Angry Video Game Nerd Adventures

Hot
Μπείτε στην θέση του Angry Video Game Nerd... κυριολεκτικά.

Μπείτε στην θέση του Angry Video Game Nerd... κυριολεκτικά.

Μπείτε στην θέση του Angry Video Game Nerd... κυριολεκτικά.

Τι συμβαίνει όταν ένας από τους σημαντικότερους (και πιο θυμωμένους) game reviewers στο YouTube αποφασίζει να κυκλοφορήσει ένα game βασισμένο στον χαρακτήρα του; Φυσικά ένα από τα πιο εκνευριστικά, άδικα και γεμάτα βρισιές Platform της αγοράς. Σκοπός του να μετατρέψει κι εσάς σε Angry Video Game Nerd μέσα από τα levels που έχουν ως μοναδικό σκοπό να σας εκνευρίσουν.

Το Angry Video Game Nerd Adventures είναι ένα γράμμα αγάπης-μίσους στα retro games. Παίρνει τα στοιχεία που τα έκαναν δύσκολα, τα κάνει ακόμα δυσκολότερα και γελάει χαιρέκακα σε κάθε σας θάνατο. Είναι σαν ο James Rolfe, κατά κόσμον γνωστός ως Angry Video Game Nerd (AVGN) παίζει μαζί σας και να συμμερίζεται τον πόνο σας. Ο τίτλος αναπτύχθηκε από την FreakZone Games και κυκλοφόρησε το 2013 μέσω της ScrewAttack Media προτού οι σχέσεις μεταξύ της δεύτερης και της Cinemassacre Productions (εταιρεία του James Rolfe) διακοπούν απότομα το 2014. Πλέον διανομέας είναι SceenWave Media. Το sequel με τίτλο “Angry Videogame Nerd Adventures II: ASSimilation κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα προσθέτοντας περισσότερο περιεχόμενο και χαρακτήρες.

 

avgn adventures 1

 

Ο τίτλος της FreakZone Games, αν και μετρά λιγότερα από δέκα χρόνια ζωής μοιάζει σαν ένα απομεινάρι μίας διαφορετικής εποχής. Πέραν των προφανών mechanics που έχει πάρει από μεγάλα retro games, είναι περισσότερο μία καταγραφή του τοπίου του YouTube στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Δυνατές κραυγές, gaming, αστεία με σωματικά υγρά και αμέτρητες βρισιές γεννούν νοσταλγικά συναισθήματα σε όσους από εμάς χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα εκείνη την εποχή.


Βοηθήστε τον Angry Video Game Nerd να αποδράσει από αυτό το “shitty game”!

Είναι αμφίβολο αν μεταξύ των νεύρων και των κραυγών σας καθώς παίζετε θα ενδιαφερθείτε για την πλοκή του AVGN Adventures, ωστόσο είναι εκεί για όποιον... γενναίο ενδιαφερθεί. Κάποιος έχει μεταφέρει τον AVGN σε ένα game τόσο κακό και δύσκολο, σαν κι αυτά που κριτικάρει στο κανάλι του στο YouTube. Για να αποδράσει θα χρειαστεί να ολοκληρώσει επιτυχώς δέκα κόσμους εμπνευσμένους από retro video games και να φτάσει στο τελικό boss που τον παγίδεψε. Κατά την πορεία του θα έχει συμμάχους που οι fans του καναλιού θα αναγνωρίσουν και θα εκτιμήσουν.

 Το Castlevania συναντά το Doom;
Καθένας από τους κόσμους του AVGN Adventures είναι εμπνευσμένος και από ένα retro video game, στο τέλος του οποίου αντιμετωπίζετε ένα boss. Το πρώτο map ονομάζεται Assholevania και είναι προφανώς εμπνευσμένο από το Castlevania. Fun fact για τον AVGN: το πρώτο video στο κανάλι του είναι review του Castlevania 2 και ανέβηκε το 2006. Στην συνέχεια περνάμε στο Happy Fun Candy Time, που έχει την αισθητική του Super Mario και στο Future Fuckballs 2010, που μοιάζει με τους κόσμους του Street Fighter 2010.

Ακολουθεί το στερεοτυπικό Christmas level, Blizzard of Balls και από εκεί κατεβαίνουμε στην κόλαση και στον κόσμο του Doom... ε δηλαδή στον κόσμο του Thy Farts Consumed. Προχωράμε στο Dungeons and Dickholes, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρουμε την έμπνευση του και στην συνέχεια στο Beat It and Eat It, παρωδία πορνογραφικών τίτλων για το Atari 2600. Τελευταίο level είναι το Βοο! Haunted House, που θυμίζει το κάστρο του Bowser. Υπάρχει και ένα τελευταίο, κρυφό level, στο οποίο αντιμετωπίζετε το πραγματικό boss του game, το οποίο θα σας δοκιμάσει και θα σας τιμωρήσει ασύστολα. Κάθε level μπορεί να παιχτεί με οποιαδήποτε σειρά θέλετε, αφού ολοκληρώσετε το σύντομο tutorial level. Ωστόσο για την δική σας ψυχική υγεία, καλό θα ήταν να μην παρεκκλίνετε και πολύ από την περπατημένη και να ξεκινήσετε από το τέλος. Μπορεί τα περισσότερα levels να έχουν τις δικές τους ιδιοτροπίες που τα κάνουν δύσκολα, μα ιδιαίτερα τα δύο τελευταία είναι και τα πλέον δύσκολα.

avgn adventures 2

Πηδήξτε, πυροβολήστε, πεθάνετε, τελειώσατε
To gameplay του AVGN Adventures θα φανεί αμέσως γνώριμο σε όσους έχουν παίξει έστω και ένα κλασικό Platform. Χρησιμοποιείτε τα κατευθυντήρια βελάκια για να κινηθείτε ενώ υπάρχει ένα κουμπί για άλμα, ένα κουμπί με το οποίο πυροβολάτε και ένα με το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα power ups. Αν και έχει απλά controls τα οποία ο καθένας μπορεί να μάθει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτό δεν το κάνει σε καμία περίπτωση ένα game που ο καθένας μπορεί να πιάσει για μερικές ώρες προκειμένου να χαλαρώσει. Απαιτεί τον ιδρώτα και το αίμα σας.
Κάθε ένα από τα maps προσφέρει τα δικά του, ιδιαίτερα εμπόδια προκειμένου να σας κάνει να χάσετε. Από τα γεμάτα σωματικά υγρά πατώματα του Beat it and Eat it, μέχρι και τους δαίμονες που εκτοξεύουν... σωματικά απόβλητα στο Thy Farts Cosnumed, θα βρείτε κάτι δίχως αναστολές ανώριμο που θα σας δυσκολέψει. Είναι, ωστόσο σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε αφού σας κάνει να χάσετε μερικές φορές, σας οδηγεί στο να προσαρμοστείτε προκειμένου να το ξεπεράσετε. Αν και συνήθως στο πρώτο playthrough είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψετε τι θα έρθει στην συνέχεια, όταν το επισκεφθείτε ξανά τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα.

avgn adventures 3

Ο συγχρονισμός και η ταχύτητα είναι ο μοναδικός σας σύμμαχος καθώς περνάτε τα levels. Πολλές φορές θα χρειαστεί να αποφύγετε τόσους εχθρούς και εμπόδια που η οθόνη σας θα είναι γεμάτη. Από τα κλασικά άβουλα enemies που απλώς περπατάνε μπρος πίσω μέχρι και enemies με φτερά που εκτοξεύουν αντικείμενα προς τα επάνω σας θα έχετε να αποφύγετε ή να σκοτώσετε μεγάλο αριθμό AI εχθρών. Ωστόσο, η μεγαλύτερη απειλή είναι οι πλατφόρμες με την νεκροκεφαλή. Αυτές βρίσκονται σκορπισμένες σε κάθε level και σας σκοτώνουν αμέσως αν τις αγγίξετε, ακόμα και αν έχετε full health. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα hitboxes του game μερικές φορές είναι λάθος, θα σας οδηγήσουν σε πολλά άδικα game over και θα φουντώσουν τα νεύρα σας.
Για να ξεφύγετε λίγο από την μονοτονία του μοναδικού χαρακτήρα, καθώς προχωράτε στα levels, θα βρείτε cameos από διαφορετικούς χαρακτήρες τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε στην θέση του AVGN. Βρίσκονται κρυμμένοι σε μυστικές περιοχές, ενώ θα χρειαστεί να παίξετε τα levels σε συγκεκριμένη σειρά για να τους ξεκλειδώσετε όλους. Ο Guitar Guy, είναι ένας σκελετός με φεντόρα που εκτοξεύει ηχητικά κύματα με την κιθάρα του. Ο Mike (μέλος του καναλιού Cinemassacre) έχει αντί για όπλο, ένα σπαθί. Τέλος, ο B.S. Man είναι ένας χαρακτήρας καλυμμένος με, ας πούμε ζωικό λίπασμα, το οποίο μπορεί και εκτοξεύει για να κάνει damage.

avgn adventures 4

Αν και εκνευριστικό σε μερικά σημεία, το AVGN Adventures μπορεί να είναι εξαιρετικά rewarding όταν τελικά καταφέρετε να περάσετε ένα level. Κάθε boss θα δοκιμάσει την υπομονή και τα αντανακλαστικά σας, όταν ωστόσο καταφέρετε να φτάσετε το health bar στο μηδέν, δεν θα κρατηθείτε και θα σας ξεφύγει τουλάχιστον ένα επιφώνημα χαράς. Για να ολοκληρώσετε ένα απλό playthrough θα χρειαστείτε δύο με τέσσερεις ώρες στο easy και normal difficulity ενώ στις υψηλότερες δυσκολίες μπορεί να χρειαστείτε έως και δέκα ώρες.

 

Απολαύστε μία περιήγηση στο πιο ανώριμο μουσείο για video games στον κόσμο!
Μία επιστολή αγάπης σε μία άλλη εποχή

Δίχως να προσφέρει κάτι καινούργιο, το artstyle του AVGN Adventures είναι ένα διαδραστικό ταξίδι μέσα στον χρόνο και την ιστορία των video games. Κάθε κόσμος είναι ξεχωριστός και παίζει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Από τα σκοτεινά dungeons του Assholevania με το μωβ και το πορτοκαλί να κυριαρχούν στην γεμάτη δαίμονες κόλαση του Thy Farts Consumed και τα σουρελαστικά περιβάλλοντα του Happy Fun Candy Time κάθε κόσμος είναι γνώριμος με το δικό του AVGN twist ώστε να το κάνει ξεχωριστό. Με άλλα λόγια είναι τα περιβάλλοντα των αγαπημένων retro games μέσω ενός εφηβικού εγκέφαλου γεμάτου ορμόνες.

 

 

Μία ολοκληρωμένη retro εμπειρία δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Το όμορφο 8-bit soundtrack είναι ο κατάλληλος σύντροφος καθώς προχωράτε στα levels. Ακολουθώντας την λογική των γραφικών, έτσι και το sound design εμπνέεται από τα retro games που βασίζεται ο κάθε κόσμος προσφέροντας ένα ιδιαίτερο twist που τα διατηρεί φρέσκα και ενδιαφέροντα. Από το 8-bit metal του Thy Farts Consumed στις ανατριχιαστικές αλλά ταυτόχρονα ολοζώντανες μελωδίες του Βοο! Haunted House υπάρχει κάτι για τον καθένα. Η προσοχή στην λεπτομέρεια και ο σεβασμός προς κάθε ξεχωριστό είδος retro game είναι αξιοθαύμαστη.

Η υπομονή είναι το καλύτερο power-up

Οι έξυπνες αναφορές, τόσο στην ιστορία του καναλιού όσο και στην ιστορία του video game industry γενικότερα, επιβραβεύουν όσους μπορούν να ξεφύγουν για λίγο από τα συνεχή game over screens και να εκτιμήσουν αυτά που έχει να προσφέρει ο τίτλος της FreakZone Games. Φτιαγμένο από fans, για fans είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ενός game που σέβεται την ιστορία δίχως να παίρνει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του. Οι συνδρομητές του AVGN θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα καθώς τα easter eggs και οι αναφορές στην μεγάλη ιστορία του καναλιού είναι διάχυτες καθόλη την διάρκεια του.

avgn adventures 5

Αν και το gameplay του προσφέρει τα ίδια χιλιοπαιγμένα tropes, αξίζει μόνο και μόνο για τις ευφάνταστες παγίδες και τα γνώριμα περιβάλλοντα. Οπλιστείτε με αρκετή υπομονή, προμηθευτείτε αλκοόλ (αν είστε, φυσικά, σε νόμιμη ηλικία) και ετομαστείτε να βιώσετε την πραγματική εμπειρία του να είσαι ο Angry Video Game Nerd. Η συνέχεια του με τίτλο Angry Video Game Nerd Adventures ll: ASSimilation, κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα, το 2016 και προσέφερε ακόμα περισσότερα από αυτό που ξεχώρισαν στο πρώτο. Με την τιμή του να ανέρχεται μόλις στα 4,99 ευρώ στο Steam, αξίζει να το τσεκάρετε κι εσείς (και μαζί του την υπομονή σας), ειδικά αν είστε fan του αγαπημένου, θυμωμένου nerd.


Θετικά:
- Χαμηλό κόστος
- Μεγάλη ποικιλία σε levels
- Στυλάτα γραφικά και πιασάρικη μουσική
- Αναφορές με σεβασμό και χιούμορ στην ιστορία των video games
- Ακριβές simulator της ψυχοσύνθεσης του Angry Videogame Nerd

Αρνητικά:
- Σπασμένα hit boxes θα σας προκαλέσουν αμέτρητα game overs
- Μερικά εξαιρετικά απρόβλεπτα εμπόδια
- Αυτοαναφορικότητα που κουράζει σε μεγάλες δόσεις
- Μικρή ποικιλία σε AI εχθρούς


Βαθμολογία

Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 6.5
Σενάριο: 6.5
Αντοχή: 4
Γενικά: 7

Το απόλυτο rage από τον master του είδους.

Θεόδωρος Παπαδημητρίου/b>

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
7.5 User Score
(2 votes )
User Reviews 0
Genre: Platformer
Developer: FreakZone Games
Publisher: FreakZone Games
Διάθεση: Screenwave Media
Players: 1
Requirements: 256MB RAM, Επεξεργαστής: Pentium 4, Κάρτα γραφικών: 256MB, Χώρος στον σκληρό δίσκο: 40MB, Λειτουργικό Σύστημα: Windows XP
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 20/9/2013
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

2
Lost Ark   (8.3)
4
Stray   (8.19)
7
Bayonetta 3   (8)
8
MultiVersus   (8)
10
Temtem   (7.9)

Latest User Reviews

1.
2.
3.
Overwatch 2   (6.0)
4.
Trek to Yomi   (9.0)
5.
God of War (PC)   (9.0)
6.
Stray   (8.0)
8.
Elden Ring   (9.0)
9.
Martha is Dead   (9.0)
10.
Notification