Atomic Heart

Hot
Μία εναλλακτική Σοβιετική Ένωση με ρομπότ.

Μία εναλλακτική Σοβιετική Ένωση με ρομπότ.

Μία εναλλακτική Σοβιετική Ένωση με ρομπότ.

Η Ρωσία ακούγεται αρκετά τον τελευταίο χρόνο και πλέον ότι προέρχεται από εκεί είναι αντικείμενο κατακραυγής. Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε και η Ρώσικη εταιρεία ανάπτυξης Mundfish, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και έχει γραφεία σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Κύπρο. Το πρώτο της project ξεκίνησε να αναπτύσσεται λίγο μετά την ίδρυσή της και όσο έφτανε στην κυκλοφορία του τράβαγε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου. Το Atomic Heart με κάθε τρέιλερ αποκτούσε όλο και περισσότερο hype μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 όπου κυκλοφόρησε και αναμενόμενα ένα μεγάλο κομμάτι της κουβέντας είχε να κάνει με το ότι ήταν Ρώσικο.

Μία ουτοπική δυστοπία
Το Atomic Heart διαδραματίζεται σε μία άλλη πραγματικότητα, όπου στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανία εξαπόλυσε έναν ιό που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους. Από το 1936 η Σοβιετική Ένωση είχε αναπτύξει πολύ προηγμένες τεχνολογίες με τις οποίες κατασκεύασε robots για να σώσουν την ανθρωπότητα και να βελτιώσουν γενικώς τη ζωή. Η βασική ιστορία ξεκινάει το 1955, στο Facility 3826, μία μεγάλη εγκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης όπου γίνονται πειράματα. Την ημέρα κυκλοφορίας ενός προγράμματος που θα επέτρεπε στους ανθρώπους να ελέγχουν τα robots με το μυαλό τους, αυτά αρχίζουν να δυσλειτουργούν, επαναστατώντας, δραπετεύοντας και σκοτώνοντας κόσμο.

atomic heart 1

Πρωταγωνιστής είναι ο Agent P3, ο οποίος καλείται να ανακαλύψει τα αίτια αυτού του γεγονότος. Παρότι ο κόσμος και το setting έχουν αρκετό ενδιαφέρον και πρωτοτυπία, το ίδιο το σενάριο και η πλοκή καταλήγουν αρκετά προβλέψιμα με αρκετά κλισέ ανατροπές και εξελίξεις. Το τέλος δείχνει κάποια σημεία βελτίωσης, όμως ίσως για κάποιους είναι αργά μέχρι τότε. Επίσης ο P3 δεν καταφέρνει να μας κερδίσει ιδιαίτερα ως πρωταγωνιστής, καθώς πάντα αντιδράει υπερβολικά, δεν γίνεται ποτέ συμπαθής και αργεί να καταλάβει τι γίνεται. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν ένα μικρό ενδιαφέρον, όμως όχι αρκετό για να τους θυμόμαστε για καιρό.

Ρομπότ που ρίχνουν πολύ ξύλο
Το Atomic Heart έχει μία Open-world δομή, η οποία όμως δεν ενθαρρύνει ιδιαίτερα την εξερεύνηση. Συγκεκριμένα υπάρχουν ορισμένες Open world περιοχές, ανάμεσα στα βασικά σημεία της ιστορίας, όπου έχετε περισσότερη ελευθερία. Σε πολλά σημεία βρίσκονται εχθροί και κάμερες που τους καλούν, χωρίς να υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα side quests και στις υπόλοιπες δραστηριότητες. Στον κόσμο μπορείτε να περιπλανιέστε είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητα που βρίσκετε, τα οποία όμως καταστρέφονται πολύ εύκολα, με ελάχιστα χτυπήματα.

Οι εχθροί του Atomic Heart έχουν αρκετή ποικιλία στους σχεδιασμούς τους και στις κινήσεις τους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ανθρωπόμορφα robots, ιπτάμενα robots, ή αποτελέσματα πειραμάτων που είναι πρώην άνθρωποι. Αρχικά είναι πιο απλοί, όμως όσο προχωράτε, έχουν όλο και περισσότερες κινήσεις και επιθέσεις και έρχονται περισσότεροι μαζί. Κάθε εχθρός έχει περισσότερο hp και αντοχή από όσο αναμένεται (και όσο χρειαζόταν) και χρειάζεται αρκετά πυρομαχικά και melee χτυπήματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι, τουλάχιστον στην αρχή, θα χρειάζεστε πολλές προσπάθειες ή θα τους αντιμετωπίζετε στο τσακ πριν πεθάνετε.

Αυτό βοηθάει στο να μάθουμε γρήγορα τα συστήματα, όπως το πότε να αποφεύγουμε, το πότε να χτυπάμε ή το πώς να διαχειριζόμαστε τα πυρομαχικά μας, όμως θα πρέπει να ξεπεράσετε μερικά σημεία εκνευρισμού. Το πρόβλημα αυτό γιγαντώνεται στα boss fights. Παρότι εντυπωσιακά στο σχεδιασμό τους και στην κλίμακά τους, τα ίδια τα bosses δεν έχουν ιδιαίτερα πολλές κινήσεις αλλά υπερβολικά μεγάλη αντοχή. Έτσι οι μάχες μαζί τους καταλήγουν να είναι απλώς αποφυγή-επίθεση για μεγάλα διαστήματα και από ένα σημείο και μετά γίνονται αρκετά επαναλαμβανόμενες.

atomic heart 2

Τα όπλα και τα skills που θα αποκτήσετε σταδιακά έχουν αρκετή ποικιλία και δίνουν αρκετές επιλογές στο πως θα αντιμετωπίσετε τις μάχες. Αρχικά οι melee επιθέσεις είναι που θα χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες φορές, καθώς τα συγκεκριμένα όπλα δεν καταστρέφονται ούτε έχετε να ανησυχείτε για ammo. Είναι αρκετά ικανοποιητικές και αποδεκατίζετε άνετα εχθρούς κόβοντας τους σε κομμάτια. Τα όπλα που θα βρείτε είναι shotguns, αυτόματα, πιστόλια ηλεκτρισμού και άλλα. Για τα περισσότερα θα πρέπει να βρίσκετε πυρομαχικά τα οποία είναι περιορισμένα ή να περιμένετε το cooldown (όπως στην περίπτωση του ηλεκτρικού).

Με το Polymer Glove σας, το οποίο έχετε στο αριστερό χέρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυνάμεις, όπως το να σηκώνετε τους εχθρούς στον αέρα, να τους παγώνετε ή να τους ρίχνετε ηλεκτρισμό. Οι συνδυασμοί των παραπάνω οπλών και δυνάμεων είναι αρκετοί και κάνουν τις μάχες ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές. Κάθε εχθρός που πεθαίνει σας αφήνει και αρκετό loot. Πέρα από healers θα βρείτε και αρκετά resources για να αναβαθμίσετε τα skills, τα όπλα σας ή να φτιάξετε καινούργια. Όλα αυτά γίνονται στο πιο… πρόστυχο vending machine που έχουμε δει ποτέ.

atomic heart 3

Οι εχθροί που βρίσκονται σε ομάδες διάσπαρτες στον κόσμο είναι κάθε φορά πολλοί και σε συνδυασμό με την μεγάλη αντοχή του καθενός, θα σας παίρνουν μεγάλες προσπάθειες και πυρομαχικά για να τους εξουδετερώνετε, τα οποία είναι χρήσιμα σε άλλα πιο σημαντικά σημεία, όπως τα βασικά missions. Μόλις όμως το καταφέρνετε θα έρχονται robots και θα τους επισκευάζουν, κάνοντας την προσπάθειά σας ως ένα σημείο, μάταιη. Επιπλέον το stealth δεν λειτουργεί πολύ καλά, λόγω του αριθμού των εχθρών. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις απλώς αποφεύγαμε τους εχθρούς και απλά πηγαίναμε απευθείας στο σημείο που πρέπει στο χάρτη αντί να τους αντιμετωπίσουμε.

Τα γραφικά του Atomic Heart είναι ο τομέας που δεν μας άφησε κανένα ιδιαίτερο παράπονο. Ο περίεργος αυτός κόσμος είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένος με μοναδικό στυλ στα ρετροφουτουριστικά κτήρια, τις ιπτάμενες πόλεις, τα δάση και τις εσωτερικές περιοχές. Σε κάθε σημείο υπάρχει μεγάλη λεπτομέρεια και εξαιρετικοί φωτισμοί δίνοντας την αίσθηση μίας ουτοπίας. Οι εχθροί είναι επίσης καλοφτιαγμένοι, ειδικά τα ρομπότ. Κάθε είδος εχθρού έχει ξεχωριστό στυλ με αρκετή φαντασία στο σχεδιασμό τους, αντιπροσωπεύοντας εξαιρετικά τον συγκεκριμένο κόσμο και την τεχνολογία που υπάρχει. Οι άνθρωποι είναι επίσης προσεγμένοι, αλλά σίγουρα έχουμε δει πιο όμορφους σε αρκετά άλλα games. Σε γενικές γραμμές το Atomic Heart τρέχει πολύ ομαλά στο PS5 με ελάχιστα framedrops, κυρίως στις μάχες με πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα.

atomic heart 4

Ο ηχητικός τομέας είναι επίσης ικανοποιητικός με καλοφτιαγμένα εφέ πυροβολισμών, εκρήξεων και των κινήσεων των robots. Το soundtrack επιμελείται ο Mick Gordon, γνωστός για τα αντίστοιχα του Doom του 2016 και των πρόσφατων Wolfenstein και είναι εξαιρετικό. Τα κομμάτια που ακούγονται σε κάθε περίσταση είναι απόλυτα ταιριαστά, έντονα και δίνουν πολύ στην ατμόσφαιρα και στον συγκεκριμένο κόσμο. Οι Αγγλικές ερμηνείες του cast είναι απλώς ικανοποιητικές χωρίς κάτι σπουδαίο. Ο voice actor Adam Simms κάνει ότι μπορεί στον ρόλο του P3 με τους σχεδόν εκνευριστικούς διαλόγους που του έχουν δοθεί, σώζοντας λίγο την κατάσταση.

Διασκεδαστικό αλλά μπορούσε και καλύτερα
Το Atomic Heart έχει έναν πολύ όμορφο και πρωτότυπο κόσμο και διασκεδαστικές μάχες με ποικιλία σε όπλα και skills, όμως τίποτα παραπάνω. Το σενάριο και μερικές επιλογές στους σχεδιασμούς των εχθρών ήθελαν περισσότερη δουλεία, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο θετικό παρά αρνητικό. Η Mundfish έκανε μία πολύ καλή πρώτη προσπάθεια και έχει θέσει καλές βάσεις για ένα καλύτερο sequel ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Το Atomic Heart αποτελεί εύκολη πρόταση εφόσον το αποκτήσετε μέσω του Game Pass ή αργότερα μέσω του PS Plus, όμως αν σκοπεύετε να το αγοράσετε θα προτείναμε να πέσει λίγο η τιμή του.

Θετικά:
Όμορφος, πρωτότυπος και καλοφτιαγμένος κόσμος
Ποικιλία στα όπλα, τα skills και στους συνδυασμούς τους
Εξαιρετικό soundtrack
Εντυπωσιακά boss fights

Αρνητικά:
Η υπερβολική αντοχή των εχθρών σε κάθε μάχη
Προβλέψιμο σενάριο χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές
Αντιπαθής και κακογραμμένος πρωταγωνιστής
Open άλλα άδειος κόσμος

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Σενάριο: 6
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.2

Αξίζει μία δοκιμή χωρίς υψηλές προσδοκίες.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Το Atomic Heart έχει παιδική σειρά καρτούν από την δεκαετία του '60 που χαρακτηρίστηκε ρατσιστική

Το Atomic Heart δέχτηκε κριτική από ορισμένους gamers γιατί περιέχει μια καρτουνίστικη σειρά από την δεκαετία του '60, με την ονομασία No, Pogodi, η οποία έχει κάποια δευτερόλεπτα που χαρακτηρίστηκαν ...
Posted (26 Feb 2023)

Η Ουκρανία ζήτησε την απαγόρευση του Atomic Heart

Η Ουκρανία δήλωσε ότι ζητάει την απαγόρευση του νέου FPS Atomic Heart από τις Valve, Sony και Microsoft αντίστοιχα. Βέβαια μπορεί να το αποσύρει μόνο από τα καταστήματα της χώρας, ενώ όσον αφορά τις ...
Posted (23 Feb 2023)

Ο συνθέτης του Atomic Heart δώρισε την αμοιβή του στον Ερυθρό Σταυρό για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο έμπειρος συνθέτης Mick Gordon αποκάλυψε ότι δώρισε την αμοιβή του για το FPS/Action RPG Atomic Heart στον Ερυθρό Σταυρό της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία, προκειμένου να "...
Posted (16 Feb 2023)

Το Atomic Heart σατιρίζει το Hogwarts Legacy στο νέο του τρέιλερ

Στο νέο του τρέιλερ, το Atomic Heart σατιρίζει το Hogwarts Legacy που κυκλοφόρησε στις 10/2. Στο τρέιλερ πρωταγωνιστεί ένα νεαρό κορίτσι στο ρόλο της μαθητευόμενης μάγου (που δεν μπορεί να εκτελέσει ...
Posted (15 Feb 2023)

Atomic Heart: Οι απαιτήσεις στα PC

Η εταιρεία ανάπτυξης Mundfish ανακοίνωσε τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις για το Atomic Heart. Το επερχόμενο FPS που διεξάγεται σε μια εναλλακτική Σοβιετική Ένωση θα κυκλοφορήσει στις 2...
Posted (14 Feb 2023)

Atomic Heart gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 12/8/20] Η εταιρεία ανάπτυξης Mundfish παρουσίασε το πρώτο gameplay video για το Atomic Heart. Το επερχόμενο FPS διαδραματίζεται σε μία τεχνολογικά εξελιγμένη Σοβιετική Ένωση, η ο...
Posted (17 Jan 2023)

Atomic Heart: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το retro-futuristic FPS/Action RPG Atomic Heart με Σοβιετική θεματολογία θα κυκλοφορήσει τελικά στις 21/2. Η Ρωσική εταιρεία ανάπτυξης Mundfish παρουσίασε ένα τρέιλερ με εκρήξεις, μεταλλαγμένους εχ...
Posted (02 Nov 2022)

Atomic Heart

[Αρχική Δημοσίευση: 11/5/18] Η Mundfish ανακοίνωσε επίσημα το Atomic Heart, μία νέα FPS περιπέτεια γεγονότα του οποίου διαδραματίζονται στην εξελιγμένη Σοβιετική Ένωση. Πρόκειται για ένα video game...
Posted (02 Mar 2020)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 AntonKos (Level 17) 21/03/2023 20:11
Αν αυτό με Σοβιετική Ένωση πουλήσει να περιμένουμε ότι θα πουλήσει και το Katyusha? :P
Παντως ωραία θεματολογία, το περιμενα καλυτερο ειναι η αληθεια.
Score 7.2
7.42 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: First-Person Shooter, Action Adventure
Developer: Mundfish
Publisher: Focus Entertainment
Διάθεση: Focus Entertainment
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 21/3/2023
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Half-Life: Alyx   (9)
2
Jet Set Radio   (8.9)
4
Metroid Dread   (8.5)
8
Marvel Snap   (8.3)
10
Dead Space (2023)   (8.2)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
3.
Hogwarts Legacy   (0.5)
4.
eFootball 2023   (5.0)
5.
7.
8.
9.
Overwatch 2   (6.0)
10.
Trek to Yomi   (9.0)
Notification