Brawlhalla

Hot
GameWorld
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   PS4   Xbox One   Switch   Mac   Android   iOS  

Let’s…brawl!

Let’s…brawl!

Let’s…brawl!

H εταιρεία ανάπτυξης Blue Mammoth Games γνωστή και ως BMG ιδρύθηκε από τους Lincoln Hamilton και Matt Woomer το 2009 και έχει έδρα στην Atlanta των ΗΠΑ. Η BMG τον Απρίλιο του 2014 εμφάνισε στην έκθεση PAX East, ένα free-to-play Fighting με τίτλο Brawhalla, το οποίο είναι εμπνευσμένο μεν από την σειρά Super Smash Bros. της Nintendo, ωστόσο οι developers του θέλησαν εξ αρχής να το διαχωρίσουν.

Τον μήνα που εμφανίστηκε, το Brawlhalla ξεκίνησε την alpha έκδοση. Το 2015 ακολούθησε η open beta και το 2017 η τελική κυκλοφορία, ενώ λίγους μήνες μετά πέρασε στην σφαίρα επιρροής της Γαλλικής εταιρείας ‘’Ubisoft’’ όπου και διαδόθηκε σε όλες τις πλατφόρμες με την δυνατότητα cross-play. Το Brawlhalla έχει παικτεί από εκατομμύρια παίκτες, ωστόσο δεν αγαπήθηκε τόσο από τους reviewers, όσο (περισσότερο) από το community.

brawlhalla 1
Άφθονοι Legends, έτοιμοι για μάχη
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τι εστί Brawlhalla. Αρχικά όπως προαναφέραμε είναι ένα 2D Platform Fighting με σκοπό να ρίξεις τον αντίπαλο σου από την πλατφόρμα που βρίσκεσαι. Έχεις στην διάθεση σου 56 χαρακτήρες (legends). Καθένας εξ αυτών έχει την δική του ταυτότητα όπως για παράδειγμα, μοναδικές κινήσεις, όπλα καθώς και πάρα πολλά skins που σίγουρα δεν σας αφήνουν αδιάφορους. Δυστυχώς οι χαρακτήρες δεν κρύβουν κάποιο αξιόλογο lore από πίσω τους, τομέας τον οποίο οι developers θα έπρεπε να προσέξουν περισσότερο.

Το καλύτερο είναι ότι το Brawlhalla υποστηρίζει μέχρι 8 παίκτες online ώστε να αντιμετωπίσετε μαζί τους αντιπάλους. Αποτελείται από διάφορα modes τα οποία είναι : Free-For-All, όπου οι παίκτες παίζουν ο καθένας μόνος του εναντίον όλων, το 1v1 Strikeout όπου 3 παίκτες αντιμετωπίζουν ένας προς έναν τους αντιπάλους τους και το Experimental 1v1 όπου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμαστούν οι legends και όλες τους οι κινήσεις μαζί με έναν ικανό αντίπαλο. Διατίθεται και τέταρτο mod το οποίο κάθε εβδομάδα είναι διαφορετικό ώστε να μας κρατά σε αγωνία και σε εγρήγορση.

Εξοπλιστείτε
Το Brawlhalla έχει έναν κατανοητό χειρισμό με τον οποίο μπορείς να κινηθείς να σηκώσεις όπλα για να αντεπιτεθείς, να αποφύγεις, καθώς και να κάνεις τις ultimate επιθέσεις σου. Σου εμφανίζει στο menu των ρυθμίσεων την δυνατότητα να προσαρμόσεις τα κουμπιά όπως επιθυμείς για ατελείωτο gaming. Με τσεκούρι, κατάνα, σπαθί, δόρυ μέχρι και orbs οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Το level design του Brawlhalla σας επιτρέπει να ανεβοκατεβείτε διάφορες πλατφόρμες και υπάρχουν μέχρι και πλατφόρμες που κινούνται, κάτι που δίνει ένα ξεχωριστό τόνο στο gameplay. Οι μάχες είναι γρήγορες και διασκεδαστικές, καθώς θα είστε διαρκώς σε εγρήγορση. Έχετε light attack και heavy attack, η οποία αλλάζει, ανάλογα με την περίσταση. Δεν υπάρχουν λαβές, ενώ μπορείτε να κάνετε dodge τις επιθέσεις των αντιπάλων σας. Η πλάκα είναι ότι έχετε τρία άλματα, αλλά και wall jumps. Επίσης δεν υπάρχει το ποσοστό % (damage percentage counter) του Super Smash Bros, αντιθέτως υπάρχουν χρώματα στο εικονίδιο κάθε μαχητή για να δείξουν όσο ευάλωτος είναι στο να γίνει knockout. Εάν εξαπολύσετε δηλαδή τα strong attacks σας κατ΄ επανάληψη τότε ο αντίπαλός σας θα τα βρείτε σκούρα αν δεν τα αποφύγει.

Σχετικά με τα items, υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που κάνουν spawn στο χάρτη. Με αυτά θα κερδίζετε όπλα, τα οποία π.χ. σας δίνουν special attacks. Θα βρείτε swords, axes και όπλα, τα οποία είναι απαραίτητα, διαφορετικά θα πρέπει να αρκεστείτε σε γροθιές και κλωτσιές. Υπάρχουν και όπλα που ρίχνετε στον εχθρό, όπως βόμβες και spike balls. Παρόλα αυτά όμως και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των combos, το σύστημα μάχης δεν έχει το βάθος του Super Smash Bros.

Ένας κλώνος του Smash Bros. με χαριτωμένο art style αλλά και χωρίς το απαραίτητο βάθος στο gameplay.

Με παρέα σπίτι ή online
Αν έχετε παρέα, τότε μπορείτε να παίξετε 2-4 άτομα, τοπικά στο ίδιο PC ή την ίδια κονσόλα. Επίσης, μπορείτε να παίξετε 2-8 άτομα online. To Brawlhalla υποστηρίζει cross-play, ανάμεσα σε PC, κονσόλες και κινητά.

Υπάρχουν ranked και unranked matches, ενώ ένα πρόβλημα που παρατηρήσαμε ήταν το lag που εμφανίζεται ανά διαστήματα από αντιπάλους που δεν έχουν καλή σύνδεση και προκαλούν πρόβλημα και στους υπόλοιπες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε custom game rooms.

Το ότι το παιχνίδι είναι free-to-play είναι ευχάριστο. Το δυσάρεστο είναι ότι -όπως και στο League of Legends- για να αποκτήσετε περισσότερους χαρακτήρες τότε θα πρέπει είτε να παίζετε matches για ατελείωτες ώρες, είτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη για να τους αγοράσετε. Το ίδιο ισχύει και για τα emotes, τα skins, τα KO effects και άλλα. Υπάρχει φυσικά και το Battle Pass που συμφέρει οικονομικά, αρκεί να έχετε περάσει πολύ καιρό στο παιχνίδι και να είστε σίγουροι ότι αξίζει τον χρόνο σας.

Χαριτωμένο
Τα καρτουνίστικα γραφικά του Brawlhalla έχουν την πλάκα τους, ενώ συνοδεύονται κι από οπτικά εφέ καπνού κατά την κίνηση κάθε χαρακτήρα (περιττά κατά την άποψή μας) τα οποία θα χρειαστείτε λίγες ώρες μέχρι να τα συνηθίσετε. Η ποιότητα είναι low-poly και τα animations απλά και λειτουργικά. Τα ηχητικά εφέ στις κινήσεις των χαρακτήρων είναι επαναλαμβανόμενα, δεν υπάρχει voice acting, ενώ απουσιάζει και η απαραίτητη μουσική υπόκρουση, παρά μόνο ηχητικά εφέ από δήθεν θεατές, προκειμένου να δοθεί και μια αίσθηση eSports game.

Το Brawlhalla είναι ένα φιλόδοξο Platform Fighting, το οποίο όμως δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Σε αυτό συνέβαλε κυρίως το πολύ απλό gameplay του, το οποίο καταντάει επαναλαμβανόμενο από ένα σημείο κι έπειτα. Απευθύνεται σε ένα σαφώς πιο casual κοινό που προτιμάει να παίζει απλά games.

Θετικά:
- Τρόποι επίθεσης και τακτικής που ποικίλλουν
- Μεγάλο ρόστερ χαρακτήρων
- Το γεγονός ότι είναι free-to-play
- Προσφέρει διασκέδαση

Αρνητικά:
- Καταντάει μονότονο από ένα σημείο κι έπειτα
- Δεν υπάρχει μια αξιόλογη ιστορία ούτε background για να μάθουμε καλύτερα τους παίκτες και τη ζωή τους
- Πολύ φτωχός ηχητικός τομέας
- Το casual ύφος έρχεται σε αντίθεση με το υψηλό επίπεδο στα ranked matches, κάτι που μπορεί να απωθήσει κάποιους παίκτες

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 4
Gameplay: 7
Σενάριο: 4
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.9

Ένα φιλόδοξο Platform Fighting, που παρά τις προοπτικές δεν μπορεί να σας “γεμίσει” σε βάθος χρόνου.

Άννα Σταμπόρη

NEWS   VIEW ALL

Brawlhalla

[Αρχική δημοσίευση: 28/7/17] Το Brawlhalla είναι ένα χαριτωμένο free-to-play 2D Platform Fighting, στο στυλ του Super Smash Bros, ωστόσο διακατέχεται περισσότερο από μια retro αύρα. Η εταιρεία ανάπ...
Posted (13 Oct 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.9
7 User Score
(1 vote )
User Reviews 0
Genre: Platform Fighting
Developer: Blue Mammoth Games
Publisher: Ubisoft
Διάθεση:
Players: 2-8
Requirements: 2GB RAM, 800MB χώρος στο σκληρό δίσκο
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PC, Mac, PS4: 17/10/2017, Xbox One, Switch: 6/11/2018, Android, iOS: 6/8/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification