Iron Harvest

NewHot
Πανίσχυρα ρομπότ σε μία άλλη διάσταση του 1920.

Πανίσχυρα ρομπότ σε μία άλλη διάσταση του 1920.

Πανίσχυρα ρομπότ σε μία άλλη διάσταση του 1920.

Το Iron Harvest είναι ένα Strategy που λαμβάνει χώρα στον κόσμο του 1920+. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η παράδοση συγκρούεται με την πρόοδο και ο κόσμος εξακολουθεί να είναι γεμάτος μυστήρια και μυστικά. Η ανθρωπότητα, γοητευμένη από την τεχνολογία, το σίδερο και τις μηχανές, εφηύρε πανίσχυρες μηχανές, που αποδείχθηκαν πανίσχυρα όπλα στα πεδία των μαχών του Μεγάλου Πολέμου και αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής ζωής. Τώρα, λίγα χρόνια μετά τον Μεγάλο Πόλεμο, μυστικές δυνάμεις εργάζονται για την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, αποφασισμένες να βάλουν φωτιά στον κόσμο και να καταλάβουν τον έλεγχο. Η εναλλακτική πραγματικότητα του Iron Harvest περιλαμβάνει αυτά τα φονικά mechs οπλισμένα με φλογοβόλα και πυροβόλα ενώ η ιδέα για τον κόσμο προέρχεται από τον καλλιτέχνη Jakub Rozalski. Ο Rozalski έχει ζωγραφίζει παρόμοια θέματα τα οποία υπάρχουν και στο επιτραπέζιο παιχνίδι Scythe. Το σύμπαν του 1920+ είναι εμπνευσμένο από τον Πολωνο-Σοβιετικό Πόλεμο του 1919-1920.

Επανάσταση, στρατηγική και mechs
Η ιστορία επικεντρώνεται στη σύγκρουση μεταξύ τριών εθνών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Polania, Rusviet και Saxony (βασισμένα αντίστοιχα στην Πολωνία, την Αυτοκρατορική Ρωσία και την Αυτοκρατορική Γερμανία) που λαμβάνει χώρα κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1920, στον απόηχο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το DLC Operation Eagle που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021 προσθέτει άλλο ένα έθνος που μπορεί να παίξει, το Usonia (βασισμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες). Το campaign περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ιστορία μιας ομάδας επαναστατών στην Πολωνία όπου προσπαθεί να διασφαλιστεί μια ειρήνη ανάμεσα σε δύο έθνη. Το gameplay αποτελείται από κλασσικές αποστολές παλιότερων RTS όπως η κατασκευή κτιρίων, η υπεράσπιση περιοχών και η μεταφορά των στρατιωτών σας σε άγνωστε περιοχές του χάρτη. Εκτός από μικρές μάχες ανάμεσα σε μονάδες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και αρκετά μεγάλα μεγέθη εχθρικών στρατών προσπαθώντας να κρατήσετε στην κατοχή σας συγκεκριμένα στρατηγικά σημεία. 

To tutorial ξεκινάει με μία μάχη με χιονοπόλεμο ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε την χρησιμότητα της κάλυψης και τον ρόλο της στο Iron Harvest Ο χειρισμός θυμίζει και εδώ παλαιότερους τίτλους του ίδιου είδους καθώς δεν μπορείτε να απομακρύνεται την κάμερα σας αρκετά ώστε να αποκτήσετε ορατότητα πέρα από συγκεκριμένα όρια. Οι μονάδες σας μπορούν να καλυφθούν ώστε να προστατευτούν από επικείμενες επιθέσεις μέχρι να έρθουν οι ενισχύσεις. Τα mechs είναι πραγματικά θανατηφόρα με πυραύλους οι οποίοι μπορούν να κρατήσουν τους εχθρούς σας σε απόσταση μέχρι να επιτεθείτε με όλες σας τις δυνάμεις. Σας δίνεται η δυνατότητα να καταλάβετε στρατηγικές περιοχές και να αξιοποιήσετε διάφορα σημεία του χάρτη προς όφελος σας. Οι μονάδες σας έχουν τα αρνητικά και τα θετικά τους και κάθε μια είναι ξεχωριστή δημιουργώντας την αίσθηση της ποικιλομορφίας σε κάθε μάχη. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι μηχανικοί οι οποίοι απαιτούνται για επιδιόρθωση και κατασκευή κτιρίων απαραίτητων για να παράγετε μονάδες.

iron harvest 1

Φονικές μηχανές από το παρελθόν και μια μαγική αρκούδα
Το καλό με τα τεράστια mechs είναι ότι έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της μάχης καθώς δεν είναι εύκολο να κινηθούν γρήγορα αλλά μπορούν να περάσουν από παντού καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Το φλογοβόλο είναι ένα απολαυστικό όπλο να χρησιμοποιήσετε ενάντια στους εχθρούς σας ενώ οι πύραυλοι παρέχουν ένα εντυπωσιακό θέαμα απώθησης στρατιωτών. Το campaign του Iron Harvest περιλαμβάνει μια ιστορία με αρκετό ενδιαφέρον καθώς ακολουθείται αποστολές  όπου χειρίζεστε την Anna Kos και την αρκούδα της. Η Anna ζεί στην Polania η οποία δέχεται επίθεση από τον στρατό της Rusviet. Ακολουθώντας τις αποστολές όλο και περισσότερα mechanics γίνονται διαθέσιμα και αποκτάτε σταδιακά την δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν στρατό από mechs. Κάθε αποστολή είναι ξεχωριστή και με διαφορετική διάρκεια όσο πολεμάτε εναντίον στρατιωτών της Rusviet ενώ σας κάνει heal η αρκούδα της Anna. Οι ήρωες που είναι διαθέσιμοι στο Iron Harvest έχουν επίσης συγκεκριμένα abilities και προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στο gameplay. Με την Anna στο βασικό campaign θα σας ζητηθεί να κλέψετε ένα τρένο, να σώσετε άμαχους πολίτες και να επιβιώσετε μετά από μία απρόσμενη ενέδρα. H Anna έχει ως pet μια αρκούδα ενώ άλλοι ήρωες έχουν διαφορετικά pets με ξεχωριστά abilities, όπως ο Gunter που έχει λύκους. Άλλοι ήρωες έχουν μοναδικά mechs ή όπλα στη διάθεσή τους, ή έχουν μοναδικά abilities.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι structures στο Iron Harvest, οι περισσότεροι από τους οποίους μπορούν να κατασκευαστούν από μονάδες μηχανικών. Τα βασικά είναι τα Barracks για τη στρατολόγηση μονάδων ενώ τα bunkers είναι απαραίτητα για την άμυνα και μπορούν να αναβαθμιστούν με διάφορα όπλα.
Καταφύγιο: Τα καταφύγια χρησιμεύουν ως σημείο άμυνας. Μπορούν να φιλοξενήσουν μια μονάδα πεζικού, η οποία μπορεί να καλύψει ολόκληρη την περίμετρο γύρω από το καταφύγιο, οι πιο προηγμένες εκδόσεις των καταφυγίων είναι ωστόσο εξοπλισμένες με όπλα, όπως πολυβόλα ή κανόνια.Τα workshops είναι εξίσου σημαντικά καθώς μέσω αυτών μπορείτε να κατασκευάσετε τα γιγαντιαία mechs που είναι εξαιρετικά βοηθητικά. Ορισμένα mechs μπορούν να μάχονται εναντίον άλλων mechs, αλλά και εναντίον μονάδων πεζικού. Η Rusviet Union χρησιμοποιεί επιθετικά mechs που υπερτερούν στην μάχη από κοντά. Τα mechs της Αυτοκρατορίας της Saxony διαθέτουν ισχυρή δύναμη αλλά πολύ αργά. Τα mechs της Δημοκρατίας της Polania είναι γρήγορα και ευέλικτα ενώ η εμφάνιση όλων των mechs μαρτυρά μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τα mechs της Polania φένεται να έχουν λιγότερο σίδηρο στην κατασκευή τους ώστε να κινούνται πιο γρήγορα.

iron harvest 2

Όμορφα γραφικά και εκκωφαντικές εκρήξεις
Τα γραφικά θυμίζουν αρκετά το Company of Heroes και είναι πραγματικά όμορφα καθώς τα χρώματα και η αντίθεση αρκούν για να ξεχωρίζεται τις μονάδες σας και να φροντίζετε να κατευθύνετε τις επιθέσεις σας εύκολα. Οι εκρήξεις και τα κατεστραμμένα κτίρια είναι εντυπωσιακά ενώ τα εφέ τόσο των πυροβολισμών όσο και της φωτιάς είναι πολύ προσεγμένα. Παρά την κλασσική οπτική γωνία που συνοδεύει πολλά RTS το Iron Harvest παρέχει μια εντυπωσιακή οπτική εμπειρία με πανέμορφες εκρήξεις, εκτοξευόμενα κομμάτια δρόμου και ρεαλιστικές φλόγες που πετάγονται από τα τεράστια mechs.

Ο ήχος είναι πάρα  πολύ καλός με τους πυροβολισμούς από τα τουφέκια να έχουν το κατάλληλο ήχο ώστε να ακούγονται ρεαλιστικά και ισχυρά. Ο αντίλαλος των πυροβολισμών σε συνδυασμό με τις κραυγές των στρατιωτών σας μεταφέρουν κατευθείαν στο πεδίο της μάχης που έχετε μπροστά σας. Οι ηχογραφημένες φωνές είναι επίσης μοναδικές με ρεαλιστικές κραυγές και αντιδράσεις και ξεχωριστές προφορές. Η μουσική είναι αρκετά καλή και ενδιαφέρουσα και συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία.

iron harvest 4

Πώς θα ήταν ο κόσμος το 1920 αν είχαμε αναπτύξει κινητά κτίρια με φλογοβόλα
Το Iron Harvest αποτελεί ένα προσεγμένο Real Time Strategy με πολύ καλές αποστολές που φροντίζουν ώστε να συνεχιστεί η ιστορία με ενδιαφέρον χωρίς να κουράζουν. Τα mechs είναι μια ευχάριστη έκπληξη καθώς στην μάχη διαφαίνεται η αποτελεσματικότητα τους και οι πανίσχυρη παρουσία τους δίνει μια μοναδική αίσθηση υπεροχής στην μάχη. Επίσης απολαυστικό είναι να βλέπετε αυτά τα κινητά φονικά κτίρια να πέφτουν στην μάχη και να προσφέρουν μια εκκωφαντική έκρηξη και μια φοβερή ικανοποίηση. Ορισμένα bugs μπορούν να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια του gameplay χωρίς να επηρεάζουν την εμπειρία σημαντικά. Πέρα από τα bugs και ορισμένα μειωμένα fps σε διάφορες μάχες τα save files κινδυνέυουν να καταστραφούν χωρίς λόγο και αιτία. Χρειάστηκε να ξαναρχίσω την ιστορία καθώς το autosave απλά σταμάτησε να λειτουργεί και τα save files απλά δεν φόρτωναν. Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε μια εναλλακτική πραγματικότητα του 1920 με αρκετά στοιχεία που κάνουν το Iron Harvest ένα Real Time Strategy που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Θετικά:
- Όμορφα γραφικά
- Μεγάλη ποικιλία στις μονάδες
- Διασκεδαστικές μάχες
- Υπέροχα ηχητικά εφέ

Αρνητικά:
- Αρκετά μειωμένα fps στις μάχες
- Το autosave δεν λειτουργεί πάντα
- Τα save files μπορεί να καταστραφούν
- Ορισμένα mechs είναι εκνευριστικά αργά
- Θυμίζει υπερβολικά το Company of Heroes

Βαθμολογία
Γραφικά 7
Ήχος 8
Gameplay 7
Σεναριο 7
Αντοχη 5
Γενικα 7.5

Ένα διαφορετικό 1920 με ρομπότ, εκρήξεις και επανάσταση.

Γιώργος Σκένδρος

 

NEWS   VIEW ALL

Iron Harvest

[Αρχική δημοσίευση: 3/11/16] Η ανεξάρτητη Γερμανική εταιρεία ανάπτυξης KING Art Games μόλις ανακοίνωσε το Iron Harvest, ένα Real-Time Strategy που θα εξελίσσεται σε μία εναλλακτική πραγματικότητα το...
Posted (02 Sep 2020)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Frazzle (Level 19) 24/11/2021 12:25
Ίσως το δοκιμάσω μετά το AOE4. Eυχαριστούμε για το review.
Score 7.5
7.38 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: RTS
Developer: King Art Games
Publisher: Deep Silver
Διάθεση: Deep Silver
Players: 1-6
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 64-bit Επεξεργαστής Intel(R) Core(TM) i5-4460 ή ισοδύναμο AMD Μνήμη: 8GB RAM Κάρτα γραφικών: GeForce GTX 960 or AMD equivalent, 4 GB VRAM Χώρος στο δίσκο: 30 GBhttps://kingart-games.com/games/7-iron-harvest/
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PC: 1/9/2020 PS5, Xbox Series X: 26/10/2021
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
5
Castlevania   (8.5)
8
F1 2021   (8.4)
10
Psychonauts 2   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

Notification