Knockout City

Hot
Θέλετε να παίξουμε...μήλα;

Θέλετε να παίξουμε...μήλα;

Θέλετε να παίξουμε...μήλα;

Θυμάστε όταν ήμασταν μικροί και μαζευόμασταν κάθε απόγευμα στις 7 στα γήπεδα της γειτονιάς μας, αφού είχαμε τελειώσει τα μαθήματά μας (γελάω), και παίζαμε το πασίγνωστο παιχνίδι Μήλα; Ε, ήρθε η ώρα να το ξαναθυμηθείτε ή όποιος δεν το ξέρει να το μάθει, αρπάζοντας την ευκαιρία που σας δίνει η Velan Studios με το Knockout City.

To Action-game αναπτύχθηκε από τη Velan Studios και εκδόθηκε από την Electronic Arts (πλέον έχει αποχωρήσει). Κυκλοφορεί για PC, XBOX One, Nintendo Switch και PS4 από τον Μάϊο του 2021. Έχει μόνο multiplayer mode και το καλό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα cross-play. Βρίσκεται στην 6η σεζόν και επίσημα (από την 1η Ιουνίου), free to play για όλους. Μπορούμε να μιλήσουμε για μια πρωτοτυπία της Velan καθώς παίζουμε Team Deathmatch και αντί να πυροβολούμε με όπλα, «πυροβολούμε» κυριολεκτικά με μπάλες τον αντίπαλο, είναι κάτι όμορφα πρωτόγνωρο που το εκτίμησαν παίκτες και κριτικοί ανά την υφήλιο.

image

Και πώς να μην εκτιμήσεις ένα παιχνίδι της συγκεκριμένης αμερικανικής εταιρείας που έβγαλε και το Mario Kart Live: Home Circuit και δέχτηκε θετικές κριτικές και από τις 2 πλευρές. (Το Metacritic του έβαλε 75/100, στην Ιαπωνία την πρώτη εβδομάδα πούλησε 73.918 κομμάτια κάνοντάς το το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα και ήταν υποψήφιο για την κατηγορία Best Family στο Τhe Game Awards 2020. Και όλα αυτά με το παρθενικό της ξεκίνημα!) Επίσης, το αξιοσημείωτο είναι ότι με ένα μόνο παιχνίδι στο βιογραφικό της, τράβηξε το βλέμμα της Ε.Α. πάνω της και ο καρπός αυτού του γάμου φέρει το όνομα Κnockout City. Πέρα του ότι αργότερα είχαμε ένα διαζύγιο, παρατηρούμε ότι η Velan Studios είναι πολύ καλή κηδεμόνας και το παιχνίδι έχει μεγαλώσει και έχει ωριμάσει σταδιακά.

Πως φτάσαμε ως εδώ;
Η επίσημη ανακοίνωση του τίτλου Dodgeball έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 μέσω της Nintendo Direct. Έπειτα, ακολούθησε η Βeta από τις 2 Απριλίου 2021 μέχρι τις 4 Απριλίου 2021 για PC και κονσόλες. Άξιες λόγου είναι και οι 3 ανακοινώσεις τις οποίες προέβη τότε η Velan Studios. Πρώτον ότι ο τίτλος της θα είναι δωρεάν στους συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate και ΕΑ Play. Δεύτερον, ότι λίγο αργότερα το παιχνίδι θα είναι δωρεάν για τις πρώτες 10 μέρες κυκλοφορίας και μετά από αυτά το BETA θα είναι δωρεάν μέχρι ο παίκτης να φτάσει Level 25.

H αλήθεια να λέγεται πάντα μεταξύ μας, δεν υπάρχει άλλο game το οποίο να μπορείτε να το συγκρίνετε ή να πείτε ότι μοιάζει. Είναι ένα Dodgeball combat παιχνίδι με αρκετούς χάρτες και αρκετά modes που όλο και ανανεώνονται και προσθέτονται και άλλα με σκοπό να μην βαρεθείτε ποτέ. Ακόμα να βρείτε; Στα λόγια μου έρχεστε. Οπότε καθίστε αναπαυτικά και χαθείτε στην πρωτόγνωρη τρέλα του Knockout City.

To Knockout City όπως προείπαμε είναι ένα team-based multiplayer videogame που βασίζεται στο άθλημα Dodgeball. Στο λανσάρισμά του είχε 4 modes και 5 maps. Όλοι οι χάρτες λαμβάνουν χώρα σε μια φουτουριστική μητρόπολη ονόματι Knockout City, αλλά αυτό που ξεχωρίζει τον έναν χάρτη από τον άλλο είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

image

Tι να πρωτοπαίξετε;
Τα αρχικά τέσσερα modes είναι το Team KO, με 10 ΚΟs νικάτε τον γύρο. Με 2 γύρους νικάτε τον αγώνα. Το Party Team KO, Team KO απλά έχετε special balls. Το Diamond Dash, πρέπει να ξεκάνετε τους εχθρούς σας και να τους κλέψετε τα διαμάντια. Με 30 διαμάντια νικάτε τον γύρο. Με 2 γύρους νικάτε τον αγώνα. Και το Face off, one-a-one battle όσο ο χάρτης συρρικνώνεται. 3 ΚΟs νικάτε τον γύρο, 2 γύροι νικάτε τον αγώνα. Χωρίς warnings, χωρίς special balls, χωρίς Respawn with the ball, χωρίς Respawn with radar.

O χειρισμός είναι πολύ απλός που μέσα σε 2-3 matches μπορείτε να τον μάθετε εύκολα. Επιπροσθέτως, κάνει χρήση του touch-pad, πράγμα που βλέπουμε σπάνια σε παιχνίδια του PS4. Καλό θα ήταν να μην παραλείψετε το tutorial γιατί έτσι θα είστε αρκετά ικανότεροι στη μάχη σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

 image

Για τα όπλα τώρα, το μόνο που θα παρατηρήσετε είναι ότι όπλα=μπάλες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί εκτός από την μπάλα που μπορείτε να τη βρείτε σε διάφορα σημεία μέσα στον χάρτη, μπορείτε να γίνετε και ο ίδιος μπάλα και να σας πετάξουνε στον αντίπαλο οι συμπαίκτες σας. (Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς από την ανάποδη).

Επίσης, εκτός από την κανονική υπάρχει η Moonball, όπου έχει σχέση με τη βαρύτητα και όσο την κρατάτε μπορείτε να πηδήξετε ψηλότερα και αν χτυπηθείτε από αυτή θα φύγετε πετώντας. Η Bomb ball, όπου (όπως καταλάβατε) αρχίζει να μετράει αντίστροφα τη στιγμή που την πιάνετε και σκάει τη στιγμή της επαφής. Και η Boomerang ball, (6η σεζόν), όπου και όποιον χτυπήσετε, ξαναγυρνάει σε εσάς.

image

Έχω και glider, πάμε μια βόλτα;
Σημαντικό είναι και το customization του συγκεκριμένου τίτλου αφού κάθε χαρακτήρας έχει 17 cosmetic slots με διαφορετικά ρούχα, skins κ.α. Ακόμα, μπορείτε να ελέγξετε τα μαλλιά του, τον εξοπλισμό του, τα φυσικά χαρακτηριστικά του, το glider του και πολλά άλλα.

Κάθε φορά που κάνετε spawn σε ένα match θα σας δοθεί τυχαία ένα από τα παρακάτω superpowers: Ballform bounce, όπου όταν είστε σε σχήμα μπάλας τα bounce pads μπορούν να σας πετάξουν πολύ μακριά. X-Ray Vision, μπορείτε να ταγκάρετε και να δείτε παίκτες μέσα από τοίχους. Charge-up, που κερδίζετε παραπάνω overcharge όταν πιάνετε ή όταν πασάρετε την μπάλα. Strength, όπου μπορείτε να πιάσετε αντιπάλους χτυπώντας τους. Healing Powers, που ξανακερδίζετε τη χαμένη καρδιά σας ώρα με την ώρα. Και Double jump, όπου μπορείτε να πηδήξετε ξανά στον αέρα.

image
Συνεχίζοντας, η 6η σεζόν που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, σας βάζει στο τρυπάκι να χρησιμοποιήσετε την Boomerang Ball. Το League Play γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με ακόμα περισσότερα Player Icons, exclusive cosmetics κτλ. και crossover με το Among Us.

Καλή προσπάθεια, αλλά μπορείς και καλύτερα
Σχετικά με την ανάλυση και τα fps έχετε ένα αξιοπρεπές Native 4K στα 60fps στο Quality mode και 1440p στα 120fps στο Performance Mode στο PS5. Αντίστοιχα, στο XBOX Series X έχετε 1620p, στα 120fps. Η έκδοση που το έπαιξα ήταν του PS4, με 1080p σε 60fps. Πράγμα καλό.

Από θέμα γραφικών έχουμε τη μηχανή της Viper που έχει κάνει και άλλα android παιχνίδια και στο Knockout City έχει βάλει τα δυνατά της για το καλύτερο, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάλι κάτι το καρτουνιστικό. Υπάρχει πολύ χρώμα, έντονος φωτισμός σε κάποια σημεία, που δεν ξέρω αν θα άρεσε σε όλους.

 image

Ηχητικά τώρα, συνεχίζουμε στην ίδια κλίμακα αφού το soundtrack του παιχνιδιού είναι σαν να το ξέχασαν και να το πέταξαν τελευταία στιγμή στο παιχνίδι γιατί απλά χρειαζόταν. Το μόνο καλό ήταν τα ηχητικά εφέ της μπάλας όπως και οι προσπάθειες των παικτών όταν βρίσκονται σε επαφή με αυτήν.

Μία μέτρια εμπειρία
Εν κατακλείδι, το Knockout City απευθύνεται σε όλους τους gamers εκεί έξω που θέλουν απλώς να σκοτώσουν την ώρα τους με καλή παρέα. Με την 6η σεζόν έγινε free-to-play και είναι πολύ απλό στη χρήση του. Υπάρχουν συνεχώς πολλά updates με καινούρια πράγματα, αλλά όσο και να μην το αφήνει σε ησυχία η Velan Studios θα παραμείνει ένα παιχνίδι που απλά ο ένας θα πετάει την μπάλα στα μούτρα του άλλου.

Θετικά:
- Πολύ απλό στη χρήση του.
- Ποικιλία σε customization παικτών, gliders κτλ.
- Η μία μπάλα είναι καλύτερη από την άλλη.

Αρνητικά:
- Βαρετό από κάποια στιγμή και μετά
- Λίγα maps.
- Οποιοδήποτε update, δεν αλλάζει κάτι ριζικά. 

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 6
Gameplay: 7,5
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.5 

Μία διασκεδαστική αλλά αρκετά "ρηχή" στην υλοποίηση online εμπειρία.

Δημήτρης Λέφας

NEWS   VIEW ALL

Το Knockout City έγινε free-to-play

[Αρχική δημοσίευση: 24/2/22] Το Knockout City θα γίνει free-to-play, ενώ η Electronic Arts παραιτείται από publisher. Η εταιρεία ανάπτυξης Velan Studios θα είναι και στο εξής και publisher του παιχ...
Posted (02 Jun 2022)

Το Knockout City θα είναι δωρεάν για όλους μέχρι να φτάσετε στο level 25

[Αρχική Δημοσίευση: 13/5/21] Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι το Knockout City θα είναι free-to-play για 10 ημέρες, από τις 21/5 και ώρα 16:00, μέχρι και τις 30/5. Το Online Multiplayer game, εμπνευσ...
Posted (02 Jun 2021)

Knockout City από την ΕΑ

[Αρχική Δημοσίευση 18/2/21] Σήμερα η EA ανακοίνωσε το πιο πρόσφατο video game του προγράμματος EA Originals. Το Knockout City είναι ένα team-based Shooter που το αναπτύσσει η Velan Studios, εταιρία α...
Posted (27 Apr 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.5
7.5 User Score
(2 votes )
User Reviews 0
Genre: Action
Developer: Velan Studios
Publisher: Electronic Arts
Διάθεση: EA Hellas (210-6018800)
Players: 2-8 Online
Requirements: 8 GB RAM, Επεξεργαστής Core i3 6300 Dual Core 3.8 GHz, Κάρτα γραφικών GeForce GTX 660 2GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 15 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 10 64-bit.
Official Website: Κλικ εδώ
Full Game: Download
Release Date: 21/5/2021
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification