• Reviews
  • Convergence: A League of Legends Story

Convergence: A League of Legends Story

New
Μπλεξίματα στον χωροχρόνο.

Μπλεξίματα στον χωροχρόνο.

Μπλεξίματα στον χωροχρόνο.

Μέσα σε διάστημα μιας διετίας, η Riot Forge επέστρεψε όπως όλα δείχνουν πλέον με έναν από τους τελευταίους τίτλους που θα κυκλοφορούσε. Ένα metroidvania, σε συνεργασία με την Double Stallion. Ακολουθώντας κανείς την πορεία της εν λόγω εταιρείας, θα συνειδητοποιήσει πως κάθε τίτλος ανήκει και σε διαφορετικά genres. Για παράδειγμα το Ruined King: A League Of Legends Story ήταν ένα turn-based strategy rpg, το Convergence: A League Of Legends Story είναι ένα metroidvania και την ίδια λογική ακολουθούν και τα υπόλοιπα εγχειρήματά της.

Ένα δεύτερο πράγμα που θα παρατηρήσει κανείς, είναι η επιλογή του εκδότη να συνεργαστεί με διαφορετικές εταιρείες ανάπτυξης. Πιθανώς να επένδυσε στο να χτίσει μια ομάδα σε κάθε τίτλο, όπου ο κυρίαρχος παράγοντας να είναι η εμπειρία στο αντίστοιχο genre. Από την άλλη, καλείται να ισορροπήσει στην αρκετά λεπτή γραμμή μεταξύ ποιότητας και ποσότητας. Το metroidvania της Riot Forge είναι ένα τρανό παράδειγμα της παραπάνω λογικής.

Convergence A League Of Legends Story review 1

(Αν)ηθικά διλλήματα
Για ακόμη μια φορά και όπως ήταν αναμενόμενο ξεκινάτε την περιπέτεια σας στον κόσμο της Runeterra, εστιάζοντας στην ιστορία του Ekko, ενός νεαρού εφευρέτη με την ικανότητα να ελέγχει το χρόνο. O Ekko επιστρέφει στην γενέτειρά του, την Zaun, μια πόλη γεμάτη από βιομηχανική μόλυνση και κοινωνικές αντιθέσεις. Καθώς ο Ekko προσπαθεί να επανασυνδεθεί με το παρελθόν του και να προστατεύσει την πόλη του από νέες απειλές, ανακαλύπτει μια σκοτεινή συνωμοσία που απειλεί όχι μόνο τη Zaun αλλά και το μέλλον ολόκληρης της Runeterra. Υπάρχει ομαλή ροή στο πως ξεδιπλώνεται η ιστορία με αρκετά έντονα συναισθήματα. Σε όλο αυτό συμβάλει το γεγονός ότι οι παίκτες μπορούν να ακούσουν τις σκέψεις του Ekko και σταδιακά να συνδέονται μαζί του.

Η πλοκή του Convergence διατηρεί το ενδιαφέρον του παίκτη αμείωτο, με ανατροπές και εκπλήξεις που κρατούν την αγωνία και την εγρήγορση σε υψηλά επίπεδα. Οι σχέσεις του Ekko με τους φίλους και τους εχθρούς του αποκαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητάς του και της ιστορίας του, προσφέροντας μια βαθιά και συναρπαστική ματιά στον κόσμο και τους χαρακτήρες του League of Legends. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη παρέα δεν απέχει και πολύ από μια οποιαδήποτε παρέα στις μέρες μας, όπου προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ekko, καθώς και οι ηθικές και συναισθηματικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει, προσδίδουν στο σενάριο μια έντονη αίσθηση αληθοφάνειας και δέσμευσης. Μέσα από τις περιπέτειές του, το Convergence προσφέρει μια βαθιά και συναρπαστική εμπειρία που συνδυάζει την δράση με τις συναισθηματικές αναζητήσεις, κρατώντας τον παίκτη σε συνεχή ενδιαφέρον και εγρήγορση.

Ο πολυμήχανος Ekko
Όταν ξεκινά η περιπέτεια στο Convergence: A League of Legends Story, ο ήρωάς μας, ο Ekko, βρίσκεται στη γενέτειρά του, την Zaun. Η πόλη είναι ένα βιομηχανικό κέντρο γεμάτο μόλυνση, καπνό και παρακμή. Οι δρόμοι είναι σκοτεινοί και επικίνδυνοι, γεμάτοι από περιθωριακά άτομα και συμμορίες που ελέγχουν τις γειτονιές. Τα κτήρια είναι παλιά και παραμελημένα, με μεταλλικά στοιχεία και μηχανικές κατασκευές να κυριαρχούν στο τοπίο. Σκοπός του Ekko είναι να προστατεύσει την πόλη του από τις νέες απειλές που αναδύονται και να ξεδιαλύνει μια σκοτεινή συνωμοσία που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη Zaun αλλά και όλη τη Runeterra.

Καθώς εξερευνά τους δρόμους και τα στενά της Zaun, ο Ekko αντιμετωπίζει διάφορους εχθρούς. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι συμμορίες που ελέγχουν την πόλη, οι ισχυροί και διεφθαρμένοι ηγέτες της βιομηχανίας, καθώς και μυστηριώδεις δυνάμεις που κινούν τα νήματα από τις σκιές. Οι εχθροί του Ekko είναι πολυάριθμοι και ισχυροί, και χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο για να τον σταματήσουν. Ο Ekko πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του στον έλεγχο του χρόνου και την ευφυΐα του για να ξεπεράσει τα εμπόδια και να φέρει την δικαιοσύνη στην πόλη του. Καθώς προχωράει στην αποστολή του, ανακαλύπτει μυστικά και αλήθειες που αλλάζουν την πορεία της ιστορίας και δοκιμάζουν την αντοχή και την αποφασιστικότητά του.

Convergence A League Of Legends Story review 2

Δεν χωράνε τόσα gadgets
To Convergence: A League Of Legends Story, είναι ένα metroidvania. Περιλαμβάνει μόνο ένα mode (single mode), στο οποίο και θα βιώσετε την ιστορία του Ekko, στην προσπάθεια του να σώσει την γενέτειρα του. Το μόνο στοιχείο που ίσως να το διαφοροποιεί από αντίστοιχα στο είδος τους είναι καθαρά το story mode του. Είναι αρκετά εντυπωσιακό να μπορεί κανείς να δει με περισσότερη λεπτομέρεια τα διάφορα στενά σοκάκια της Zaun, όπου μέχρι πρότινος μπορούσε μόνο να τα φανταστεί μέσω των splash arts του League Of Legends. Αναφορικά με το μοντέλο χειρισμού, όσοι αποφασίσετε να το παίξετε σε PC με πληκτρολόγιο θα δυσκολευτείτε αρκετά, καθώς όσο προοδεύετε τόσο δυσκολεύει η αποφυγή των projectiles των εχθρών. Προτιμήστε να συνδέσετε το αγαπημένο σας controller και απλά προσαρμόστε τα κουμπιά από τις ρυθμίσεις του menu. Κάποιος που δεν είναι έμπειρος με το συγκεκριμένο είδος, θα δυσκολευτεί μέχρι να το συνηθίσει, ωστόσο είναι κάτι το οποίο μαθαίνεται και ξεπερνιέται αρκετά εύκολα.

Όλος και όλος ο χάρτης αφορά τη Zaun, άντε και λίγο από τα περίχωρα της. Οι αποστολές είναι αρκετά καθοδηγητικές με σκοπό τόσο να προοδεύσετε στην ιστορία αλλά και να αποκτήσετε ορισμένα skills, που θα κάνουν τις μάχες σας σχετικά πιο εύκολες, αλλά και θα μπορείτε να κάνετε αναγκαστικά backtracking, σε σημεία που προηγουμένως δεν μπορούσατε. Αλληλοεπιδρώντας με την παρέα σας, συχνά θα σας δίνουν κάποια side quests, με αντάλλαγμα λίγο gold ή απλά cosmetics για τον ίδιο τον Ekko. Δεν προσφέρουν κάποιο buff ή κάποιο πλεονέκτημα στον χαρακτήρα, απλά βελτιώνουν την αισθητική του.

Convergence A League Of Legends Story review 3

Οι εχθροί και το AI σε αρκετά σημεία είναι σπαστικοί. Όσο πλησιάζετε προς το τέλος τόσο περισσότερο καταντάει να γίνεται ένα παιχνίδι τύχης και αποφυγής των projectiles. Αν είστε τυχεροί και κάνετε respawn λίγο πριν το σημείο που δυσκολεύεστε τότε όλα καλά, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις όπου απλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να βρεθείτε πάλι στο σημείο που δυσκολευτήκατε. Επιπλέον, από ένα σημείο και μετά και αφού έχετε πεθάνει αρκετές φορές, ίσως το AI να σας λυπηθεί και να σας κάνει respawn μετά το συγκεκριμένο σημείο. Πριν όμως ξεκινήσετε να παίζετε καλείστε να επιλέξετε ένα από τα 3 difficulties (Balanced, Heroic , Legendary), ανάλογα με την υπομονή και την διάθεση που έχει ο κάθε παίκτης. Υπάρχουν και αρκετά boss fights, τα οποία σας δίνουν την δυνατότητα να αποθηκεύσετε περισσότερα gadgets. Το θετικό με αυτές τις μάχες είναι το γεγονός πως το AI δεν προσαρμόζεται στις δυνατότητες σας. Για παράδειγμα αν τυχόν δυσκολευτείτε σε κάποιο boss, βεβαιωθείτε πως έχετε δει την πλήρη δυναμική του.

Ο κυριότερος σύμμαχος του Ekko και σε αυτό που πραγματικά είναι καλός, είναι στο να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί gadgets. Στην αρχή ξεκινάτε μόνο με το swordbat του (όπως το αποκαλεί και η ίδια η Riot Forge), το οποίο έκλεψε από ένα clocktower στο Piltover. Φυσικά και οι εχθροί θα είναι και πιο προσιτοί σε αυτό το σημείο. Μην ξεχνάτε όμως πως ο Ekko είναι αρκετά ευκίνητος. Πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να κάνει dodge τις διάφορες επιθέσεις των εχθρών ή ακόμα και να τις κάνει parry αν το timing είναι σωστό, ακινητοποιώντας για λίγο τους εχθρούς. Αν τυχόν βρείτε και κάποιο hextech chest (με πράσινο σκούρο χρώμα), μην παραλείψετε να το σπάσετε, καθώς μπορείτε να βρείτε τόσο πολύτιμες πρώτες ύλες, αλλά και διάφορα items για να ολοκληρώσετε τα side quests. Αυτές οι πρώτες ύλες συνήθως χρησιμοποιούνται σε διάφορα workstations, ώστε να ξεκλειδώσουν διάφορα gadgets. Τα gadgets αυτά αυξάνουν και τα stats του Ekko, προκαλώντας επιπλέον ζημία.

Convergence A League Of Legends Story review 4

Τα skills που θα σας δοθούν καθ’ όλη την διάρκεια της περιπέτειας σας, σας δίνονται μόνον και μόνον για να μπορέσετε να προοδεύσετε στην ιστορία. Σχεδόν όλα από αυτά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σαν όπλα, αλλά ο κύριος τους στόχος είναι να σας βοηθήσουν να περάσετε από σημεία που ήταν δυσπρόσιτα, πριν την απόκτηση τους. Φυσικά όπως και στους υπόλοιπους τίτλους της Riot Forge, έτσι και εδώ δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό σχετικά με τα skills που έχει και ο Ekko στο League Of Legends. Όλα τα skills σάς χρειάζονται, από το να ανοίξετε πόρτες και να χτίσετε μονοπάτια για να πάτε πιο ψηλά με το Timewinder, μέχρι το να κάνετε dash για μεγαλύτερες αποστάσεις. Ωστόσο, το πιο διασκεδαστικό ήταν η ultimate του Ekko, το chronobreak. Κάτω αριστερά και δίπλα από το heath bar σας, μπορείτε να δείτε για πόσα δευτερόλεπτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε (σε κίτρινο χρώμα). Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εσάς, να διορθώσετε τα λάθη του "παρελθόντος" και είτε να ακολουθήσετε μια διαφορετική τακτική, είτε απλά να αποφύγετε την μάχη, όπου είναι εφικτό. Η συνολική διάρκεια της ιστορίας είναι 7 ώρες, ωστόσο αν κάποιος θελήσει να εξερευνήσει 100% τις περιοχές της Zaun, μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10 ώρες.

 

Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει και τα σώζει.

 

 

Τα στενά σοκάκια της Zaun
Το Convergence: A League of Legends Story χρησιμοποιεί την Unity Engine, μια μηχανή γραφικών γνωστή για την ευελιξία της και τη χρήση σε πολλά επιτυχημένα games. Η επιλογή αυτής της μηχανής επιτρέπει την ανάπτυξη ενός πλούσιου και ζωντανού κόσμου με λεπτομερή γραφικά και εντυπωσιακά εφέ. Στις next-gen κονσόλες (PS5, Xbox Series) παρέχει ανάλυση 4K στα 60 fps. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς την επεξεργαστική τους ισχύ. Ωστόσο, στο switch και στο PC (αναφερόμενος πάντα στις ελάχιστες απαιτήσεις), η ανάλυση θα πέσει στα 1080p στα 30 fps. Ακόμα και αυτή η ανάλυση, δεν επηρεάζει τον ομαλό τρόπο που τρέχει. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος στο Convergence είναι εντυπωσιακός, με κάθε τοποθεσία να αποπνέει μια αίσθηση ζωντάνιας και συνοχής. Οι δρόμοι της Zaun είναι γεμάτοι με λεπτομερή textures και φωτισμό που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα βιομηχανικής δυστοπίας. Τα τοπία δεν είναι επαναλαμβανόμενα, αλλά αντίθετα προσφέρουν ποικιλία και πρωτοτυπία, κάνοντάς κάθε περιοχή να φαίνεται μοναδική και ενδιαφέρουσα.

Convergence A League Of Legends Story review 5
Ο φωτισμός και η σκίαση στο παιχνίδι είναι άψογα εκτελεσμένα. Τα dynamic shadows και τα lighting effects ενισχύουν την ατμόσφαιρα και προσθέτουν βάθος στο περιβάλλον. Οι αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους βοηθούν στη δημιουργία ενός καθηλωτικού κόσμου, ιδανικού για την ιστορία του Ekko. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι εξαιρετικός, με λεπτομέρειες που αποτυπώνουν την προσωπικότητα και το υπόβαθρό τους. Τα facial expressions , δεδομένου πάντα και του είδους, είναι ζωντανά και ποικίλα, επιτρέποντας στους παίκτες να συνδεθούν συναισθηματικά με τους χαρακτήρες. Τα animations είναι ρευστά και φυσικά, ενώ υπάρχει ποικιλία στο σχεδιασμό των χαρακτήρων, αποφεύγοντας την επαναληψιμότητα και προσφέροντας έναν πλούσιο και ποικίλο κόσμο.

 

Ένα τρελό disco party
Το Convergence: A League of Legends Story διαπρέπει και στον τομέα του ήχου, παρέχοντας μια καθηλωτική ηχητική εμπειρία που ενισχύει την ατμόσφαιρα και την αφήγηση του παιχνιδιού. Τα voice lines των χαρακτήρων είναι εξαιρετικά με κάθε ηθοποιό να αποδίδει με πειστικότητα και συναίσθημα τους ρόλους τους. Οι διάλογοι είναι ζωντανοί και προσθέτουν βάθος στους χαρακτήρες, κάνοντάς τους να φαίνονται πιο ανθρώπινοι και προσιτοί.

Τα sounding effects είναι άψογα εκτελεσμένα, προσθέτοντας ρεαλισμό και ζωντάνια στον κόσμο της Zaun. Από τον ήχο των μηχανών που βρυχώνται στους βιομηχανικούς δρόμους, μέχρι τα διακριτικά βήματα του Ekko καθώς κινείται στις σκιές, δημιουργούν μια καθηλωτική εμπειρία. Οι λεπτομέρειες στους ήχους συμβάλλουν στη δημιουργία μιας έντονης ατμόσφαιρας που εμπλουτίζει το gameplay.

Το soundtrack του παιχνιδιού είναι υποδειγματικό, με συνθέσεις που ταιριάζουν απόλυτα με την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Η μουσική συνοδεύει τις σκηνές δράσης με ενέργεια και ένταση, ενώ στις πιο ήσυχες και συναισθηματικές στιγμές, οι μελωδίες είναι μελαγχολικές και υποβλητικές. Το soundtrack όχι μόνο ενισχύει την αφήγηση αλλά και βοηθά στη διαμόρφωση της διάθεσης του παίκτη καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

 Convergence A League Of Legends Story review 6

Ένα βιαστικό αντίο ή μια αρπαχτή;
Ένα αρκετά συμπαθητικό metroidvania από την Riot Forge, με όμορφα γραφικά, ταιριαστούς ήχους που συμβάλλουν στο immersion του εκάστοτε παίκτη και μια αρκετά ομαλή ιστορία, με plot twists. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά η τιμή του είναι στα 30 και 40 ευρώ αντίστοιχα (αναλόγως της έκδοσης που θα επιλέξετε). Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι τόσο το rpg όσο και το metroidvania, έχουν την ίδια τιμή. Θυμηθείτε πως στο ένα έχετε 24 ώρες περιεχομένου και στο άλλο μόλις 7. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η Riot Forge, θα ήταν να τα δημιουργήσει ένα bundle με όλους τους τίτλους της και να ορίσει μια λογική τιμή. Διαφορετικά, όσο όμορφες προθέσεις και να υπήρχαν στην δημιουργία ενός metroidvania, μοιάζουν να φαίνονται ως μια απλή "αρπαχτή"

 

Θετικά:
- Σενάριο πιστό στο lore του League of Legends
- Χαριτωμένα γραφικά
- Σωστό implementation άλλων χαρακτήρων ως boss fights
- Ήχος που συμβάλλει στο immersion

Αρνητικά:
- Η ανάπτυξή του φαίνεται να έγινε υπό την πίεση χρόνου
- Έλλειψη ποικιλίας στα modes
- Αρκετά δύσκολο σε ορισμένα σημεία χωρίς λόγο
- Ακριβό για το περιεχόμενο που παρέχει

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 6
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.5

Η μοίρα της Zaun βρίσκεται στα χέρια σας.

Γιώργος Χατζηϊωαννίδης

NEWS   VIEW ALL

Convergence: A League of Legends story

Η Riot Games παρουσίασε το τρέιλερ του Convergence: A League of Legends Story, που αποτελεί ένα ακόμη LoL spin-off. Αποτελεί ένα 2D Action Platform με τον Ekko, έναν ήρωα που ξέρει να χειρίζεται τον ...
Posted (02 May 2023)

League of Legends: Song of Nunu και Convergence

H Riot Forge, publisher των games της Riot, ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο νέων spin-off games League of Legends το 2022. Το Song of Nunu, το οποίο ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, και το Convergence, ...
Posted (17 Nov 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.5
7 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Metroidvania
Developer: Double Stallion
Publisher: Riot Forge
Διάθεση: Riot Forge
Players: 1
Requirements: Μνήμη 4 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2300 , AMD FX-4350, Κάρτα Γραφικών GeForce GTX 550 Ti (1 GB), Radeon HD 5770 (1 GB), Intel UHD Graphics 730 ή ανώτερη, Χώρος στον σκληρό δίσκο 5 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 10 64-bit ή ανώτερο
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 23/05/2023
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification