Call of Duty: Modern Warfare II

Hot
Ερμής Δερβίσης

Επιστροφή στη σύγχρονη εποχή.

Επιστροφή στη σύγχρονη εποχή.

Επιστροφή στη σύγχρονη εποχή.

Τα Call of Duty έχουν περάσει από πολλές εποχές με τις ετήσιες κυκλοφορίες τους, όμως μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας Modern Warfare το 2011, η Activison ασχολήθηκε αρκετά με το μέλλον με τα Black Ops 3 και 4, Advanced και Infinite Warfare και ήταν αναμφίβολα οι στιγμές που οι fans μίσησαν περισσότερο. Αυτό άρχισε να αλλάζει με την κυκλοφορία του reboot Modern Warfare το 2019, το οποίο επέστρεψε την σειρά στο παρόν και κέρδισε πίσω μεγάλο ποσοστό του κοινού. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα Black Ops: Cold War και Vanguard και το τελευταίο επίσης δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα ενώ είχαμε και το φιάσκο από την άλλη πλευρά με το Battlefield 2042. Στη συνέχεια η Activision ανακοίνωσε το Modern Warfare II και η αναμονή ήταν μεγάλη διότι πιθανότατα πρόκειται για την αγαπημένη υποσειρά των Call of Duty και ίσως και την προτιμότερη εποχή, αλλά θέλαμε και ένα επιτέλους ένα καλό Shooter.

Price, Soap, Ghost welcome back
Το Campaign διαδραματίζεται λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του reboot του 2019 και πρωταγωνιστές είναι τα μέλη της Task Force 141. Βασικοί χαρακτήρες είναι για άλλη μία φορά Captain Price, ενώ επιστρέφουν στη σειρά ο Simon Ghost Riley και ο Johnny Soap McTavish. Το σενάριο είναι μία κλασσική ιστορία Call of Duty με μυστικές αποστολές, επιδρομές και αποδράσεις, χωρίς όμως να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα. Το σίγουρο είναι ότι μας προκαλεί συναισθήματα νοσταλγίας λόγω της επιστροφής αγαπημένων χαρακτήρων αλλά λόγω του τέλους του που μας υπόσχεται και συνέχεια. Οι 7 περίπου ώρες που διαρκεί περνούν ευχάριστα, όμως αποτελούν απλώς ορεκτικό για το Multiplayer κομμάτι, που είναι και ο βασικός λόγος που παίζουμε Call of Duty εδώ και πολλά χρόνια.

call of duty modern warfare ii 1

Πολύ οικείο αλλά και πολύ διασκεδαστικό
Στο Multiplayer του Modern Warfare II έχουμε αρχικά 12 διαθέσιμα Modes. Αρχικά έχουμε το λεγόμενα Core Map modes που παίζονται σε ομάδες των έξι ατόμων. Το κλασσικό Team Deathmatch επιστρέφει όπως το γνωρίζουμε, όπου οι κερδίζει η ομάδα που έχει τα περισσότερα kills όταν τελειώσει ο χρόνο. Επίσης έχουμε το Kill Confirmed, όπου τα kills μετράνε στο score μόνο αν πάρετε τις κονκάρδες των παικτών που σκοτώνετε. Ένα ακόμα αγαπημένο mode που επιστρέφει είναι το Domination, στο οποίο οι ομάδες καταλαμβάνουν 3 συγκεκριμένα σημεία στους χάρτες και η ομάδα με τις περισσότερες καταλήψεις κερδίζει.

Στη συνέχεια έχουμε τα παρόμοια Hardpoint και Headquarters. Στο Hardpoint οι ομάδες πρέπει να καταλαμβάνουν συγκεκριμένα σημεία που αλλάζουν κάθε λεπτό και να τα υπερασπίζονται από τους αντιπάλους. Το Headquarters λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, με την διαφορά ότι δεν υπάρχουν respawns και αν πεθάνετε, θα πρέπει να περιμένετε τον επόμενο γύρο. Στο Prisoner Rescue οι ομάδες πρέπει είτε να σώσουν τους ομήρους της αντίπαλης ομάδας είτε να τους υπερασπιστούν. Στο Knockout οι ομάδες παλεύουν για μία τσάντα και κερδίζει όποια την έχει στην κατοχή της όταν τελειώσει ο χρόνος. Τέλος έχουμε το Search & Destroy, όπου η μία ομάδα προσπαθεί να ενεργοποιήσει μία βόμβα και η άλλη να την εμποδίσει (αρκετά παρόμοιο με το Counter-Strike).

Στο Ground War οι ομάδες αποτελούνται από 32 παίκτες και ο σκοπός τους είναι να καταλαμβάνουν σημεία στο χάρτη όπως στο Domination, αλλά σε αρκετά μεγαλύτερη κλίμακα. Εδώ φυσικά τα matches διαρκούν αρκετά περισσότερο. Τελευταίο mode που είναι διαθέσιμο στην αρχική κυκλοφορία είναι το Ground War Invasion, στο οποίο παλεύουν οι δύο ομάδες μαζί με Α.Ι. στρατιώτες και χρησιμοποιούνται και οχήματα με σκοπό να φτάσουν τους 2000 πόντους.

Ακόμα έχουμε και το Third-person mode, το οποίο εν τέλει είναι μάλλον αχρείαστο. Στον χειρισμό δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές, όμως όποτε σημαδεύετε, η κάμερα γυρίζει σε First-person και η αλλαγή φαίνεται να κοστίζει κάποια πολύ σημαντικά κλάσματα του δευτερολέπτου όταν θέλετε να πυροβολήσετε έναν εχθρό. Όλα τα modes είναι καλοφτιαγμένα και μπορούν να σας προσφέρουν δεκάδες ώρες gameplay ακόμα και αν αφοσιωθείτε μόνο σε λίγα. Η Activision και η Infinity Ward έχουν υποσχεθεί ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε ακόμα 9 modes.

call of duty modern warfare ii 2

Οι διαθέσιμες πίστες είναι 15 στην αρχική κυκλοφορία με τις περισσότερες να είναι αρκετά καλοφτιαγμένες και μελετημένες. Όλες έχουν αρκετή ποικιλία και διαφορές μεταξύ τους, που δεν προλάβαμε να βαρεθούμε κάποια. Έτσι ακόμα και κάποιες να σας αρέσουν λιγότερο, σίγουρα θα βρείτε τις αγαπημένες σας. Το Valderas Museum δεν επιστρέφει από την beta, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα. Πέρα από τα ήδη υπάρχοντα maps που ήδη είναι αρκετά, θα έρθουν μερικά ακόμα μέσω των επερχόμενων updates.

Επιτέλους ένα Shooter που κυκλοφορεί ολοκληρωμένο είναι διασκεδαστικό και χωρίς αμέτρητα τεχνικά προβλήματα

Για να ξεκλειδώσω το M16 πρέπει να παίξω… με machine gun;
Τα διαθέσιμα όπλα που υπάρχουν, τουλάχιστον στην αρχική κυκλοφορία είναι περίπου 50. Για τα περισσότερα χρειάζεστε 1-2 matches για να τα συνηθίσετε, όμως αρκετά έχουν πιθανότητες να μπουν στα αγαπημένα σας. Κυρίως ασχοληθήκαμε με Assault Rifles και με SMGs και δεν έχουμε παράπονο από το πόσο γρήγορα παίρναμε kills ή την ανταπόκρισή τους γενικότερα. Η περίεργη επιλογή που έχει κάνει η Infinity Ward είναι ότι τα περισσότερα όπλα δεν τα παίρνουμε ανεβαίνοντας levels αλλά είναι κλειδωμένα πίσω από levels άλλων όπλων. Για παράδειγμα για να ξεκλειδώσετε ένα όπλο και να μπορέσετε να το κάνετε customize, πρέπει πρώτα να παίξετε με ένα άλλο και το φτάσετε level 14. Το δεύτερο βασικό μας παράπονο είναι τα menus τα οποία πλέον μας δείχνουν τα πάντα σε τετράγωνα, θυμίζοντας μας Netflix και χρειάζεται λίγο χρόνο για να τα συνηθίσουμε και να μπορούμε να κάνουμε και τις πιο απλές κινήσεις.

call of duty modern warfare ii 3

Το ίδιο ισχύει και για τα attachments τους καθώς ακόμα και για ένα απλό red dot sight, θα πρέπει να παίξετε με δύο τουλάχιστον διαφορετικά όπλα και να τα ανεβάσετε levels. Απ’ τη μία υπάρχει ένα μικρό ενδιαφέρον καθώς δοκιμάζουμε πολλά όπλα και δεν μένουμε σε λίγα, αλλά απ’ την άλλη αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε και όπλα που δεν βολεύουν καθόλου ή δεν ταιριάζουν στο στυλ μας. Τα attachments αφορούν τα optics, τις λαβές, τις κάνες, τους γεμιστήρες, τους σιγαστήρες, τις επωμίδες και τα λέιζερ, όμως σε κάθε όπλο μπορούμε να βάλουμε μόνο μέχρι 5, οπότε πρέπει κάθε φορά να ζυγίζετε και να επιλέγετε τι σας συμφέρει περισσότερο να θυσιάσετε.

Από τα ομορφότερα Shooters
Τεχνικά το Modern Warfare II είναι όσο όμορφο αναμένεται με δεδομένο ότι θα κυκλοφορήσει και σε PS4 και Xbox One. Τα γραφικά είναι αρκετά λεπτομερή σε όλες τις πίστες, κάθε περιβάλλον είναι αρκετά προσεγμένο και οι καταστροφές από βόμβες ή σφαίρες είναι εντυπωσιακές. Η λεπτομέρεια είναι μεγάλη σε κάθε κτήριο, τοπίο και περιβάλλον, ενώ ο σχεδιασμός των χαρακτήρων πολύ καλός. Στα cutscenes το οπτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και αρκετά ανώτερο από το gameplay. Επιπλέον το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα στα 60fps χωρίς frame drops ή άλλα θέματα. Και στο Multiplayer, ο οπτικός τομέας ήταν και παραμένει από τους καλούς της κατηγορίας. Κάποια μικρά bugs τα εντοπίσαμε, όμως διορθώθηκαν με τα πρώτα τεράστια updates.

call of duty modern warfare ii 4

Ο ηχητικός τομέας είναι πολύ καλός και οι ήχοι των όπλων κοντεύουν να ξεπεράσουν τα Battlefield σε ποιότητα. Κάθε όπλο ακούγεται διαφορετικά ενώ οι σφαίρες που ακούγονται όταν μας περνάνε ξυστά είναι εντυπωσιακές. Οι βόμβες που σκάνε είναι επίσης έχουν επίσης δυνατό αντίκτυπο χωρίς όμως υπερβολές. Γενικώς τα ηχητικά εφέ είναι αντίστοιχα ταινίας blockbuster. Οι ερμηνείες των voice actors είναι επίσης αρκετά καλές και ικανοποιητικές με δεδομένο ότι είναι διαφορετικοί από την παλιά τριλογία.

Το χρειαζόμασταν μετά τα περυσινά
Το Call of Duty: Modern Warfare II είναι αναμενόμενα "ένα ακόμη Call of Duty", όμως είναι αρκετά καλύτερο από το περυσινό. Τα διαθέσιμα modes είναι πολλά, τα όπλα έχουν μεγάλη ποικιλία και οι ώρες διασκέδασης που μπορεί να σας προσφέρει είναι δεκάδες. Τα παράπονά μας αφορούν περισσότερο το σύστημα προόδου, τα menus που μπερδέυουν και το πολύ προβλέψιμο σενάριο του campaign. Ακόμα και full price να το αγοράσετε θα σας τα βγάλει τα λεφτά του. Η Activision όχι μόνο εξιλεώνεται για το μέτριο Vanguard αλλά εκμεταλλεύεται και το φιάσκο του Battlefield 2042, δίνοντάς μας όσα δεν κατάφερε εκείνο να μας προσφέρει. Οι fans της σειράς πιθανότατα το έχετε ήδη αγοράσει, όμως όσοι το σκεφτόσασταν αν η φετινή κυκλοφορία το αξίζει, μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά του. Επιπλέον αν σας άρεσε η αρχική τριλογία Modern Warfare της προηγούμενης δεκαετίας, θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα η επιστροφή αγαπητών χαρακτήρων.

Θετικά:
- Εθιστικό gameplay και μάχες
- Πολλά διαθέσιμα modes, χάρτες και όπλα από την αρχή
- Άρτιος τεχνικός τομέας σε Campaign και Multiplayer
- Η νοσταλγική επιστροφή των χαρακτήρων στο Campaign

Αρνητικά:
- Το σύστημα προόδου και ξεκλειδώματος των όπλων και των attachments
- Αρκετά προβλέψιμο το σενάριο στο Campaign
- Η δομή των menus

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Σενάριο: 6.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 7.8

Η επιστροφή της Task Force 141 φέρνει μαζί ένα εθιστικό multiplayer mode, αλλά με διάφορα απρόσμενα θέματα.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Call of Duty: Modern Warfare 2: Οι τοξικοί παίκτες θα δέχονται mute

Η Activision Blizzard θα κάνει πλέον mute τους τοξικούς παίκτες στο Call of Duty: Modern Warfare 2 και μάλιστα σε όλα τα μελλοντικά παιχνίδια τους! Το Modern Warfare II διαθέτει πλέον ένα νέο σύστημα...
Posted (07 Nov 2022)

Ποδοσφαιριστές στο Call of Duty: Modern Warfare II

[Αρχική δημοσίευση: 11/10/22] Ένας dataminer ανακάλυψε ότι η Activision Blizzard θα εισάγει διάσημους ποδοσφαιριστές ως operators στο Call of Duty: Modern Warfare! Η λίστα περιλαμβάνει Lionel Messi, ...
Posted (05 Nov 2022)

Σύμφωνα με αρκετούς παίκτες, τα attachments στο Call of Duty: Modern Warfare II κάνουν τα όπλα χειρότερα

Σύμφωνα με αρκετούς παίκτες, αρκετά από τα attachments στο Call of Duty: Modern Warfare II κάνουν τα όπλα χειρότερα. Φέτος το Modern Warfare II, επιτρέπει μέχρι πέντε attachments σε κάθε weapon build...
Posted (04 Nov 2022)

Παίκτης του Call of Duty: Modern Warfare II εκμεταλλεύεται exploit και παίρνει γρήγορα XP

Ο χρήστης του Reddit Ikcatcher εκμεταλλεύεται exploit στο Call of Duty: Modern Warfare II και παίρνει γρήγορα XP. Η διαδικασία έχει ως εξής: Παίρνει ένα suppression mine και στη συνέχεια το τοποθετεί...
Posted (04 Nov 2022)

Το disc της retail έκδοσης του Call of Duty: Modern Warfare II είναι σχεδόν άδειο, με μόλις 72MB σε αρχεία

Το δισκάκι της retail έκδοσης του Call of Duty: Modern Warfare II είναι σχεδόν άδειο, έχοντας μόνο 72MB σε αρχεία, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεβάσετε όλα τα αρχεία μεγέθους πάνω από 100GB...
Posted (04 Nov 2022)

Η λειτουργία family sharing του Steam απενεργοποιήθηκε στο Call of Duty: Modern Warfare II

Η λειτουργία family sharing του Steam απενεργοποιήθηκε στο Call of Duty: Modern Warfare II, μέσω του πρόσφατου update. Το family sharing επιτρέπει στους χρήστες του Steam να μοιράζονται το library το...
Posted (02 Nov 2022)

Η Καναδική έκδοση του Call of Duty: Modern Warfare 2 στο Xbox λέει "Η 1η σε πωλήσεις σειρά στο PlayStation"

Στην Καναδική έκδοση του Call of Duty: Modern Warfare 2 στο Xbox υπάρχει ένα τραγικό ορθογραφικό λάθος. Ο γραφίστας που έφτιαξε το εξώφυλλο έγραψε στα αγγλικά "Η κορυφαία σε πωλήσεις σειρά στο Xbox" ...
Posted (31 Oct 2022)

Ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θέλει να κάνει αγωγή στην Activision γιατί εμφανίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare 2

Ένα ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ είναι δυσαρεστημένο γιατί εμφανίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare 2. Τα Ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής αγωγής κατά της Activision Blizza...
Posted (31 Oct 2022)

Call of Duty: Modern Warfare 2: Οι απαιτήσεις στα PC

[Αρχική δημοσίευση: 22/9/22] Η κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare II πλησιάζει κι έτσι ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες και οι προτεινόμενες απαιτήσεις για την beta. Οι ελάχιστες απαιτήσεις:OS: ...
Posted (19 Oct 2022)

Call of Duty: Modern Warfare II

[Αρχική δημοσίευση: 11/2/22] Η Activision επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν το Call of Duty: Modern Warfare 2 να κυκλοφορεί μέσα στο 2022. Στη νέα έκδοση, αναφέρθηκε ένα morality system, παρόμοιο με α...
Posted (06 Oct 2022)

Στο Call of Duty: Modern Warfare 2 η μαριχουάνα θα συνεχίσει να προβάλλεται

Στο φετινό Call of Duty: Modern Warfare 2, η Μαριχουάνα θα έχει για άλλη μια φορά την τιμητική της, όπως έχουμε...ήδη μάθει μέχρι τώρα και από παλιότερες εκδόσεις της σειράς. Στο multiplayer mode, η ...
Posted (24 Aug 2022)

Call of Duty: Modern Warfare II gameplay videos

[Αρχική Δημοσίευση: 6/9/22] Στα πλαίσια του Summer Game Fest παρουσιάστηκε ένα gameplay video του Call of Duty: Modern Warfare 2. Δείτε 7,5 λεπτά δράσης στο Dark Water level. Στο βίντεο βλέπου...
Posted (09 Jun 2022)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

...
Posted (01 Jan 1970)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 nickarma (Level 12) 19/11/2022 14:06
Εχει πολλά θέματα φέτος. Crashes ενώ παίζουμε, τα όπλα θα έπρεπε να κάνουν μεγαλύτερο damage. Τα modes είναι οκ, τα perks είναι οκ, το campaign καλό, αλλά η Activision δείχνει οτι δεν τεσταρει το παιχνιδι και δεν ακουει καλα το community και παντα φτιαχνει κατι και χαλαει κατι αλλο.
Εγω το ψιλομετανιωσα που το πηρα full price, καλυτερα να περιμενα πτωση τιμης.
#2 apovag (Level 14) 29/11/2022 18:58
Το έπαιξα το Σαββατοκύριακο. Λιγες οι διαφορές.
Πολλά bugs, πολλοί cheaters, πολλά disconnections. Το 2023 και άμα το ξαναπιάσω.
Score 7.8
7.75 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: First-Person Shooter
Developer: Infinity Ward
Publisher: Activision
Διάθεση: Activision
Players: 1-64
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής: AMD Ryzen 3 1200 ή Intel Core i3-6100/Core i5-2500K, Κάρτα γραφικών: AMD Radeon RX 470 ή Nvidia GeForce GTX 960, Λειτουργικό Σύστημα: Windows 10, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 125GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/10/22
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Baldur's Gate 3   (9)
3
Half-Life: Alyx   (9)
4
Jet Set Radio   (8.9)
6
Street Fighter 6   (8.7)
8
Metroid Dread   (8.5)
9
Starfield   (8.4)

Top Reviews (by user score)

1
2
3
Starfield   (8.63)
7
Diablo IV   (8.42)
8
A Fold Apart   (8.33)
10
FC 24   (8.3)

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification