Roller Champions

Hot
GameWorld

Αφήστε τα χειριστήρια και πάρτε τα rollers!

Αφήστε τα χειριστήρια και πάρτε τα rollers!

Αφήστε τα χειριστήρια και πάρτε τα rollers!

Η Ubisoft έχει αναπτύξει εδώ και πάνω από μία δεκαετία πολλές διαφορετικές gaming σειρές, προσπαθώντας να προσελκύσει όλα τα είδη των gamers. Είναι γνωστή κυρίως για σειρές όπως το Assassin's Creed και το Far Cry, ενώ οι σειρές της που απευθύνονται κυρίως στο casual κοινό περνάνε συνήθως σε δεύτερη μοίρα. Τα Just Dance, UNO, OddBallers και Tiny Lands είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Γίνονται λίγο γνωστά σε όσους gamers παρακολουθούν τις εξελίξεις και μετά την κυκλοφορία τους φεύγουν από την επικαιρότητα.

Το Roller Champions δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν είναι ακριβώς casual, απλά παντρεύει το Sports με το casual στοιχείο. Διαφοροποιείται από ορισμένα games της Ubisoft, χωρίς αυτό να ισχύει απαραίτητα και στον ευρύ κόσμο του gaming. Το Roller Champions έκανε την εμφάνισή του επίσημα κατά τη διάρκεια της E3 2019. Επιπλέον, σημειώθηκαν αρκετές αναβολές σχετικά με την κυκλοφορία του, αφού ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2020, αλλά στο Ubisoft Forward έγινε σχετική ανακοίνωση για την επίσημη κυκλοφορία του, η οποία προγραμματίστηκε για το 2021. Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, ο λόγος για αυτή την αναβολή ήταν για την γενικότερη βελτίωση του gameplay. Με άλλα λόγια, η Ubisoft ήθελε να είναι πλήρως ικανοποιημένη με το Roller Champions πριν προβεί στην κυκλοφορία του.

roller champions 1

Παίξε με φίλους και μετά κέρδισε τον τίτλο ενός Champion
Τα γεγονότα στο Roller Champions διαδραματίζονται στο μέλλον και σαφέστερα στο 2032. Στην αρχή του σας δίνουν 2 επιλογές για games, ενώ ανάλογα με τις επίδοσή σας μπορείτε να ξεκλειδώσετε κι άλλα games, όπως είναι το 2V2 ή ακόμα και οι αγώνες για το παγκόσμιο Champion Ranking. Εντούτοις, αυτό που φαίνεται να τράβηξε το κοινό είναι το 3V3 Game, το οποίο διαρκεί περίπου 7 λεπτά. Υπάρχει δυνατότητα αφενός ο αγώνας να τελειώσει πιο γρήγορα όταν το αποτέλεσμά του έχει ήδη καθοριστεί από το score της μιας ομάδας και αφετέρου να δοθούν επιπλέον λεπτά για τον αγώνα, τα οποία συνήθως δεν ξεπερνάνε τα 3 λεπτά.

Βασική προϋπόθεση για goal είναι η κατοχή της μπάλας κατά τη διάρκεια του πατινάζ, το οποίο δίνει την δυνατότητα στην ομάδα που θα κρατάει την μπάλα για περισσότερους από δύο γύρους να κερδίσει και περισσότερους πόντους. Δεν θα μπορούσε, όμως, να είναι κανονικός αγώνας χωρίς την ιδιότητα να κλέβεις την μπάλα από την αντίπαλη ομάδα! Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να έχετε μια δυνατή ομάδα, η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Ένα ευχάριστο game, το οποίο δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει
Είναι ευρέως γνωστό πως αρκετά βιντεοπαιχνίδια τοποθετούν τον ήρωα σε μια μεμονωμένη πίστα, ώστε να μάθει να χειρίζεται το εκάστοτε avatar. Έτσι ακριβώς γίνεται και εδώ. Πριν ξεκινήσετε το κανονικό gameplay, πρέπει να μάθετε τις βασικές λειτουργίες. Για την ακρίβεια, δεν θα σας αφήσει να ξεκινήσετε, μέχρι να ολοκληρώσετε όλα τα tasks που σας δίνονται, λόγου χάρη να πάρετε την μπάλα και να βάλετε goal.

Αφού τελειώσετε τη σύντομη αυτή προπόνηση, θα επιλέξετε ένα βραβείο το οποίο θα σας δοθεί όταν συμπληρώσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό θαυμαστών, περίπου 40000. Λαμβάνοντας υπόψη πως το gameplay διαδραματίζεται σε πίστες, είναι λογικό το γεγονός ότι σας παρακολουθούν άτομα, τα οποία με βάση την επίδοσή σας επιλέγουν αν θα γίνουν θαυμαστές σας ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι απαραίτητο να νικήσει η ομάδα σας για να λάβετε νέους θαυμαστές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κερδίσετε θαυμαστές, με τον πιο συνηθισμένο να είναι μέσω των αγώνων ή ακόμα και μετά την ολοκλήρωση ενός task ή challenge. Με αυτό τον τρόπο, η Ubisoft επιδιώκει το στοιχείο του ρεαλισμού.

roller champions 2

Σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε mini games που δεν απαιτούν ομαδική δουλειά, όπως είναι το Star Dash και το Star Dash Supernova εφόσον, όπως μας προϊδεάζει και ο τίτλος, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μαζέψετε αστέρια. Μπορείτε επίσης να κλέψετε τα αστέρια ενός άλλου παίκτη με την επιλογή tackling. Το 3V3 game είναι αναμφισβήτητα το πιο διασκεδαστικό, με την αδρεναλίνη να αποτελεί βασικό συναίσθημα του παίκτη. Απαιτεί αρκετή συγκέντρωση, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τις επιθέσεις των αντιπάλων, ενώ παράλληλα να βάλετε goal.

Πόσο ευχάριστη είναι όμως η συνολική εμπειρία;
Σε γενικό βαθμό, το gameplay είναι ικανοποιητικό, ειδικά όταν υπάρχει η κατάλληλη ομάδα στο πλευρό σου. Είναι εύκολο στην κατανόηση και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις σε gaming, κάτι το οποίο καθιστά το Roller Champion ιδανικό ακόμα και για νέους παίκτες. Επιπρόσθετα, είναι ένα δωρεάν online game, είναι δηλαδή προσβάσιμο σε όλους όσους έχουν στη κατοχή τους PC. Έχετε πολύ καλές επιλογές εξοπλισμού, τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε μέσω του shop ή να βελτιώσετε την επίδοσή σας και να κερδίσετε κάποια από αυτά σε rewards.

roller champions 2

Τα διαθέσιμα game modes παραπέμπουν περισσότερο σε άτομα με ανταγωνιστικές προσωπικότητες, τα οποία δεν θα διστάσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να νικήσουν. Όσο εύκολο και αν είναι το παιχνίδι στην κατανόηση, υπάρχουν πολλά εμπόδια για την νίκη, γεγονός που δημιουργεί ένα πιο διασκεδαστικό gameplay. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε στην κατοχή σας τη μπάλα για όσους περισσότερους γύρους μπορείτε και μετά να βάλετε goal. Θεωρητικά, ο αγώνας μπορεί να τελειώσει από το πρώτο λεπτό. Δεν είναι ποτέ, όμως, τόσο εύκολο. Πρέπει να προστατέψετε την μπάλα, να δείτε αν υπάρχει κάποιο άνοιγμα στην ομάδα σας για πάσα και τέλος να βάλετε goal, χωρίς την παρέμβαση της αντίπαλης ομάδας. Κάποια άλλα game modes είναι το 2V2, το οποίο δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το 3V3, και το Hot Potato, που αποτελεί μάλλον το πιο περίπλοκο gameplay. Ακολουθεί την ίδια φόρμουλα με το 3V3, σύμφωνα κατά την οποία υπάρχουν 2 ομάδες από 3 παίκτες η κάθε μια και νικάει όποια ομάδα έβαλε τα περισσότερα goal. Ωστόσο, παράλληλα με όλα αυτά, πρέπει να προσέχετε και την μπάλα, η οποία παίρνει ουσιαστικά την μορφή μιας βόμβας και κατ’ επέκταση πρέπει να κάνετε συχνά πάσες.

Όσον αφορά τα mini games, προσθέτουν μια επιπλέον δράση στο Roller Champions, εφόσον ο παίκτης έχει επιλογές και για solo player games. Το Star Dash έχει αναμφισβήτητα περιθώρια βελτίωσης, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πως υπάρχει και το Star Dash Supernova, το οποίο είναι πιο διασκεδαστικό. Η βασική διαφορά αυτών των δύο είναι πως στο Star Dash η αποστολή σας θα είναι να μαζέψετε όσα περισσότερα αστέρια μπορείτε, ενώ στο Star Dash Supernova πρέπει να προσέχετε και για εκρηκτικά αστέρια, τα οποία αν τα μαζέψετε θα χάσετε ένα από αυτά που έχετε, όπως όταν κάποιος κάνει tackling και του κλέβει ένα αστέρι. Είναι δηλαδή λίγο πιο πονηρό από το κανονικό και έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Το Lootball Madness δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σαν mini game. Το κύριο task του παίκτη είναι να καταφέρει να έχει στην κατοχή του ένα lootball μέχρι το τέλος του gameplay, το οποίο διαρκεί περίπου 1 λεπτό. Αν καταφέρετε να ολοκληρώσετε το gameplay μαζί με ένα lootball, τότε θα το πάρετε και θα κερδίσετε ένα reward.

Ένα βασικό πρόβλημα του παιχνιδιού είναι η συνεχείς τοποθέτηση Standard AI στα 3v3 games. Με καλύτερη λειτουργία matchmaking θα μπορούσαν να δημιουργούν καλύτερες ομάδες, αντί να είναι δύο ομάδες που θα αποτελούνται μόνο από 1 παίκτη κι άλλα 2 Standard AI. Όλη η αδρεναλίνη και η διασκέδαση χάνεται όταν κυριαρχούν τα Standard AI στους αγώνες αντί για κανονικούς παίκτες. Δεν είναι λίγες οι φορές, όμως, που θα σας τύχει ένας παίκτης, ο οποίος δεν διαθέτει ομαδικό πνεύμα και αρνείται να συνεργαστεί ή που δεν θα είναι τόσο καλός. Γι’ αυτό τον λόγο προτιμήστε να παίξετε το Roller Champions με παρέα.

Μια σύντομη στάση στο μέλλον, το 2032, για roller games.

Μια ευκαιρία να παίξετε με φίλους σας και όχι μόνο
Όπως προαναφέρθηκε, το Roller Champions κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού λόγω της λειτουργίας Multiplayer που διαθέτει. Έχετε την επιλογή αφενός να κάνετε τη δική σας ομάδα, η οποία θα αποτελείται από τρία άτομα, και αφετέρου να παίξετε με μια ομάδα που θα ορίσει το ίδιο το game. Αυτή η ομάδα δεν αποτελείται απαραίτητα από άλλους παίκτες, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα βάλουν Standard AI στη θέση ενός κανονικού παίκτη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορείτε να αποχωρήσετε και στη θέση σας θα μπει είτε ένα Standard AI, δηλαδή ένα εικονικό avatar του game, είτε ένας άλλος παίκτης. Εκτός από το 3V3, έχετε την επιλογή για 2V2 gameplay, το οποίο δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όταν ο συμπαίκτης σου είναι Standard AI και όχι κανονικός παίκτης.. Υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής σε παγκόσμιους αγώνες, όπου μπορείτε να ανταγωνιστείτε τους καλύτερους παίκτες σε όλο τον κόσμο και να εξασφαλίσετε και εσείς μια θέση στο Champion Ranking.

roller champions 2

Ο τεχνικός τομέας μας ταξιδεύει σε έναν sci-fi κόσμο του 2032
Το voice acting κατά τη διάρκεια των αγώνων θα σας θυμίσει τους παρουσιαστές που ακούμε σε διάφορους αγώνες, κυρίως ποδοσφαιρικού περιεχομένου. Γίνονται διαρκώς σχόλια για τις επιδόσεις των ομάδων, γεγονός που σας μεταφέρει μέσα στο παιχνίδι. Αν η ομάδα σας ή η αντίπαλη ομάδα κάνει κάποια κίνηση, να είστε σίγουροι πως ο παρουσιαστής θα κάνει την σχετική ανακοίνωση. Φυσικά, δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά κάνει πιο ευχάριστο το gameplay. Οι πίστες είναι οπτικά εξαιρετικές και φαίνεται η σκληρή δουλειά που έκανε η ομάδα παραγωγής για την υλοποίησή τους. Βέβαια, όσο ωραία και αν είναι τα γραφικά, θα έπρεπε να υπάρχουν πιο μοναδικές πίστες. Λαμβάνοντας υπόψη πως η Ubisoft έκανε παρόμοια βιντεοπαιχνίδια στο παρελθόν, όπως το Riders Republic, θα περίμενε κανείς να υπάρχουν πιο ξεχωριστές πίστες.

Διασκεδαστικό για να παίξετε...λίγο χαλαρά με φίλους
Το Roller Champions προσφέρει μία μέτρια εμπειρία καθώς το gameplay δεν είναι κάτι ξεχωριστό, χωρίς αυτό να το κάνει λιγότερο ευχάριστο. Σίγουρα, μπορείτε να βρείτε άλλα games του ίδιου είδους που να πληρούν περισσότερες προϋποθέσεις από το συγκεκριμένο και συνάμα να είναι πιο αρεστά σε εσάς. Η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του είναι ακόμα ένα περίεργο κομμάτι, εφόσον το Roller Champions δεν έχει κανένα ξεχωριστό στοιχείο. Όσο ωραία και αν είναι τα γραφικά ή όσο και αν σας ανεβάζει το ηθικό η μουσική, δεν είναι κάτι που δεν έχετε δει ξανά, ειδικά αν έχετε παίξει κι άλλα παρόμοια παιχνίδια στο παρελθόν. Θα το ευχαριστηθείτε περισσότερο αν το παίξετε με φίλους σας παρά μόνοι σας.

Θετικά:
- Ευχάριστο gameplay
- Εύκολο στη διαχείριση
- Μουσική που σου ανεβάζει το ηθικό
- Ωραία γραφικά και μοναδικές πίστες

Αρνητικά:
- Περιορισμένα και συνηθισμένα game modes
- Η νίκη βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μια καλή ομάδα και όχι μόνο σε έναν καλό παίκτη
- Συχνή τοποθέτηση Standard AI αντί για κανονικούς παίκτες

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 6.5
Σενάριο: 6.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.3

Ένα διασκεδαστικό gameplay με καλή παρέα, αλλά τίποτα παραπάνω.

Νικολέτα Πουρέκκου

NEWS   VIEW ALL

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Illuvatar (Level 8) 09/09/2023 13:06
Ωραίο παιχνίδι, όταν πρωτοκυκλοφώρησ ε μου άρεσε γιατί είχε πλάκα και έκανε το κάτι διαφορετικό, όμως επειδή δεν είχε αρκετό περιεχόμενο το είχαμε (με την παρέα μου) σταματήσει. Φυσικά τώρα που πέρασε καιρός φαίνεται να πρόσθεσαν νέα ενδιαφέροντα πράγματα, ίσως να το ξανακατεβάσω για κανένα casual fast game.
Score 7.3
6.88 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: Ubisoft
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisft
Players: 1-6
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 25/5/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Half-Life: Alyx   (9)
3
Baldur's Gate 3   (9)
5
Jet Set Radio   (8.9)
6
Street Fighter 6   (8.7)
8
Metroid Dread   (8.5)
9
Alan Wake II   (8.5)
10

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.92)
2
3
Starfield   (8.63)
4
Alan Wake II   (8.6)
5
Diablo IV   (8.42)
7
A Fold Apart   (8.33)
8
FC 24   (8.3)
9
10

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification