WWE 2K Battlegrounds

Hot
REVIEWED ON PC   PS4 (Primary version tested)   Xbox One   Stadia   Switch   PC  

Το πιο βίαιο “παιδικό” game σε 4 σχοινιά.

Το πιο βίαιο “παιδικό” game σε 4 σχοινιά.

Το πιο βίαιο “παιδικό” game σε 4 σχοινιά.

Είναι ευπρόσδεκτο όταν μία εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών από εκεί που εφαρμόζει μία συγκεκριμένη συνταγή των τίτλων της, ξαφνικά προσπαθεί να πρωτοτυπήσει και να αλλάξει όλο το concept ενός franchise. Αυτό παρατηρούμε ότι έκανε η 2K με το WWE 2K battlegrounds. Από εκεί που είχε ένα συγκεκριμένο μοτίβο τόσα χρόνια στη σειρά του WWE δοκίμασε κάτι καινούργιο. Το 2019 η 2K κυκλοφορεί το WWE 2K20, το οποίο αποτυγχάνει εμπορικά και στις 27 Απριλίου του 2020 ανακοινώνει επίσημα το νέο της project που κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2020.

Όταν εισήλθε στην gaming αγορά ο συγκεκριμένος τίτλος, δημιούργησε πολλά διαφορετικά αισθήματα στον απλό gamer. Για παράδειγμα ο σχεδιασμός των χαρακτήρων που “cartoon-ιζει”, φαίνεται εξωτερικά σαν ένα video game που θα αγόραζες για το παιδί σου. Όλα αυτά σε αντίθεση με το τι πραγματικά υπάρχει εκεί μέσα. Επίσης, είναι λίγο απογοητευτικό το μέγεθος και η ποικιλία που σου παρέχεται για ένα game με κόστος...40 ευρώ.

wwe 2k battlegrounds 2

Ένα συγκεκριμένο Wrestling έχει τις ρίζες του στο “ξύλο”, την εκτόνωση και την υπερβολή. Στην προκειμένη περίπτωση, όλα αυτά μεταφέρονται σε μία συνταγή που δημιουργείται ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις την ώρα σου με φίλους ακόμα και μόνος σου.

Η αλλαγή της σωτηρίας
Όσοι γνωρίζουν από τα προηγούμενα games της σειράς WWE, θα αναγνωρίσουν τότε και όλους τους γνωστούς χαρακτήρες μέσα στο WWE 2K battlegrounds. Λόγω του στυλ του παιχνιδιού έχουν μία αισθητική καρτούν. Υπάρχουν XP και levels όπου κερδίζετε σε κάθε αγώνα πάλης, που η ύπαρξη των levels είναι πραγματικά ανούσια, διότι δεν σας δίνετε κάτι ουσιαστικό όταν είστε υψηλό level. Το μόνο που σας ανταμείβει είναι τα νομίσματα (bucks) και από διάφορα daily Challenges που σας δίνονται καθημερινά από το παιχνίδι.

Επίσης σας παρέχεται η δυνατότητα να αγοράσετε καινούργιους χαρακτήρες που είναι κλειδωμένη σε “κουτιά κούκλας” όπως και ενδυμασίες του κάθε παλαιστή. Επιπλέον ξεκλειδώνετε 8 αρένες μάχης στο campaign mode, που δεν έχει και μεγάλη ποικιλία στον σχεδιασμό τους αλλά παρόλα αυτά είναι όμορφες. Με διάφορα μυστικά trick - αντικείμενα σας δίνεται την δυνατότητα να παλέψετε με τους αντιπάλους σας. Στη συνέχεια όταν ξεκινάτε έναν αγώνα πάντα οι παλαιστές έχουν ένα συγκεκριμένο soundtrack, με παρόμοιο τρόπο υποδοχής μέσα στο ρινγκ. Σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες βγαίνουν από ένα κουτί, καθώς υπάρχουν πυροτεχνήματα από πίσω και χαιρετάνε τον κόσμο καθώς μπαίνουν στην αρένα μάχης.

Τα Battlegrounds είναι το μέλλον
Το campaign του παιχνιδιού σας αφηγείται μία ιστορία μέσω ενός κόμικ. Ο πασίγνωστος και πολλές φορές πρωταθλητής του WWE Steve Austin και ο manager Paul Heyman, προσπαθούν να βρουν μία ομάδα από άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στα Battlegrounds. Στην πορεία αυτή παίρνετε τον έλεγχο τον ενδιαφερόμενων παλαιστών και μάχεστε κάθε φορά και με πιο δύσκολους αντιπάλους. Όλες οι μάχες είναι σχηματισμένες η μία πίσω από την άλλη, σαν ένας μεγάλος δείχτης. Επιπρόσθετα υπάρχουν άκυρες μάχες εκτός γραμμής στο δείχτη οι οποίες υπάρχουν μόνο για rewards. Παρόλα αυτά υπάρχει και ένα ελαφρύ χιούμορ στην ιστορία, όχι όμως και τόσο εύστοχο.

wwe 2k battlegrounds 3

“Ξύλο” με υπερδυνάμεις
Το gameplay είναι απογοητευτικό. Σε ένα fighting game είναι απαραίτητο για έναν gamer όταν πατάει τα κουμπιά του "χειριστηρίου" να βλέπει να γίνονται εντυπωσιακά πράγματα στην οθόνη του. Εδώ δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένα τα combos όπως και οι ειδικές κινήσεις του κάθε χαρακτήρα. Πολλά combos και κινήσεις είναι ίδια σε πολλούς χαρακτήρες είτε σε άντρες είτε σε γυναίκες. Για ένα τέτοιο video game που το στοιχείο του είναι η υπερβολή, θα έπρεπε να είχε περισσότερη ποικιλία στον τρόπο μάχης, διότι μετά από ένα σημείο παρατηρούνται τα ίδια και τα ίδια μέσα στην αρένα. Στην αρχή υπάρχει δυσκολία μέχρι να αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι το χειρισμό μέσα στην αρένα αλλά και όταν τον μάθεις υπάρχει ακόμα δυσκολία χωρίς λόγο και δημιουργούνται άσχημες εντυπώσεις.

Για παράδειγμα το block στις επιθέσεις δεν πιάνει πάντα, ακόμα και όταν είναι σωστή η στιγμή που πατάτε το κουμπί ή όταν πετάτε κάποιον έξω από την αρένα μάχης μπορεί να βρειτε αόρατο τοίχο. Ωστόσο, πολύ εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που ο κάθε παλαιστής κάνει το δικό του finishing, όταν χαρακτήρας φωτίζει με χρώματα σας δημιουργείται μία πολύ έντονη ικανοποίηση που καταφέρατε και του κάνατε τέτοια ζημιά και σε συνδυασμό με τον σχολιασμό του παρουσιαστή και το κοινού να ζητωκραυγάζει το θέαμα αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό.

wwe 2k battlegrounds 4

"Ήρθα και εγώ για τα battlegrounds"
Φυσικά εδώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το career mode, όπου μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χαρακτήρα και έχει μία ικανοποιητική γκάμα για να τον στολίσετε. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τόσες πολλές επιλογές όπως αλλά games ή ακόμα και από τα παλιότερα της σειράς WWE. Πολλές στιλιστικές επιλογές δεν υπάρχουν άμεσα, αλλά θα πρέπει να αγοραστούν με τα χρήματα που κερδίζετε στα ματς ή στα daily challenge, όπως επίσης αγοράζετε και τα skills του χαρακτήρα που έχετε δημιουργήσει για να ανέβει level. Στην ουσία δεν υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το career mode, αλλά μόνο μάχες. Είναι ένας τεράστιος δείχτης όπως το campαing χωρίς απαραίτητα να σας δίνετε κάτι ουσιώδες παρά μόνο XP, Bucks και κανένα skill point για το χαρακτήρα σας.

wwe 2k battlegrounds 1

Bugs που σας θυμώνουν...περισσότερο από τον αντίπαλο
Γενικά το WWE 2K battlegrounds είχε αρκετά bugs και θέματα. Για παράδειγμα υπήρχαν περιπτώσεις που στο tag match ο συμπαίκτης σας μπορεί να μην βρισκόταν στην κατάλληλη θέση της αρένας για να κάνετε το tag και να γίνει η αλλαγή και να βρισκόταν κάπου αλλού σε άκυρα σημεία. Επίσης, στην μάχη βλέπουμε καθώς γίνεται τσακωμός και γρήγορες επιθέσεις οι παλαιστές έμπαιναν ο ένας μέσα στο σώμα του άλλου και χαλούσε λίγο την αισθητική, που καμιά φορά γινόντουσαν fail τα combos από αυτό το bug. Ωστόσο ανακαλύφθηκε μεγάλο πρόβλημα του “lock” χειρισμού στον αντίπαλο. Όταν υπήρχε αγώνας triple threat και fatal 4-way μπορεί να χάνατε έναν ολόκληρο αγώνα από pin ή από submission τον άλλον παλαιστών επειδή δεν λειτουργούσε σωστά το κουμπί του lock.

Παλαιστές σε καρτουνίστικη εκδοχή
Στο WWE 2K Battlegrounds τα γραφικά των παλαιστών είναι απλώς χαριτωμένα. Υπάρχει η κλασική καρτουνίστικη απεικόνιση στα πρόσωπα των χαρακτήρων. Η αναπαράσταση είναι πιστή αλλά δεν υπάρχουν υψηλές λεπτομέρειες. Τα facial expressions έχουν γέλιο, όπως και το όλο κλίμα του παιχνιδιού, αν και στερούνται ρεαλισμού, όπως και τα animations που είναι λίγο..ψεύτικα και εντελώς στατιστικά και ανέκφραστα. Πολύ γέλιο έχουν τα οπτικά εφέ, όπως π.χ. οι φωτιές γύρω από το σώμα των παλαιστών, το πως εμφανίζονται μέσα από το κουτί κατά την είσοδό τους, ενώ αυτό σπάει ή τα εφέ αύρας και ηλεκτρισμού.

Οι πίστες έχουν αρκετή ποικιλία και υπάρχουν αρένες σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους. Γύρω από την πίστα συναντάμε και αστεία σκηνικά, όπως για παράδειγμα...κροκόδειλος σε παραθαλάσσιο μέρος ή φυσικά το κλασικό κλουβί που υπάρχει σε κάποια ρίνγκς (σ.σ. και μάλιστα μπορεί να εμφανιστεί και στην πορεία, όχι εξ αρχής). Επίσης θα προτιμούσαμε το κοινό να είναι μεγαλύτερο σε αριθμό και να έχει πιο ρεαλιστικές εκφράσεις, αλλά αυτά αφαιρέθηκαν για ρεαλιστικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τα frames.

wwe 2k battlegrounds 5

Rock and...hit!
Ίσως και από το πιο ωραίο κομμάτι του WWE 2K battlegrounds είναι η Rock μουσική του, σας ξεσηκώνει και σας δημιουργεί ένα συναίσθημα ανταγωνισμού και την ανάγκη για την νίκη. Αν και δεν έχει πολύ μεγάλη ποικιλία στο soundtrack, έστω τα όποια κομμάτια υπάρχουν, είναι πάρα πολύ εύστοχα για τον συγκεκριμένο τίτλο της 2K.

Φιλόδοξη προσπάθεια αλλά ημιτελής
Το WWE 2K battlegrounds είναι ένα Wrestling game το οποίο προσφέρει μία ευχάριστη εμπειρία, είτε παίζετε μόνοι, είτε με φίλους, αλλά δεν θα σας ικανοποιήσει αν είστε fans της...ρεαλιστικής σειράς του WWE. Είναι μικρό σε διάρκεια, κάπου στις 8-10 ώρες τερματισμού το main campaign. Αφορά περισσότερο κάποιον που δεν θέλει να αφιερώσει πολύ χρόνο μπροστά στην κονσόλα του και επιθυμεί να παίξει ένα απλό Wrestling και με ένα πολύ ευχάριστο soundtrack. Κατά τα άλλα το gameplay του θα σας φανεί επαναλαμβανόμενο και θα το βαρεθείτε σχετικά σύντομα.

Θετικά:
- Δυνατό soundtrack
- Εντυπωσιακά εφέ μάχης

Αρνητικά:
- Αρκετά bugs
- Σχετικά μικρό σε διάρκεια
- Επαναλαμβανόμενο gameplay
- Αδιάφορο campaign
- Λίγες επιλογές σχεδιασμού χαρακτήρα

Βαθμολογία:
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.2

Μία αλλαγή από την καθιερωμένη σειρά WWE, που όμως όφειλε να μας ενθουσιάσει περισσότερο.

Γρηγόρης Ανδρεάδης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.25
6.63 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Fighting game
Developer: Saber Interactive
Publisher: 2K Sports
Διάθεση: 2K Sports
Players: 1-4
Requirements: Windows 7 ή ανώτερο, Επεξεργαστής Intel Core i3-540 3.06GHz, 4 GB RAM, Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce GT 710 ή ανώτερη, Χώρος στον σκληρό δίσκο 9GB.
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 18/9/2020
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Half-Life: Alyx   (9)
3
Baldur's Gate 3   (9)
4
Jet Set Radio   (8.9)
6
Street Fighter 6   (8.7)
7
Metroid Dread   (8.5)
9
Alan Wake II   (8.5)
10

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.92)
2
3
Starfield   (8.63)
4
Alan Wake II   (8.6)
5
Diablo IV   (8.42)
6
A Fold Apart   (8.33)
8
FC 24   (8.3)
9
10

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification