The Nioh Collection

Hot
REVIEWED ON PS5  

Έλα πάρε τo Soulslike το καλό, το σαμουρέικο, καλογυαλισμένο και σε πακέτο έτοιμο.

Έλα πάρε τo Soulslike το καλό, το σαμουρέικο, καλογυαλισμένο και σε πακέτο έτοιμο.

Έλα πάρε τo Soulslike το καλό, το σαμουρέικο, καλογυαλισμένο και σε πακέτο έτοιμο.

Με την παρθενογένεση στη βιομηχανία του gaming να παραπαίει, η μόδα των remasters να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Όταν πρόκειται μάλιστα για είδη όπως τα Soulslike, με τόσο υψηλό βαθμό δυσκολίας που δημιουργεί φανατικό κοινό το οποίο με χαρά θα πληρώσει για μια δόση πίκρας και θανάτου ακόμα, τα περιθώρια κέρδους για την εκάστοτε εταιρεία είναι σεβαστά.

the nioh collection 1

Με μεγάλη της χαρά λοιπόν η Team Ninja, κυκλοφορεί τα Remastered Complete Edition των Nioh και Nioh 2, προσφέροντάς τα μάλιστα και σαν πακέτο The Nioh Collection για PlayStation 5. Σε έντονη αντίθεση με τα συνηθισμένα remaster όμως, το Nioh βγήκε το 2017, ενώ το Nioh 2 μόλις πέρσι. Έχει περάσει αρκετός χρόνος για να έχει νόημα το εκ νέου ογδοντάρι που καλείστε να ξοδέψετε;

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
Καθώς και τα δύο μέρη της συλλογής έχουν καλυφθεί εκτενώς από reviews στο GameWorld.gr δεν θα μείνουμε ιδιαίτερα στην ανάλυση της ιστορίας. Αρκεί να μια γρήγορη ανασκόπηση για να σας ανοίξει την όρεξη – είτε για τα reviews, είτε για να δοκιμάσετε απευθείας.

Η περιπέτειά σας ξεκινάει με τον William και την απόδρασή του από το Λονδίνο. Κυνηγώντας τον κύριο εχθρό σας θα βρεθείτε σε μια πιστή απόδοση της Ιαπωνίας του 1600, με κάποια υπερφυσικά στοιχεία προφανώς. Τα αντίστοιχα souls συλλέγονται από δαίμονες που αποκαλούνται Yokai, όμως σε αντίθεση με τη σειρά Souls, το Nioh βασίζεται εντονότερα στη γραμμική ιστορία του.

Αλλάζοντας ρυθμούς, στον δεύτερο τίτλο δημιουργείτε τον δικό σας χαρακτήρα. Ασχέτως με τις εμφανισιακές επιλογές σας, θα ονομάζεστε Hide και θα έχετε τις δυνάμεις ενός Yokai, παρόλο που θα τα πολεμάτε για μια ακόμη φορά. Το παιχνίδι διαδραματίζεται περίπου 50 χρόνια πριν, κάνοντας το ένα prequel, ενώ θα παρατηρήσετε και γνώριμα πρόσωπα κατά τη διάρκεια του.

Δες μαμά, σκοτώνω δαίμονες με το katana μου στα 120fps

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ιστορίες συνεχίζονται μέσα από τρία DLC για το καθένα. Φυσικά το πακέτο δεν θα μπορούσε να λέγεται Collection αν δεν περιλάμβανε και τα έξι, που μαζί με τα δύο κυρίως πιάτα θα φτάσουν τη συνολική σας ενασχόληση σε τριψήφια νούμερα, ειδικά αν απολαμβάνετε το trophy hunting.

Πιστοί στην «Ιαπωνική παράδοση»
Όπως τα περισσότερα remasters, οι αλλαγές και βελτιώσεις είναι αισθητικού χαρακτήρα, αφήνοντας το gameplay ουσιαστικά ανέπαφο. Όσοι από εσάς έχετε παίξει τα πρωτότυπα θα αναγνωρίσετε αμέσως το χειρισμό, το φτωχό Α.Ι., και όλους τους γνωστούς σας συνδυασμούς. Για τους καινούριους, ας κάνουμε μια πολύ σύντομη περιγραφή.

the nioh collection 2

Το σύστημα μάχης είναι στην κατηγορία πέντε λεπτά για να το μάθεις, πέντε αιώνες για να το τελειοποιήσεις. Υπάρχει πληθώρα όπλων, skills, και stats, τα οποία θα πρέπει να δοκιμάσετε μέχρι να βρείτε τι σας βολεύει καλύτερα. Το κάθε όπλο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με τρεις διαφορετικούς τρόπους και να τους εναλλάσσετε την ώρα της μάχης για τη μέγιστη απόδοση.

Καθώς, όπως σε κάθε soulslike που σέβεται τον εαυτό του, και ο πιο χαζός εχθρός μπορεί να σας σκοτώσει προκαλώντας απώλειες XP και νεύρα, θα πρέπει να προσεγγίζετε κάθε μάχη με απόλυτη συγκέντρωση. Συνεχόμενες δοκιμές και ένα ελαφρύ grind για να αναβαθμίσετε όπλα, level, και skills θα σας οδηγήσουν στην πολυπόθητη νίκη και την επόμενη αναμέτρηση.

the nioh collection 3

Πρόοδος λαμπρή από…πέρσι;
Η αλήθεια είναι πως και τα δύο προηγούμενα reviews στο GameWorld.gr κάνουν λόγο για τα ψιλομέτρια γραφικά. Εξυπακούεται πως ένα remaster περιλαμβάνει ποικίλες αναβαθμίσεις σε αυτόν τον τομέα. Με τα πρωτότυπα να είναι όμως τόσο πρόσφατα, αυτό γίνεται κάπως ποιο δύσκολο. Το Nioh 2 ειδικά κυκλοφόρησε μόλις πέρσι!

Μιλάμε βεβαίως για νέα γενιά κονσολών και το PlayStation 5 έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορεί να κάνει τρομερή δουλειά. Συγκεκριμένα, έχουμε την προσθήκη τριών επιλογών όσων αφορά την απεικόνιση. Η πιο ισορροπημένη είναι το PS5 Mode, όπου το παιχνίδι τρέχει με 60fps και μεταβλητή ανάλυση, με όλα τα «καλούδια» ενεργά – πιο εντυπωσιακές σκιές, φωτισμοί, και εφέ.

the nioh collection 4

Στο ένα άκρο, έχουμε το 4K Mode, όπου, όπως είναι προφανές από το όνομα, θα απολαμβάνετε συνεχόμενο 4Κ, με αρκετά σταθερά 60fps, αλλά την ποιότητα λίγο πιο χαμηλά από το PS5 Mode. Στο άλλο άκρο ολοκληρώνει την τριάδα το 120fps Mode. Εννοείται πως για να έχει νόημα αυτό χρειάζεστε τηλεόραση που να το υποστηρίζει, όμως ακόμα και τότε δυσκολεύεται να κρατηθεί στα 120fps συνεχόμενα, με πολύ αισθητά drops ειδικά στον δεύτερο τίτλο. Ταυτόχρονα, για να καταφέρει να προσπαθήσει έστω να πετύχει αυτό το ρυθμό ανανέωσης, αναγκάζεται και ρίχνει την ανάλυση στα 1080p.

Γεια, είμαι το Nioh στα καλύτερά μου
Ας μην γελιόμαστε. Τα Nioh είναι καταπληκτικά παιχνίδια. Έχουν όλα τα γνώριμα στοιχεία των Soulslike, αλλά μια δικιά τους αίγλη και ένα προσωπικό στυλ. Το πακέτο δυο παιχνίδια έξι DLCs για €80 είναι πολύ ελκυστικό. Όμως για όποιον έχει ήδη αφιερώσει 100+ ώρες να χαθεί στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα, οι οπτικές βελτιώσεις είναι αμυδρές και πολύ ασταθείς για να αξίζουν το φτου κι απ’ την αρχή. Για όλους τους καινούριους, με κλειστά μάτια!

Θετικά:
- Αναβαθμισμένα γραφικά, ανάλυση, fps
- Δύο από τα κορυφαία Soulslike παιχνίδια
- Τρομερό value for money σαν συλλογή
- Cross-generation save και multiplayer

Αρνητικά:
- Το PS5 δεν τα σηκώνει πλήρως, ειδικά το 2
- Ίδιες στεναχώριες με το A.I.
- Ούτε η παραμικρή quality of life βελτίωση

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.3

Μια δυνατή συλλογή για νεοφερμένους, με πενιχρές αλλαγές από τα πρωτότυπα, μειώνοντας την αξία για όσους τα έχουν ήδη λιώσει πρόσφατα.

Γρηγόρης Κοσμίδης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Xintzi (Level 20) 15/06/2021 19:13
Value for money πακέτο σε μία πολύ καλή souls like σειρά μέχρι τώρα, όχι όμως κορυφαία. Ειδικά στο θέμα των γραφικών στο PS5 περίμενα κάτι καλύτερο..
#2 Frazzle (Level 20) 16/06/2021 01:09
Καλό game αλλά θα προτιμήσω την FromSoftware σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ευχαριστούμε για το review!
#3 Hermez (Level 24) 24/06/2021 18:04
Σαν πακέτο σίγουρα συμφέρει. Το θέμα είναι να βρεθεί χρόνος για να ασχοληθώ με την συγκεκριμένη σειρά.
Score 8.3
7.32 User Score
(11 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Team Ninja
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1-3
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 05/02/2021
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification