• Reviews
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PC)

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PC)

Hot
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   PS5   PS4  

To spin-off του Marvel’s Spider-Man έφτασε στα PC.

To spin-off του Marvel’s Spider-Man έφτασε στα PC.

To spin-off του Marvel’s Spider-Man έφτασε στα PC.

Το 2018 η Insomniac Games κυκλοφόρησε ένα από τα πιο διασκεδαστικά exclusive games του PlayStation 4, το Marvel’s Spider-Man. Πέρα από το γεγονός ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι Spider-Man και με το περισσότερο content, που έχει βγει ποτέ, ήταν σίγουρα και ένα από τα καλύτερα superheroes games όλων των εποχών. Τον Αύγουστο του 2022 το Marvel’s Spider-Man βρήκε το δρόμο του στα PC, στη remastered έκδοσή του.

Το 2020 Insomniac games δημιούργησε ένα spin-off βασισμένο στον κόσμο και τα mechanics του Marvel’s Spider-Man, το Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Δύο χρόνια μετά, κυκλοφορεί το συγκεκριμένο και στους υπολογιστές. Σε αυτό το spin-off παίζετε μονάχα σαν το Miles και όχι σαν τον Πίτερ. Είχαμε δει τον Miles και στο Marvel’s Spider-Man, αλλά, τώρα πια είναι ο πρωταγωνιστής και έχει μία δικιά του περιπέτεια. Στο δρόμο είναι, επίσης, και το sequel στο Marvel’s Spider-Man, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Marvels Spider Man Miles Morales PC 1

Ο Peter πάει διακοπές, αλλά, η Νέα Υόρκη έχει νέο Spider-Man
H ιστορία διαδραματίζεται στη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Στον original τίτλο, ο Miles τσιμπιέται από μία ραδιενεργή αράχνη και αποκτά παρόμοιες δυνάμεις με τον Peter. Έχοντας περάσει λοιπόν σχεδόν ένας χρόνος in-game από τότε και έχοντας εκπαιδευτεί σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Miles, καλείται να είναι ο μοναδικός Spider-Man της Νέας Υόρκης για ένα χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων, μιας και ο Πίτερ θα είναι εκτός σε ένα ταξίδι με την MJ.

Αυτό είναι μία πολύ σωστή κίνηση από την πλευρά της Insomniac, μιας και αφαιρώντας τον Peter Parker από την εξίσωση δίνεται η ευκαιρία να επικεντρωθεί στο Miles, χωρίς να φεύγει ο προβολέας από πάνω του. Σε σχέση με τον original τίτλο η ιστορία είναι περίπου 8 ώρες. Αυτό καθιστά την ιστορία πολύ πιο γρήγορη και με λιγότερα twist και mastermind κακούς.

Χριστουγεννιάτικο web swinging με πληκτρολόγιο
Το Miles Morales υποστηρίζει όλα τα χειριστήρια και μάλιστα υποστηρίζει, επίσης, το DualSense Controller, με haptic feedback και dynamic trigger effects. Δε δοκίμασα, όμως, τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δυστυχώς. Με την χρήση κάποιου Controller ζείτε πραγματικά την εμπειρία, όπως θα έπρεπε, γιατί τα controls του παιχνιδιού είναι μεταφρασμένα τέλεια σε αυτά τα κουμπιά.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι σχεδιασμένο για PlayStation 4. Πώς μεταφράζεται, λοιπόν, ο χειρισμός στον κύριο τρόπο χειρισμού ενός υπολογιστή, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο; Η αλήθεια είναι όχι καλά. Η Insomniac έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να μεταφράσει το χειρισμό του σε πληκτρολόγιο, όλα τα κουμπιά βγάζουν περίπου νόημα. Είναι κοντά στο βασικό WASD. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ περίεργος, ακόμα. Το πρόβλημα έχει σχέση από τον ίδιο το σχεδιασμό του ποντικιού και του πληκτρολογίου. Το ποντίκι διαθέτει τρία κουμπιά και μία ροδέλα. Όμως, ενώ άλλες φορές το γεγονός ότι το ποντίκι δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια στην κάμερα είναι θετικό, στο Marvel’s Spider-Man δε χρειάζεται σχεδόν να κουνάτε καθόλου την κάμερα εσείς. Έτσι πρέπει σχεδόν τα πάντα να συνδυαστούν με το πληκτρολόγιο και καταλήγει το αριστερό σας χέρι να κάνει πολλά περισσότερα από το δεξί. Αντίθετα, σε ένα χειριστήριο αυτό το παιχνίδι αξιοποιεί πλήρως και τα δύο χέρια, οπότε ο χειρισμός είναι πιο ομαλός.

Marvels Spider Man Miles Morales PC 1

Mε νέες δυνάμεις ο νεαρός αραχνούλης
Το gameplay χαράζει τον ίδιο δρόμο με το original. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στο ταξίδι από τη μία άκρη του Μανχάταν στην άλλη κάνοντας web swinging και σε combat. Όλα αυτά βέβαια με την ενίσχυση των καινούργιων δυνάμεων που αποκτά ο Miles, κάνουν το game να είναι το ίδιο διασκεδαστικό και σε κάποιες περιπτώσεις λίγο καλύτερο. Κληρονομεί, επίσης, στοιχεία open world, μιας και υπάρχουν σε όλο το Μανχάταν collectibles, εγκληματικές δραστηριότητες και αλληλεπιδράσεις με διάφορους χαρακτήρες.

Επιπρόσθετα διαθέτει και ένα καινούργιο mechanic σε μορφή εφαρμογής, που έφτιαξε ο κολλητός του Miles. Μέσα από αυτή την εφαρμογή στο παιχνίδι δίνονται extra side quests και οργανώνονται καλύτερα τα criminal quests. Τα side quest έχουν μία πολύ ιδιαίτερη ποικιλία και διασκέδαση και κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό.

Το web swinging δείχνει να είναι και αυτό ανανεωμένο με καινούργια κόλπα και λίγο πιο γρήγορη δράση σε κάθε swing. Το combat έχει στυλ όπως τα παιχνίδια Arkham. Βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μπουνιές και dodge, αλλά, σε αντίθεση με τον original τίτλο, ο Miles έχει λιγότερα gadget, όμως, έχει άλλους άσους στο μανίκι του.

Marvels Spider Man Miles Morales PC 1

Ο friendly-neighborhood Spider-Man τρέχει στο friendly-neighborhood PC σας
Σε αντίθεση με αυτά που μας έχει συνηθίσει η Sony, το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales τρέχει αρκετά ομαλά στον υπολογιστή σας. Βλέπουμε μία προσπάθεια της Insomniac να κάνει και downgrade στα γραφικά του τίτλου της, για να τρέχει σε μία πληθώρα υπολογιστών και μάλιστα ρίχνοντας τις ελάχιστες απαιτήσεις του επεξεργαστή τόσο κάτω όσο έναν i3 τέταρτης γενιάς.

Πέρα από αυτό βρίσκουμε την ίδια πληθώρα ρυθμίσεων, όπως βρήκαμε και στο Marvel’s Spider-Man remastered· για παράδειγμα το Ray tracing. Μία πολύ έξυπνη ιδέα, επίσης, για να μπορούν να έχουν περισσότεροι users “το κεφάλι τους ήσυχο”, όταν ανοίγει πρώτη φορά το game, διαθέτει ένα launcher. Στη συνέχεια μπορεί να αλλάξουν κατευθείαν τις ρυθμίσεις γραφικών τους σε ένα βασικό επίπεδο έτσι ώστε, όταν τρέξουν πρώτη φορά το game, να τρέχει ομαλά (αυτό το launcher μπορεί να απενεργοποιηθεί για να μην το βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που το ανοίγετε).

Marvels Spider Man Miles Morales PC 1

Με όλες αυτές τις ρυθμίσεις, μπορεί κάθε gamer να αντικρίσει ένα αποτέλεσμα, είτε θέλοντας αυτά να είναι πολλά fps ή ένα πανέμορφο game. Δημιουργείται έτσι το πανέμορφο περιβάλλον της Νέας Υόρκης γεμάτο με λαμπερά χρώματα και εικόνες που κάποιες φορές θυμίζουν την πραγματική ζωή. Σε ένα PC με i7 9700 και RX 570 8GB με ανάλυση οθόνης 1080p έφτανε πολύ εύκολα τα 80 fps και δεν έπεφταν, όταν ο Miles βρισκόταν σε περιβάλλον με πολλούς εχθρούς.

Επιπρόσθετα η έκδοση στα PC διαθέτει μία exclusive στολή τη "Miles Morales 2099". Δίνονται επίσης 2 extra skill points από την αρχή του game. Για να ξεκλειδώσετε τα παραπάνω πρέπει μέσα από το game να κάνετε login και link το PlayStation account σας. Επίσης, το παιχνίδι υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα σε μενού και υπότιτλους.

 

Λίγο πιο edgy από τον Πiτερ η μουσική του
Η μουσική είναι εξαιρετική. Σε αντίθεση με το Marvel’s Spider-Man, έχουμε έναν λίγο πιο επαναστατικό νεαρό έφηβο στην καρέκλα του Spider-Man της Νέας Υόρκης και το soundtrack το αντανακλά τέλεια, έχοντας το κλασικό soundtrack, αλλά, βάζοντας του αρκετό hip-hop, έτσι ώστε να αποκτήσει έναν αλλιώτικο αέρα.

O Nadji Jeter επιστρέφει στο ρόλο του ως Miles Morales, ρολό που τον είχε παίξει και στο προηγούμενο τίτλο και στην animated σειρά Spider-Man από το 2017. Το βασικό ανταγωνιστή του Miles παίζει ο θρυλικός Troy Baker, γνωστός ως Joel στο The Last of Us και σαν τον αδερφό του Nate στο Uncharted. Ακίμα, η Jasmin Savoy Brown, την οποία είδαμε πολύ πρόσφατα στις καινούργιες ταινίες Scream, παίζει την παιδική φίλη του Μiles, Phin. Όλοι αυτοί και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί κάνουν το voice acting εξαιρετικό.

Marvels Spider Man Miles Morales PC 1

Για ποιο λόγο ξεχωριστό game;
Tο Marvel’s Spider-Man: Miles Morales είναι ένας πολύ ωραίος και γεμάτος τίτλος, όμως, δεν ξέρω εάν η Insomniac μας καλοέμαθε με το πρώτο game, αλλά, για την τιμή του συγκριτικά με το original, δε στέκει. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάποιος DLC. Λέγοντας όλα αυτά όμως δεν πάει να πει ότι δεν είναι μία ωραία προσθήκη στην ιστορία. Μάλιστα επεκτείνει το ευρύτερο σύμπαν το οποίο προσπαθούν να χτίσουν με τα Marvel’s Spider-Man, κάνοντας στο τέλος του game και λίγο teasing για το μέλλον της σειράς. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για όλους τους θαυμαστές του Spider-Man. Το μέλλον της σειράς φαίνεται λαμπρό. Τώρα, το μόνο πράγμα που μένει είναι να δούμε πόσο καιρό θα τους πάρει να κάνουν port το φετινό sequel στο Marvel's Spider-Man.

Θετικά:
- Πολύ διασκεδαστικό gameplay
- Φανταστικά γραφικά
- Καλογραμμένη ιστορία
- Πληθώρα από side quests
- Πολλές ρυθμίσεις γραφικών
- Υποστήριξη Dualsense στο PC
- Υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας

Αρνητικά:
- Σχεδόν ίδια τιμή με πολύ λιγότερο content από το original
- Πολύ λίγες προσθήκες
- Kακή μετάφραση σε πληκτρολόγιο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Σενάριο: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.4

Μία καλή προσθήκη στη βιβλιοθήκη κάθε PC gamer και Spider-Man fan.

Μιχάλης Τσακίρογλου

NEWS   VIEW ALL

Τα Spider-Man Remastered και Miles Morales και στα PC

[Αρχική δημοσίευση: 3/6/22] Το Spider-Man, το Action-Adventure των κονσολών PlayStation, έρχεται σε Remastered έκδοση για τα PC. Το ίδιο θα ισχύσει και για το Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Δε...
Posted (13 Oct 2022)

Φήμη: Στο Marvel's Spider-Man 2 θα μπορείτε να παίξετε ως Peter Parker ή ως Miles Morales

Μία νέα φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, θέλει τους παίκτες του Marvel’s Spider-Man 2 να μπορούν να επιλέξουν εάν θα θέλουν να παίξουν το παιχνίδι ως ο Peter Parker ή ως ο Miles Morales. Τον περασμ...
Posted (12 Oct 2021)

Παπούτσια Adidas Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Η Sony σε συνεργασία με την Adidas κυκλοφόρησαν μια έκδοση των Superstar, ίδια με αυτή που φοράει ο Miles Morales στο Marvel's Spider-Man: Miles Morales Οι δυο εταιρείες συνεργάστηκαν για να δημιουργ...
Posted (17 Nov 2020)

Bug του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales μεταμορφώνει τον ήρωα σε τούβλο

Όλο και περισσότεροι χρήστες ανακαλύπτουν glitches και bugs στο Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, πολλά εκ των οποίων φαίνονται ότι αφορούν το μοντέλο του κεντρικού ήρωα που μεταμορφώνεται ανεξήγητα...
Posted (16 Nov 2020)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.4
8.5 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Αdventure
Developer: Insomniac Games
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Requirements: 8 GB RAM, Intel Core i3-4160, 3.6 GHz ή η ανοιστιχη AMD, NVIDIA GTX 950 ή AMD Radeon RX 470, Χώρος στο δίσκο 75 GB, Λειτουργικό Σύστημα Windows 10 64-bit (1909 ή νεότερη)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 18/11/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification