό του PS5. Θα επισκεφθείτε μεγάλα δωμάτια στα οποία οι developers έχουν δώσει ονομασίες, όπως CPU, RAM κτλ. ενώ στον κόσμο του εμφανίζονται ορισμένα πολύ ευχάριστα easter eggs από τον κόσμο του PlayStation, τα οποία σίγουρα θα αναγνωρίσετε αν είστε fans της Sony.Ο Astro καλείται να αντιμετωπίσει για εχθρούς διάφορα κυκλώματα, τα οποία μπορεί να γρονθοκοπήσει…όπως ο Mario ή με ένα double jump να κάψει τους εχθρούς του με laser που θα εκτοξεύσει από τις μπότες του. Στο δρόμο του θα συναντήσει επίσης νομίσματα τα οποία μπορείτε να συλλέξετε ή ακόμα και εχθρούς όπως τετράποδα με καβούκι που ανοίγει σε καρφιά ή Chain Chomp με…καλώδια, κοινώς ο director του παιχνιδιού Nicolas Doucet, έχει πάρει μέρος του ρεπερτορίου της Nintendo από τα 3D Mario και το έχει κάνει copy-paste στο Astro’s Playroom!

Στην πλειοψηφία του ωστόσο, το Astro’s Playroom έχει πρωτότυπα στοιχεία. Ο Astro μπορεί να μπει στο σώμα άλλων, μεγαλύτερων ρομπότ, που έχουν διάφορα σχήματα, όπως ανθρωπόμορφη μαϊμού ή μπάλα που κιλιέται. Η καινοτομία του εν λόγω 3D Platform της Sony έγκειται στο ότι μπορείτε να δείτε όλες τις λειτουργίες του DualSense. Καταρχήν θα νιώσετε το haptic feedback, δηλαδή δυναμικές δονήσεις στο χειριστήριο ανάλογα με την επιφάνεια όπου βρίσκεστε. Τα adaptive triggers θα τα απολαύσετε στο μέγιστο σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία θα κορυφώσουν την εμπειρία σας.

Ο διαστημικός κόσμος για κάθε ηλικία, που ξεδιπλώνει τις δυνατότητες του PS5.

Στο Astro’s Playroom σας περιμένει μία πληθώρα από δοκιμασίες. Θα χρησιμοποιήσετε το touchpad για να εκτοξευθείτε ή θα το σέρνετε διαρκώς για να κυλιστείτε ως μπάλα. Θα στρέψετε ολόκληρο το χειριστήριο και θα πατάτε στα triggers για να πιαστείτε και να κάνετε αναρρίχηση. Θα στοχεύσετε με το τόξο σας και θα εκτοξεύσετε βέλη για να εξοντώσετε τους εχθρούς σας, θα κρατήσετε πατημένο το τετράγωνο για να πιάσετε καλώδια, να τα τραβήξετε και να προχωρήσετε παρακάτω, θα γαζώσετε εχθρούς με υπερόπλα, θα γίνετε μπίλια σε φλιπεράκι, θα αιωρηθείτε με ανεμόπτερα και αεροσκάφη κ.ο.κ.

Ορισμένες δοκιμασίες, όπως αυτές στις οποίες αιωρείστε πάνω από το κενό, έχουν λίγο μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ΄ το συνηθισμένο. Οι περισσότερες δοκιμασίες όμως είναι ιδιαίτερα απλές, ενώ το A.I. των εχθρών σας καταντά επαναλαμβανόμενο και προβλέψιμο. Τα απειροελάχιστα boss fights θα έπρεπε επίσης να είναι περισσότερα.

Στο μάτι του…κυκλώματος
Η ποικιλία εχθρών στο Astro’s Playroom είναι ιδιαίτερα μικρή. Το ίδιο και η διάρκειά του αφού θα σας κρατήσει γύρω στις 2,5-3 ώρες. Στον αντίποδα, οι δοκιμασίες που έχει είναι δεκάδες, ποικίλες και ενδιαφέρουσες. Θα δείτε στην πράξη το γυροσκόπιο του DualSense, θα φυσήξετε στο μικρόφωνό του, θα εκμεταλλευτείτε το touchpad και θα μάθετε καλά όλες του τις λειτουργίες, που θα σας δώσουν να καταλάβετε ότι το gamepad της Sony είναι το highlight του PlayStation 5. Παρά την μικρή διάρκειά του, το παιχνίδι έχει πλήθος από unlockables τα οποία θα βρείτε με την μορφή κειμηλίων διάσπαρτα στις πίστες.

Στον τομέα των γραφικών, η ανάλυση και τα οπτικά εφέ διαπρέπουν, ωστόσο ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι καρτουνίστικος, με λεπτομέρεια στους χαρακτήρες αλλά αρκετά στατικό περιβάλλον. Τα δε ηχητικά εφέ είναι απειροελάχιστα και πολύ λιτά, ενώ η μουσική απουσιάζει παντελώς. Ο τομέας του ήχου πραγματικά είναι τόσο παρατημένος στη μοίρα του, που σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού οι sound engineers ξέχασαν να βάλουν ακόμα και τους ήχους των εκρήξεων!

Το Astro’s Playroom λειτουργεί πολύ καλά στο να επιδείξει στους κατόχους PS5 τις δυνατότητες του DualSense και αν το κρίνουμε μόνο για αυτό το ρόλο τότε υπό αυτή την έννοια τα καταφέρνει καλά. Αντίθετα, αν κριθεί ως video game τότε έχουμε να κάνουμε με ένα 3D Platform με χαμηλό βαθμό δυσκολίας (με εξαίρεση 2-3 σημεία) που θα σας κρατήσει για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τα συχνά checkpoints σας βοηθούν επίσης να ξεπεράσετε τα όποια εμπόδια. Σίγουρα ο Astro θα διασκεδάσει τις μικρές ηλικίες και η δωρεάν διάθεσή του από την Sony είναι θετικό (σ.σ. άλλωστε την κονσόλα και το χειριστήριό της διαφημίζει έτσι), αλλά οι πιο ώριμοι gamers θα ξεχάσουν τον Astro μέσα σε λίγες μόνο ημέρες…μέχρι να τον ξανασυναντήσουν στο επόμενο περιφερειακό ή την επόμενη κονσόλα της Sony.

Θετικά:
- Τεράστια γκάμα δοκιμασιών
- Εθιστικό και γρήγορο gameplay
- Η επίδειξη όλων των δυνατοτήτων του DualSense
- Παρέχεται δωρεάν

Αρνητικά:
- Πολύ μικρή διάρκεια
- Ελάχιστη ποικιλία εχθρών
- Ο ηχητικός τομέας είναι αστείος

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 4
Gameplay: 8
Αντοχή: 4.5
Γενικά: 7

Μία πρώτη γεύση του PS5 και του DualSense…έτσι για το ζέσταμα.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 16/11/2020 22:09
Στο PS4 υπάρχει το The Playroom που είναι αντίστοιχο αλλά θέλει PSVR. :sad:
#2 ashbringer (Level 25) 18/11/2020 09:14
Όπως γράφει και ο Μάνος στο άρθρο είναι κάτι για αρχή.Δείχνει πολύ συμπαθητικό και σίγουρα θα το τσεκάρω μελλοντικά.
Score 7
7.5 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: 3D Platform
Developer: ASOBI Team
Publisher: Sony
Διάθεση: PlayStation Greece (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 19/11/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
7
Castlevania   (8.5)
8
F1 2021   (8.4)
10
Monster Train   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

Notification