Total War: Warhammer 3

Hot
REVIEWED ON PC   Mac  

Σώστε τον Βασιλιά.

Σώστε τον Βασιλιά.

Σώστε τον Βασιλιά.

Το table-top στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη σειρά RTS, τροφοδότησε τον τίτλο της Sega με ένα σωρό factions και η εμπειρία δεκαετιών που χαρακτηρίζει την Creative Assembly, την έχει βοηθήσει να εξελίξει αντίστοιχα το gameplay όπως το φανταζόμασταν. Η δοκιμή του sci-fi σκηνικού τελικά πέτυχε και η νέα έκδοση καταφέρνει να είναι στο ίδιο επίπεδο με της προηγούμενης ή ακόμη καλύτερα ένα μικρό σκαλοπάτι καλύτερη.

Ο χειμώνας και ο χαμένος Βασιλιάς
Σύμφωνα με το σενάριο, το οποίο τολμώ να πω ότι δεν εντυπωσιάζει σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη της σεράς, στη χώρα του Kislev, ένας χειμώνας επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ο Ursun, The Bear-God εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Για επτά χρόνια το Kislev ζει έναν ατελείωτο χειμώνα. Οι αδερφοί Barkov, ο Yuri και ο Gerik, στέλνονται από την Tzarina Katarin (Ice Queen του Kislev) σε μία αποστολή στα βόρεια για να βρουν τον χαμένο Θεό. Θα πρέπει να εντοπίσετε για ποιο λόγο χάθηκε, καθώς προφανώς και βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ όπως είναι αναμενόμενο θα κληθείτε για άλλη μια φορά να περάσετε τις πύλες…της κολάσεως, για την σωτηρία της χώρας σας.

Ο λόγος της αποστολής αυτής είναι ότι ο βασιλιάς Ursun διαθέτει ανυπολόγιστη δύναμη η οποία δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια. Αν γίνει κάτι τέτοιο, όποιο faction αποκτήσει την δύναμη αυτή θα είναι πλέον πανίσχυρο. Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι δεν απαιτείται αυτή τη φορά να καταστρέψετε όλες τις εχθρικές φυλές στο map για να ολοκληρώσετε το single-player campaign. Μπορείτε όμως προαιρετικά να παίξετε πολύ επιθετικά ενάντια στα άλλα factions, αν δείτε ότι κινούνται απειλητικά με στόχο να αρπάξουν την δύναμη του Bear-God. Γιατί τότε…την έχετε πολύ άσχημα.Old but gold
Ο πυρήνας του gameplay δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες αλλαγές. Ακολουθεί την κλασική τακτική με την turn-based διαχείρισης πόρων και κίνηση στον χάρτη και τις real-time μάχες. Η πρώτη σας δουλειά στο single-player campaign με τα οκτώ διαθέσιμα factions, είναι να δημιουργήσετε μια ισχυρή αυτοκρατορία με ανεπτυγμένες πόλεις και γεμάτα ταμεία. Στην συνέχεια, φτιάχνετε πανίσχυρους στρατούς και τους οδηγείτε μέσα από τα ρήγματα, όταν αυτά ανοίγουν ανά κάποιες δεκάδες γύρους. Εκεί θα εξοντώσετε όσους δαιμονικούς στρατούς σας επιτεθούν και θα πολεμήσετε σε μια γενική μάχη που προηγείται της εμφάνισης του αρχιδαίμονα του τόπου.

Η νέα καινοτομία του Total War: Warhammer III είναι οι survival μάχες στα χαοτικά realms, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με Tower Defense, με σημεία που πρέπει να πιάσετε, ενισχύσεις που θα λάβετε, οχυρώσεις που θα βάλετε και κύματα εχθρών που σας επιτίθενται διαδοχικά. Το tutorial του single player campaign είναι από τα καλύτερα της σειράς Total War και σας μαθαίνει πολύ καλά όλους τους μηχανισμούς του gameplay. Σαν σενάριο θα σας αρέσει εξίσου γιατί εξηγεί πως δημιουργήθηκε ο ισχυρότερος faction lord του παιχνιδιού.

Πολιορκώντας πόλεις στο Total War: Warhammer III θα παρατηρήσετε σημαντικές βελτιώσεις στην μορφολογία του εδάφους που αλλάζουν τον τρόπο προσέγγισης σας. Θα πολεμήσετε σε γεφύρια και υπόγεια περάσματα, θα προελάσετε σε ανηφόρες και κατηφόρες, θα στήσετε παγίδες σε στενά μέρη για όσους... άτυχους προσπαθήσουν να σας επιτεθούν. Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι ο μεγαλύτερος της σειράς Total War: Warhammer και το περιεχόμενο δείχνει ατελείωτο. Το A.I. εμφανίζεται βελτιωμένο από τους περασμένους τίτλους, και αυτό φαίνεται περισσότερο στην σωστή διαχείριση της αυτόματης μάχης. Όταν βαριέστε, θέλετε η μάχη να εξελιχτεί γρήγορα και επιλέγετε την αυτόματη διεξαγωγή της. Στο παρελθόν είχατε δει αδύναμους στρατούς να νικούν τον πανίσχυρο δικό σας για ανεξήγητους λόγους. Εδώ, ότι ακριβώς υπόσχεται η πρόβλεψη της μάχης, αυτό συμβαίνει.

Το τελευταίο παιχνίδι της τριλογίας προσφέρει βίαιες μάχες και πλούσια διαχείριση πόρων, στις σωστές δόσεις.

Τα οκτώ factions του Total War: Warhammer III, έχουν μεγάλο αριθμό θετικών στοιχείων και δεν μοιάζει σε τίποτα το ένα με το άλλο. Διατηρούν επίσης πολύ καλό balancing και αν πειραματιστείτε σίγουρα θα βρείτε ακόμα και παραπάνω από ένα που να ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού σας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα παίξετε το single player και με τα οκτώ άρα ανεβάζει την διάρκεια του παιχνιδιού και το replayability σε πολύ ψηλά επίπεδα. Τα εντυπωσιακότερα factions είναι τα δαιμονικά γιατί ειδικεύονται σε άλλο τρόπο παιχνιδιού η καθεμιά.

Οι στρατιές του Khorne για παράδειγμα δεν ξέρουν τι πάει να πει μαγεία, ειδικεύονται όμως στις σκληρές μάχες σώμα με σώμα. Αντίστροφα, οι δυνάμεις του θεού Tzeentch χρησιμοποιούν μαγεία και ranged fighters για να αποδεκατίσουν τους εχθρούς τους. Ο δυνατότερος faction lord στο νέο Total War: Warhammer είναι ο Daemon Prince, ηγέτης των Daemons of Chaos. Ο δαιμονικός πρίγκιπας έχει την δυνατότητα να αντικαθιστά τα μέλη του με ισχυρότερα και να αλλάζει διαρκώς την εμφάνισή του ενώ το faction του συνδυάζει τις ιδιότητες όλων των δαιμονικών factions, παρέχοντας τρομερή ευελιξία στην διαχείριση των δυνάμεων σας. Τα factions Grand Cathay και Kislev έχουν τεράστιες ομοιότητες με ιστορικές αυτοκρατορίες και έθνη, με την Κίνα οι πρώτοι και με την Ρωσία οι δεύτεροι. Διαθέτουν τρομερές μονάδες, μεταμορφωτικές ικανότητες και νέα game mechanics σαν την δημιουργία εμπορικών καραβανιών.

Η διαχείριση πόρων στο Total War: Warhammer III είναι τόσο καλή όσο και σε όλα τα Total War. Κατακτάτε πόλεις, τις αναπτύσσετε, αυξάνετε τον πληθυσμό, παράγετε τεράστιο πλούτο, συνάπτετε διπλωματικές σχέσεις και βλέπετε ότι αυτές έχουν αλλάξει προς το καλύτερο με την εισαγωγή των φυλακίων. Τα φυλάκια σας προφυλάσσουν από αιφνιδιαστικές επιθέσεις στα σύνορα και σας επιτρέπουν να εκπαιδεύσετε τις μονάδες των συμμάχων σας.

Το multiplayer χωρίζεται σε τρία campaigns με αρκετά άτομα να συμμετέχουν στο... γλέντι. Έχετε την επιλογή να παίζετε ταυτόχρονα τους γύρους με τους άλλους παίκτες και έτσι επιταχύνεται πάρα πολύ η εξέλιξη της παρτίδας που ξεκινήσατε. Φυσικά η δυσκολία ανεβαίνει κατακόρυφα όμως οι τεράστιες μάχες με πολλές χιλιάδες στρατιώτες μεταξύ των συμμάχων σας και των αντιπάλων αξίζουν τον κόπο μόνο και μόνο για το υπερθέαμα. Το multiplayer mode που μοιάζει με τα Survival Battles ξεχωρίζει με την κατάληψη συγκεκριμένων σημείων και την απόκτηση πόντων που ξοδεύετε σε πολύτιμες ενισχύσεις.

Οι επικές μάχες θέλουν και επικό τεχνικό τομέα
Η Creative Assembly θέλησε για άλλη μια φορά να δώσει μεγαλύτερο βάρος στο gameplay, παρά στον τεχνικό τομέα. Με αυτό το σκεπτικό, το Total War: Warhammer III αποδίδει καλά σε συστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το δοκιμάσαμε σε PC με GPU RTX 3070 και CPU AMD Ryzen 5 3600. Σε συστήματα που κινούνται στις χαμηλές απαιτήσεις, υπάρχουν πτώσεις στα frames.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, οι μονάδες έχουν απλά έναν βασικό σχεδιασμό και μικρή βελτίωση στα animations. Όμως το περιβάλλον παρουσιάζει διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό. Για παράδειγμα τα maps που έχουν φωτιές και σκηνικό κόλασης απεικονίζονται πολύ πιο όμορφα και εντυπωσιακά, σε σχέση με τα χιονισμένα περιβάλλοντα, όπου για ανεξήγητο λόγο οι ροζ αποχρώσεις στο χιόνι "χαλάνε" αρκετά το συνολικό αποτέλεσμα. Στα οπτικά εφέ και στα τέρατα του περιβάλλοντος υπάρχουν πολλές καλές λεπτομέρειες, ενώ το soundtrack και τα ηχητικά εφέ είναι απλά επικά. Σας βάζουν επιτυχώς στο κλίμα του παιχνιδιού.

Η πιο ολοκληρωμένη έκδοση της σειράς
Tο Total War: Warhammer III συνδυάζει όλο το περιεχόμενο της τριλογίας και σεναριακά είναι η αποκορύφωσή της. Θα σας κρατήσει πάρα πολλές ώρες με την αντοχή του και την ποικιλία των modes του, περισσότερο δε με το multiplayer. Θα απολαύσετε τις ατελείωτες μάχες με τους αληθινούς και τους διαδικτυακούς φίλους σας. Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα σε όλα τα επίπεδα, από τα γραφικά του μέχρι το voice acting. Περιμένουμε να δούμε αν το επόμενο Total War θα μπορέσει να αγγίξει την ποιότητα αυτής της τριλογίας, και ελπίζουμε να το κάνει.

Θετικά:
- Ποικιλία στα factions και το balancing
- Objectives που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον
- Πολλές βελτιώσεις σε gameplay
- Τεχνικά πιο ολοκληρωμένο από τα προηγούμενα
- Σωστά δομημένο multiplayer

Αρνητικά:
- Μέτριο σενάριο
- Ορισμένα maps ήθελαν βελτιώσεις στο σχεδιασμό
- To campaign μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης κουράζει

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.2

Το πιο ολοκληρωμένο κεφάλαιο σε μια επική τριλογία.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Frazzle (Level 20) 13/03/2022 18:50
Λογικά θα του δώσω μια ευκαιρία μετά το Elden Ring, ευχαριστούμε για το review.
#2 Stephen King (Level 10) 14/03/2022 00:49
Είναι έπος παιδιά! Το πήρα προχθές. Ακόμα έχω πολύ δρόμο.
Ωραίο review. Εχω παιξει ολη την σειρα Total war Warhammer εννοείται!
#3 cookieclickerorg (Level 1) 15/03/2022 20:15
Awesome game you can make more practice on cookie-clicker.org
Score 8.2
8.3 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Real-Time Strategy, Turn-Based Tactics
Developer: Creative Assembly
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1-8
Requirements: RAM: 6 GB, Επεξεργαστής σειράς Intel i3/Ryzen 3, Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 64-bit, Κάρτα γραφικών 2GB Nvidia GTX 900/AMD σειρά RX 400, Χώρος στο σκληρό δίσκο 120GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 17/2/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification