The Quarry

Hot
Αποκλεισμένοι στην κατασκήνωση για ένα βράδυ…τι μπορεί να πάει στραβά;

Αποκλεισμένοι στην κατασκήνωση για ένα βράδυ…τι μπορεί να πάει στραβά;

Αποκλεισμένοι στην κατασκήνωση για ένα βράδυ…τι μπορεί να πάει στραβά;

Η Βρετανική Supermassive Games έχει γίνει πλέον ο βασιλιάς των Survival Horror-Cinematic Adventures. Όλα ξεκίνησαν με το Until Dawn το 2015 και από τότε το συγκεκριμένο concept, σε συνεργασία με την Bandai Namco, πήγε ένα βήμα παρά πέρα με την σειρά The Dark Pictures Anthology, η οποία έχει αισίως κυκλοφορήσει τρία ετήσια επεισόδια ως τώρα. Ενώ περιμέναμε το τέταρτο επεισόδιο, The Devil in Me, η Supermassive Games μας έκανε έκπληξη τον Απρίλιο του 2022, ανακοινώνοντας το δεύτερο τίτλο της για φέτος, με ακριβώς την ίδια ιδέα, αλλά ανεξάρτητο από τα Dark Pictures και με publisher την 2Κ. Το The Quarry διαφημίστηκε ως ο πνευματικός διάδοχος του Until Dawn, καθώς θεματικά είναι αρκετά παρόμοια και τον Ιούνιο του 2022 ήρθε στα χέρια μας.

the quarry 1

Καλό Φθηνόπορο;
Η ιστορία διαδραματίζεται στο Hacket’s Quarry, μία παιδική κατασκήνωση, στην τελευταία μέρα του καλοκαιριού. Τα παιδιά της κατασκήνωσης μόλις έφυγαν και οι 8 ομαδάρχες, που είναι και οι πρωταγωνιστές, πρέπει να μείνουν ένα τελευταίο βράδυ, λόγω βλάβης του αυτοκινήτου τους, πριν φύγουν και αυτοί το επόμενο πρωί. Αναμενόμενα όλα πάνε στραβά και βρίσκονται αντιμέτωποι με διάφορους κινδύνους, το οποίους δεν θα αναφέρουμε λόγω spoilers. Παρότι αρχικά όλα τα θέματα δείχνουν να είναι άσχετα μεταξύ τους τελικά συνδέονται με ωραίο τρόπο και δεν μας άφησε παράπονο η γραφή.

Το σενάριο δείχνει μελετημένο και όχι πρόχειρο αλλά και πιο ολοκληρωμένο από τα The Dark Pictures όπου μοιάζουν απλά με επεισόδια μίας σειράς. Στην αρχή χρειάστηκε κάποιο χρόνο μέχρι να πάρει μπρος αλλά δεν ενόχλησε ιδιαίτερα. Φυσικά το τέλος της ιστορίας και η μοίρα του κάθε χαρακτήρα εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνετε. Όπως στο Until Dawn υπήρχε ο ψυχολόγος και στα The Dark Pictures ο Curator, στο The Quarry υπάρχει μια χαρτορίχτρα, την οποία συναντάτε κάθε τόσο και σας μιλάει αινιγματικά για την πρόοδό σας ενώ σας δίνει και διάφορα hints για το μέλλον. Συνολικά το The Quarry μας πήρε περίπου 10 ώρες για να το ολοκληρώσουμε με ένα καλούτσικο τέλος από θέμα θανάτων, ενώ η Supermassive Games έχει δηλώσει ότι υπάρχουν 186 διαφορετικές καταλήξεις.

Game-ταινία με όλη τη σημασία της λέξης
Στον τομέα του gameplay, αν έχετε παίξει κάποιο προηγούμενο τίτλο της Supermassive Games ή οποιοδήποτε cinematic adventure θα ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε. Το μεγαλύτερο κομμάτι του gameplay αποτελείται από επιλογές που πρέπει να κάνετε και quick time events που πρέπει να ολοκληρώσετε, τα οποία έχουν μικρές ή μεγάλες συνέπειες στη συνέχεια της ιστορίας. Ένα μικρό παράπονο που έχουμε αυτή τη φορά από τη Supermassive είναι ότι τα quick time events έγιναν υπερβολικά εύκολα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κουνήσουμε τον μοχλό προς κάποια κατεύθυνση ή να spamάρουμε κάποιο κουμπί. Όπως έχουν δηλώσει αυτό έγινε ώστε το The Quarry να μπορεί να παιχτεί από περισσότερους παίκτες, αλλά περιμέναμε λίγη περισσότερη αλληλεπίδραση.

the quarry 2

Σε αρκετές περιπτώσεις ελέγχουμε κανονικά κάποιο χαρακτήρα αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εξερεύνηση, να αλληλεπιδράσουμε με ορισμένα αντικείμενα και σε πολύ λίγες περιπτώσεις να σημαδέψουμε με όπλο και να πυροβολήσουμε. Σαν επιλογή στο κεντρικό μενού υπάρχει και το Movie mode, με το οποίο το παιχνίδι… παίζεται μόνο του και το παρακολουθούμε ως ταινία. Μόλις ολοκληρώσετε μία φορά την ιστορία και θελήσετε να ξαναπαίξετε, ξεκλειδώνετε την λειτουργία Death Rewind, η οποία σας επιτρέπει, αν έχει πεθάνει κάποιος χαρακτήρας, να τον σώσετε κάνοντας διαφορετικές επιλογές. Όπως είπαμε και πριν αν έχετε ξαναπαίξει οποιοδήποτε τίτλο της συγκεκριμένης κατηγορίας, τότε ξέρετε τι να περιμένετε, όμως αν δεν είστε fan, το The Quarry μάλλον δεν θα σας πείσει.

Από τα πιο ρεαλιστικά πρόσωπα
Τα γραφικά του The Quarry είναι εξαιρετικά, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Supermassive Games. Τα σκηνικά είναι γεμάτα λεπτομέρειες, ωραίους σχεδιασμούς και αρκετά αληθοφανή, ενώ στις λίγες σκηνές που διαδραματίζονται πρωί, το παιχνίδι δείχνει πανέμορφο. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στο motion capture και στα animations των χαρακτήρων. Πέραν του ότι οι χαρακτήρες δείχνουν ρεαλιστικότατοί παίρνουν και πολύ ρεαλιστικές και πειστικές εκφράσεις που δεν βλέπουμε συχνά σε βίντεο games. Σε κάποια πλάνα υπάρχουν κάποιες αστοχίες αλλά το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα μας άφησε αρκετά ικανοποιημένους. Τεχνικά επίσης δεν έχουμε κάποιο παράπονο καθώς δεν εντοπίσαμε κάποιο bug ή framedrop.

the quarry 3

Στον ακουστικό τομέα έχουμε αρκετούς ambient ήχους, έντονα jumpscares και προσεγμένα ηχητικά εφέ που φτιάχνουν μία αρκετά creepy ατμόσφαιρα. Επιπλέον κάθε τόσο ακούγονται κάποια τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες όπως ή Arianna Grande, τα οποία ταιριάζουν αρκετά με την ατμόσφαιρα. Στο θέμα των ερμηνειών έχουμε για άλλη μία φορά αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Μεταξύ άλλων παίζουν οι David Arquette, γνωστός από τα Scream, Lin Shayne, πρωταγωνίστρια των Insidious, Ted Raimi, γνωστός από τα παλιά Spider-Man και αδερφός του σκηνοθέτη Sam Raimi (Evil Dead, Doctor Strange) και άλλοι. Ακόμα και από τα όχι τόσο γνωστά ονόματα δεν έχουμε παράπονα από τις ερμηνείες των χαρακτήρων.

the quarry 4

Until Dawn 2
Το The Quarry είναι ίσως η καλύτερη δουλειά της Supermassive Games μετά το Until Dawn και σίγουρα δεν αποτελεί απλώς μία "αρπαχτή" με την 2Κ, ενδιάμεσα στις κυκλοφορίες των The Dark Pictures. Αναμενόμενα δεν πρωτοπορεί κάπου στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά δείχνει για άλλη μία φορά ότι η φαντασία της Supermassive για εφιαλτικά σκηνικά είναι τεράστια. Ήδη περιμένουμε το The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me, το οποίο έρχεται σε λίγους μήνες. Ο τίτλος του διαδόχου του Until Dawn αξίζει στο The Quarry αν και δεν καταφέρνει να το ξεπεράσει. Το πιο ουσιαστικό παράπονο που έχουμε είναι η υψηλή αρχική τιμή του, η οποία είναι, κατά τη γνώμη μας, διπλάσια από ότι θα έπρεπε. Αν σας αρέσει το συγκεκριμένο είδος Horror games, το The Quarry σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ειδικά όταν πέσει η τιμή του ή όταν προστεθεί στο Game Pass ή στο PS Plus.

Θετικά:
- Εξαιρετικά γραφικά και σχεδιασμός των χαρακτήρων
- Καλογραμμένο σενάριο με πολλές διακλαδώσεις και replayability
- Πολύ καλές ερμηνείες από χολιγουντιανούς ηθοποιούς
- Ικανοποιητική διάρκεια

Αρνητικά:
- Αρκετά υψηλή αρχική τιμή
- Υπερβολικά εύκολα quick time events
- Κάποιες μικρές αστοχίες στα animations
- Η ιστορία αργεί λίγο να "πάρει μπρος"

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8
Gameplay: 6.5
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.6

Η κατασκήνωση είναι ωραία εμπειρία, όταν όμως φεύγετε ζωντανοί.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Παίζουμε το The Quarry

Το The Quarry είναι το νέο Cinematic Horror Adventure της Supermassive Games (Until Dawn) και επιλέξαμε να το παίξουμε στη δεύτερη εκπομπή Users. Δείτε το gameplay video μας. http://www.youtube.co...
Posted (26 Jun 2022)

Το multiplayer mode του the Quarry καθυστερεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Το multiplayer mode του The Quarry θα καθυστερήσει και δεν θα έρθει στο λανσάρισμα, όπως ενημέρωσε η Supermassive Games τον προηγούμενο μήνα. Η νέα όμως ενημέρωση είναι ότι ο λόγος καθυστέρησης οφείλε...
Posted (18 Jun 2022)

The Quarry

[Αρχική δημοσίευση: 16/3/22] Η Supermassive Games, εταιρεία ανάπτυξης των Until Dawn και The Dark Pictures, ανακοίνωσε ότι το νέο της video game θα ονομάζεται The Quarry (σ.σ. που σημαίνει Το Λατομείο...
Posted (27 Apr 2022)

Νέο video game από την Supermassive Games

Η Supermassive Games, εταιρεία ανάπτυξης του Until Dawn και της σειράς The Dark Pictures Anthology, κατοχύρωσε την ονομασία The Quarry και το λογότυπο για το νέο τίτλο της. Η κατοχύρωση έγινε την προ...
Posted (21 Feb 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Stephen King (Level 10) 17/07/2022 14:26
Βλέπω Supermassive Games και δεν αγοράζω. Απλά ανοίγω youtube και βλέπω το βίντεο-ταινία με λίγο διαφημίσεις (σαν να εχω Netflix με διαφημισεις ενα πραμα! :lol: ) . Άλλα είναι τα καλά Adventures.
Score 7.6
7.83 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Interactive Drama, Survival Horror
Developer: Supermassive Games
Publisher: 2K Games
Διάθεση: 2K Games
Players: 1-8
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 10/6/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification