Teardown

Hot
REVIEWED ON PC  

Ληστείες και καταστροφές.

Ληστείες και καταστροφές.

Ληστείες και καταστροφές.

Το Teardown είναι ένα Puzzle Action που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από την Tuxedo Labs. Το video game διαθέτει levels κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από καταστρέψιμα voxels. Κάθε mission διαθέτει ένα σύνολο στόχων που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα λεπτό. Κατά τη διάρκεια της φάσης εγκατάστασης, η οποία δεν έχει χρονικό περιορισμό, μπορεί να δημιουργηθεί μια διαδρομή για να ολοκληρωθούν αυτοί οι στόχοι το συντομότερο δυνατό, αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο του level.

Το Teardown χρησιμοποιεί μια ιδιόκτητη μηχανή που αναπτύχθηκε από τον Dennis Gustafsson, ο οποίος, σε συνεργασία με τον Emil Bengtsson, τη χρησιμοποίησε για διάφορα πρωτότυπα games. O Gustafsson ανακοίνωσε το παιχνίδι ως Teardown τον Οκτώβριο του 2019. Έγινε διαθέσιμο ως early access κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2020 και έτυχε θετικών κριτικών.

teardown 1

To Τeardown ξεκινάει και σας βάζει κατευθείαν στο κλίμα του καθώς σας χαρίζει μια βαριοπούλα και έναν πυροσβεστήρα, για να σπάτε πόρτες και να σβήνετε πυρκαγιές. Ανάλογα τα εργαλεία που έχτε στο χέρι σας μπορείτε και να κατεδαφίσετε συγκεκριμένα κτίρια. Οι ικανότητα σας για καταστροφή εξαρτάται από τα εργαλεία σας.  Καθώς προχωράτε, ξεκλειδώνετε πιο ισχυρά εργαλεία και όπλα, όπως rocket launchers, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ατελείωτα πυρομαχικά και πρέπει να φροντίσετε να χρησιμοποιήσετε το κάθε ένα από αυτά προσεκτικά χωρίς να τελειώσουν νωρίς. Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικό πράγμα από το να ανεβαίνετε σε κάποιο από τα οχήματα και να περνάτε μέσα από τοίχους ενώ καταστρέφετε τοίχους και το όχημα σας.

Σημαντικό είναι επίσης ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα όπλα σας για να σπάσετε ακόμα περισσότερα πράγματα. Δεν θα μπορέσετε να συγκρατηθείτε και θα δοκιμάσετε κάθε εργαλείο και όπλο σε διάφορες επιφάνειες και αντικείμενα. Αναλαμβάνετε το ρόλο ενός κατεδαφιστή σε μια αποτυχημένη εταιρεία κατεδαφίσεων, που πείθεται να αναλαμβάνει δουλειές καταστροφής και κλοπής των περιουσιών άλλων ιδιοκτητών, να διαχειρίζεται τα συνδυασμένα συστήματα και την καταστροφή του αναφερόμενου κόσμου του παιχνιδιού πριν αποδράσει αφού διαπράξει σταδιακά πιο κακουργηματικά εγκλήματα.

Ένα campaign γεμάτο περιορισμούς
Παρά το γεγονός ότι έχετε αρκετή ελευθερία στο παιχνίδι είναι αρκετά περιοριστικό το γεγονός ότι δεν μπορείτε να γκρεμίσετε συγκεκριμένα κτίρια, τα οχήματα σας καταστρέφονται και οι σφαίρες σας είναι περιορισμένες. Υπάρχει αρκετός περιορισμός παρά τον χαρακτήρα του παιχνιδιού ως sandbox. Θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια σημεία υπάρχει μια συνεχόμενη επαναλαμβανόμενη πορεία η οποία θα μπορούσε να σας κουράσει. Το campaign αν και είναι αρκετά ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται από μεγάλο περιορισμό και λόγω της πλοκής και των στόχων που έχετε καθώς πρέπει να προσέξετε για συναγερμούς, πυρκαγιές και πολλά ακόμη.

Οι οδηγίες για την αποστολή σας έρχονται μέσω mail στο PC σας, το οποίο δεν καταστρέφεται δυστυχώς. Στην επιλογή που έχετε για να παίξετε εκτός του campaign θα μπορέσετε πραγματικά να χαρείτε τις δυνατότητες που σας δίνονται τόσο με τα εργαλεία όσο και με τα οχήματα που διαθέτετε. Η φωτιά είναι αρκετά επικίνδυνη και θα πρέπει να προσέξετε όταν αρχίσει να μεταφέρεται από το ένα σημείο στο άλλο και να αποφύγετε να ακουμπήσει έυλεκτα υλικά. Θα χρειαστεί να ανοίξετε νέες διόδους διαφυγής και να φροντίσετε να μην προκαλέσετε νέα προβλήματα με την καταστροφή που θα προκαλέσετε σε όλο το περιβάλλον του παιχνιδιού.

teardown 2

Modes για να σπάσουν την ρουτίνα
To Challenge mode προσφέρει πρόσθετους τύπους λειτουργίας παιχνιδιού που θα βρεθείτε σε χάρτες που έχετε ξεκλειδώσει στο campaign. Οι προκλήσεις εδώ είναι αρκετά διασκεδαστικές και θα μπορέσετε να περάσετε αρκετές ώρες προσπαθώντας να βρείτε άκρη στους δύσκολους γρίφους προσεκτικής καταστροφής. Το mode Mayhem, σας δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία σας και έχετε ένα λεπτό για να καταστρέψετε τα πάντα γύρω σας. Το mode Hunted τοποθετεί ένα ελικόπτερο πάνω από το κεφάλι σας και εσείς πρέπει να μαζέψετε διάφορα αστέρια.

Τα modes αυτά σπάνε τη μονοτονία και τους περιορισμούς του campaign χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσετε οτιδήποτε ή να περιμένετε για να εισέλθει κάποιο νέο εργαλείο στην κατοχή σας. Κάθε level σας αφήνει απεριόριστο χρόνο για να εξερευνήσετε και να σχεδιάσετε τη ληστεία σας. Συνήθως υπάρχει ένας συναγερμός που μπορεί να ενεργοποιηθεί, όπως συναγερμός που ενεργοποιείται όταν οι φλόγες φτάσουν σε μια ορισμένη πυκνότητα ή όταν ένα αντικείμενο αποσυνδέεται από έναν αισθητήρα.

Συναγερμοί και φωτιές που πρέπει να αποφύγετε
Το Teardown σας επιτρέπει να καταστρέψετε ότι υπάρχει, είτε πρόκειται για Ο ρόλος σας είναι απλός, είστε ένας εμπειρογνώμονας κατεδαφίσεων και μεταφέρεστε σε διάφορες περιοχές για να καταστρέψετε συγκεκριμένος στόχους. Διάφορες μικρές ληστείες και οι αποφυγές συγκεκριμένων αντικειμένων που είναι όλοι συνδεδεμένοι σε ένα σύστημα συναγερμού, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συνηθίσετε. Οι στόχοι είναι απλοί και πρέπει να δημιουργήστε την δική σας διαδρομή μέσα στο χάρτη χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σας, ώστε να μπορέσετε να φτάσετε στον στόχο προτού οι συναγερμοί που θα ενεργοποιήσετε καλέσουν την ασφάλεια. Το AI είναι προγραμματισμένο να σας κυνηγήσει και να χάσετε, μόλις χτυπήσει ο συναγερμός.

teardown 4

Μία βαριοπούλα και όρεξη για κατεδάφιση

Τα περισσότερα επίπεδα είναι φτιαγμένα από voxels με διάφορα υλικά για να σχηματίσουν μια pixelated αναπαράσταση αντικειμένων του πραγματικού κόσμου, ενώ τα levels χρησιμοποιούν ρεαλιστικό φωτισμό ο οποίος δίνει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Κάποια υλικά, όπως ο βράχος και το βαρύ μέταλλο, είναι εντελώς άφθαρτα, άλλα, όπως το ξύλο, μπορούν να καούν και να πάρουν φωτιά και να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η αρχική σας βαριοπούλα μπορεί να διαλύσει πιο αδύναμες κατασκευές, αλλά τα όπλα και τα εκρηκτικά διαπερνούν πιο ισχυρά υλικά, ενώ το φλόγιστρο μπορεί να κάψει πράγματα και να κόψει κάποιο μέταλλο. Αξιοσημείωτα είναι τα physics τα οποία ξεχωρίζουν ιδιαίτερα όταν καταστρέφετε ένα κτίριο και πέφτουν χαλάσματα παντού. Εξίσου καλά είναι τα physics και των οχημάτων παρά το γεγονός ότι είναι κάπως δυσκίνητα.

Όμορφα voxels και καλός φωτισμός
Τα γραφικά με τα voxels μπορεί να μην μοιάζουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά ωστόσο ο φωτισμός και τα χρώματα τα οποία θα αντικρύσετε είναι πραγματικά όμορφα και ευχάριστα. Σημαντικό είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο το παιχνίδι διαχειρίζεται τις σκιές και τον τρόπο με τον οποίο ακουμπάνε τα αντικείμενα. Είναι αρκετά εντυπωσιακό για ένα video game που πολλοί θα χαρακτήριζαν Minecraft καταστροφής να έχει τέτοια ατμόσφαιρα τόσο από τον φωτισμό όσο και από τα voxel γραφικά.

Yπάρχουν περιπτώσεις "αιωρούμενων voxel". αλλά και περιπτώσεις φωτιάς σε εύφλεκτα υλικά, η οποία μπορεί να σβήσει με τον πυροσβεστήρα σας. Μπορείτε να κατασκευάσετε γέφυρες ή να δέσετε αντικείμενα σε άλλες κατασκευές. Ορισμένα αντικείμενα συνδέονται με συναγερμούς σε ορισμένα  levels που θα ειδοποιήσουν την ασφάλεια και θα σας δώσουν 60 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσετε τον στόχο σας και να διαφύγετε πριν αποτύχει η αποστολή. Ο ήχος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και πολλές φορές θα πειραματιστείτε χτυπώντας διάφορες επιφάνειες ακούγοντας τους ήχους και βλέποντας αν καταστρέφονται όλα. Σε στιγμές καταστροφής ο ήχος είναι αρκετά ικανοποιητικός ωστόσο αρκετά μονότονος με εφέ που δεν ξεχωρίζουν. Αρκετά ικανοποιητική ήταν και η μουσική η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως royalty free κομμάτι μυστηρίου το οποίο χάνεται πίσω από τους ήχους των οχημάτων που βρυχούνται όσο καταστρέφετε τον κόσμο γύρω σας.

teardown 3

Καταστροφές χωρίς επιστροφές
Μια σύντομη εμπειρία καταστροφής σας περιμένει με αρκετά πράγματα και περιοχές να καταστρέψετε, με πολλά εργαλεία και διάφορους γρίφους να σας ζορίσουν. Αυτό που είναι αρκετά εκνευριστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τα αντικείμενα καθώς θα χρειαστεί να τραβήξετε τις πόρτες για να ανοίξουν ή να σύρετε συγκεκριμένα αντικείμενα που απλά θα μπορούσαν να λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα διασκεδαστικό video game το οποίο θα χρειαστεί να αναλάβετε τον ρόλο ενός «ληστή-καταστροφέα» ο οποίος δεν διστάζει καθόλου και έχει σκοπό να πετύχει το σκοπό του όσο καταστροφή και αν προκληθεί. Μετά από 20 ώρες παιχνιδιού και αφού εξαντλήσετε όλα τα modes και όλους τους τρόπους καταστροφής δύσκολα θα βρείτε λόγο να επιστρέψετε.

Θετικά:
- Περιβάλλον που μπορείτε να διαλύσετε ολοσχερώς
- Πολύ καλά physics
- Γρίφοι με ενδιαφέρον
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά:
- Μέτρια ηχητικά εφέ
- Αρκετά επαναλαμβανόμενο 
- Τα modes δεν είναι κάτι ιδιαίτερο
- Σχετικά σύντομη διάρκεια
- Κάπως δύσχρηστοι χειρισμοί σε κάποιες περιπτώσεις

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Σενάριο: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 8

Αρπάξτε ότι μπορείτε και καταστρέψτε τα πάντα στο πέρασμα σας.

Γιώργος Σκένδρος

%MCEPASTEBIN%

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.6
7 User Score
(2 votes )
User Reviews 0
Genre:
Developer: Tuxedo Labs
Publisher: Tuxedo Labs
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 Επεξεργαστής: Quad Core CPU RAM: 4 GB Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 1060 or similar. 3 Gb VRAM. Χώρος στον δίσκο: 4 GB available space Πρόσθετες Σημειώσεις: Intel integrated graphics cards δεν υποστηρίζονται.
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 21 Απριλίου, 2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification